10G Timmermans: Hoofdstuk 2.9: In gedachten

639 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
639
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
95
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Timmermans: Hoofdstuk 2.9: In gedachten

 1. 1. „Wat vooraf ging‟-Karin kreeg te horen wat er allemaal gebeurd was bij Wendy.-Iedereen kwam er hoogstens met brandwonden van af.-Felix vertelde aan Karin dat hij vader werd, maar Karin vatte het niet goed op.-Hij verloofde met Vanessa.-Katherine trok in bij Emma.-Emma vertelde dat ze zich wilde laten opnemen in een gesticht.-Lisa was terug zwanger.-Julia groeide op naar peuter.-Emma beviel van een tweeling, Ariana en Annabel, en ze bleken van Cisko tezijn.-Luna werd kind.-Sam vond het raar dat Luna haar gezicht anders kon vormen. Maar ze losteniks, niemand mocht iets van haar geheim weten.-Felix en Vanessa trouwden.-Emma ontdekte dat Nick verloofd was met Sophie Mikkels.-Emma nam afscheid van haar familie.
 2. 2. Legacy-Place 4Het is vroeg in de ochtend en na het ontbijt schrobt Katherine het aanrecht. Het is stil inhuis nu Emma weg is. Katherine houdt wel van de stilte, maar huiselijk lawaai zoalsvoetstappen of een TV vindt ze niet erg om te horen, want het geeft haar een gevoelvan veiligheid. Maar nu hoort ze het amper.
 3. 3. Als ze klaar is met schrobben, kijkt Katherine door het raam. Haar blik valt op een mandie verdacht veel Raul lijkt. “Nee dat kan niet, Raul!?”
 4. 4. “Raul!” roept Katherine als ze naar de man loopt. “Ik ben het Katherine!” De man lijktzich niet te verroeren.
 5. 5. Als Katherine „Raul‟ op zijn rug wilt tikken, is hij ineens verdwenen. “Raul?” Dan beseftKatherine dat ze het zich verbeeld heeft. “Hij is dood,” zegt ze tegen zichzelf, “Hij komtniet meer terug.” Een traan loopt over haar wang.
 6. 6. Legacy-Place 1“Waarom moet dit allemaal met onze familie gebeuren?” denkt Karin, “Het is net eensoap.” Karin zucht. “Er is zoveel gebeurd, dat een normale sim dat amper in zijn levenbeleeft. Net alsof het lot het beslist heeft. Die toestanden met Wendy, de vete tussenEmma en Lisa, Kevin die er achter kwam dat hij homo was, en Felix die tienervaderwordt,…”
 7. 7. Karin gaat recht staan. “Ik heb echt rot gedaan tegen Felix, ik zou blij moeten zijn metnóg een kleinkind, maar door alles wat er gebeurd is de laatste tijd… Het is dan ook debedoeling van de 10G challenge en talrijke familie te stichten. Maar daar weet Felix nogniets over. Ik moet hem daarover vertellen, maar Dave kan dat beter. En Dave… ik mishem zo erg.” Verschillende gedachten spoken door Karins hoofd, tot ze een draaiingkrijgt. Ze steunt op het bed, zodat ze haar evenwicht kan houden. “Wow, wat was dat?”
 8. 8. Lisa ligt buiten in de tuin op gras. Ze vindt het erg rustgevend, dan kan ze al haarzorgen vergeten. Plots hoort ze een geschreeuw uit Karins kamer. Lisa springt in ampereen seconde recht.
 9. 9. Ze gaat de slaapkamer van Karin binnen en ze ziet haar moeder op de grond liggen.“Mam, nee,” brengt Lisa geschrokken uit.
 10. 10. Even later komt Karin weer bij bewust zijn. “Wat is gebeurd?” vraagt ze als ze voor hetbed recht komt. “Je bent flauwgevallen,” zegt Lisa die op haar hurken voor Karin zit.“Door al de gebeurtenissen de laatste tijd, ik word gek van al die gedachten.”“Niet alleen door de gedachten, mam,” zegt Lisa, “Maar ook… je eet de laatste tijdamper en het is nodig dat je veel eet. Zeker op jou leeftijd. Ga even op bed liggen, ikbreng je een uitgebreide maaltijd.” Karin glimlacht. “Bedankt,” zegt ze zachtjes.
