Bagaimana Buat duit Di Internet 2014

2,057 views

Published on

Cara Buat Duit Online Di Internet Melalui Bisnes Online yang Sangat mudah

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,057
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
50
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bagaimana Buat duit Di Internet 2014

  1. 1. Buat Duit Di Internet 1 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 1 Ketahui Rahsia Bagaimana Anda Boleh Buat Duit Melalui Internet Kini Dibongkarkan! Teknik Buat Duit Daripada Internet didedahkan step by step Disediakan Oleh: Abdul Halim bin Ismail Blog: http://rahsiaduitfree.blogspot.com Fanpage : RahsiaDuitFree
  2. 2. Buat Duit Di Internet 2 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 2 Isi Kandungan Muka surat ------------------------------------------------------------------------------------- 1. Pengenalan 3 2. Apa itu Bisnes Online dan Affiliate ? 3 3. Kelebihan Buat duit dengan Affiliate 6 4. Dimana nak cari Program Affiliate ni? 7 6. Cara Promosi Produk 10 7. Affiliate PPL 12 8. Penutup 18
  3. 3. Buat Duit Di Internet 3 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 3 Pengenalan Assalammualaikum dan Salam Sejahtera Terima kasih kerana sudi download panduan PERCUMA ini. Nama saya Abdul Halim Ismail, seorang blogger part time, ini blog saya http://rahsiaduitfree.blogspot.com Tujuan saya menulis panduan ini sekadar untuk berkongsi ilmu dengan rakan-rakan semua dan saya harap panduan ini dapat memberi manfaat Saya telah mula terlibat dalam bisnes online pada tahun 2006. Macam- macam program saya dah sertai. Affiliate,Paid To Click, Autosurf, Reseller, Hyip, SwissCash, MLM online dan macam-macam lagi. Tapi... saya tak berjaya menjana walau satu sen. Saya hampa..Duit banyak keluar tapi hasil hampeh...Last sekali saya lupakan terus dunia bisnes online Hujung tahun 2011, hati saya tertarik semula untuk kembali semula ke dunia bisnes online. Saya cari punca kenapa saya tak berjaya dulu. Saya cari ilmu, beli ebook beli panduan dan lihat bagaimana orang lain boleh berjaya dalam bisnes online.. Bisnes online dan Affiliate Bisnes Online adalah bisnes yang dijalankan menggunakan medium internet. Manakala bisnes offline, atau bisnes dunia nyata anda perlu ada kedai fizikal, kiosk atau gerai untuk memasarkan produk anda. Namun begitu, ada juga bisnes offline yang boleh dijalankan secara online dan disebut sebagai bisnes online
  4. 4. Buat Duit Di Internet 4 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 4 Contohnya menjual baju. Anda boleh menjual dan memasarkan baju melalui internet. Transaksi secara online lebih mudah kerana anda tak perlu berjumpa dengan pembeli. Pembeli yang akan hubungi anda untuk maklumat lanjut, dan sekiranya bersetuju, pelanggan akan membuat bayaran terlebih dahulu. Selepas terima bayaran, barulah anda hantar produk kepada pembeli. Sedangkan dalam bisnes offline penjual dan pembeli perlu berjumpa sebelum transaksi boleh dilakukan Affiliate itu apa? Affiliate pula adalah salah satu bisnes online yang sangat popular sekarang ini. Bisnes ini mudah dijalankan kerana anda tak perlu buat produk sendiri kerana anda cuma perlu promosikan produk orang lain. Sebagai habuannya anda akan dapat komisen, Produk yang dipasarkan melalui affiliate adalah produk digital seperti ebook, video, audio dan sofware Jumlah komisen yang diberikan selalunya dalam lingkungan 30% hingga 50%. Namun, ada juga yang membayar komisen sehingga 100%. Salah satu bisnes online yang menggunakan system affiliate adalah Ashadee.com. Jika anda mendaftar sebagai ahli di laman web Ashadee, ini adalah salah satu contoh link replika adalah http://jomaff.ashadee.com/x/usernameanda dimana username pada link tersebut adalah username anda. Jika ada pelawat yang mendaftar atau membeli melalui link replika anda, anda akan mendapat komisen.
