Ползи за Университетите
Какво е eLearn.bg ?
eLearn.bg е защитена
система за управление
на знанието (Knowledge
management system - KMS)
и е мащабен...
IILIAS е гъвкава система, която отговаря
на стандартите за възпроизвеждане
на учебно съдържание SCORM (1.2 –
2004 ревизии ...
Какви ползи
ще получи
вашето
учебно
заведение?
eLearn.bg притежава
широка гама от
функционалности и
възможности, които мож...
•Основен системен език – Английски /
Български. С възможности за избор на
потребителския интерфейс на още 14
езика.
•Систе...
Генериране
на потребители и
права в системата:
•Възможност за автоматично въвеждане на
всички потребители в системата като...
Управление на
e-learning курсове –
зареждане, администриране и разпределяне
•Системата eLearn.bg целенасочено
генерира и р...
•Системата позволява съхранението на
учебни материали във формати Word, Ex-
cel, Power Point, PDF, HTML, XML, FLASH video,...
Използване
на KMS
решението
като e-library
за съхранение
на учебни
и помощни
материали
•Монетаризиране ( превръщането в
се...
•Бърза и лесна
публикация
на линк за
курсове, събитие,
библиотечни
ресурси във
вътрешни и външни
социални мрежи
(Del.icio....
Основни
елементи
eLearnbg 1.0. сървърно решение Приложна среда
Софтуер Сървърни продукти и услуги*:
•Ubuntu Server 12.04. ...
Архитектура на решението
Основни
елементи
eLearnbg 1.0. сървърно решение Приложна среда
Хардуер HP Сървър*
•Брой процесори...
Austria
•Zumtobel - http://www.zumtobel.com/com-en/
•INeS - Inland Navigation eLearning System - www.ines.info
Belgium
•Au...
Университети и обучителни организации, които използват
ILIAS.de за основа на свои KMS системи.
Argentina •Universidad Cato...
Обучението е подходящо за
възпроизвеждане с браузъри на десктоп
или мобилни платформи поддържащи Flash
Player.
Обучението ...
Снимки на екрана от
iPhone на мобилни
електронни обучения
на Moby2 в eLearnbg
Снимка на екрана от iPad
на мобилни електронни
обучения на Moby2 в
eLearnbg
Снимка на екрана от iPad
на мобилни електронни
обучения на Moby2 в
eLearnbg
За контакт:
Моби2 ЕООД,
Бул. България 49,
Бизнес Център Витоша - партерен етаж,
София 1404,
Телефони: +359 884164871,
+359...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

eLearn.bg - Benefits for universities

787 views

Published on

eLearn.bg - Benefits for universities

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
787
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

eLearn.bg - Benefits for universities

 1. 1. Ползи за Университетите
 2. 2. Какво е eLearn.bg ? eLearn.bg е защитена система за управление на знанието (Knowledge management system - KMS) и е мащабен проект на Moby2. Това е система, която подпомага, във висока степен, процеса на учене и организация, чрез ефективно управление на знанията. Мисията на eLearn.bg е да подпомага развитието на хората и организациите – с минимални инвестиции, 24/7 на всяко място, по всяко време. Повече от три години екипът на Moby2 тества над 80 комерсиални и Open Source системи, които да бъдат основа на решението eLearn. bg. Нашият избор, от гледна точна на сигурност, стабилност, мащабност, комплексност, дългосрочна перспектива за техническа поддръжка и ъпгрейд се спря на проекта с отворен код ILIAS.de, който се развива вече 14 години от стотици програмисти, работещи в швейцарски, германски и австрийски университети. Ohloh, дружество за информационно обслужване, оценява усилията на препрограмиране във функционалния обхват на ILIAS.de на повече от 14 милиона щатски долара (www.ohloh. net). Не случайно този проект е избран за основа на платформи за електронни обучения от водещи учебни заведения, институции свързани със сигурността, бизнеса и обучението в световен мащаб. Системата удовлетворява всички изисквания за сигурност на NATO и е избрана за управление на електронните обучения на Алианса, както и на Ca- nadian Air Forces и United States Joined Forces Com- mand (US JFCOM).
