Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Zmf12 programmaboekje

519 views

Published on

Published in: Health & Medicine
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Zmf12 programmaboekje

 1. 1. Zorgmarketingfestival 7 juni 2012 De kracht van de verbinding Boeiende sprekers, nieuwe inzichten en vooruitstrevende cases. Geniet ervan! #ZMF12 Programma De Zorgmarketingweek is een initiatief van: · · healthcare marketing
 2. 2. Zorgmarketingfestival 2012 Organisator & partners: · · healthcare marketing
 3. 3. De kracht van de verbinding Welkom! Mixe heet je van harte welkom op het tweede Zorgmarketingfestival. We hopen dat je een leuke en leerzame dag beleeft vandaag. Wij zijn trots om je zo’n mooi en breed programma te kunnen bieden, met dank ook aan onze partners. Het is de bedoeling dat de presentaties, workshops en gesprekken je helpen om marketing voor jouw organisatie op een nog hoger plan te krijgen. Geen luxe in een wereld waar patiënten en verwijzers steeds bewuster kiezen, zorgverzekeraars steeds strenger en zorginstellingen steeds professioneler worden. Inspiratie krijg je daarbij van toonaangevende bureaus en vooruitstrevende zorgorganisaties. Zij illustreren hoe het altijd beter kan: hoe je dieper kunt graven naar échte behoeften van klanten, hoe je zorg aansluit op de emoties van de patiënt, hoe je doelgerichter gebruik maakt van media en kanalen. Je hoeft niet op het podium te staan om te inspireren. Laat dus van je horen! Discussieer mee en deel je eigen ervaringen. Dat maakt het festival interactief en waardevol voor iedereen. Veel plezier! Mike Janssen Oprichter en partner Mixe – healthcare marketing
 4. 4. Programma09: 15 Ontvangst10:00 Opening Zorgmarketingfestival 2012 De kracht van de verbinding. Mike Janssen, partner Mixe - healthcare marketing10:20 Zorg en klant verbinden: de verzekeraar als spin in het web? Diana Monissen, voorzitter RvB De Friesland Zorgverzekeraar10:40 #hartpatientAd: merkbeleving door samenwerking. Dennis van Veghel van het Catharina-ziekenhuis en Joost Maltha van Philips Health11:00 Vragen en discussie11:30 Parallelronde 1 (zie pagina xx)12:30 Lunch13:50 Parallelronde 2 (zie pagina xx)15:15 Interactief driehoeksdebat: 3 teams, 3 perspectieven, 3 stellingen meld je ‘s ochtends aan...15:50 Parallelronde 3 (zie pagina xx)17:00 Creatieve terugblik op de dag17:15 Borrel ...en lekkere hapjes!
 5. 5. DagvoorzitterBart Brouwers Bart Brouwers is een veelgevraagd trainer, acteur, regisseur, producent en facilitator. In 2007 werd hij met zijn improcabaretgroep De Arrogantjes Ned- erlands kampioen theatersport. Naast het theater heeft Bart een achtergrond als sociaal pedagogisch werker. Hij heeft lange tijd als groepsleider gewerkt in in- ternaten, fasenhuizen en kamertraining- scentra. Later is hij werkzaam geweest in de jeugdpsychiatrie en verslavingszorg. Als dagvoorzitter vandaag zal hij serieus en strak zijn als het moet, speels en prikkelend waar het kan. Huisstijl aanpassen? Portfolio op de Wervingsvraagstuk? kaart zetten? Brochurelijn Customer journey beoordelen? opstarten? marketing speedconsult Concreet advies waar je meteen mee aan de slag kunt! e Bezoek Winnie en Lisett voor een speedcon sult
 6. 6. Ronde 1 | 11:30 uurIntuition Klantrelatie: Winst in wisselwerking Maxima MC | Ralph van Disseldorp Philips Healthcare | Joost Maltha De klant staat centraal. Dat heeft elke zorgorganisatie als motto; de opgave is om het écht te maken. Deze workshop gaat in op hoe dit samen met andere partijen uit de regio concreet te realiseren.BalanceGrowth Mobiele internetstrategie, zóó 2012 E-Sites | Rob Peters Hoe kunnen mobiele toepassingen bijdragen aan het behalen van strategische doelen in de zorg? Wat komt er kijken bij de realisatie van mobiele sites, apps en waar moet ik voor kiezen?Interest Samenwerking in de zorgketen: Stop that blind man’s elephant! De VoorZorg groep | Jan Gerritsen Leon Coullier | Maurits Mares Talloze initiatieven ontstaan om zorgketens te optimaliseren, maar vele stranden even snel... Over recente ontwikkelingen, de rol van zorgverzekeraars, gemeenschappelijke belangen en stakeholder-communicatie.
