Advertisement
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 29 - 2021 dec 1
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 29 - 2021 dec 1
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 29 - 2021 dec 1
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 29 - 2021 dec 1
Advertisement
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 29 - 2021 dec 1
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 29 - 2021 dec 1
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 29 - 2021 dec 1
Upcoming SlideShare
Insemnari, feljegyzések  2021 noi 25 - 2021 noi 29Insemnari, feljegyzések 2021 noi 25 - 2021 noi 29
Loading in ... 3
1 of 7
Advertisement

More Related Content

Slideshows for you(20)

Similar to Insemnari, feljegyzések 2021 noi 29 - 2021 dec 1(20)

Advertisement

More from Nagy Attila (Mihai)(20)

Insemnari, feljegyzések 2021 noi 29 - 2021 dec 1

 1. Insemnari, feljegyzések - 2021 noi 29 - 2021 dec 1 Régen a gyereket a cigánnyal ijesztgették, ha nem fogadott szót! Ma, politikai, nyugati érdekből, az orosszal, Putyinnal történik! Ez már manipuláció! Aki nem született bele a népviseletbe az csak beöltözik abba! Mert az már nem a lelke s világa! Milyen romantikus, "gőzerővel" dolgoznak az egyik magyar lap szerint az új covid tablettán! 1968-ban voltam először Magyarországon a szüleimmel! Akkor még gőzmozdony rőpített a magyar pusztán! Addig a gyergyói hegyek között nevelkedve nem láttam annyi pusztát! Csak nagy hegyeknek ormát, amit nagyon szerettem! A puszta fáraszt! Johannist úgy képzeltem a Maia Sanduval, mint egy nagy kakast a liliputi tyúkkal! Maia Sandu e o papusa closca care cloceste ouele intereselor Occidentale! Nu inteleg cum asteptati de la gaina acesta cu pene false unire! Interesant, totul e permis americanilor numai?! Stiu, se manipuleaza cu pericolul rusesc! America nu reprezinta pericol, ca ne am cedat fara rezistenta! A profi seggnyalónak végül is mindeggy, hogy milyen rendszer van, kinyalja bárkinek a seggét! A liberális tőke manapság az un. "civilizáltakkal", "inteligensekkel" veri át, szívatja a tömegeket! Comunismul a luat pamanturile, proprietatea! UE, capitalul, ia corpul! Nu va fi al tau! Asta inseamna a fi sanatos! De mult ma uit la fata lui Musk, care e fara muschi ale caracterului fetei! Amikor az az érzésed, hogy a dolgos leráz, akkor végül te is kénytelen vagy lerázni a dolgost! Manipularea te linisteste, vai dar nu va fi obligat, e imposibil! Dupa, ca un traznet, se obliga! E o tehnica a slabirii rezistentei! A kommunizmus kollektivizálta a földeket! Az unió az emberi testet! Oltakozásra kötelezvén! Repetitia anumitor continuturi de interes rezulta indiferenta fata de altora! O forma ascunsa a cenzurii! Reprimare prin ignoranta! Cel mai eficienta si nonviolenta cenzura! A leg egyszerűb, a leg primitívebb manipuláció, a "mindig is így volt"! Stapani constructiei diabolice ale puteri, UE, sunt deranjati tot ce reprezinta coeziune instinctuala, ca fond a rezistentei, biserca, natiune! Brusselul ca sa nu devine nepular prin obligativitatea prin lege ale vaxcinari, incep statele, una dupa alta! E mare smecherie, ca a inceput Austria!