  5. 5. Buat Duit Di Internet 5 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 5 Cara ini telah digunakan oleh ramai internet marketer diluar sana untuk buat duit di internet. Affliate pula terbahagi kepada 3 jenis 1. Pay Per Sale (PPS) 2. Pay Per Click (PPC) 3. Pay Per Lead (PPL) PPS – Berdasarkan Jualan Produk. Komisen PPS selalunya lebih tinggi daripada PPC dan PPL sebab ianya berdasarkan jualan PPC – Berdasarkan jumlah klik yang diperolehi daripada link iklan. Program Paling popular adalah seperti Nuffnang, Churp-churp dan says dan 8share PPL - Pay Per Lead bermaksud Pembayaran Untuk Setiap Lead. Lead pula bermaksud alamat nama dan email.
  6. 6. Buat Duit Di Internet 6 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 6 Kelebihan Buat duit dengan Affiliate 1. Hanya Dilakukan secara online- Tak perlu anda nak promosi dari rumah ke rumah ataupun berjumpa dengan sesiapa pun. Cuma anda dengan laptop sahaja pun dah cukup 2. Kerja yang fleksibel – tidak memerlukan masa yang lama untuk daftar affiliate PPL. Boleh dilakukan bila-bila masa. Walaupun pukul 3 pagi. Cukuplah ada sebuah laptop dan broadband 3. Tak Perlu pening kepala nak cipta produk – Untuk mencipta sesebuah produk bukan satu kerja yang mudah. Sangat susah bagi anda yang baru nak bermula dengan perniagaan internet. Jadi anda tak perlu nak pecah kepala buat kajian pasaran dan pelbagai perkara lagi yang memenatkan. Yang anda perlu buat hanyalah daftar dan terus promosi 4. Tidak Perlu layan Karenah Pelanggan. – Dalam sesebuah perniagaan, hubungan dengan pelanggan perlulah dijaga. Anda tak perlu melayan panggilan pelanggan tengah malam atau menjawap email tengah malam. Tugas anda adalah susun strategi untuk promosi
  7. 7. Buat Duit Di Internet 7 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 7 Dimana nak cari Program Affiliate ni? Saya syorkan portal Ashadee (dahulunya jomniaga) Caranya mudah sahaja, anda cuma perlu daftar di Ashadee.com. Selepas itu anda akan dapat username dan password untuk anda akses website jomniaga. Didalam website ini terdapat pelbagai jenis produk digital yang boleh anda pilih dan promosikan Langkah 1 : Daftar Ashadee : Klik Disini
  8. 8. Buat Duit Di Internet 8 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 8 Langkah 2 : Lengkapkan maklumat diri anda.
  9. 9. Buat Duit Di Internet 9 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 9 Langkah 3 : Login dengan user dan password anda Langkah 4 : Anda perlu mengesahkan akaun terlebih dahulu. Cara yang paling cepat dan mudah adalah dengan memuat naik (upload) bukti pengenalan. Kalau tak ada scanner boleh gunakan aplikasi camscanner di smart phone android Selepas pihak Ashadee sahkan dokumen tersebut,anda akan diiktiraf sebagai ahli Ashadee yang sah (verified). Sesiapa yang belum verified cepat-cepat verified supaya komisen anda tersebut tak hilang begitu sahaja. Step 1: Lihat Bahagian atas, Pergi ke tab account Step 2 : Pergi ke link My Certification Step 3 : Upload dokumen. Pihak Ashadee akan hantar email pengesahan penerimaan. Selalunya dalam masa 24 Jam hingga 48 Jam pihak Ashadee akan proses permohonan anda. Jika berjaya, anda akan terima email dengan tajuk Dokumen Certification Anda Telah diluluskan.