 3. 3. IILIAS е гъвкава система, която отговаря на стандартите за възпроизвеждане на учебно съдържание SCORM (1.2 – 2004 ревизии 1-4), AICC, QTI, XML. Тя предлага интерфейс, който позволява интеграция към съществуващи IT структури (LDAP, SOAP, Shibboleth, CAS, Radius). Системата е с висока сигурност, позволява изграждане с корпоративната идентичност на клиента има международна локализация, като към този момент са налични 22 езика, между които ключовите европейски и балкански езици. Системата е с GPL лиценз позволяващ развитие на кода. През изминалите години Moby2 разви системата така, че тя да увеличи своите функционалности и да предостави на своите клиенти още по-големи ползи. Ние локализирахме и преведохме на български значителна част на софтуера с потребителски и административен интерфейс. Включихме виртуална класна стая (уебинар функционалност) , която позволява запис на сесиите и мениджмънт на аудио-визуалното съдържание. Добавихме и Webox.tv – продукт на компанията, който позволява излъчване на аудио и видео пред мащабни аудитории в реално време. Интегрирахме Matterhorn сървър в системата, платформа подкрепяща съхраняването и управлението на образователно аудио и видео съдържание. eLearn.bg е изцяло брендирана от Moby2, като развихме компетенции за управление Какви са ползите при работа с ILIAS платформа: на идентичността на платформата. Постигнахме специална оптимизация на интерфейса за мобилни устройства (Responsible design и Jquery) и доизградихме цялостна мобилна версия. Въведохме автоматизирана масова регистрация и управление на потребители с възможност за регистрация на десетки хиляди в рамките на минута. Създадохме електронни обучения и динамично ръководство за администрация, които да улеснят администратори, преподаватели и студенти.
 4. 4. Какви ползи ще получи вашето учебно заведение? eLearn.bg притежава широка гама от функционалности и възможности, които може да предложи на своите клиенти. Системата обхваща управление на цялостен учебен процес в университети и академични заведения. Предоставя пълен мениджмънт на курсове, участници, предварителни условия за постъпване (тестове упражнения, взети кредити), учебно съдържание разработено в SCORM пакети по часове, виртуални класни стаи, тестове и изпити за всеки един от етапите и глобално за целия курс. Предлага управление за присъствени списъци, възможности за уникална идентификация на студенти и преподаватели ( с пароли, сертификати, ако е необходимо с биометрични данни). Системата е създадена изцяло, за да улесни и подпомогне управлението на учебните процеси в една структура. С помощта на подобна система процесът на учене се обогатява и предоставя на ползващите една нова среда, в която интуитивно и без затруднения да получат знание. Управлението на учебно съдържание и изпитни тестове се превръща в лесна задача за преподаватели и администратори.