 2. Végül is igaza van Putinnak! Miért szabad Amerikának többet, mint az orosznak! S hagyjuk a demokrácia mesélyét! Mert a lényege nem más, mint, hogy érdekeket fejez ki! Amerikának miért lehet több érdeke?! Esetleg az árnyék prolyekciólya okán! Vagy a jó és rossz archetipális projekciójának okán?! Unii da laicurile la ordin, celor din umbra! Sau nu da, tot la ordin! Azi, toate lumea, macar face ca e roman! Légy hideg, vagy meleg, ez a veszély! A langyosak ettől félnek, mert nincsen szabadság ellentétek, veszély nélkül! A veszély megmérettet! Din pacate ne pierim intre mana dreapta si stanga ale diavolului! Care joaca cu tara, cu neamul, ca sa mentine la putere! Candva, cum era impus crestinismul cu forta, asa este impus si anticrestinismul! Rolurile au schimbat numai! Care inseamna ca principalul jucator in acest joc e inconstientul colectiv, care schimba personajele, dar lupta e inacelasi! Un idiot, care devenea deputat AUR, m-a atacat mod primitív, comentand, "numai despre Jung stii sa scrii"! A crezut ca ma rusinez si nu mai scriu despre Jung! Dar nu stiu, unui incult de unde venea idea asta, ca poate sa fie autoritate pentru mine! A crezut, daca el este miscat din umbra, ca o sluga, poate sa faca si cu mine. Poate sa ma manipuleze, ca multi au incercat prin manipulare ca sa nu mai ocup cu Jung?! Unii deranjeaza ca sunt preocupat cu Jung! Multi au incercat sa manipuleze preferintele mele, dar de geaba! Acestui psihopat ar facea bine o analiza jungiana! Hiába a sok figyelmeztetés, hogy egy eddig még soha nem látott totalitárius kontrol fenyegeti az emberiséget, ha ennek tudattalan háttere nem tudatosodik! A káosz, ami a kollektív tudattalant dominálja, ez eredményezi a totalitárius kontrolt! Valójában a kollektív tudattalan kényszeríti az emberiségre! Ilyen szepontból mindkét tábor mellé farag! Mely hiszi az összeesküvés elméleteket, de az is mely nem, vagyis kutatja, a tudattalan gyökér miatt! Szerintem majd aztán a kakit is hetente kell ellenőriztetni, nehogy fertőzési góc legyél, megfertőzd a fészbukot! Amúgy ezen nem csodálkozom, mert az összeesküvéselmélet úgy néz ki valósággá lesz! Egy kína pontozási, bónusz szisztem szerint, ha sokat ülsz a netten, a budi benne van e nem tudom, akkor rossz pontot kapsz! Ovodás szisztem, de épp szért tökéletes a diktatúrának! Azért vannak hülye helyzetek az ember életében! Megkínál, csak áll és néz! Várja, hogy beszélj! Szóval azért kínált meg, hogy beszéltessen?! Valyon kiknek, kinek?! Szóval csak Brüsszelnek lesz joga a cenzúrához! Álhíreket nem szabad gyártani, de hogy minek lessz hírértéke azt Brüsszel érdekei döntik el! Vagyis ez lesz az elhalgatás cenzúrája, amit zavarnak az álhírek! Persze Brüsszel érdekei döntik el mik az álhírek!
 3. Szóval olyan cenzúra jön, mit még nem láttatok! Amiről Spengler írt, hogy a demokrácia elhalgatás cenzúrája jobban működik, mint a diktatúráé! Végül is a cenzúrának jól jönnek az álhírek! Aki nagy sunyin döföget, az alatomban gyűlöl téged, s az ilyet jobb kerülni! Az ilyen általában rád állított besúgó! Eddig hagytam, hogy játszák kisded játékaikat! Figyeltem a gőgös, öntelt parasztot, jobban, mint ők engem! Pe urma Brusselul nu a depus documentul care ar impune termenului de Craciun, ceva "smart"? Da, sau retras, ca era o testare a rezistentei! Dar nu au renuntat! Constiinta colectiva a Occidentului, fondul globalizarii, e o constiinta care opune inconstientului colectiv, fiibd rupt de el, dar nu fara influente distructive de partea inconstientului! Acest constiinta unidimensionala se simte "lezat" de catre reprezentanti arhetipale ale inconstientului colectiv, crestinism, natiune! Cu acesta se explica impotrivirii ideologice ale Brusselului fata de Craciun, pe fondul inconstientului! Restul e consecinta numai! Ca totul are radacinile intre constient