1
Ketahui Rahsia Bagaimana Anda Boleh Buat Duit Melalui Internet
Kini Dibongkarkan! Teknik Buat Duit Daripada Internet did...
2
Isi Kandungan Muka surat
1. Pengenalan 3
2. Apa itu Pemasaran Affiliate ? 3
3. Kelebihan Buat duit dengan Affiliate 4
4....
3
Pengenalan
Terima kasih kerana sudi download laporan percuma ini
Saya akan kongsikan kepada anda bagaimana buat duit di ...
4
Kelebihan Buat duit dengan Affiliate
1. Hanya Dilakukan secara online- Tak perlu anda nak promosi dari
rumah ke rumah at...
5
Dimana nak cari Program Affiliate ni?
Saya syorkan portal jomniaga
Caranya mudah sahaja, anda cuma perlu daftar di jomni...
6
Langkah 2 : Isi Maklumat Diri Anda
7
Langkah 3 : Login Email dan Buat Pengesahan
Langkah 4 : Login ke Jomniaga dengan username dan password anda
8
Cara Promosi Produk
Langkah 1 :
Login jomniaga, dan klik tab ‘Marketplace’ dan klik mana-mana produk yang kita
ingin pro...
9
Kalau orang tu tak beli hari ni, tapi beli minggu depan ?
Ini mungkin soalan yang bermain di fikiran anda. Jangan risau,...
10
Cara yang paling mudah nak dapat duit di internet adalah melalui affiliate PPL
Affiliate PPL
PPL - Pay Per Lead. Bermak...
11
Secara asanya ini adalah gambaran secara ringkas tentang program PPL
RM100 Sehari di Internet?
Langkah 1 :
Login jomnia...
12
Langkah 3:
Dapatkan link, banner ataupun ayat dalam email. Dalam contoh ini saya pilih link.
Jadi copy link dengan righ...
13
Bagaimana caranya nak dapat RM100?
Promosi melalui facebook paling cepat. Majoriti rakan-rakan kita ada akaun
facebook....
14
8. Komen
9. Forum
Senarai forum adalah seperti dibawah:
http://www.wangcyber.com/forum/index.php
http://forum.lowyat.ne...
15
Penutup
Terima kasih kerana membaca sehingga ke muka surat terakhir ini. Saya
bukanlah seorang yang hebat dalam perniag...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Buat duit internet 2013 4.5.13

1,380 views

Published on

Panduan Buat Duit Online Melalui Internet Tanpa Modal

Published in: Self Improvement
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,380
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
66
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Buat duit internet 2013 4.5.13