 5. 5. •Основен системен език – Английски / Български. С възможности за избор на потребителския интерфейс на още 14 езика. •Системата ще бъде изцяло брендирана с корпоративната идентичност на вашето учебно заведение. •Системата позволява достъп на неограничен брой потребители при наличие на необходимата интернет свързаност. •Създаване и управление на e-learning курсове, тестове, анкети, внедряване на независими електронни обучения във формат SCORM (1.2 – 2004 ревизии 1-4). •Системата позволява подобрения и развитие на кода – създаване на модули, които могат да бъдат съобразени със специфичните нужди. Без лицензионни такси, с възможност за собствена поддръжка, след имплементиране и обучение на вашите IT експерти. Характеристики и възможности на KMS решението KMS = Knowledge Managment System
 6. 6. Генериране на потребители и права в системата: •Възможност за автоматично въвеждане на всички потребители в системата като за целта е нужен файл с и-мейлите на студенти и преподаватели. Системата позволява и ръчно въвеждане на нови потребители. Автоматично в пощите си получават генерирано потребителско име и парола. •Студенти и преподаватели влизат в системата посредством потребителско име и парола. При наличие на сертификат за сигурност, инсталират сертификата в своя браузър / портфейл за сертификати и пароли. •Позволява удобно менажиране на ролите – административни и потребителски. •Администраторският потребител има възможност да управлява процесите, да създава курсове и тестове, да проследява успешността на проведените обучения, както на отделни потребители, така и на курсове и групи от студенти. Администраторът има достъп до подробни статистики – време на достъп до обучение или курс, време за престой на определена част от обучението, време за преминаване, успешност, показани компетенции и допуснати грешки. •Потребителите достъпват създадените ресурси, имат свобода на търсене по ключови думи в системата. Потребителите могат да достъпват допълнителните материали и ресурси и да участват в създадени уебинари. •Административните потребители (например преподавателите) имат възможност да създават и да канят други свои колеги или студенти в уебинар. Те имат възможност да генерират неограничено количество уебинари, да канят и включват в тях до 10 души с аудио и видео връзка. Участниците в уебинара взаимодействат в реално време с видео и аудио в HD формат, могат да се импортират и демонстрират документи под формата на презентация. Презентацията лесно се управлява, като се навигира между отделните слайдове и може да се чертае с инструменти върху нея за акцент. Ролята на презентатор може да се променя. Към уебинара има чат с превод на 20 езика в реално време. Сесиите от уебинара, презентацията, аудиото и чата могат да бъдат записани и подредени в библиотека за по-късно достъпване в учебна група. Така могат да се провеждат дистанционни консултации със студенти или събрания и съвещания с други преподаватели. •Интегриране на Matterhorn сървър в системата. Това е платформа с отворен код, която подкрепя създаването и управлението на образователно аудио и видео съдържание. Използва се за производството на лекционни записи, управление на вече съществуващо видео и служи на определени дистрибуционни канали, както и предоставя потребителски интерфейси, които да ангажира учещите се с образователни клипове.
 7. 7. Управление на e-learning курсове – зареждане, администриране и разпределяне •Системата eLearn.bg целенасочено генерира и работи с e-learning курсове, със специално внимание върху SCORM формат, SCORM - HTML5 формат и мобилно съдържание. Тази система има две версии – основна и мобилна. Основната версия е специално оптимизирана за навигация с таблети, падове и HTML5 браузъри (IOS, Android и Windows). Съдържанието може да бъде достъпвано и чрез смартфони с необходимите технически параметри (сила на процесора) през мобилна версия (OS, Android и Windows 8). •Електронните обучения в обичаен и мобилен вариант, които се възпроизвеждат в специално конфигурираната версия за Вас – eLearn.bg, поддържа интеракции, тестове, статистики, обратна връзка на края на всяко обучение и могат да бъдат свързани в поредица от курсове с предварителни и последващи условия. •Системата дава възможност за проследяване на учебни резултати по групи, курсове и други категории потребители. •Позволява се извличането на списъци с потребители, подбрани по редица критерии и тяхното изпечатване за надлежно съхраняване на документи по съответен модул или обучителен клас. Системата генерира рапорти по повод резултати от тестове, както и предоставя детайлни статистики за достъпване на учебното съдържание до секунди на всеки потребител. •Има възможност да се изпращат съобщения до групи от студенти, кога трябва да достъпят ново обучение или курс. •Ресетване на данните и политиката на всеки курс, тест и потребител в случай на допуснати технически грешки и проблеми по време на целият процес. •След приключване на онлайн курс в системата автоматично може да генерира въпросник с обратна връзка за курса. •Дава се възможност за регистриране на комплекс от мета-данни и характеристики, за подробно каталогизиране в системата. Има опция за разширено търсене по ключови думи и тагове. •Системата дава възможност за споделяне чрез форум, чат, в социални мрежи, както и създаване и поддържане на вътрешна студентска общност. •Системата улеснява процесите на обратна връзка на удовлетвореността на първокурсниците, на завършващите, на представители от бизнеса и работодатели на възпитаници от академичната структура.