si inconstient! E clar cine guverneaza lumea! Impui obligativitate studierii holocaustului, istoria evreilor, dar inacelasi timp asupresti crestinismul, impunand de pilda, ca sa nu fie folosit termenul "Craciun"! Asta e un "holocaust" spiritual, exterminarea natiunilor! In Europa se impune treptat obligativitatea vaxcinarii prin lege, stat dupa stat, ca sa slabeasca rezistenta! La inceput Germania se declara ca nu impune prin lege obligatia vaxcinarii! O stire bumm, ca se va discuta in parlament obligatia prin lege a vaxcinarii! Urmand pilda Austriei! Inceputul in Austria parca e o tactica premeditata! Am suspiciunea ca era o tactica numai, aceasta nu va fi, pe urma va fi! Te linistesti masele, ca sa impui brusc! Produci o ameteala, ca sa impui! Totul seamana cand Putin zice ca nici el nu stie ca candideaza sau nu! Daca refuzi pe migranti esti acuzat cu ura! Pe urma nu faci altceva, decat te aperi si totusi esti acuzat cu ura! Care nu este altceva, decat ura capitalului liberal, fata de neamuri! Oare, nu cumva Brusselul are nevoie la noi o majoritate comfortabila in parlament, ca sa ne impune niste legi inconfortabile romanilor?! Esti obligat ca sa vaxcinezi, nu ai voie ca sa detii scroafa, eventual soacra, esti obligat ca sa incalzesti cu gaze, se interzice termenul Craciun, un singur lucru ai voie, ca sa supui! Asta nu e dictatura!? Digi24.ro sustine dictatura! De cativa ani mainainte am pus intrebarea. Ce va fi, daca sanatatea va fi obligatoriu!? Intrebarea cam retoric, dar raspunsul nu e greu de dat in zilele noastre. Dictatura! Obligatia vaxcinului in Austria e o smecherie uriasa! E un experiment, testarii rezistentei fata de obligativitate, cu scopul introduceri in Europa! In Austria incepe fierberea broastei!
 4. Asta deja e inceputul fascismului in Europa! Az evolució végül is egy önfelszámoló folyamat! A tudományban a komplexitás növekedésével egyre több helyet kap az értelmezés! Ma az űrteleszkópok jeleket fognak, regisztrálnak, amit értelmeznek s átalakítanak képpé! Nem olyan rég derült ki, hogy valamit teljesen félre értelmeztek! A Computer Tomograf is így működik! Az orvos, aki leolvassa az eredményeket, értelmezi, s ebből állítja fel a diagnózist! Az értelmezésben lehet tévedni is! Valószínű ezért mondta egy nőgyógtász orvos, aki műtött is, hogy ha a CT más eredményt mutat, mint a nőgyógyászati vizsgálat, plusz a Papanikolau teszt, akkor az utóbbit kell alapul venni! Ez a Covid is valami hasonlót mutat! Az eltérő orvosi vélemények, mert van, eltérő értelmezésekre utalnak! Ahogy a csillagászatban, magas szinten, lehetett tévedni az értelmezésben, úgy az orvostudományban is lehet! És ki issza meg a levét, a tömegek! A természetet csak értelmezzük, amikor a racionális egyoldalúságra hagtatkozunk, s tévedhetünk! Ezért nem vállal felelősséget senki az oltásért?! Mert a tudattalanra nem hagyatkozó elme bizonytalan, mivel elszakadt az ösztönöktől! Citeam candva o nuvela in care sotia unui general a taiat mana si mereu mergea la medic pentru o nou tratament, dar dar s-a vindecat cam foarte lent! Dupa o saptamana intreba de medic, "de ce nu se vindeca"! Medicul zicea, "veniti mai rar si se vindeca mai rapid"! Asa si a fost! Cam asa stam cu vaxcinarea! Ahogy csökken az oltások hatékonysága, úgy esik a részvények árfolyama! Erről a kilencvenes évek, vagy nyolcvanas, már én sem tudom, magyarországi, szenzáció számba menő hajbalzsamja jut eszembe, mely a hajat állítólag újra kinövesztette a férfiaknál! Az érdekes az volt, hogy addig hatott csak, míg 100 DM volt! Ahogy csökkent az ára, csökkent a hatékonysága is! Meg fordítva! Colaciu de la pesede s-a prezentat in parlament cu Kurtos! Kelemen Hunor vorbeste, dar si altii, vorbesc despre drepturi minoritare. Dar acesta ar trebui facut in asa fel, ca sa aiba totusi ceva fond moral, nu ma