Hoofdstuk 1.5 veranderingen

466 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
466
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
75
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hoofdstuk 1.5 veranderingen

 1. 2. Dave en Karin hebben hun huisje alweer veranderd. De studeerkamer is terug afgebroken en is de slaapkamer voor het toekomstige kindje. Ook de woonkamer en de keuken zijn wat aangepast.
 2. 3. De volgende dag… Karin staat tegen de middag op en Dave is al gaan werken. Ze voelt schoppen in haar buik. “ De baby komt nu toch niet?” hoopt Karin.
 3. 4. Ze heeft nog geen 2 stappen gezet en ze voelt weeën. “ Aaah, Dave, waarom moet je altijd werken als ik moet bevallen! Oké, rustig zijn, ik weet hoe het moet.”
 4. 5. En al snel ligt er een mooi baby’tje in haar armen. “ Je lijkt op je vader en op je broer en je bent bijna een kopie van je broer.”
 5. 6. “ Maar jij bent een meisje. Lisa… dat is een mooie naam. Samen zullen we die mannen wel in toom houden hé, Lisa?”
 6. 7. “ Dit is je nieuwe kamer ,Lisa. Vind je hem leuk…? Dat dacht ik al.” Karin legt Lisa in haar bedje en geeft haar een zoen op haar voorhoofd.
 7. 8. Karin gaat nog wat aan haar vaardigheden werken. Van haar werk heeft ze een grote machine gekregen waarmee ze chocoladekoekjes kan maken. Stiekem steekt ze soms haar vinger in de kom met chocolade.
 8. 9. Na wat koekjes te hebben gemaakt, werkt ze nog wat verder aan haar schilderij. Als Dave thuis komt wilt ze 2 verrassingen voor hem hebben. Een nieuwe kindje en zijn eigen portret.
 9. 10. Maar dan denkt Karin aan iets. Geld! Twee kinderen verzorgen kost geld. Maar dan bedenkt ze zich dat ze nog ergens een geldboom heeft staan. Al snel staat de boom in de woonkamer. Geld groeit dus WEL aan de bomen.
 10. 11. Karin is juist bevallen en moet al gaan werken. “ Tja, ze houden ook nooit rekening met je.”
 11. 12. Al snel komt Dave thuis met een promotie en een collega. Dave is er nog niet van bewust dat hij terug vader is geworden.
 12. 13. Dus praat hij nog wat met zijn collega Tjeerd. “ Hoe is het nu met je vrouw?” vraagt Tjeerd. “ Goed, ze is hoogzwanger maar ze is waarschijnlijk nog niet bevallen.” “ Weet je zeker? De vorige keer was ook al bevallen, toen je thuiskwam.” “ Je hebt gelijk!” Dave loopt snel het huis binnen.
 13. 14. Als Dave binnenkomt merkt hij dat Karin al gaan werken is. Snel gaat hij de kamer binnen. Hij tilt Lisa uit bed. “ Mijn kleine Lisa,” fluistert hij.
 14. 15. Maar veel aandacht voor Lisa kan hij niet geven. Want Kevin wordt vandaag kind. Dus moeten er vandaag kaarsjes uitgeblazen worden. Dave helpt Kevin natuurlijk om de kaarsjes uit te blazen.
 15. 16. En Kevin groeit op als kind. “ Wil je taart Kevin?” vraagt Dave. “ Straks, eerst eventjes mijn kapsel veranderen, papa.”
 16. 17. Het nieuwe kapsel staat Kevin heel goed. Dat vindt hij zelf ook. “ Maar mijn kleren moeten ook veranderd worden,” zegt Kevin tegen zich zelf, “Dan moet mama maar naar de winkel gaan.”
 17. 18. “ Kevin, niet lopen!” roept Dave als Kevin met een stuk taart naar tafel loopt, “straks moet ik nog alles opkuisen.” “ Oké, papa.”
 18. 19. Dan wordt er aangebeld. Het is Raul de schoonmaker. “ Dag, meneer Raul,” begroet Kevin hem. “ Hallo, Kevin, en zeg gewoon maar Raul.”
