Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Гел за пиене Алое Вера с праскова
Алое Вера с праскова
Алое Вера е отлична клетъчна храна, съдържаща над 175 биоактивни
ве...
Гелът от Алое Вера е отличен адаптоген и подсилва лечебните
качества на съставки, които са добавени към него, както е в сл...
Заради желязото са полезни при анемия. А ако се хапват редовно
червени, добре узрели праскови, се допринася за подобряване...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

гел за пиене алое вера с праскова

327 views

Published on

https://cvetanova14.lr-partner.com/?lang=bg&flagIcon=bg#home
или
cvetanova14@gmail.com

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

гел за пиене алое вера с праскова

  1. 1. Гел за пиене Алое Вера с праскова Алое Вера с праскова Алое Вера е отлична клетъчна храна, съдържаща над 175 биоактивни вещества: седем от осемте незаменими и единадесет основни заменими аминокиселини, микро-и макроелементи, витамини, широк спектър ензими, антрахинони, органични киселини, сапунини, лигнини и пр. Важна роля за уникалните качества на растението играят специфичните въглехидрати и мукополизахариди в т.ч. И доброй проученият ацеманан , известен като отличен имуномодулатор и хармонизатор на клетъчните функции. Благодарение на специфичния си биохимичен състав и способността да натрупва слънчева енергия под формата на биофотони, алоевият гел проявява:  изразен противомикробен ефект (убива вируси, бактерии и гъбички като същевремнно активира факторите на имунитета);  лек слабителен и дълбок прочистващ ефект;  стимулира регенериращите процеси в кожата и лигавиците и способства за бързото заздравяване на раневи и язвени повърхности;  повлиява благоприятно метаболитните процеси в съединителната тъкан и оптимизира капилярното кръвообръщение,  има изразен противовъзпалителен и противотуморен ефект  използва се широко за регулиране на процесите в храносмилателния тракт и чернодробно-жлъчната система, при всички инфекциозни заболявания, при възпалителни и дегенеративни проблеми в костно-ставния апарат, за коригиране на дисбаланс в имунитета и пр.
  2. 2. Гелът от Алое Вера е отличен адаптоген и подсилва лечебните качества на съставки, които са добавени към него, както е в случая с концентрат от праскова! Прасковата ( Prunus Persica ) е вид растение от семейство Розоцветни (Rosaceae). Достига около 4 м височина. Кората на нейното стъбло и на по- старите и клони е червеникавокафява, а младите клонки са зелени или червеникави. Произход За родина на прасковата се смята Китай. Там богът на дълголетието се изобразява винаги с праскова в ръце. Латинското наименование е Persica , вероятно защото прасковите са дошли в Европа през Персия. В средновековието плодовете на прасковата са били смятани за вредни, а с лечебна цел са се ползвали само листата. Съдържание Прасковите съдържат витамините: В1 (тиамин), В2 (рибофламин), В9 (фолиева киселина), рр (ниацин), С (аскорбинова киселина), Е (токоферол) и провитамин А (каротин) - колкото по-жълти са плодовете толкова по -високо е съдържанието му). Те са богати на калий, натрий, фосфор, магнезий и калций. Съдържат, макар и в ограничени количества желязо, титан, манган, мед, мед, никел, хром и молибден. Съдържанието на пектин в плодовете зависи от степента им на зрялост -. В зелените пектинът е два пъти по-малко, отколкото в узрелите 80-90% от съдържанието на плода е водно, 6-14% са захарите, включително и захароза, около 8 % са пектиновите вещества, средно 15 мг% е наличието на витамин С и около 0,8 мг% е каротинът. Прасковите съдържат ценни органичните киселини - ябълчна, винена, лимонена, и минералите - калий, желязо, фосфор, манган, мед, цинк, селен и магнезий. Богати са на витамин С, една праскова доставя ¾ от необходимата дневна доза от антиоксидантния витамин. Съдържат витамини от група В, включително и фолиева киселина, витамин Е, К, РР и етерични масла. Много от ценните вещества в плода се запазват дори и при кулинарна подготовка - при консервиране, приготвяне на сладки изкушения, при сушене. Прасковите са особено полезни при констипация и киселини. Плодът усилва отделянето на стомашни сокове и подобрява храносмилането на мазна храна. Стимулира апетита. Пресните праскови се препоръчват за подобряване на функциите на червата и за стимулиране на жлъчката. Спомагат за отделянето на шлаки от организма. Лесно усвоимото нишесте на прасковата има принос за подобряването на храносмилателния процес. Предотвратява процесите на гниене в стомашно- чревния тракт. Заради високо съдържание на калий, прасковите се препоръчват при нарушения на сърдечния ритъм. Действат положително и на имунната система.
  3. 3. Заради желязото са полезни при анемия. А ако се хапват редовно червени, добре узрели праскови, се допринася за подобряването на зрението. Плодът е особено подходящ за деца, бременни жени, за лица след боледуване. Консумацията на праскови се отразява благоприятно на организма и при подагра, ревматизъм, заболявания на бъбреците. Препоръчва се при сърдечно-съдови заболявания, заболявания на бъбреците, черния дроб и жлъчката. Тези лечебни въздействия на прасковата са още по-силни при оптимално съотношение с компонентите на гела от алое вера!

×