 7. 7. Serenity Het vermarkten van bevlogenheid Health Valley | Remco Hogendijk Hoe persoonlijk de ontwikkeling van een zorginnovatie vaak is, en wat we er in marketingtermen mee kunnen. In deze workshop zal Remco Hoogendijk aan de hand van een aantal cases uit zijn praktijk de marketingkracht van persoonlijke gedrevenheid uitdiepen.Space Menzis Topzorg: Hoe zorgen we samen voor de menselijke maat? Menzis | Jeroen Pronk Branddoctors | Annemieke van Heijningen Je kindje op schoot bij een verdoving... Voor iedereen die meer wil weten over de menselijke maat als belangrijke graadmeter voor de beste zorg. Office Ehealth: Orde in de chaos RedMax | Bram van Leeuwen Mirage Minnesota | John Kreuze Tijd voor ordening in de chaos die eHealth heet. Iedereen heeft het erover maar wat bedoelen we nu? Laat je inspireren door praktische theorie en een adembenemend verhaal uit de praktijk!
 8. 8. Ronde 2 | 13:50 uurIntuition Patiëntrollen in kaart: zoveel mensen, zoveel wensen Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis | Suzanne Giesbers Peggy van Megen Steeds meer patiënten en alles moet efficiënter. Desastreus voor persoonlijke zorg? Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis keert het tij door ziekenhuisbreed met ‘patiëntrollen’ te werken. Interactieve, praktijkgerichte workshop waar je niet zult stilzitten.Balance Van cliënt tot serviceconcept: de krachtGrowth van samen innoveren KNGF | Helmie Mulder Mixe-healthcare marketing | Mike Janssen Fresh Forward | Carlo van Kessel Het KNGF en Mixe ontwikkelden een uniek programma waarin 40 fysiotherapeuten uit 8 verpleeghuizen 8 innovaties uitwerkten én implementeerden binnen een jaar. Kom en leer wat jij zelf kunt gebruiken uit de bijzondere opzet, tools en learnings bij implementatie.Interest Santeon: de kracht van twee werelden Santeon | Leonique Niessen Catharina Ziekenhuis | Hugo van den Berk Zes toonaangevende, topklinische ziekenhuizen onder de naam Santeon lopen voorop in samenwerking en kennisuitwisseling. Hoe doen ze dat? Wat is hun succes?
 9. 9. Serenity Hostmanship in de zorg TNS Nipo| Petra Kramer UMC St Radboud | Corine Janssen Patiënt | Cees de Graaff Gastvrijheid: hoe zorg je er als zorgorganisatie voor dat de mens achter de patiënt gezien wordt? Dit gaan we bekijken vanuit het perspectief van patiënt, ziekenhuis en onderzoek.Space Dilemma’s en doorbraken in de zorg! Ontdek het Perfect World Principle Perfect World Principle | Jenny Elissen David Smith Hoe wordt de zorg een vitamine in plaats van een aspirine? Perfect World Principle nodigt je uit uit om mee te bouwen aan het antwoord op deze en andere uitdagende vragen! De resultaten vind je straks terug in het nieuwe zorgmarketingboek van Remco Hoogendijk. Office De patiënt als regisseur NPCF | Jacqueline Baardman BSL | Robert Houtenbos Wat gebeurt er allemaal op het gebied van Ehealth? Draagt dat bij aan de regisseursrol van de patient? En... de onthulling van een nieuw Ehealth-initiatief!
 10. 10. Ronde 3 | 15:50 uurIntuition Crisismanagement: luxe in de zorg of keiharde business realiteit? Florence Zorg | Sander Eggenhuizen Hoe voorkom je bloopers bij negatieve media-aandacht? Een ‘one size fits all’ aanpak bestaat niet. Tips tricks uit de eerste hand.Balance Zorgpersoneel schaars? Best practices inGrowth online personeelswerving Expand online | Remy Bronkhorst Werkzoekenden maken veel gebruik van Google en Social Media bij hun zoektocht naar een nieuwe baan. Beluister de cases, discussier mee en krijg concrete handvatten aangereikt voor jouw eigen online wervingscampagnes.Interest De kracht van empathie. Creativiteit toepassen om je in te leven in je doelgroep. Aha!nneke|Hanneke Hövels Om echt verbinding te maken met je doelgroep is het belangrijk om hun motivatie te begrijpen. In deze workshop komen verschillende creatieve technieken aan bod om je in te leven in je doelgroep. Ook ga je zelf aan de slag met een creatieve oefening om empathie te ervaren.
 11. 11. Serenity Wat is neuromarketing en wat kun je ermee in de zorg? Neurensics| Martin de Munnik Met een MRI-scanner kun je meer dan patiënten onderzoeken. Gedragsintentie- gerelateerde emoties als Vertrouwen, Begeerte en Relevantie openbaren zich in neurale netwerken in ons brein. Zo helpt de medische wetenschap de marketeers in het voorspellen van gedrag.Space Next level zorg in de transformatie- economie Fresh Forward | Matt van de Poel Goede dienstverlening is niet meer voldoende. Het gaat om het creëren van betekenisvolle belevingen. Belevingen die mensen in positieve zin veranderen. In deze sessie neemt Matt van de Poel ons mee naar de transformatie-economie. Met veel voorbeelden van binnen en buiten de zorg. Office Over behoud van marktleiderschap en vernieuwde relevantie in een dynamische wereld JohnsonJohnson | Oliver Lüth Medimix | Ton Sol Hoe behoud je je klanten in een wereld die op zijn grondvesten schudt? Zowel het inkopersperspectief van een zorginstelling als het marketingperspectief van een leverancier komen hier aan bod. Over de verbinding tussen kosten, risico, kwaliteit en de winst van samenwerken.