 11. 11. Legacy-Place 3Doordat Kevin een bonus kreeg afgelopen avond, is heel het huis gerenoveerd.
 12. 12. Na school gaat Luna onmiddellijk naar haar kamer. Ze kijkt achterom, doet de deur sneldicht en ze sluit hem af.
 13. 13. Luna staat in het midden van haar kamer. “Goed,” denkt ze, “Ik moet me goedconcentreren.” Ze sluit haar ogen. “Alleen, maar op mijn adem letten.”
 14. 14. Een halve minuut later zweeft Luna enkele centimeters boven de grond. Ze trekt eenangstig gezicht, dit vindt ze altijd het engste deel. Dan begint alles rond haar tedraaien, haar ledematen lijken uitgerekt te worden zodat ze er bijna lijken af te vallen.
 15. 15. Ergens in het universum…Dan komt Luna terecht op een woestijnachtige plek. Aliena Urbs, een stad op de planeetvan de Aliens. In het vreemde huis, waar ze terecht is gekomen, woont LaboraTech#534. Een vrouwelijke Alien die thuis werkt en de database bijhoudt van AlienaUrbs. Daarom weet ze erg veel over geschiedenis.
 16. 16. Een robot komt op Luna afgestapt. Het is Metal-X: de huisrobot van Labora. “Hoi Luna,”zegt hij, “Labora is boven, je weet waar het is.”“Bedankt, Metal-X!”
 17. 17. “Hoi, Labora!” zegt Luna.“Hallo Luna. Je hebt vast heel wat vragen?” Luna knikt. Ze sluit de computer af en gaatsamen met Luna aan een tafeltje zitten.
 18. 18. “Eerst wil ik zeggen dat ik mijn gezicht, mooi vind,” begint Luna, “Je hebt het goedveranderd.”“Alles voor jou hé, Luna,” glimlacht Labora. “Maar nu m‟n vraag…” zegt Luna, “Hoe komthet dat ik me naar deze wereld kan teleporteren?”
 19. 19. “Dat is nogal moeilijk uit te leggen,” begint Labora, “Maar ik begrijp dat je het wiltweten, dus zal ik beginnen. Je hebt een klein deel van onze koningin in je bloed.”Luna kijkt haar vragend aan. “Ben ik dan een afstammeling van haar?” vraagt ze.Labora lacht. “Nee, vele denken dat. Je hebt niet het bloed van haar in je, maar dekracht van haar.”
 20. 20. Luna kan nog steeds niet volgen. “Het is verplicht dat de koningin regelmatig gaatcontroleren of alles goed gaat. Onze donors zijn nogal gevoelig voor anderestoffen, krachten en noem maar op. En door een bepaalde fout kan de donor deels dekrachten van de koningin in zich opnemen. Normaal bewaren we ze in ondoordringbarekokers, maar de kracht van een koningin kan er blijkbaar doorheen, dat zijn ze nog aanhet onderzoeken. En als die donors worden ingepland en opgroeien, zullen dieontdekken dat ze speciale krachten hebben. Die krachten kunnen variëren.”
 21. 21. “Dus als ik goed begrijp: ik heb krachten van de koningin in me en daardoor kan ik meteleporteren naar deze wereld,” herhaalt Luna, “Maar hebben veel Aliens dit?”“Nee, dat is juist het vreemde. Maar 1 op de 1000 donors krijgt dat. Je zult nog veleraadsels ontdekken tijdens je levensweg. Maar 1 ding wil ik je nog zeggen: Zorg ervoordat niemand je stoort op aarde als je hier bent. Want je lichaam is hier, maar ook nogop aarde. Enkel is die uitgeschakeld. Maar ga nooit in de strijd met de natuur want alsiemand je stoort zal de Luna op aarde wakker worden. Twee Sims met exact de zelfdegenen, is iets wat de natuur niet kan vatten. Ze zal op tilt slaan. Het ergste wat er dangebeurd is… is dat deze twee werelden vernietigd worden.”