 19. 20. “ Je kent mijn?” vraagt Kevin. “ Ja, natuurlijk, ik werk hier al voor jij geboren werd.” “ Wauw, zo lang al? Cool!”
 20. 21. Al snel komt Karin thuis. “ Kevin, het is tijd om te gaan slapen, je mag nog eventjes je kamer bewonderen,” zegt Karin. “ Oké, slaapwel, mama. Slaapwel Raul.”
 21. 22. Karin neemt afscheid van Raul. “ Leuk dat je langskwam,” zegt Karin. “ Veel heb ik toch niet te doen, tot morgen!” “ Ja, tot morgen!”
 22. 23. “ Wauw, cool!” roept Kevin blij, “blauw m’n lievelingkleur!” Snel kruipt Kevin in bed.
 23. 24. Als Karin de slaapkamer binnenkomt ziet ze Dave in pyjama op bed liggen. “ Kom naast me liggen schoonheid,” zegt Dave. Karin kijkt verbaasd naar hem. “ Een geweldige vrouw verdient een speciale behandeling.” Nu maar hopen dat Kevin slaapt…
 24. 25. “ Papa, ik heb vannacht rare geluiden gehoord,” zegt Kevin de volgende ochtend. “ R… rare geluiden?” denkt Dave, die terug denkt aan vannacht. “ Ja, volgens mij waren het aliens.
 25. 26. “ Wat hoor ik hier over aliens?” vraagt Karin als ze de woonkamer binnenkomt. “ Mama, ik heb vannacht aliens gehoord,” zegt Kevin opgewonden. “ Dat kan wel, ze zeggen zelfs dat ze hier rondzweven,” zegt Karin. “ Karin, maak die jongen toch niets wijs,” zegt Dave. “ Zucht, kennissims,” denkt hij.
 26. 27. Maar verder discussiëren over aliens duurt niet lang want de schoolbus is gearriveerd. Kevin loopt snel naar de schoolbus. “ Veel geluk op je eerste schooldag!” roept Karin hem na.
 27. 28. De telefoon gaat. “ Ik ga wel,” zegt Dave tegen Karin. “ Hallo, met Dave Timmermans,” zegt Dave als hij de telefoon opneemt. “…” “ Nee, Wendy! We hebben geen relatietherapie nodig!” “…” “ Een we willen het zelfs niet proberen! Daag!” Dave haakt in. “ Zij met haar relatietherapieën, ik wordt er gek van!” denkt hij
 28. 29. “ Is ze er weer met haar therapieën?” vraagt Karin. “ Ja, om gek van te worden! Ik vraag me af wat haar bezielt! Ze weet heel goed dat wij een zeer goede relatie hebben!” zegt Dave geïrriteerd. “ Misschien wilt ze ons uit elkaar trekken? Ik ken zo’n Sims goed genoeg,” zegt Karin. “ Ja, daar is ze misschien wel tot in staat!”
 29. 30. Omdat Dave en Karin alle twee vrijaf hebben vandaag, werken ze wat aan hun vaardigheden. Om misschien wel een promotie te krijgen. Al is Karin van plan om van carrière te veranderen, toch wilt ze het punt voor creativiteit behalen dat ze nodig heeft voor haar promotie.
 30. 31. Omdat Karin het beste wilt voor haar zoon, belt ze naar het schoolhoofd van de particuliere school. Om 17 uur komt hij voor het etentje.
 31. 32. Karin begint al met het maken van het eten. “ Hmm, karbonaadjes, dat vindt het schoolhoofd vast wel lekker,” denkt ze.
 32. 33. De eerste schooldag van Kevin zit erop. Met een voldane blik stapt hij de bus af. “ Nu het huiswerk nog,” denkt hij, “ik zal het aan papa vragen.”
 33. 34. “ Papa, wil je me helpen met men huiswerk?” vraagt Kevin, “ik weet nog niet goed hoe ik dit moet doen.” “ Ja natuurlijk, welke les is het?” “ Rekenen.” “ Al goed is het nog maar rekenen van het 1 ste leerjaar,” denkt Dave. Rekenen is niet zijn sterkste vak.
