Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10 idees pràctiques per promocionar les programacions familiars a Internet

Aquesta presentació correspon a la meva participació en la Taula Rodona: Com promocionar i captar públics per al teatre infantil, juvenil i familiar? impartida a Igualala el 14 d'abril.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

10 idees pràctiques per promocionar les programacions familiars a Internet

 1. 1. Com promocionar i captar públics per al teatre infantil, juvenil i familiar? Igualada, 14 d’abril 2010 10 idees pràctiques per promocionar les programacions familiars a Internet Per: Montserrat Peñarroya
 2. 2. Què influeix en la decisió de compra d’una entrada?
 3. 3. A quins segments de mercat volem arribar?
 4. 4. Accions per millorar la nostra promoció a Internet, directament. 1. Orientar el lloc web al client, no al producte. 2. Crear un Blog si no controlem el lloc web. 3. Crear un perfil per al teatre a les xarxes socials on hi ha el nostre públic objectiu. 4. Crear un Canal a Youtube. 5. Crear una zona a la nostra web/blog, on els usuaris es pugin subscriure.
 5. 5. 1. Orientar el lloc web al client Qui és el nostre públic objectiu? • És el conjunt de persones que consumirà el nostre producte o contractarà els nostres serveis. • Hem de saber com és, quin perfil socio demogràfic té, què els agrada, què cerquen a la nostra pàgina,... (en general la informació que ens permetrà fer un retrat robot del nostre client). • Hem de decidir a quants segments ens dirigirem a través del lloc web.
 6. 6. Segments
 7. 7. 2. Crear un Blog al nostre lloc web o a Blogspot • L’ideal és tenir un lloc web que puguem administrar nosaltres mateixos, però això no sempre és possible. Però el que sí podem fer és controlar el del nostre blog, per això és important que en tinguem un. • Creem un blog en un directori de la nostra pàgina web (www.Wordpress.org), o bé creem-lo a Blogspot.com, però aprofitem aquesta eina per donar a conèixer tot el que passa al nostre teatre. • Ens cal decidir a quins dels 4 segments voldrem arribar a través del nostre blog. • Ens cal oferir informació i recursos al segment/segments als que volem arribar.
 8. 8. 3. Crear un perfil per al teatre a les xarxes socials • Primer hem d’analitzar a quines xarxes socials ens cal ser presents. En principi, hauríem de ser presents a Facebook, My Space i a Tuenti (tot depèn de a qui ens dirigim). Alexa.com
 9. 9. 4. Crear un Canal a Youtube • Hi hauríem de pujar tots els vídeos dels que disposem. Si no en tenim, demanem-ne a les companyies que participen en les nostres funcions/cicles i pugem els vídeos de les obres representades o que es representaran. • Pensem en termes de públic objectiu...
 10. 10. 5. Crear una zona a la nostra web/blog, on els usuaris es pugin subscriure per rebre totes les novetats • L’Email Marketing és una de les tècniques més efectives tant per atraure noves visites a la pàgina web, com per fidelitzar als clients que ja tenim. • Per poder practicar l’eMail Marketing ens cal disposar d’una bona base de dades. Aquesta base de dades la podem anar creant a partir dels subscriptors de la nostra pàgina web o del nostre blog. Podrem oferir la subscripció segmentada: espectacles per a nens, espectacles juvenils, etc...
 11. 11. Les recomanacions d’amics i familiars 1. Participació en les xarxes socials, en perfils de tercers. 2. Convidar als bloggers i Twitters locals, rellevants en la nostra ciutat, a una funció a canvi d’un post. 3. Incitar a que la gent parli de nosaltres en els seus perfils de xarxes socials.
 12. 12. 1. Participació en les xarxes socials, en perfils de tercers • La xarxa és bidireccional, per tant, cal que nosaltres, com a Comunity Managers del nostre teatre, també participem en els perfils de tercers:  Fent comentaris.  Indicant coses que ens agraden.  Donant a conèixer la nostra informació.  (bàsicament, encarregar-nos de que la gent sàpiga que existim i que participem en la Web 2.0 amb un missatge coherent)
 13. 13. 2. Convidar als bloggers i Twitters locals, rellevants en la nostra ciutat, a una funció a canvi d’un post • Hi ha molts bloggers i molts twitters que segurament són de la nostra ciutat. Cal que seleccionem quins són els més populars i contactem amb ells per aconseguir posts a canvi d’entrades.
 14. 14. 3. Incitar a que la gent parli de nosaltres en els seus perfils de xarxes socials • Cada vegada hi ha més eines 2.0 que permeten la integració entre els nostres continguts i els perfils de tercers en xarxes socials. Cal que utilitzem aquestes eines i fomentem que la gent parli de nosaltres.