 8. 8. •Системата позволява съхранението на учебни материали във формати Word, Ex- cel, Power Point, PDF, HTML, XML, FLASH video, MPEG video, ZIP, EXE, MP4 и MP3 и други в зависимост от политиките на сървъра. •По време на уебинар могат да бъдат визуализирани всички основни документни формати, включително и отворените. Повече за уебинар можете да наблюдавате от електронното обучение на следният линк: http://moby2.com/elearnbg/elearn.bg_demo_ training_html.htm •Позволява се създаването на помощни материали – учебно Wiki, Mедиа каст и Mедиа Wiki. •Чрез Webox.tv е възможно споделянето на мащабни университетски събития, които да се представят пред широка публика, без ограничения, при наличието на интернет свързаност. При желание може да се обособи университетска уеб телевизия, която да поддържа информирани студенти и заинтересовани общности с актуални събития и теми, както и да ангажира в извънкласни дейности студенти по журналистика или такива проявяващи подобен интерес. •Възможност за съхранение и библиотечно управление на Kindle books, ePub, PDF формати за електронни книги, които са закупени от надлежни book stores или са обект на вътрешни ресурси на университета/ собственост на издателството на учебното заведение. •Moby2 от края на 2012 година интегрира услуга на Adobe Content Server 4.0 - DRM управление и защита на интелектуална собственост на текстове, електронни обучения и материали под формата на ePub 3.0 формат и PDF. Тази функционалност заедно с e-book store и e-library (електронен магазин и електронна библиотека на висшето училище ) може да бъде интегрирана допълнително в системата при желание за развитие в това отношение. По този начин Университетите и свързаните с тях академични издателства и инициативи могат да постигнат няколко важни цели: Използване на KMS решението като e-library за съхранение на учебни и помощни материали
 9. 9. Използване на KMS решението като e-library за съхранение на учебни и помощни материали •Монетаризиране ( превръщането в сериозен финансов приход ) на свои публикации или на свои автори, които ще бъдат със съхранени авторски и дигитални права. На този етап академичните издания свободно се разпространяват в интернет без съхранения на авторските и дигиталните правата и нямат разумна финансова възвращаемост. При 2 езикови публикации на български и английски език на произведенията, тиражите им и глобалните продажби могат да надхвърлят десетки и стотици пъти продажбите им в книжен вариант само на българския пазар. Системата дава възможност за чете на електронните формати на мобилни устройства, таблети и десктопи на основните операционни системи и преносимост до 7 устройства на закупен оригинален формат на електронна книга. •Индексиране и оценяване на периодични научни издания и индивидуални публикации, прозрачност на текстовете за използване на наукометрични показатели, наличие и повишаване на импакт фактор при участие в система за рефериране и цитиране в глобален мащаб, включване в глобални бази данни като SCOPUS, EBSCO, ECON LIT, JSTOR, ВИНИТИ и други. Проблемът сега е преди всичко с достъп до световните пазари и езиковото ограничение, проблеми, които могат да се решат при адекватна политика за „електронни издания за износ“. Изключителни автори и учени, живеят локален живот и така и не достигат до света, както и света до тяхното творчество. От друга страна липсата на дигитална защита DRM на електронните публикации, ги прави нерелевантни и с ниски показатели на уникална авторска и финансова стойност, след като се разпространяват безплатно и свободно. Системата има 2 варианта на регулиран достъп до електронните книги – дълговечен и наемане за 2 месеца ( подходящ за електронна библиотека ), като и двата дават възможност процеса по разпространение, цитиране, позоваване и научен интерес да бъде прозрачен и глобален.