  10. 10. Buat Duit Di Internet 10 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 10 Cara Promosi Produk Langkah 1 : Login Ashadee, dan klik tab ‘Marketplace’ dan klik mana-mana produk yang kita ingin promosikan. Sebagai contoh saya pilih produk ‘Mesin Komisen’ Langkah 2 : Gambar seperti diatas akan keluar, pergi bahagian bawah, klik tab pautan Langkah 3: Copy link seperti dalam kotak merah diatas, sebagai contoh link atas adalah http://musemancer.jomniaga.com/go/usernameanda/
  11. 11. Buat Duit Di Internet 11 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 11 Langkah 4: Paste link tadi dimana-mana tempat yang anda boleh promosikan seperti di blog, facebook, twitter, instagram, emel dan lain-lain lagi. Bila ada prospek yang klik link anda, dan kemudian beli, secara automatic kita dapat komisen sebanyak 50%, best tak? Kalau orang tu tak beli hari ni, tapi beli minggu depan ? Ini mungkin soalan yang bermain di fikiran anda. Jangan risau, anda tetap dapat komisen 50% tu. Kenapa plak? Sebab, bila orang tu klik buat kali pertama, kod link affiliate anad telah tersimpan dalam cookies browser internet mereka. Selagi mereka tak delete ataupun gunakan web browser yang lain, komisen itu tetap milik anda, walaupun mereka buat belian sebulan selepas klik link affiliate kita, hii..bestnya..Ini contoh komisen yang saya sendiri pernah dapat
  12. 12. Buat Duit Di Internet 12 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 12 Tengok sibuk buat kerja di pejabat, tiba-tiba dapat email macam ni , syok sangat…. Tapi, agak mencabar juga nak dapat komisen PPS ni. Yelah..kalau ada orang keluar duit, baru boleh dapat komisen. Kalau orang tu takde duit nak beli, anda pun tak dapat komisen. Jangan risau..saya akan tunjukkan cara bagaimana anda boleh dapat komisen walaupun tak ada orang membeli . Teruskan membaca… Affiliate PPL PPL - Pay Per Lead. Bermaksud bila prospek klik link affiliate kita, kemudian mendaftar di website tersebut, kita akan dapat komisen Prospek hanya perlu daftar PERCUMA di website tersebut, dan anda dapat komisen.. Lagi senang dari Affiliate PPS ni.. Betul ke ni? PPL sebenarnya merupakan salah satu teknik pemasaran yang digunakan oleh IM untuk mengumpul senarai email, dimana mereka perlu melaburkan sedikit duit untuk membayar kepada affiliate bagi membantu menyebarkan produk PERCUMA mereka seperti ebook, video,audio,akses produk dll) untuk mendapatkan email list prospek klien. Biasanya pemasar internet (IM) akan menawarkan komisen sekitar RM 0.50 - RM 1.00 untuk setiap download dari prospek klien yang berlaku hasil daripada promosi yang dijalankan oleh affiliate.
  13. 13. Buat Duit Di Internet 13 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 13 PPL selalunya adalah PERCUMA untuk disertai oleh sesiapa sahaja namun tertakluk kepada syarat dan terma yang ditetapkan oleh penganjur. Untuk buat duit daripada PPL ini, anda hanya perlu menyertai PPL sebagai affiliate dan kemudian promote link agen affiliate anda ( ianya unik -berbeza setiap agen) di internet Berapa yang anda boleh dapat semuanya bergantung kepada usaha anda sendiri, anda boleh dapat menjana RM10-RM1000 bergantung kepada promosi link affiliate anda Secara asanya ini adalah gambaran secara ringkas tentang program PPL
  14. 14. Buat Duit Di Internet 14 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 14 Di Ashadee.com juga ada affiliate PPL ni Langkah 1 : Pilih Marketplace --> Make RM800 -RM1000 Part Time From Home Langkah 2: Dapatkan link affiliate anda Dalam contoh ini saya pilih link. Jadi copy link dengan right klik - copy link location. Anda akan mendapat link seperti dibawah ini. --> http://jomaff.ashadee.com/x/usernameanda/ <----tugas anda cuma promosi link ini