 34. 35. Dus helpt Dave Kevin met zijn huiswerk.” “ Dus 5+6=11, maar 5x6=30,” legt Dave uit, “snap je het?” “ Ja, papa.”
 35. 36. “ Dank je, papa,” zegt Kevin, terwijl hij een knuffel geeft, “morgen heb ik vast een 10.” “ Je hebt alles juist, je bent bijna zo slim als je mama,” zegt Dave.
 36. 37. Om 5 uur stipt wordt er aangebeld. Dave begroet het schoolhoofd. “ Goedenavond, meneer,” begroet Dave hem. “ U, ook goedenavond, meneer Timmermans.”
 37. 38. Tijdens het etentje praat Karin met het schoolhoofd. Ze praten over school, werk, geld… Na het etentje geeft ze hem een rondleiding
 38. 39. Spijtig genoeg wordt Kevin niet toegelaten op de particuliere school. Karin voelt zich schuldig omdat ze Kevin niet gegeven heeft wat hij wil.
 39. 40. Maar Kevin hecht er niet veel belang aan. Hij kruipt onder de lakens en gaat op reis naar dromenland.
 40. 41. Karin wilt eventjes iets anders doen en besluit om te gaan winkelen. “ Dave, ik ga eventjes winkelen, de taxi is al gebeld,” zegt Karin. “ Oké, is goed,” zegt Dave, terwijl hij haar een zoen geeft. “ Amuseer je!” roept Dave haar na.
 41. 42. De taxi arriveert. Karin stapt in. “ Waar wil je heen?” vraagt de taxichauffeur. “ Graag naar ‘Cool Is Hot Kledingzaak’,” antwoordt Karin.
 42. 43. In de winkel… “ Hmm, dit is wel mooi, oh, en dit ook,” denkt Karin terwijl ze zoekt in het kledingrek. Ze lijkt net een klein kind in een snoepwinkel. “ Op je geld letten, Karin,” zegt ze tegen zichzelf.
 43. 44. Als ze eenmaal klaar is met kiezen, gaat ze naar de kassa. “ Dat is dan 1.000§,” zegt de kassierster. “ Wow, dat is duur,” denkt Karin.
 44. 45. Het is al laat en Karin belt de taxi naar huis. “ Hallo, graag een taxi naar Legacy-Place 1.”
 45. 46. Karin komt terug thuis. Ze is nog maar net uitgestapt en ze wordt dik. Nee, niet omdat ze teveel gegeten heeft, maar omdat ze zwanger is.
 46. 47. Haar nieuwe kleedje kan ze nog niet aandoen. Maar een nieuwe kapsel gaat wel. Karin gaat naar de spiegel en verandert haar kapsel. “ Zo, dit staat mij beter,” zegt Karin.
 47. 48. “ Staat het me goed?” vraagt Karin aan Dave. “ Heel goed, je bent heel mooi.” “ Was ik ervoor dan niet mooi?” “ Euh… ja… maar waarom stel je altijd zo moeilijke vragen?” Karin grinnikt en zoent hem.
 48. 49. Al snel belanden Dave en Karin in de slaapkamer. Snel kruipen ze onder de lakens. Maar slapen? Nee, dat niet.
 49. 50. Dave staat vroeg op. Hij wrijft de prut uit zijn ogen en gaat naar de keuken.
 50. 51. Dave zijn kookkunsten zijn wat verbeterd dan in het begin. Voor hij gaat werken maakt hij nog een omelet klaar.
 51. 52. Kevin is een beetje te laat wakker geworden. Tijd voor een uitgebreid ontbijt is er niet. Dus drinkt hij wat sap. Al vind Dave dit niet het ideale ontbijt.
 52. 53. De schoolbus arriveert, Kevin kleedt zich snel om en gaat naar de schoolbus. Ook de carpool van Dave is er. Dave doet zijn werkoutfit aan en gaat werken.