gandesc la niste excese, ca autonomia, ca sa recunoasca, asuma crima ungurilor peste secole impotriva romanilor! Ar trebui sa fie asumat si cerut iertare de la natiunea romaneasca si numai pe acest fond moral cerut drepturile minoritare! Si nu pe fondul obrazniciei, pe fondul hybrisului imperial, refuzand Imnul National, ca te jigneste, refuzand pe 1 Decembrie ca ti doare, doliu, dupa ce nu iei in considerare durerea romanilor, cauzate de ungurime, peste secole! Cum ar zicea Nae Ionescu, numai "bunul simti" poate sa faca punte peste aceste crime, intre doua natiune! De loc nu inteleg, romani de ce nu declara zi de doliu 15 martie, ca un raspuns la declaratia deputatului maghiar ca 1 Decembrie e zi de doliu, fiind comemorati toate victimele ungurilor in decursul secolelor! Are fundatura istorica! E o obraznicie de partea ungurilor ca sa spuna zi de doliu 1 Decembrie, cand peste secole pentru romani fiecare zi era zi de doliu! Magyari Nándor László profesor de sociologie la UBB Cluj scria pe fb, pana cand plangem pentru Trianon si dupa, ar trebui sa ne confruntam ce au simtit romanii sub stapanire maghiara! Asa numitul societate civila suna bine pentru multi, fara nicio suspiciune! Dar va fi societatea din
 5. care este exclus religia! Cu pretextul de pilda, ca are un caracter ofensator fata de necredinciosi! Si necredinciosul e tare sensibil, ca pasarea nou nascut intre penele mamei! Pentru o mai buna manipulare din interes financiar, trebuie distrus orice raport spiritual, organic, orice coeziune comunitara pe fondul acestuia! In alta parte sunt suspecte, ca nuste fonduri de rezistenta! Nu reiese din postare ca, unde afaceristi maghiari angajeaza numai maghiari! In Romania, sau in Ungaria?! Daca e vorba aicea la noi adevarat ca ungurii prefera locul de munca unde sunt mai multi unguri! Adica exista un proces de santare fata de romani! Ca nu angajeaza straini, foarte bine fac, adica asiatici! Ca fluenta fortei de munca e o afacere! In alta parte, are scopul de a slabi coeziuni comunitatilor! Daca e vorba de Ungaria, de loc nu e adevarat! Ungaria e plin cu muncitori ucraineni, si asiatici! La Göd, e o fabrica mare de acumulatori, Samsung! Aproape jumatate din trei mii si ceva de angajati sunt ucraineni! Localnici nici o suta macar! Dar tamtamul era, ca Orbán face loc de munca! Dar, unde locuiesc straini, blocuri pentru muncitori straini, sunt proprietatea apropiati lui Orbán Viktor! Fabrica langa Göd face un zgomot uriasi! O parte a orasului este afectat asa de tare, ca deranjeaza noaptea si dormitul! Localnici de geba sesizeaza! Asa apara Orbán maghiari! Dar propaganda face marele aparator fata de straini! Taranul din satul meu, crede ca Ungaria are industrie si e peste Romania, care e meritul lui Orbán Viktor si merge ca sa voteze! El atata nu stie, ca sa faca diferenta intre capitalul strain si capitalul autohton! Pildele bune cu maghiari, sau cu alti, are un caracter infantil, nici la copii pe plan psihic nu face bine! Are un caracter ale stereotipului gol golut! Valyon, ezt az egész covidos oltakozást 50 év múlva, mint nagyszabású "krimit" fogják olvasni?! Prédikációban hallottam, hogy a szülő, az anya, csak szerethet! Ez egy tipikus kliséje a prédikációk élet-hazugságainak! Ez valahol a szülői bűntudat elfolytása! De ezzel folytja el a gyerek, a felnőtt gyerek, a szülővel szembeni ellenérzéseit, mely alapja lesz a szülői bűntudatnak! Jung szerint létezik az anya, mely el akarja nyelni gyerekét! S felteszem a kérdést, hogy miért?! Mert bűntudata van, hogy gyerekét megszülte, mert, ami nem vált tudatossá, csak a szokást követte, hogy gyereket vállalt, de ott belül valami ellenkezett a gyerekvállalással! Ezért érzi, hogy meghamisította életét, s az okot, a gyerekét, tudat alatt, gyűlöli ezért! Most van egy nagyon súlyos kérdésem! Miért