Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Accessibilitat a les webs per a persones amb discapacitat visualNo hi ha dubte que la irrupció de les noves tecnologies ha...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Jornades "Comunicació 3.0 i accessibilitat total". Ponència Santiago Moese: " Accessibilitat a les web per a persones amb discapacitat visual"

387 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Jornades "Comunicació 3.0 i accessibilitat total". Ponència Santiago Moese: " Accessibilitat a les web per a persones amb discapacitat visual"

  1. 1. Accessibilitat a les webs per a persones amb discapacitat visualNo hi ha dubte que la irrupció de les noves tecnologies ha suposat una revolució senseprecedents en el camp de la comunicació i del coneixement. Aquesta premissa és encaramés contundent si pensem en les persones amb discapacitat visual: Accedir a unaenciclopèdia, buscar un restaurant on sopar amb amics o llegir el llibre que acabem decomprar, són accions que ara es poden realitzar de forma totalment autònoma gràcies ala informàtica i el que comporta.Però perquè les persones cegues i deficients visuals puguem accedir als contingutsmultimèdia i dInternet, és necessari tenir en compte alguns criteris daccessibilitat iusabilitat, criteris que, afortunadament, són cada dia més comuns.En el cas dun museu, una Web on sinformi de manera accessible sobre els seuscontinguts, sobre les exposicions itinerants, etc., són factors determinants perquè lespersones cegues i deficients visuals puguem apropar-nos amb major seguretat i interès, ipuguem participar dels continguts que ens ofereixen. Amb aquesta xerrada pretenememfatitzar alguns dels criteris bàsics daccessibilitat, així com suggerir estratègies irecursos per aconseguir una accessibilitat el més àmplia possible.

×