  15. 15. Buat Duit Di Internet 15 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 15 Langkah 3 : Promosi link affiliate anda Paste link anda diatas di facebook status anda, Link ini juga anda boleh share dengan kawan-kawan di twitter, blog, emel dan lain-lain medium yang dirasakan sesuai. Ajak kawan-kawan anda daftar melalui link anda Tips- Kongsikan link ini dengan isteri, suami, adik, abang, kakak dan ahli keluarga terdekat anda. Ajak mereka daftar PERCUMA akaun Ashadee (Jomniaga). Ini cara terpantas untuk dapat RM2 pertama. Anda akan dapat emel daripada jomniaga setiap kali prospek baru daftar jomniaga.com melalui link anda Setiap pendaftaran anda akan dapat RM2, semakin ramai yang daftar melalui link affiliate anda, banyak la komisen yang anda dapat. Cara nak promosikan link affiliate boleh refer ---> 7 cara promosi affiliate tanpa modal Jadi, bagaimana anda boleh dapat duit RM 50 dalam masa sehari ? Mari kita kira sama-sama; Sehari anda dapat 25 pendaftaran x RM2 = RM50 Oleh itu, target untuk buat duit RM50 dalam masa sehari akan tercapai. Langkah yang paling penting adalah anda kena rajin promosi. Kalau sekadar tunggu saja mana boleh dapat duit tu :) Berikut adalah beberapa cara lagi yang anda boleh gunakan untuk promosi link affiliate anda.. 1. Wall Post -Gunakan kreativiti sendiri. Jangan lupa masukkan link anda disini -Tinggalkan mesej yang membuat orang rasa ingin tahu
  16. 16. Buat Duit Di Internet 16 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 16 2. Event -Isi keterangan ringkas tentang apa yang ingin anda sampaikan 3. Note -hasilkan artikel yang memberi informasi tentang apa yang ingin anda sampaikan 4. Private message -hantar pm dengan cara sopan. Jangan spam 5. Photo -letak gambar yang boleh menarik perhatian di bahagian photo - Dimana-mana yang ada button share, share jer 6. Chat -sambil chat dgn kawan anda, selitkan aje promosi link anda 7. Iklan di page dan group ramai trafik -perlukan modal 8. Komen 9. Forum Senarai forum adalah seperti dibawah: http://www.wangcyber.com/forum/index.php http://forum.lowyat.net/ www.mesra.net/forum http://jiwang.org/ http://www.tokeikedai.net.my/forum/forum.php? www.carigold.com/portal/forums/ http://bincang.net/forum www.bicarajutawan.com/forum/ http://forum.kedaikopiim.com 10. Blog Promosi daripada blog anda 11. Youtube -upload video popular, jangan lupa letak link affiliate anda
  17. 17. Buat Duit Di Internet 17 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 17 12.Iklan percuma – laman web iklan percuma selalu saya guna 1. http://mudahiklan.biz 2. http://free-ni.blogspot.com 3. http://iklanhangat.blogspot.com 4. http://hantariklan.blogspot.com 5. http://iklanselamba.blogspot.com 6. http://post-je.blogspot.com 7. http://iklan1malaysia.blogspot.com 8. http://iklanpasangsiap.blogspot.com 9. http://www.iklandimudah.com 10. http://webniaga.net 13.FB ads -perlukan modal Akhir sekali......saya syorkan anda juga mendaftar untuk sertai webinar ini. Saya tak paksa. Terpulang kepada keikhlasan hati anda. Langkah 8: WEBINAR AFFILIATE: Daftar Disini
  18. 18. Buat Duit Di Internet 18 B u a t D u i t D i I n t e r n e t Page 18 Penutup Terima kasih kerana membaca sehingga ke muka surat terakhir ini. Saya bukanlah seorang yang hebat dalam perniagaan internet, cuma sekadar ingin berkongsi ilmu. Sebarang ketidak fahaman ataupun pertanyaan bolehlah bertanya di fanpage saya ataupun email saya. Selamat berjaya! Sekian Terima Kasih Abdul Halim Ismail http://rahsiaduitfree.blogspot.com Cadangan Produk : -------------------------------------------------------------------------- Rasa susah dapat komisen affiliate? Saya syorkan>> Mesin Komisen ---------------------------------------------------------------------------

×