Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Narcís OllerNarcís Oller
Pol RosetPol Roset
Boris ObandoBoris Obando
Context SocialContext Social
 Durant el primer terç del segle XX l’Estat espanyol va iniciar laDurant el primer terç del ...
Context CulturalContext Cultural
 Existia un corrent ideològic anomenat Regeneracionisme, postulatExistia un corrent ideo...
Context PolíticContext Polític
 Va viure durant el període de la Restauració on existia un modelVa viure durant el períod...
Context PolíticContext Polític
 Espanya va perdre la Guerra de Cuba al 1898 i va haver de cedir Cuba,Espanya va perdre la...
Context EconòmicContext Econòmic
 En el primer terç del segle XX es produeixen diversos canvis en laEn el primer terç del...
FíFí
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Las TICS en la Educación
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Context Històric Narcís Oller

Download to read offline

Pol Roset i Boris Obando

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Context Històric Narcís Oller

  1. 1. Narcís OllerNarcís Oller Pol RosetPol Roset Boris ObandoBoris Obando
  2. 2. Context SocialContext Social  Durant el primer terç del segle XX l’Estat espanyol va iniciar laDurant el primer terç del segle XX l’Estat espanyol va iniciar la transició demogràfica, que Catalunya ja havia iniciat durant latransició demogràfica, que Catalunya ja havia iniciat durant la segona meitat del segle XIX. Es va caracteritzar pel descens de lasegona meitat del segle XIX. Es va caracteritzar pel descens de la mortalitat, com a conseqüència de la millora de l’alimentació i de lesmortalitat, com a conseqüència de la millora de l’alimentació i de les infraestructures urbanes. A conseqüència de l’evolució, la poblacióinfraestructures urbanes. A conseqüència de l’evolució, la població espanyola va créixer.espanyola va créixer.
  3. 3. Context CulturalContext Cultural  Existia un corrent ideològic anomenat Regeneracionisme, postulatExistia un corrent ideològic anomenat Regeneracionisme, postulat per Joaquim Costa, que es caracteritzava per la voluntat de renovarper Joaquim Costa, que es caracteritzava per la voluntat de renovar el país a nivell polític, econòmic, social i cultural.el país a nivell polític, econòmic, social i cultural.
  4. 4. Context PolíticContext Polític  Va viure durant el període de la Restauració on existia un modelVa viure durant el període de la Restauració on existia un model bipartidista d’alternança entre conservadors i liberals.bipartidista d’alternança entre conservadors i liberals.  Altres forces polítiques com els nacionalistes i regionalistes prenienAltres forces polítiques com els nacionalistes i regionalistes prenien més poder. El moviment obrer va agafar un nou protagonisme imés poder. El moviment obrer va agafar un nou protagonisme i també els grups polítics que fins aleshores havien restat al margetambé els grups polítics que fins aleshores havien restat al marge del bipartidisme com ara els socialistes o bipartidisme com ara elsdel bipartidisme com ara els socialistes o bipartidisme com ara els socialistes o els republicans.socialistes o els republicans.
  5. 5. Context PolíticContext Polític  Espanya va perdre la Guerra de Cuba al 1898 i va haver de cedir Cuba,Espanya va perdre la Guerra de Cuba al 1898 i va haver de cedir Cuba, Puerto Rico, Filipines i Guam als Estats Units.Puerto Rico, Filipines i Guam als Estats Units.  Van sorgir diverses revolucions: la Revolució Francesa i la RevolucióVan sorgir diverses revolucions: la Revolució Francesa i la Revolució Industrial.Industrial.
  6. 6. Context EconòmicContext Econòmic  En el primer terç del segle XX es produeixen diversos canvis en laEn el primer terç del segle XX es produeixen diversos canvis en la indústria catalana, i hi ha una diversificació de la indústria. A més,indústria catalana, i hi ha una diversificació de la indústria. A més, amb l’aparició de companyies com La Canadenca peramb l’aparició de companyies com La Canadenca per l’electrificació, es marca l’inici de la Segona Revolució Industrial al’electrificació, es marca l’inici de la Segona Revolució Industrial a Catalunya.Catalunya.
  7. 7. FíFí

Pol Roset i Boris Obando

Views

Total views

315

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

30

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×