 12. 12. Mixe -healthcare marketingMixe is hét marketingbureau voor de medischewereld.Sinds 2003 focust Mixe zich op medische bedrijvenen zorginstellingen met ambitie; organisaties die deveranderende wereld kritisch volgen, maar ook alseen kans zien en die willen grijpen.Dit is ondernemerschap waarin we ons herkennen.Het maakt ons gedreven om het verschil te makenin de zorgmarkt. Voor en met onze klanten. Dezebetrokkenheid wordt door klanten gevoeld en hooggewaardeerd. Wij zouden niet anders kunnen.Sneller en beter resultaatMixe combineert brede marketingexpertise met eendiep inzicht in de zorgmarkt door de vele projectendie in het verleden zijn gerealiseerd. Dat betekentdat u met Mixe direct de diepte in kan, ook richtingmedische professionals. Projecten verlopen zovlotter en resultaten worden scherper.Gefundeerd waar moet, pragmatisch waar nodigRegelmatig is de uitdaging groot en de opgavecomplex. Dan is er tijd nodig voor grondig (markt)onderzoek en discussie. Maar als shortcuts mogelijkzijn op basis van onze ervaring en opgebouwdekennis, dan nemen we die. We houden namelijkgraag geld over voor de volgende stap.Samenspel van alle kunstenSuccesvol marketing bedrijven is een ideaalsamenspel van alle kunsten: van strategie totimplementatie, van het vergaren van klantinzichttot online marketing, van creativiteit tot het creërenvan een onvergetelijke klantervaring. Mixe neemtde lead of vult aan waar nodig.Meer weten? Schiet ons aan, of ga naar mixe.nl. · · healthcare marketing
 13. 13. Onze partnersHealth Valley is een platform van bedrijven,overheden, kennis- en gezondheidszorginstellingenmet als doel kennis en kansen te koppelen op hetsnijvlak van gezondheid en technologie.NIMA Marketing in de Zorg is een expertiseplatformvoor marketeers in de zorg en bestaat uit circazeshonderd leden. Dit expertiseplatform focustop zorgvraagstukken, innovatieve ideeën en hetmarketinggedachtegoed in de hele zorgketen.Skipr is een crossmediaal communicatieplatformvoor beslissers in de zorg. Skipr biedt u eenmagazine, internet met unieke functionaliteiten,e-mailnieuwsbrieven, (web)televisie, een virtueelen een persoonlijk business netwerk en persoonlijkeontmoetingen.Zes toonaangevende, topklinische ziekenhuizenverspreid over Nederland bundelen de krachtenonder de naam Santeon. Samen zoeken ze naarvernieuwende oplossingen om de beste medischezorg te leveren aan patiënten.
 14. 14. Onze partnersBohn Stafleu en van Loghum is de grootste uitgeverijvan betrouwbare en kwalitatieve vakinformatie voor degezondheidszorg in Nederland en onderdeel van SpringerScience+Business Media.Johson Johnson Medical werkt samen met ziekenhuizenen andere zorginstellingen aan het optimaliseren vande zorg vanuit haar core business: medische producten,instrumenten en services.TNS NIPO is onderdeel van de internationalemarketinginformatiegroep TNS en kijkt achter de cijfers envoorbij de trends. TSN NIPO helpt om uw doelstellingen terealiseren.GfK Health is sinds 1992 actief in marktonderzoekspecifiek gericht op de bedrijven en organisatieswerkzaam in de gezondheidszorg. Het is onze primairedoelstelling om vanuit onze middelen van onderzoek deopdrachtgever essentiële kennis te verschaffen en tebegeleiden om daarmee in de praktijk de juiste keuzes tekunnen maken.
 15. 15. Mixe Online Welk internetbureau heeft visie op de zorg? Wie heeft strategie, realisatie, emailmarketing, SEO en hosting in huis en kan flinke projecten aan? Wie heeft de kennis en ervaring om projecten in de medische wereld succesvol uit te voeren? · · online Fullservice internetbureau voor de zorg. Belt u ons voor een kennismaking? 030 602 6008 of bezoek www.mixeonline.nl Mixe Online is onderdeel van Mixe BV. Powered by:
 16. 16. Tot ziens!Wil je meer weten overzorg marketing, of heb jeeen suggestie voor ons?Bezoek mixe.nlDrukwerk:De Zorgmarketingweek is een initiatief van: · · healthcare marketing

×