Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Duurzame Waardekaart Stichting De Kleine Aarde (2 Mb)

622 views

Published on

Published in: Technology, Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Duurzame Waardekaart Stichting De Kleine Aarde (2 Mb)

 1. 1. De Duurzame Waardekaart Waar duurzaam winkelen begint
 2. 2. Een initiatief van De Kleine Aarde Al sinds 1972 brengt De Kleine Aarde mensen op een positieve manier bij elkaar om samen te werken aan duurzame ontwikkeling. Vanuit deze missie komt de stichting nu met een nieuw initiatief . De Duurzame Waardekaart ; een unieke voordeelpas die de houder exclusieve kortingen biedt op een breed en steeds groeiend assortiment eerlijke producten en diensten. Alledaags en bijzonder. Op internet en in de winkel op de hoek. Het zijn de duurzamere varianten voor het gangbare aanbod. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een wereld die goed is voor de mens en de natuur van nu en die tegelijkertijd betere mogelijkheden biedt aan de generaties van morgen.
 3. 3. www.duurzamewaardekaart.nl De website van de Duurzame Waardekaart is een platform waarop bedrijven hun duurzame producten en diensten gratis etaleren. De site is niet betrokken bij daadwerkelijke transacties. Kaarthouders gaan via de website op ontdekkingsreis door duurzaam Nederland en genieten tegelijkertijd exclusieve voordelen. De kaart is o.a. rechtstreeks via de website te koop voor € 29,- per jaar. Met het resultaat uit de verkoop van de Duurzame Waardekaart financiert De Kleine Aarde andere projecten die eveneens duurzame ontwikkeling in Nederland stimuleren.
 4. 4. Een greep uit het aanbod op www.duurzamewaardekaart.nl
 5. 5. Betrokken ondernemen met een uniek MVO instrument Met de Duurzame Waardekaart nodigen wij u uit uw medewerkers en relaties persoonlijk te betrekken bij de ontwikkeling naar een duurzame samenleving. Zowel op het werk als privé. Het is een unieke en bovendien erg sympathieke manier om invulling te geven aan uw beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Hoe het werkt Voor elke Duurzame Waardekaart die u bestelt ontvangt u een waardecheque in cadeauverpakking. De ontvanger activeert de unieke code van de waardecheque online en krijgt zijn of haar persoonlijke Duurzame Waardekaart gratis thuis. Een persoonlijke welkomstpagina van uw bedrijf binnen de website van de Duurzame Waardekaart behoort tot de mogelijkheden. Op de website van de Duurzame Waardekaart kan uw medewerker of relatie ongedwongen rondkijken tussen het inspirerende aanbod en al dan niet concrete stappen zetten richting een duurzamere leefstijl. Ieder in zijn eigen tempo.
 6. 6. De waardecheque, een impressie
 7. 7. Een stap verder … Het medewerker-betrokkenheids-programma van De Kleine Aarde neemt bewustwording ‘to the next level’. Het biedt uw medewerkers de mogelijkheid hun persoonlijke voetafdruk * te meten en te blijven volgen. Online of geïntegreerd in uw eigen intranetomgeving. Het invullen van de scan maakt bewust over de plek die je zelf inneemt in de ontwikkeling naar een duurzame wereld. De uitkomst van de scan geeft persoonlijke adviezen en tips om je voetafdruk te verbeteren. De medewerker ontvangt een Duurzame Waardekaart als beloning en wordt uitgenodigd met de adviezen concreet aan de slag te gaan. De aantrekkelijke voordelen van de Duurzame Waardekaart spelen hierbij een positieve rol Door de scan periodiek te herhalen kan vastgesteld worden hoe iemand zijn of haar voetafdruk verbetert ten opzichte van de vorige scan * Het model van de mondiale voetafdruk geeft aan hoeveel hectare van de aarde nodig zijn om in je leefwijze te voorzien en geeft aan wat je kunt doen om je persoonlijke voetafdruk te verbeteren.
 8. 8. Synergie van de groep De persoonlijke scan, beloond met een Duurzame Waardekaart en gecombineerd met - de fun van - een georganiseerd competitie element levert een uiterst krachtig bewustwording- en veranderinstrument Collega’s gaan uitslagen onderling vergelijken en inspireren elkaar met hun daden: “Wat is de voetafdruk van mijn collega, hoe verhoudt onze afdeling zich tot “die” andere afdeling, hoe veel beter is mijn voetafdruk als “administratief medewerker” t.o.v. de directeur...” Een periodieke nieuwsbrief zet de resultaten van afdelingen of individuen in de schijnwerpers, brengt achtergrondinformatie over bijzondere producten of initiatieven en vertelt natuurlijk over de nieuwste aanbiedingen op de Duurzame Waardekaart 1 + 1 = 3 Het resultaat van alle individuele werknemers bij elkaar kan direct gekoppeld worden aan een flinke voetafdrukverbetering van de organisatie als geheel
 9. 9. De scan, waarmee uw medewerkers hun eigen voetafdruk kunnen berekenen kunt u zien op www.duurzaamheidinactie.nl Geïntegreerd in uw eigen intranetomgeving is het een krachtig instrument echt samen met uw medewerkers met duurzaamheid aan de slag te gaan. De mondiale voetafdruk scan, een impressie
 10. 10. Voordeel voor iedereen <ul><li>De Duurzame Waardekaart is een uniek concept waar werkelijk iedereen beter van wordt: </li></ul><ul><li>De betrokkenheid van uw organisatie vertaalt zich rechtstreeks in daadkracht … </li></ul><ul><li>… en krijgt heel concreet vorm in aantallen hectares verbeterde voetafdruk </li></ul><ul><li>Met dit MVO instrument betrekt u uw medewerkers en relaties persoonlijk bij duurzame </li></ul><ul><li>ontwikkeling; op de werkvloer en thuis </li></ul><ul><li>De kaarthouder krijgt aantrekkelijke kortingen op prachtige duurzame producten en diensten </li></ul><ul><li>Aanbieders van deze producten en diensten kunnen gratis adverteren </li></ul><ul><li>Duurzame producten en diensten worden beter vindbaar, beter verkrijgbaar en meer vanzelfsprekend om te kopen </li></ul><ul><li>Opbrengst van de kaartverkoop wordt geïnvesteerd in duurzame projecten </li></ul><ul><li>En waar het eigenlijk allemaal om gaat: de duurzame ontwikkeling komt in versnelling! </li></ul>
 11. 11. Geïnspireerd? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Duurzame Waardekaart of het uitgebreide medewerker-betrokkenheids-programma voor uw organisatie? Neem contact op met De Kleine Aarde door een mail te sturen naar Natasja Lambooy: n.lambooy@duurzamewaardekaart.nl of bel ons op telefoonnummer (0411) 68 49 21. We kijken uit naar een duurzame samenwerking!

×