  1. 1. 1 Ketahui Rahsia Bagaimana Anda Boleh Buat Duit Melalui Internet Kini Dibongkarkan! Teknik Buat Duit Daripada Internet didedahkan step by step Disediakan Oleh: Abdul Halim bin Ismail Blog: http://rahsiaduitfree.blogspot.com FanPage: Facebook.com/nakduit.free
  2. 2. 2 Isi Kandungan Muka surat 1. Pengenalan 3 2. Apa itu Pemasaran Affiliate ? 3 3. Kelebihan Buat duit dengan Affiliate 4 4. Dimana nak cari Program Affiliate ni? 6 6. Cara Promosi Produk 8 7. Affiliate PPL 10 7. Penutup 15
  3. 3. 3 Pengenalan Terima kasih kerana sudi download laporan percuma ini Saya akan kongsikan kepada anda bagaimana buat duit di internet tanpa produk sendiri. Cara ini telah digunakan oleh ramai internet marketer diluar sana untuk buat duit di internet. Izinkan saya memperkenalkan kepada anda PEMASARAN AFFILIATE Apa Itu Pemasaran Affiliate? Pemasaran Affiliate ialah memasarkan produk orang lain dan anda dapat komisen Produk yang dipasarkan melalui affiliate adalah produk digital seperti ebook, video, audio dan iklan Affliliate pula terbahagi kepada 3 jenis 1. Pay Per Sale (PPS) 2. Pay Per Click (PPC) 3. Pay Per Lead (PPL) PPS – Berdasarkan Jualan Produk. Komisen PPS selalunya lebih tinggi daripada PPC dan PPL sebab ianya berdasarkan jualan PPC – Berdasarkan jumlah klik yang diperolehi daripada link iklan. Program Paling popular adalah seperti Nuffnang, Churp-churp dan says dan 8share PPL - Pay Per Lead bermaksud Pembayaran Untuk Setiap Lead. Lead pula bermaksud alamat nama dan email.
  4. 4. 4 Kelebihan Buat duit dengan Affiliate 1. Hanya Dilakukan secara online- Tak perlu anda nak promosi dari rumah ke rumah ataupun berjumpa dengan sesiapa pun. Cuma anda dengan laptop sahaja pun dah cukup 2. Kerja yang fleksibel – tidak memerlukan masa yang lama untuk daftar affiliate PPL. Boleh dilakukan bila-bila masa. Walaupun pukul 3 pagi. Cukuplah ada sebuah laptop dan broadband 3. Tak Perlu pening kepala nak cipta produk – Untuk mencipta sesebuah produk bukan satu kerja yang mudah. Sangat susah bagi anda yang baru nak bermula dengan perniagaan internet. Jadi anda tak perlu nak pecah kepala buat kajian pasaran dan pelbagai perkara lagi yang memenatkan. Yang anda perlu buat hanyalah daftar dan terus promosi 4. Tidak Perlu layan Karenah Pelanggan. – Dalam sesebuah perniagaan, hubungan dengan pelanggan perlulah dijaga. Anda tak perlu melayan panggilan pelanggan tengah malam atau menjawap email tengah malam. Tugas anda adalah susun strategi untuk promosi
  5. 5. 5 Dimana nak cari Program Affiliate ni? Saya syorkan portal jomniaga Caranya mudah sahaja, anda cuma perlu daftar di jomniaga.com. Selepas itu anda akan dapat username dan password untuk anda akses website jomniaga. Didalam website ini terdapat pelbagai jenis ebook yang boleh anda pilih dan promosikan Cara nak daftar jomniaga Langkah 1 : Klik Daftar
  6. 6. 6 Langkah 2 : Isi Maklumat Diri Anda
  7. 7. 7 Langkah 3 : Login Email dan Buat Pengesahan Langkah 4 : Login ke Jomniaga dengan username dan password anda
  8. 8. 8 Cara Promosi Produk Langkah 1 : Login jomniaga, dan klik tab ‘Marketplace’ dan klik mana-mana produk yang kita ingin promosikan. Sebagai contoh saya pilih produk ‘Mesin Komisen’ Langkah 2 : Gambar seperti diatas akan keluar, pergi bahagian bawah, klik tab pautan Langkah 3: Copy link seperti dalam kotak merah diatas, sebagai contoh link atas adalah http://musemancer.jomniaga.com/go/2ndincome/ Langkah 4: Paste link tadi dimana-mana tempat yang anda boleh promosikan seperti di blog, facebook, twitter, instagram, emel dan lain-lain lagi. Bila ada prospek yang klik link anda, dan kemudian beli, secara automatic kita dapat komisen sebanyak 50%, best tak?
  9. 9. 9 Kalau orang tu tak beli hari ni, tapi beli minggu depan ? Ini mungkin soalan yang bermain di fikiran anda. Jangan risau, anda tetap dapat komisen 50% tu. Kenapa plak? Sebab, bila orang tu klik buat kali pertama, kod link affiliate anad telah tersimpan dalam cookies browser internet mereka. Selagi mereka tak delete ataupun gunakan web browser yang lain, komisen itu tetap milik anda, walaupun mereka buat belian sebulan selepas klik link affiliate kita, hii..bestnya..Ini contoh komisen yang saya sendiri pernah dapat Tengok sibuk buat kerja di pejabat, tiba-tiba dapat email macam ni , syok sangat…. Tapi, agak mencabar juga nak dapat komisen PPS ni. Yelah..kalau ada orang keluar duit, baru boleh dapat komisen. Kalau orang tu takde duit nak beli, anda pun tak dapat komisen. Jangan risau..saya akan tunjukkan cara bagaimana anda boleh dapat komisen walaupun tak ada orang membeli . Teruskan membaca…