 10. 10. •Бърза и лесна публикация на линк за курсове, събитие, библиотечни ресурси във вътрешни и външни социални мрежи (Del.icio.us, Digg, Facebook, Folkd, Google, Linkarena, Live, Mister Wong, MySpace, News- vine, Reddit, studiVZ meinVZ schülerVZ, StumbleUpon, Ya- hoo, Yigg). Допълнителни възможности на KMS решението •Интеграция на личен календар и календар на събития вътре в системата. Бърза и лесна синхронизация в реално време на личен десктоп календар (MS Out- look) и календар в системата. •Бърза и лесна синхронизация на глобалния календар с виртуални и реални събития на учебното заведение. •Резервационна система за управление на индивидуални консултации и наставничество, с опции за потвърждение или отхвърляне съобразно графикът на преподавателя.
 11. 11. Основни елементи eLearnbg 1.0. сървърно решение Приложна среда Софтуер Сървърни продукти и услуги*: •Ubuntu Server 12.04. LTS; •LAMP Server Apache 2, PHP 5 and MySQL 5.0 със Secure Sockets Layer (SSL) услуга и конфигуриране на сертификати; •ILIAS Stable 4.3.0 EN – последна версия, брендирана и визуално съобразена с корпоративната идентичност на клиента система; •Българска езикова версия на потребителски и административен интерфейс разработена от Moby2; •Имплементиране на допълнителни софтуерни модули към системата – разработка на Moby2: мобилна версия, автоматична масова регистрация на потребители и интеграция на Bigbluebutton (уебинар софтуер); •Bigbluebutton инфраструктура: Flex SDK ; Ghostscript; Grails; Ac- tiveMQ; Asterisk; Image Magick; MySQL; RED 5 Flash Server; Swf Tools; Tomcat; Asterisk Java; Xuggler; Open Office. Допълнителни функции, разработка на Moby2 – съхранение и възпроизвеждане на уебинар сесиите. •Webox.tv – 2 Flash Objects. Разработка на Moby2 върху RED5 сървър за онлайн излъчване пред масова аудитория. * С лицензионна политика: GPL, GNU Lesser General Public License, Apache License or other Open Source License) даващи свобода на развитие на кода при публикуване на промени и свобода за избор на доставчик. Authoring Tool в eLearnbg – SCORM 1.2 – 2004 (ревизии 1 – 4). Дава възможност за онлайн генериране на учебно съдържание през интернет браузър (препоръчва се последни версии на браузърите – минимум Internet Explorer 6). Съдържанието може да бъде възпроизвеждано и на мобилни устройства и браузъри. ISpring (Suit6+ Converter) продукти, които произвеждат пълнокръвни електронни обучения във Flash и HTML5 варианти. В мобилна версия поддържат интеракция, а в съчетание с Authoring tool-а на eLearnbg и тестове, анкети и други приложения за обратна връзка. Друг възможен вариант с относително по-висока стойност е Adobe Captivate 6, уникален продукт на Adobe Inc. който произвежда пълнокръвни електронни обучения във Flash и HTML5. Мобилната версия поддържа интеракции, тестове и пълна статистика в SCORM пакет. Тези продукти, според потребностите на клиента са част от предложението ни по един брой лиценз. При необходимост от повече, клиента може да закупи допълнителни лицензи. Архитектура на решението