épp a papság az, mely elbújik a lélek szakadékai elől, élet-hazug, kényelmes klisék mögé bújva! Azért, mert a pap, lelkész, maga is a lélek súlyos titkainak elfolytására alapozza életét! A helyzet az, hogy a Kinyílatkoztatást a lélek ezen természetes szakadékaiból kaptuk, ahol Isten leginkább jelen van, s amiről a nyugati kereszténység nem akar tudmást venni! A keresztény, hős, csak az önön lelki mélységeiben, szakadékaiban lehet! S végül a szeretet nem valami természetes adottság, ami, mint a taknyos zsebkendő, állandóan velünk van! A  szeretet képességét, csak saját szakadékaink mélységében leljük meg, realizáljuk! Egy szellemi fejlődés eredménye, mely nem jön magától, mint amikor hugyoznunk kell! Ezt mútatja a történet, amikor Jézus a szamáriai asszonnyal találkozik a kútnál! A kút a mélységeink szimbóluma, ahol az egész történik! Az esemény színhelye, szimbólikusan, arra utal, hogy Jézus az asszonyt a saját elfolytott lelki szakadékaira figyelmezteti! A Kinyílatkoztatás ezen mélységek kinyílatkoztatása! Mely Pétert is figyelmezteti, amikor a
 6. vízen járva sülyedni kezd a tengerben! A felkerekedet széltől megijedt! Elfolytjuk ezen szakadékait a léleknek, mert félelemmel tőltenek el! A lóvátevés, az átverés falúsi hőse, sunyin megbújva "az úgy hallottam" mögé, azt hitte, hogy csak úgy felültet a biciklire a maszkkal, s én nyomom, mint a süket Gyergyóig! A kérdés csak annyi maradt, hogy megbízásból tette, vagy puszta rosszindulat! A konkrétum egyoldalúsága mindig látszatigazságokat eredményez! A manipuláció épp ebben érdekelt! A falú primitív hőse, aki mást lóvá tesz, átver. Aki azért ad, mert fél tőled, az a legnagyobb ellenséged, mert alattomos! Olyan, mint az oroszbamaró kutya! Némely süket azt hiszi egy szinvonalon vagyunk! Sőt, némely sunyi azt is hiszi, hogy ők fennebb! Vagyis ők amit mondanak nagy sunyin, félretájékoztatásként, én majd hiszem és készpénznek veszem, mint a szomszédasszonya! A falúsi azt hiszi, hogy ha ő mástól informálódik, mert neki minden írott szöveg hazugság, akkor azt valahogy én is úgy teszem! Az újságírásban van egy szabály, nem szabad semmit készpénznek venni, aminek a hitelességét nem ellenőrizted le! Mangaierea nefireasca a animalelor rezulta refularea impulsurilor animalice, instinctuale ale inconstientului, necesar supravietuirii, Numai capitalistul are voie de scroafa?! Interzicerea detinerii scroatei in gospodarii avantajeaza capitalisti mari! In anile 50 statul comunist a ingraunat viata taranului, ca sa distruga! Pe urma a luat pamanturile! Dupa aia am ajuns acolo ca taranul nu avea dreptul ca sa taie vaca proprie! Acuma totul e justificat cu "civilizat" care e un pretext care avantajeaza capitalul! Scopul este, de a distruge proprietarul mic in favoarea capitalului, ca un anile 50! Azi, prin sate sunt mai putine vaci, decat cat erau in comunism! Pe cai directe si indirecte, schimbari sociale, viata de taran nefiind atractiv tinerilor, tot reusesc cu mai mare eficienta, decat comunisti! Nu laud comunismul! Am folosit ca o comparatie! Ca nu se stie ca si comunismul unde ajungea cu strangerea libertati, ca Ceausescu visea de stergerea de pe pamant ale satelor! Proprietatea si anumite libertate in administrarea proprietatii, e necesar sentimentului incredere de sine, senstimentului sigurantei! Controlul distruge pe prim plan libertatea in cadrul proprietati, dupa aia ia! Sema e universal, indiferent de sistem! A nagy állatbarátság arra utal, hogy az ember egzisztenciálisan magányos a földön! A környezettudatosság nekem a szobatiszta gyerek, vagy kutya, macska szellemi szintjének felel meg! Ezt dresszírozással is el lehet érni! Gondolom a környezettudatosság is egy magasabb szintű dresszírozással folyik! Van akiknek ez a civilizált életet jelenti! Nekem pedig az ember szellemi regresszióját!
