Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

QUIZ TERMS PERTAINING TO THE BODY.docx

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Questions
1) The general meaning of "corpus" is best described by which
of the following?
El Significado General de "corpu...
(A) Beginning of menstruation
(B) Development of female characteristics
(C) End of childhood
(D) End of pregnancy
(E) Prim...
10) The combining form "cephal/o" refers to which of the
following? La forma de combinación "cephal/o" se refiere a cual
d...
Advertisement
Advertisement
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 14 Ad
Advertisement

More Related Content

Recently uploaded (20)

Advertisement

QUIZ TERMS PERTAINING TO THE BODY.docx

  1. 1. Questions 1) The general meaning of "corpus" is best described by which of the following? El Significado General de "corpus" está mejor descripto por cual de los siguientes (A) Abdomen (B) Body (C) Chest (D) Head (E) Trunk 2) Which of the following is the term for an abnormally low white blood cell count? (A) Anemia (B) Leukemia (C) Leukocytosis (D) Leukopenia (E) Leukoplakia 3) An area of dead myocardial tissue is best described by which of the following? (A) Angina pectoris (B) Hypertrophy (C) An induration (D) An infarct (E) Stenosis 4) The term "lithiasis" is best described by which of the following? (A) Constriction of tissue (B) Dissolving (C) Abnormal condition of stones (D) Penetrating a cavity (E) Stretching of tissue 5) Menarche refers to which of the following?
  2. 2. (A) Beginning of menstruation (B) Development of female characteristics (C) End of childhood (D) End of pregnancy (E) Primary infertility 6) Adipose tissue is made of which of the following? El tejido adipose es hecho de cual de los siguientes (A) Fat cells (B) Lymph nodes (C) Muscles (D) Skin (E) Tendons 7) Which of the following terms refers to the ability to breathe comfortably only when in an upright position? (A) Apnea (B) Dyspnea (C) Eupnea (D) Hypercapnia (E) Orthopnea 8) Which of the following is the term for abnormally large breasts in men? (A) Gynander (B) Gynecomania (C) Gynecomastia (D) Gynephobia (E) Gynoplastics 9) Which of the following terms means drainage from the nose? (A) Rhinolalia (B) Rhinomycosis (C) Rhinophyma (D) Rhinorrhaphy (E) Rhinorrhea
  3. 3. 10) The combining form "cephal/o" refers to which of the following? La forma de combinación "cephal/o" se refiere a cual de los siguientes (A) Abdomen (B) Head (C) Neck (D) Ribs (E) Spine 11) The prefix pertaining to fingernail is which of the following terms? (A) Odont- (B) Olfact- (C) Omphal- (D) Onco- (E) Onych- 12) Inflammation of a sweat gland is known as which of the following terms? (A) Colitis (B) Fasciitis (C) Hidradenitis (D) Pimelitis (E) Rhinitis 13) The prefix meaning outside or outer is which of the following? El prefijo que significa afuera es cual de los siguientes (A) Ana- (B) Dia- (C) Epi- (D) Exo- (E) Peri-
  4. 4. 14) The prefix "brady-" means which of the following? El prefijo "brady-" significa cual de los siguientes (A) Away from (B) Downward (C) Irregular (D) Slow (E) Without 15) The patient's complaint of painful menstrual periods will be documented in the medical record as which of the following? (A) Amenorrhea (B) Dysmenorrhea (C) Menorrhagia (D) Menorrhea (E) Metrorrhagia 16) Which of the following suffixes refers to eating? Cual de los siguientes subfijos se refiere a comer (A) "phagia" (C) "phonia" (D) "plegia" (E) "praxia" 17) Which of the following terms refers to pain? Cual de los siguientes se refiere a dolor (A) Arthralgia (B) Diplopia (C) Dysplasia (D) Hemiplegia (E) Urticaria
  5. 5. 18) Which of the following is the definition for aphagia? (A) Extreme thirst (B) Inability to hear (C) Inability to swallow (D) Loss of hair (E) Pain free 19) Which of the following suffixes means "cutting operation"? (A) -ectomy (B) -plasty (C) -scopy (D) -stomy (E) -tomy 20) Which of the following is the CORRECT spelling for the plural of bronchus? (A) Bronchuses (B) Bronchii (C) Bronchi (D) Bronchae (E) Broncha 21) Which of the following is the plural form of the medical term that means chest? (A) Alveoli (B) Apices (C) Calyces (D) Pleurae (E) Thoraces 22) Which of the following is the medical term for hair loss? (A) Folliculitis (B) Eczema (C) Pediculosis (D) Alopecia (E) Impetigo
  6. 6. 23) Which of the following terms is used to describe a lateral curvature of the spine? Cual de lo siguientes términos es usado para describir una curvatura lateral de la espina dorsal (A) Kyphosis (B) Scoliosis (C) Osteoporosis (D) Lordosis (E) Stenosis 24) Which of the following terms is used to describe a condition in which the body produces too much cortisol? (A) Gigantism (B) Myxedema (C) Cushing's syndrome (D) Diabetes insipidus (E) Grave's Disease 25) "K" is the chemical symbol for which of the following substances? La "K" es el simbolo químico de cual de las siguientes substancias (A) Barium (B) Calcium (C) Iron (D) Hydrogen (E) Potassium 26. Which of the following is the chemical symbol for iron? Cual de los siguientes es el símbolo químico para el hierro (A) F (B) Fe (C) Fr (D) I (E) Ir