 12. 12. Архитектура на решението Основни елементи eLearnbg 1.0. сървърно решение Приложна среда Хардуер HP Сървър* •Брой процесори: Intel® Xeon® E3-1220, series или подобен (3.10GHz/4-core/8MB/80W,1333, Turbo 1/2/3/4); •Оперативна памет: 8GB (2 x 4GB) PC3-10600E DDR3 UB ECC; •Мемори слотове: 4 DIMM slots; •Твърд диск: 2 x HP 500GB 7.2k HP MDL SATA HDD, LFF Cold Plug SATA B110i RAID •Мрежа: HP NC112i 1-port Ethernet Server (x2) •Разширителни порт: 1 PCIe G2x16 (Full length, full height slot); 1 PCIe G2x4 (Half height, low pro- file slot) •Интерфейс: (1) Serial; (1) Graphics (rear); (2) Network RJ-45; (7) USB 2.0 (2 front, 1 internal, 4 rear) •Порт за отдалечено управление: Linux Admin •Захранване: 400W PS Svr •Съвместими операционни системи: Microsoft Windows Server; Red Hat Enterprise Linux (RHEL); SUSE Linux Enterprise Server (SLES), Ubuntu Server 12.04. LTS •Форм-фактор: 1U Rack *Хардуерната конфигурация е въз основа на партньорство между Moby2 и Polycomp – най- големия оторизиран дистрибутор на HP за страната. Moby2 е дилър от 5 години в областта на сървъри и технически решения, които изискват максимална софтуерна и хардуерна съвместимост (например проект Webox.tv за онлайн излъчване на Пловдивски общински съвет). Колокацията и интернет свързаността на сървъра е грижа на клиента. Опитът показва, че до 200 Mbps е достатъчна свързаност за интензивна работа до 1000 души. Най-високо потребление е използването на уебинари (6-7 Mbps на уебинар) и webox.tv сесии в зависимост от техните участници. Настройките за webox.tv могат да бъдат на умерено качество до 0.5 Mbps, което дава възможност при 200 Mbps свързаност, 400 души едновременно да наблюдават събитие. PC, Таблет Препоръчваме PC хардуерна конфигурация с оптимални характеристики за обработка на аудио и видео съдържание (За работа с iSpring Suit6 и Converter и други програми за обработка на видео и изображения). Например: Процесор Intel Core i3-3220 3.30 GHz, 3 MB cache; Чипсет Intel H61 Express; Памет 4096MB 1DIMM; Памет, слотове 2 DIMM; Памет, тип DDR3; Твърд диск 500GB. Таблет – съвместим с HTML5 браузъри за редактиране и публикации в authoring tool в eLearnbg.
 13. 13. Austria •Zumtobel - http://www.zumtobel.com/com-en/ •INeS - Inland Navigation eLearning System - www.ines.info Belgium •AutoFORM - Centre de compétence (Liége/Lüttich) - http://www.autoform.be/ •Sherwood S.A. (Grâçe-Hollogne) - http://www.sherwood.be/ Canada •SwissVBS Inc. - http://www.swissvbs.com/en •Canadian Air Forces - http://www.rcaf-arc.forces.gc.ca/8w-8e/index-eng.asp China •Hartung : consult asia – Shanghai - http://www.hartung.com.cn/?lang=1 France •Autrement Dit, formations en ligne pour Macintosh – Nantes - http://www. autrementdit.org/ Germany •AC&S GmbH - Langenargen-Bierkeller -http://www.acns.de/ •Bayer HealthCare – Leverkusen - http://www.bayer.de/de/healthcare.aspx •ARAG AG - http://www.arag.de/ •AWD – Hannover - http://www.awd.de/ •Globus - https://www.globus.de/ •HDI-Gerling - http://www.hdi-gerling.de/ •Lufthansa Flight Training - CST GmbH - http://www.cstberlin.de/ •Roto - http://www.roto-frank.de/ •Talanx AG – Hannover - http://www.talanx.com/ Hungary •Administration and public service: •Egészségügyi Szakképzó és Továbbképzó Intézet – Budapest; •Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Oktatási Főigazgatóság – Budapest; •Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ – Bu- dapest; •Vám- és Pénzügyőri Iskola – Budapest; •TAPPANCS szakmai képzés, oktatás, e-learning tanfolyam - http://www.4tappancs.hu/ Italy •Consiglio Nazionale Forense, FIIF, Roma - http://www.fiif.it/index.php •Datalogic - http://www.datalogic.it •SACMI Imola - http://www.sacmi.com United States of America •United States Joined Forces Command (US JFCOM) - Norfolk (VA) - http://www.jfcom.mil/ •Stryker - http://www.stryker.com/ •NATO - https://jadl.act.nato.int/NATO/login.php?target=&soap_pw=&ext_ uid=&cookies=nocookies&client_id=NATO&lang=en Компании и организации използващи ILIAS.de за основа на техните KMS системи.