 7. Totusi e ultima sansa, dorul de tine insuti, prin care se deschide o alta lume! La inceput prea simplu ca sa bagam in seama si majoritatea opreste aicea! Acesta este calea isihastului! E noroc ca cei vaxcinati (inca) nu eticheteaza pe cei nevaxcinati, "mai mutantule"! Destepti progresisti zic ca clasici sunt irelevanti pentru tineri. Din pacate e invers, vremurile noastre, elevi sunt "irelevanti" in raport cu scriitori clasici! Dar nui de mirare, ca dintre parinti acestuia, cine mai citeste, "cei cu cartea", de Vasile Bancila?! Majoritatea nici nu stie cine e, dar e minunat! Sok papnál, lelkésznél azt láttam, hogy belső világa, belső éntelensége, teljesen közömbös az iránt, amikből levizsgázott a teológián! Az életedet ha nincs kivel megbeszélned, akkor beszéld meg önmagaddal! Ki más érthetne meg, mint belső éned, önvalód! Most egy éve Szájer belátta, hogy a csatorna nem visz a menybe! Csalódott a csatornában, mint Káin a saját áldozatában! A gazdasági válságok oka a tőzsde, vagyis az érték relativizmusa, ingadozása! A lehatékonyebb "zöld projekt", mert ma minden projekt, mert a tyúk is egy eljövendő étel, vagy tyúk projektjét tojja, ha hagyjuk, hogy a természet visszavegye ami az övé! Inca o noua meserie, adica nu este noua, dar ar trebui considerat o noua meserie, reparator de coalitii, guverne, practicat de Udemereu! In 89 decembrie era scandat, "armata e cu noi"! Dupa, cu exceptia de cativa guverne, guvernele ar trebuit sa se scandeze, "Udemereu e cu noi"! Magyarországon büntetőjogi eljárás indult azok ellen akik macska bundát árultak! Ez egy fajta bűntudat az embernél! Ezt általában depresszió okozza! Szerintem oda jutunk, hogy reggel bocsánatot kell kérned kutyádtól macskádtól, vagy ha az úton álattal találkozol, hogy élsz! Egyet valahogy nem értek, vagyis nagyon igen! Miért épül az egész, LGBT elfogadás, migráns befogadás, oltás elfogadás, ugyan arra a manipulatív, felsőrendű - alacsonyrendű ellentétpárra?! Ha valamelyiket is elutasítod, rajtad az alacsonyrendűség Káin - bélyege! Ez egy fajta kitaszítás a társadalomból! Akkor taszítasz ki, ha csak az egyik pólusnak adsz létjogosultságot! Ez a diktatúra! A felsőrendűséggel kezdte Hitler is! S hogy az akacsonyrendűek veszélyt jelentenek! A sok náci ellenes liberális ezt, hogy nem ismeri fel?! Végül megjegyzem, a demokrácia, hőskorában nem az ellentétek egyensúlyáról szóllt?! Lehet a röhögő emotikonnal lájkolni, mert a tátott szájba most már úgy sem repül légy! Gyergyóban nem!
Advertisement