 15. 15. Accions per fomentar les crítiques de professionals 1. Realitzar un seguiment exhaustiu de tot el que es diu sobre el nostre teatre/la nostra companyia/ la nostra associació. 2. Fomentar que es parli encara més sobre nosaltres. 3. Sindicar crítiques positives al nostre lloc web. 4. Respondre a les crítiques, tant bones com dolentes. 5. Ajudar a donar difusió a la informació del crític professional.
 16. 16. 1. Realitzar un seguiment exhaustiu de tot el que es diu sobre el nostre teatre/companyia/associació. • Cal que gestionem la nostra reputació online, per això ens cal estar alerta de tot el que s’escrigui a Internet i contingui el nom que ens interessa. • Google disposa d’una eina ideal per a aquesta tasca: Google Alerts
 17. 17. 2. Fomentar que es parli encara més sobre nosaltres • Assegurem-nos de que tots els medis online reben les nostres notes de premsa i de que les publiquin. Sobre tot els medis locals i comarcals. • En molts casos, la publicació és automàtica, així que val la pena disposar d’una bona base de dades a la que podem enviar les notes de premsa. • No oblidar la radio, emeten via Internet i molta gent l’escolta mentres navega.
 18. 18. 2. Sindicar crítiques positives a la nostra pàgina web • Els comentaris realitzats per tercers, sobre tot si són crítics professionals, tenen més credibilitat que els nostres, així que és una bona idea incloure aquestes crítiques en la nostra pàgina web (o en el nostre blog), i linkejar-ne la font.
 19. 19. 3. Respondre a les crítiques, tant bones com dolentes. • És important respondre a totes les crítiques. Tant bones, com dolentes. Però sobre tot les dolentes. • Respondre a crítiques dolentes donant la raó al crític i explicant la nostra visió, fa que les crítiques siguin menys dolentes i que la gent noti la nostra orientació al client cosa que transmet una bona imatge de nosaltres i del nostre establiment. • Google Alerts ens ajudarà a descobrir les crítiques que siguin directament en contra del nostre teatre.
 20. 20. 4. Ajudar a donar difusió a la informació del crític professional • Cercar les pàgines web dels crítics professionals i, a part de convidar-los als nostres espectacles, ajudar-los a donar difusió a les seves crítiques i en general, a donar a conèixer el seu blog o la seva pàgina web. • (Podem aprofitar per incloure les crítiques bones en el nostre blog.)
 21. 21. Millorar la distribució online 1. Assegurar-nos que apareixem a tots els portals d’intermediació d’entrades. 2. Assegurar-nos que apareixem a tots els directoris culturals. 3. Revisar la nostra estratègia als cercadors. 4. Analitzar què fan els altres teatres/les altres companyies/les altres associacions.
 22. 22. 1. Assegurar-nos que apareixem a tots els portals d’intermediació d’entrades • La distribució de les nostres entrades és un factor clau d’èxit. Ens cal comprovar de que estem presents en el major nombre possible de portals d’intermediació.
 23. 23. 2. Assegurar-nos de que sortim a tots els directoris culturals
 24. 24. ... I als llocs web que mira el nostre públic objectiu
 25. 25. 2. Analitzar bé el nostre posicionament als cercadors • Analitzar de quina manera és més interessant que apareguem als cercadors. • Normalment serà via SEO, però també podem sortir via SEM o via Google Local.
 26. 26. Local SEM SEO
 27. 27. 3. Analitzar què fan els altres teatres/companyies/associacions • És important conèixer què fan els altres, com es promocionen? On cerquen nous clients? Com fidelitzen als que ja tenen?
 28. 28. PER ACABAR...
 29. 29. Presència en Blogs Els Directoris Publicitat en General Mercats Digitals Email Marketing Publicitat en Cercadors (SEM) Relacions Públiques Posicionament a Cercadors (SEO) VISITES Xarxes Socials (SMM) El Call-to-Action La persuasió Els programes d’afiliació CONTACTES El seguiment La Usabilitat La Analítica Web El butlletí Orientació de la web al client La persuasió orientada a CLIENTS vendes La Analítica Web La Venda Creuada FIDELITZATS La creació de Comunitats El butlletí (de nou) Els Lock In’s
 30. 30. Montserrat Peñarroya Moltes GEA – Internet Project Consulting montse@geaipc.com Gràcies www.Geaipc.com www.MontsePenarroya.com Tel. +34 93 5377605 Mob. +34 639141269 Industria 45 H B 1ª 08202 Sabadelltelf.+34 93 537 76 05 fax +34 93 727 99 76 www.geaipc.com info@geaipc.com

×