 22. 22. Luna slikt. “Ik doe altijd mijn kamerdeur op slot, dus kan niemand me storen,” zegtze, “Maar nog een vraagje, ik wil echt weten wie me gemaakt heeft. De alien die me inpapa heeft ingepland.”“Luna, dit moet ik zelf nog onderzoeken en het is al laat,” antwoordt Labora, “Je kanbeter maar terug naar huis gaan, voordat de anderen vragen beginnen te stellen.” Lunaknikt. Ze zegt Labora gedag en verdwijnt.
 23. 23. Legacy-Place 3Terug op de Simwereld. Luna gaat naar de eettafel en ze doet alsof er niets gebeurd is.Maar wat ze niet merkt is: dat Kevin toch wel iets merkt dat ze ergens in het geheimmee bezig is.
 24. 24. Legacy-Place 2Het is weekend, maar Vanessa zit al om half acht ‟s morgens achter de computer. Raulen Wendy zijn al een tijdje dood en Vanessa wil een begrafenis voor hen regelen.Sommigen zullen denken dat Wendy het niet verdiend had, maar Vanessa kende haarmoeder in de tijden dat ze „goed‟ was. Sophie duikt achter haar op. “Zou je straks deboel de even willen opruimen?” vraagt Sophie, al klinkt de vraag meer als een bevel, “Erkomen belangrijke mensen langs om een recensie te schrijven over de bakkerij en ik zoudat hier willen doen.”
 25. 25. Ik ben een begrafenis aan het regelen en dat gaat even voor dan die klote bakkerij vanje,” zegt Vanessa koeltjes. “Verdienen ze dat wel?” spot Sophie. “Ze zijn wel mijnouders!” zegt Vanessa geïrriteerd, “En waar moei jij mee? Je weet amper wat ergebeurd is, dus houdt je er buiten! En mag ik nu doorwerken?” Vanessa voelt dewoedende blik van Sophie op haar gericht. “Ah, mevrouwtje gaat me hier eens de lesspellen!” zegt ze kwaad, “Het is niet omdat je zwanger bent dat jij je ouder moetvoelen! Je bent nog steeds een arrogante tiener!”
 26. 26. Vanessa wilt reageren maar dan voelt ze weeën. “Oh, nee!” zegt ze geschrokken. “Beginnu niet de dramaqueen uit te hangen!” zegt Sophie ongeïnteresseerd. “Dat doe ik niet!Ik moet bevallen, trut!” Dan weet Sophie dat ze moet zwijgen. Door het geschreeuwvan Vanessa komt Felix in zijn ondergoed naar buiten en Angelina en Casper verschijnenook. “Rustig blijven, Vanessa,” zegt Angelina die Vanessa wil steunen. Maar ze lijkt hetniet te horen.
 27. 27. De bevalling is goed verlopen en Vanessa houdt een kleintje vast. “Het is een jongen,”zegt ze, “Maxim.”
 28. 28. Legacy-Place 3Luna is weer thuis van school en ze gaat naar haar kamer. Kevin wil haar een „hallo‟zeggen, maar ze is al verdwenen. Hij kijkt vreemd op.
 29. 29. “Luna verbergt iets,” denkt Kevin in zichzelf als hij het avondmaal klaarmaakt, “maar ikweet niet wat.” Kevin zucht. Hij haat het als er mensen iets voor hem verbergen. Methet harde geluid van het mes snijdt hij de tomaten verder in stukken.
 30. 30. Na het avondeten gaat Kevin met Luna in de zetel zitten. Luna zit op de leuning enKevin houdt haar voor de veiligheid vast zodat ze er niet af zou vallen. “Luna, is er iets?”vraagt hij bezorgd, “je kunt me altijd alles vertellen.” Luna schudt haar hoofd. “Nee er isniets,” haar stem klinkt oprecht, “waarom zou er iets zijn?” Een glimlach verschijnt ophaar gezicht. “Nou, omdat jij je elke dag opsluit in je kamer,” zegt Kevin. “Oh, dat…, ikwil gewoon graag goede cijfers behalen voor school,” verzint Luna als smoes. “Luna, ikweet zeker dat je dat zal lukken,” glimlacht Kevin, “maar overdrijf niet. Af en toeontspannen kan ook geen kwaad.” Luna staat op. “Ik ga eens in m‟n kruipen,” zegt ze.“Slaapwel,” fluistert Kevin.