 53. 54. Karin wordt wakker met een gevoel dat ze iets vergeten is. Maar ze weet niet wat.
 54. 55. En ze merkt na een tijdje wat ze vergeten is. De verjaardag van Lisa. Ze gooit haar in de lucht en Lisa wordt wakker.
 55. 56. Dus maakt ze het goed en brengt ze wat tijd met Lisa door. Karin leert haar praten. Maar er komen enkel brabbelende geluidjes uit.
 56. 57. Maar Karin maakt ook wat tijd voor haarzelf. Ze probeert nog steeds het laatste punt van koken te behalen.
 57. 58. Haar carrière in de horeca interesseert haar niet meer. Dus zoekt ze in de krant naar een nieuwe baan. Het oog van Karin valt op een vacature van proefkonijn in de carrière wetenschap. Ja, die baan zal ze aannemen! Zo staat ze al een stapje dichterbij haar levenswens.
 58. 59. Als Kevin thuis komt van school heeft hij een vriendinnetje bij. Haar naam is Marsha. Ze praten eventjes over de moeilijke wiskundetoets die ze vandaag gemaakt hebben.
 59. 60. Maar lang over school praten ze niet. Het is tijd om te spelen! Samen spelen ze politie en dief. Marsha is de politieagente en Kevin de gemene dief.
 60. 61. Dave komt thuis. Hij is erg blij, want hij heeft promotie gemaakt. Maar hij heeft ook al veel geld verzamelt.
 61. 62. Nadat Dave Kevin op de vingers heeft gewezen dat hij ook nog moet studeren in plaats van heel de avond te spelen, heeft Kevin Marsha weggestuurd en hij gaat studeren.
 62. 63. Dave is moe van het werken en voordat hij gaat werken aan zijn vaardigheden neemt hij een ontspannend bad.
 63. 64. Dus zoals Dave heeft gepland werkt hij aan zijn vaardigheden. Voor zijn promotie oefent hij zijn punten voor techniek en schoonmaken.
 64. 65. Maar ook moet hij punten behalen voor inzicht. Dus bekijkt hij de sterrenhemel (die je overdag niet kunt zien) door de telescoop.
 65. 66. Iedereen is druk in de weer. Ook Karin en Lisa. Karin maakt Lisa zindelijk. “ Nee, Lisa, je moet op het potje blijven zitten.”
 66. 67. Karin heeft ergens gelezen dat breinmelk de leermogelijkheid van je peuter tijdelijk stimuleert. Maar toch begrijpt Lisa het nut niet van lopen, als zitten toch ook leuk is? “ Nee, Lisa, je moet lopen niet zitten,” zegt Karin.
 67. 68. Maar natuurlijk is het ook nodig om te ontspannen. Kevin is een geboren kunstenaar en begint aan zijn meesterwerk.
 68. 69. Ook Lisa is zeer creatief. Maar zij schildert niet. Nee, ze componeert haar eigen muziek. Een nieuwe 'Mozart' in wording!
 69. 70. Van al dat schilderen is Kevin moe geworden. Hij kruipt (na nog een nachtzoentje van Karin) in bed.
 70. 71. Ook Dave en Karin kruipen onder de lakens. "Auw!" roept Karin. "Wat is er?" vaagt Dave bezorgd. "Volgens mij heb ik een agresieve baby in mijn buik."
 71. 72. Diep in de nacht... Karin sluipt stiekem de keuken in en plundert de ijskast. Ze heeft zo honger als een paard.
 72. 73. Karin kan niet meer slapen en heeft haar zwangerschapskleren aan gedaan. Ze wilt het pakje chips weggooien, maar ze voelt gekriebel in haar buik en ze wordt dikker.
 73. 74. De volgende ochtend... Kevin is klaar wakker. Hij is een beetje zenuwachtig voor het rapport. Als hij een goed rapport heeft mag hij naar het tweede leerjaar.
 74. 75. Dave is ook al wakker en heeft zijn werkkleding al aan. "Snel nog dat punt inzicht verdienen voor m'n promotie," denkt hij. Maar hij stopt als hij de carpool hoort toeteren.
