Open Source: Een bende losgeslagen nerds...?

425 views

Published on

Mijn kaderstuk in FD Magazine n°80,
December 2013

Published in: Business
2 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Het verschil tussen Closed source en OpenSource is veel kleiner dan sommigen graag laten uitschijnen. De consistente groei van OpenSource in marktaandeel en maturiteit op vele vlakken ingezet nu reeds heel wat jaren geleden is bewezen. Awards door gereputeerde organisaties evenals integratoren die naast closed source ook open source applicaties aanbieden - ook aan hun bestaande klanten - kenmerken een toch wel een opmerkelijke evolutie.

  Enig verschil is dat code 'open' is voor eindklant en er dus geen zogenaamde 'lock-in' is, en gegenereerde inkomsten voornamelijk zoniet uitsluitend resulteren uit aangeboden diensten. Tegenover elke gespendeerde euro staat dus een meerwaarde. Een positief effect op TCO op korte en lange termijn is dus haalbaar.

  Gedegen functionele, technische en projectmanagement expertise blijven natuurlijk een must voor elke klant en vormen dus geen onderscheid met de closed source wereld. Was het niet dat kennis delen en samenwerking binnen een open source community zeer laagdrempelig is....'Agile' aanpak is dus ook op dit vlak mogelijk binnen Open Source.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Absoluut gelijk Martin - veel CFOs weten dikwijks niet dat ze OpenSource gebruiken. Denk aan Linux, NoSQL, Apache, WordPress enz.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
No Downloads
Views
Total views
425
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
2
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

×