 31. 31. Olaf komt de slaapkamer binnen, waar Kevin een boek leest. Zuchtend gaat hij op bedzitten. “Ik weet niet wat er is, maar Luna houdt iets geheim voor ons,” zegt Olaf. “Jijmerkt ook het ook al,” zegt Kevin die ondertussen zijn boek weglegt.
 32. 32. “Ik had vanavond met haar gepraat, maar ze zei dat ze haar best wou doen voorschool,” vervolgt Kevin, “Ze leek het te menen, maar ze kon ook liegen. Aan Sam zie jehet direct, maar bij Luna…” Kevin zwijgt even. “Het lijkt alsof ik mijn eigen kind niet kandoorgronden, alsof ik haar niet ken.”“Alles zal wel in orde komen,” zegt Olaf geruststellend.
 33. 33. “Bwa, misschien… Maar ik ga slapen, ik heb morgen een drukke dag.” Kevin doet hetnachtlampje uit en kruipt onder de lakens. “Slaap lekker,” zegt Olaf die zich ondertussenomgekleed heeft.
 34. 34. Op het kerkhof…Op het kerkhof van Legacy-Place staat een groepje Sims verzamelt rond tweegrafzerken. Raul en Wendy zijn zonet begraven. Vanessa is aan het huilen en Felixknuffelt haar om haar te troosten. Niet alleen Vanessa heeft het moeilijk maar ookKatherine en Nick. Katherine kan nog steeds niet geloven dat haar verloofde vermoord isdoor zijn ex-vrouw.
 35. 35. “Mam, pap, ik mis jullie heel erg,” snikt Vanessa die ondertussen voor de graven staat.“Ik weet dat jullie allebei foute dingen gedaan hebben, maar dat staat niet in de wegdat jullie goed voor mij gezorgd hebben. Jullie waren goede ouders voor mij en ik zaljullie niet vergeten.” Vanessa gaat terug naar Felix en Katherine gaat voor het graf vanRaul staan.
 36. 36. “Raul, ik snap niet dat zo‟n man als jij hier nu al begraven ligt,” zegt Katherine, ze slikten snikt even, “ik hou nog steeds zielsveel van je. Ik dacht zelfs dat je er nog was, maarje was maar een verbeelding. Nu besef ik dat je er niet meer bent, maar voor mijn hartben je er nog altijd.”Stilletjes kijken ze nog naar de graven en dan verlaten ze het kerkhof.
 37. 37. Legacy-Place 4Alles staat klaar. Vanavond zullen Annabel en Ariana opgroeien. Katherine had niet echtzin in een feestje. Gewoon een gezellig avondje met de kleintjes vindt ze oké.
 38. 38. Als eerste brengt ze Ariana naar de taart, die de oudste is van de tweeling. Katherineblaast de kaarsjes uit en Ariana wordt een mooie peuter. Daarna brengt ze Annabel naarde taart. Voor haar blaast Katherine ook de kaarsjes uit en als Annabel opgroeit, lijkt zeerg hard op Ariana.
 39. 39. Die avond heeft Katherine zich volgepropt met driekwart van een taart. De deurbel gaat.Katherine opent de deur en ze ziet en man staan, die ze nog nooit gezien heeft. “Ik zougraag Emma wil spreken,” vraagt de man. “Dat zal nogal moeilijk gaan,” zegtKatherine, “ze is momenteel niet thuis.”“Dan wacht ik wel totdat ze terug thuis is,” antwoordt de man. “Emma heeft zich latenopnemen in een gesticht.” De man knikt. “Oh, nu begrijp ik het. Door al dat gedoe vanvroeger waarschijnlijk?”