 75. 76. Snel rent Kevin naar de schoolbus als die is aangekomen. "Zo opgewonden?" vraagt de chauffeur. "Ik krijg vandaag mijn rapport en als het goed is mag ik naar het tweede!" "Spannend, hé."
 76. 77. Karin denkt dat ze het nu rustig heeft. Niet dus... zeker niet als je, je jongste dochter niet weg krijgt van het toilet.
 77. 78. Karin kruipt in haar bed om een dutje te doen. Haar zwangerschap is nog nooit zo zwaar geweest als nu. Maar ze krijgt hulp.
 78. 79. Ze krijgt hulp van het kindermeisje Karen Gast. Die wat op Lisa zal letten.
 79. 80. En ook van Raoul de schoonmaker. Die het huis wat opkuist.
 80. 81. Na het dutje gaat Karin in bad. Ze heeft gehoord dat, dat de weeën opwekt. Ze wilt zo snel mogelijk bevallen zijn.
 81. 82. Even later komt Kevin thuis. En ja hoor... hij heeft een zéér goed rapport. Een 10 zelfs! Waardoor hij de beste van de klas is. De wijsheid heeft hij in ieder geval geërfd van Karin.
 82. 83. De beste van de klas mag dan wel eventjes genieten van zijn goede punten. Kevin zet snel de televisie aan om zijn favoriete film te bekijken, 'Simon Sims en de Steen Der Sims'.
 83. 84. En ook Dave komt thuis met goed nieuws. Ja, hij heeft promotie gemaakt! Nu hebben ze genoeg geld om een kinderkamer bij te bouwen.
 84. 85. Dus breiden ze het huis uit. Geld voor een boven verdieping hebben ze nog niet. Want wat wil je? Met de financiële crisis, is alles duurder geworden. Dus alleen meer uitbreiden op de gelijkvloers.
 85. 86. Dave is moe geworden van zijn werk en gaat vroeg slapen. Eigenlijk wilt hij Karin helpen maar hij moet van haar gaan slapen. Ze wilt niet dat Dave eronder door zit.
 86. 87. Kevin maakt ook nog zijn huiswerk natuurlijk. De oefeningen zijn wat moeilijker maar voor Kevin lukt dat allemaal.
 87. 88. Het is laat geworden en Kevin kruipt in zijn bed. Hij wilt nog wat langer opblijven maar hij mag niet van Karin.
 88. 89. Karin maakt nog wat tijd voor haarzelf. Ze houdt zich bezig met koken en heeft er alle vaardigheden van vol. Maar een ijstaart in brand steken? Is toch wel raar.
 89. 90. Karin wilt gaan slapen, maar ze voelt iets. "Aaah, Dave! De baby komt!" roept Karin. Karin heeft het woord 'baby' nog maar net uitgesproken en Dave springt uit bed. Het is de allereerste keer dat hij een bevalling meemaakt.
 90. 91. Maar al snel ligt er klein baby'tje in haar armen. "En, wat is het?" vraagt Dave. "Het is een meisje, Emma," zegt Karin.
 91. 92. "Jij bent het eerste kleintje, dat wacht op je vader als hij thuis is," zegt Karin als ze Emma in de nieuwe wieg legt, "maar ook de eerste die 's nachts geboren is."
 92. 93. Karin heeft Emma juist in het wiegje gelegd en ze rent naar de kledingskast. Na negen maanden wachten kan ze eindelijk haar nieuwe kleedje aandoen. Maar zal het nog passen?
 93. 94. En, ja hoor, het past haar perfect. Trots kijkt ze naar haar nieuwe look.
 94. 95. "Hoe, zie ik eruit," vraagt Karin aan Dave. "Stralend!" "Kom op, slijmerd," Karin trekt Dave naar zich toe en zoent hem.
 95. 96. Zo dit was dan 1.5. Ook deze keer: soms kan het wat saai overkomen maar daar werk ik aan. Voor de rest nog veel leesplezier.

×