  7. 7. 27) Which of the following is the term for reconstruction of the eardrum? (A) Myringotomy (B) Otoplasty (C) Stapedectomy (D) Tympanocentesis (E) Tympanoplasty 28) Colporrhaphy is the repair of which of the following? (A) Bladder (B) Intestines (C) Spleen (D) Uterus (E) Vagina 29) Which of the following terms describes surgical fixation of the uterus in a suspended position? (A) Hysterectomy (B) Hysterodesis (C) Hysteropexy (D) Hysteroscopy (E) Hysterotripsy 30) A pyloromyotomy is performed in which of the following body systems? (A) Cardiovascular (B) Gastrointestinal (C) Musculoskeletal (D) Nervous (E) Reproductive 31) Which of the following is a surgical procedure in which a pendulous breast is lifted and fixed to the chest wall? (A) Mastostomy (B) Mastotomy (C) Mastectomy (D) Mastopexy (E) Mesopexy
  8. 8. 32) Which of the following is an incision made to enlarge the opening of the external urethra? (A) Cystotomy (B) Meatotomy (C) Nephrostomy (D) Pyelostomy (E) Ureterotomy 33) Korotkoff sounds are evaluated by which of the following procedures? (A) Counting the apical heartbeat (B) Determining the blood pressure (C) Performing ultrasonography (D) Counting the respirations (E) Evaluating the pulse 34) Which of the following is a nonsterile procedure? (A) Amniocentesis (B) Cystoscopy (C) Peritoneal dialysis (D) Proctosigmoidoscopy (E) Renal biopsy 35) Which of the following is a procedure in which synovial fluid is removed for analysis? (A) Apheresis (B) Arthrocentesis (C) Arthrography (D) Arthroscopy (E) Articulation 36) Which of the following procedures is indicated when an abnormal growth is identified on barium enema X-ray study? (A) Arthroscopy (B) Bronchoscopy (C) Colonoscopy (D) Cystoscopy (E) Colposcopy
  9. 9. 37) A patient scheduled for echoencephalography will undergo a study of which of the following? (A) Abdomen (B) Brain (C) Heart (D) Lungs (E) Spine 38) Which of the following physicians specializes in treating patients with diseases of the liver? Cual de los siguientes médicos se especializa en tratar pacientes con enfermedades del higado (A) Hematologist (B) Hepatologist (C) Nephrologist (D) Oncologist (E) Rheumatologist 39) Which of the following branches of medicine specializes in the study of the musculoskeletal system? Cual de las siguientes ramas de la medicina se especializa en el estudio del sistema mulculoesquelético (A) Gynecology (B) Nephrology (C) Orthopedics (D) Pediatrics (E) Urology 40) A patient with encephalitis is most likely to be treated by which of the following specialists? Un paciente con encephalitis probablemente sea tratado por cual de los siguientes especialistas (A) Endocrinologist (B) Hematologist (C) Neurologist
  10. 10. (D) Oncologist (E) Radiologist 41) A cystoscope is an instrument used most commonly by a specialist in which of the following? (A) Endocrinology (B) Gastroenterology (C) Gynecology (D) Radiology (E) Urology 42) A patient who has hypergonadism, prolactinoma, and hirsutism will most likely be referred to which of the following specialists? (A) Immunologist (B) Pathologist (C) Rheumatologist (D) Endocrinologist (E) Gerontologist 43) Polydipsia, polyuria, good appetite with weight loss, and blurred vision are signs and symptoms of which of the following conditions? (A) Diabetes mellitus (B) Gout (C) Hypothyroidism (D) Marasmus (E) Polyposis coli 44) Dysphonia is a common symptom of which of the following conditions? (A) Iritis (B) Laryngitis (C) Pneumonitis (D) Rhinitis (E) Stomatitis 45) Which of the following is a malignant tumor of the eye that is known to be hereditary?
  11. 11. (A) Glioblastoma (B) Neuroblastoma (C) Osteosarcoma (D) Pheochromocytoma (E) Retinoblastoma 46) Which of the following are round bacteria that grow in pairs? (A) Streptococci (B) Diplococci (C) Bacilli (D) Spirilla (E) Staphylococci 47) Which of the following words is MISSPELLED? (A) Adenopathy (B) Basaphil (C) Edematous (D) Hemopoiesis (E) Myeloid 48) Which of the following medical terms is spelled CORRECTLY? (A) Albumine (B) Hemorrhoid (C) Larinx (D) Opthalmology (E) Amenorrhia 49) Which of the following spellings is CORRECT? (A) Abecess (B) Abces (C) Abscess (D) Abscus (E) Absess 50) Which of the following is the CORRECT spelling for the focusing ability of the eye? (A) Accomedation (B) Accommodation (C) Acomodation
  12. 12. (D) Acommodation (E) Acommedation Answers
  13. 13. 1) B 2) D 3) D 4) C 5) A 6) A 7) E 8) C 9) E 10) B 11) E 12) C 13) D 14) D 15) B 16) A 17) A 18) C 19) E 20) C 21) E 22) D 23) B 24) C 25) E 26) B 27) E 28) E
  14. 14. 29) C 30) B 31) D 32) B 33) B 34) D 35) B 36) C 37) B 38) B 39) C 40) C 41) E 42) D 43) A 44) B 45) E 46) B 47) B 48) B 49) C 50) B

×