 40. 40. Katherine kijkt verwonderd dat de man zoveel weet over Emma. “Maar wie bent ueigenlijk,” vraagt ze. “Oh, onbeleefd van me om me niet voor te stellen,” excuseert deman zich, “ ik ben Cisko Nova.” Katherine schrikt zich een hoedje als ze die naam hoort.“C… Cisko, Emma heeft veel over je verteld,” zegt ze met een geforceerde glimlach, “Ikben Katherine Langerak, haar huisgenote. Maar kom binnen! Het is ‟s avonds nogalkoud deze tijd van het jaar.”
 41. 41. Cisko gaat op het verzoek van Katherine in en gaat samen met haar naar binnen. Zebiedt hem een stuk taart aan want de van andere verjaardagstaart was nog nietgegeten. Zelf neemt ze geen stuk omdat ze zichzelf nogal volpropt had. Ze raakt metCisko aan de praat die vertelt over zijn liefde voor Emma. “…Toen ik de opdracht hebgekregen om Kevin te verleiden, begon ik te experimenteren met jongens en meiden,”vertelt Cisko. “Wat eigenlijk wel leuk is, maar Emma is nog steeds m‟n dierbaarste.”
 42. 42. Katherine kijkt twijfelachtig naar Cisko. “Ik zou er wel mee oppassen, Cisko,” zegtKatherine, “zeker voor de meiden.” Katherine haar blik is gericht op de spelende Arianaen Annabel. Ze heeft tegen Cisko verteld dat ze de dochters van Emma zijn, maar erbewust niet bij gezegd dat ze zijn dochters zijn. “Hoe bedoel je?” vraagt hij, “wathebben die meiden ermee te maken.” Katherine kan zichzelf wel doodslaan. Normaalmoest Emma tegen Cisko zeggen dat ze zijn dochters zijn, maar dat heeft Katherine albijna verraden.
 43. 43. “Katherine?” dringt Cisko aan. “Ze… ze zijn je dochters, Cisko,” zegt Katherine die geenweg meer uit kan. “Wat!” zegt Cisko geschrokken en zijn mond valt open.
 44. 44. Legacy-Place 3Luid geschreeuw klinkt er uit huize Timmermans want Lisa staat op het punt om tebevallen. “En wat is het?” vraagt Rick nieuwsgierig. “Het is meisje en ik ga haar Rosalienoemen,” antwoordt Lisa. Ze heeft het amper gezegd en de telefoon gaat. “Ik ga wel,”zegt Karin, “vertroetelen jullie mijn jongste kleinkind maar.”
 45. 45. Dan gaat ze naar de telefoon en ze neemt op. “Hallo met Karin Timmermans.”“Goedenavond Karin,” zegt een stem die heel erg op die van Casper lijkt.“Leuk dat je belt!” zegt Karin opgewekt, “Lisa is juist bevallen van een dochtertje Rosalieen hoe is het met Maxim?”“Met hem is alles uitstekend,” zegt Casper, “maar hiervoor bel ik niet.”“Wat is er dan?” vraagt Karin bezorgd.“Het gaat heel slecht met Dave. Je kunt best naar me komen zodat ik je alles kanuitleggen.”“Oké, is goed,” zegt Karin, die haar humeur 180 graden gedraaid is.
 46. 46. Ze legt de hoorn in. “Is er iets?” vraagt Lisa, die de woonkamer is binnengekomen. “Hetgaat niet goed met Dave,” zegt Karin triest, “Ik moet naar hem toe.”“Ik ga met je mee,” zegt Lisa.
 47. 47. Minder dan 50 slides maar er is heel wat gebeurd. En een dubbele cliffhanger! Ja, alsla je me dood, het moest gewoon. En hopelijk tegen eind november weten jullie hoeCisko zijn twee nieuwe dochters verwelkomt in zijn leven en wat er aan de hand ismet Dave. En dat zal de laatste update zijn voor de kerstvakantie, de volgende upbedoel ik dan. Want dan beginnen de examens stilletjes aan (sst… nog niet overbeginnen!) Hier boven zie je de aangepaste stamboom die al beetje uitgebreid is En… tot de volgende!

×