 14. 14. Университети и обучителни организации, които използват ILIAS.de за основа на свои KMS системи. Argentina •Universidad Catolica de Salta •Universidad Nacional de San Luis Austria •Universität Innsbruck •Frank Stronach Fußball-Nachwuchs-Akademie, Hollabrunn •Fachhochschule Steyr China •Tongji University – Shanghai Estonia •Estonian National Defence CollegeBaltic Defense College France •Académie de Bordeaux Germany •Fachhochschule Aachen •Hochschule Albstadt-Sigmaringen •AMD Akademie Mode & Design •Institut für Europäische Politik (IEP) – Berlin •Technische Universität (TU) Berlin •Universität Bielefeld •Technische Universität Carolo-Wilhelmina zu Braunschweig •Hochschule Bremen •Technische Universität Darmstadt •Fachhochschule Dortmund •Universität Duisburg-Essen •Heinrich Heine Universität Düsseldorf •Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg •Johann Wolfgang Goethe-Universität Frankfurt am Main •Albert-Ludwig-Universität Freiburg •Hochschule Fresenius •Justus-Liebig-Universität Gießen •Helmut-Schmidt-Universität Hamburg (Universität der Bundeswehr) •Leibniz Universität Hannover •Universität Hohenheim •Westfälische Wilhelms-Universität Münster •Universität zu Köln •HfTL - HOCHSCHULE FÜR TELEKOMMUNIKATION, LEIPZIG (FH) •Universität Lüneburg •Johannes Gutenberg-Universität Mainz •Universität Ulm Hungary •University of Debrecen, Faculty of Health, Health Care Manage- ment BSc – Nyíregyháza •Gábor Dénes Főiskola – Budapest •Zsigmond Király Főiskola – Budapest Italy •Università degli Studi di Bergamo Japan •Nagaoka University of Technology Poland •Akademia Morska w Gdyni (Gdynia Maritime University) •Akademia Obrony Narodowej, Warszawa Romania •Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Bucharest Spain •Universidad de Jaén Switzer- land •Universität Bern Ukraine •National Taras Shevchenko University of Kyiv •Бердянський державний педагогічний університет
 15. 15. Обучението е подходящо за възпроизвеждане с браузъри на десктоп или мобилни платформи поддържащи Flash Player. Обучението е подходящо за възпроизвеждане с мобилни устройства и най-нови версии на Google Chrome и Apple Safari. Обучението е подходящо за възпроизвеждане с браузъри на десктоп или мобилни платформи поддържащи Flash Player. Линкове към демо обучения за eLearn.bg
 16. 16. Снимки на екрана от iPhone на мобилни електронни обучения на Moby2 в eLearnbg
 17. 17. Снимка на екрана от iPad на мобилни електронни обучения на Moby2 в eLearnbg
 18. 18. Снимка на екрана от iPad на мобилни електронни обучения на Moby2 в eLearnbg
 19. 19. За контакт: Моби2 ЕООД, Бул. България 49, Бизнес Център Витоша - партерен етаж, София 1404, Телефони: +359 884164871, +35924912353; Факс: +359 2 4913322; Имейл: office@moby2.com. Сайт: www.moby2.com Тествайте демо акаунт в eLearn.bg и получете актуална ценова оферта с преференциални условия за висши учебни заведения.

×