  10. 10. 10 Cara yang paling mudah nak dapat duit di internet adalah melalui affiliate PPL Affiliate PPL PPL - Pay Per Lead. Bermaksud bila prospek klik link affiliate kita, kemudian mendaftar di website tersebut, kita akan dapat komisen Prospek hanya perlu daftar PERCUMA di website tersebut, dan anda dapat komisen.. Lagi senang dari Affiliate PPS ni.. Betul ke ni? PPL sebenarnya merupakan salah satu teknik pemasaran yang digunakan oleh IM untuk mengumpul senarai email, dimana mereka perlu melaburkan sedikit duit untuk membayar kepada affiliate bagi membantu menyebarkan produk PERCUMA mereka seperti ebook, video,audio,akses produk dll) untuk mendapatkan email list prospek klien. Biasanya pemasar internet (IM) akan menawarkan komisen sekitar RM 0.50 - RM 1.00 untuk setiap download dari prospek klien yang berlaku hasil daripada promosi yang dijalankan oleh affiliate. PPL selalunya adalah PERCUMA untuk disertai oleh sesiapa sahaja namun tertakluk kepada syarat dan terma yang ditetapkan oleh penganjur. Untuk buat duit daripada PPL ini, anda hanya perlu menyertai PPL sebagai affiliate dan kemudian promote link agen affiliate anda ( ianya unik -berbeza setiap agen) di internet Berapa yang anda boleh dapat semuanya bergantung kepada usaha anda sendiri, anda boleh dapat menjana RM10-RM1000 bergantung kepada promosi link affiliate anda
  11. 11. 11 Secara asanya ini adalah gambaran secara ringkas tentang program PPL RM100 Sehari di Internet? Langkah 1 : Login jomniaga. Saya harap anda dah daftar jomniga, kalau belum daftar dahulu, kemudian login Langkah 2 : Pilih Marketplace. Kemudin Pilih Jomniaga-RM2 PPL Setiap Pendaftaran Baru
  12. 12. 12 Langkah 3: Dapatkan link, banner ataupun ayat dalam email. Dalam contoh ini saya pilih link. Jadi copy link dengan right klik - copy link location. Anda akan mendapat link seperti dibawah ini. >>http://refer.jomniaga.com/x/usernameanda/ Langkah 4: Paste link anda diatas di facebook status anda, Link ini juga anda boleh share dengan kawan-kawan di twitter, blog, emel dan lain-lain medium yang dirasakan sesuai. Ajak kawan-kawan anda daftar melalui link anda Tips- Kongsikan link ini dengan isteri, suami, adik, abang, kakak dan ahli keluarga terdekat anda. Ajak mereka daftar PERCUMA akaun jomniaga. Ini cara terpantas untuk dapat RM2 pertama. Anda akan dapat emel daripada jomniaga setiap kali prospek baru daftar jomniaga.com melalui link anda
  13. 13. 13 Bagaimana caranya nak dapat RM100? Promosi melalui facebook paling cepat. Majoriti rakan-rakan kita ada akaun facebook. Kebanyakan mereka mempunyai lebih daripada 500 rakan. Kopi + pasta link anda dan share dengan kawan-kawan di facebook. Jangan malu kalau nak buat duit. Kalau malu tak dapat duit. Kalau sorang daftar, anda dapat RM2 Kalau 50 orang daftar, anda dapat RM100 Tak payah keluar modal apa-apa pun, daripada anda buang masa di facebook tanpa sebarang hasil, eloklah ajak kawan daftar jomniaga. Boleh buat secara sambilan di rumah je. Sambil santai-santai.. Berikut adalah beberapa cara lagi yang anda boleh gunakan untuk promosi link affiliate anda.. 1. Wall Post -Gunakan kreativiti sendiri. Jangan lupa masukkan link anda disini -Tinggalkan mesej yang membuat orang rasa ingin tahu 2. Event -Isi keterangan ringkas tentang apa yang ingin anda sampaikan 3. Note -hasilkan artikel yang memberi informasi tentang apa yang ingin anda sampaikan 4. Private message -hantar pm dengan cara sopan. Jangan spam 5. Photo -letak gambar yang boleh menarik perhatian di bahagian photo - Dimana-mana yang ada button share, share jer 6. Chat -sambil chat dgn kawan anda, selitkan aje promosi link anda 7. Iklan di page dan group ramai trafik -perlukan modal
  14. 14. 14 8. Komen 9. Forum Senarai forum adalah seperti dibawah: http://www.wangcyber.com/forum/index.php http://forum.lowyat.net/ www.mesra.net/forum http://jiwang.org/ http://www.tokeikedai.net.my/forum/forum.php? www.carigold.com/portal/forums/ http://bincang.net/forum www.bicarajutawan.com/forum/ http://forum.kedaikopiim.com 10.Blog Promosi daripada blog anda 11.Youtube -upload video popular, jangan lupa letak link affiliate anda 12.Iklan percuma – laman web iklan percuma selalu saya guna 1. http://mudahiklan.biz 2. http://free-ni.blogspot.com 3. http://iklanhangat.blogspot.com 4. http://hantariklan.blogspot.com 5. http://iklanselamba.blogspot.com 6. http://post-je.blogspot.com 7. http://iklan1malaysia.blogspot.com 8. http://iklanpasangsiap.blogspot.com 9. http://www.iklandimudah.com 10. http://webniaga.net 13.FB ads -perlukan modal
  15. 15. 15 Penutup Terima kasih kerana membaca sehingga ke muka surat terakhir ini. Saya bukanlah seorang yang hebat dalam perniagaan internet, cuma sekadar ingin berkongsi ilmu. Sebarang ketidak fahaman ataupun pertanyaan bolehlah bertanya di fanpage saya ataupun email saya. Selamat berjaya! Sekian Terima Kasih Abdul Halim Ismail http://rahsiaduitfree.blogspot.com Cadangan Produk : -------------------------------------------------------------------------- Rasa susah dapat komisen affiliate? Saya syorkan>> Mesin Komisen ---------------------------------------------------------------------------

×