Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Presentació ruta pel roine

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 45 Ad

More Related Content

Advertisement

Presentació ruta pel roine

 1. 1. Ruta pel Llenguadoc i la Provença del 4 al 7 de desembre de 2010
 2. 2. Passejant per la vall del Roine …
 3. 3. … una terra de vinyes, oliveres, espígol i … mistral!!!
 4. 4. SÈTE, … la venècia francesa
 5. 5. Mont Saint Clair
 6. 6. Seguim les passes dels romans per la Gàl·lia, a través dels seus monuments!!!
 7. 7. ORANGE Teatre antic romà: Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
 8. 8. Teatre romà construït sota el regnat de Cèsar August en el S. I, és un dels més ben conservats del món, perquè encara disposa del mur de l’escena. La seva capacitat és d’unes 10.000 places. Mim, pantomima, lectures poètiques eren les representacions predominants que duraven tot el dia, on hi podia accedir tothom i era gratuït. Després de la caiguda de l’imperi romà el teatre fou abandonat i en el segle XVI fou el refugi per la població durant les guerres de religió i no fou fins el segle XIX que es començà la seva recuperació.
 9. 9. AVIGNON ciutat banyada pel Roine i fou la residència papal en el segle XIV
 10. 10. Palais des Papes Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
 11. 11. És la construcció gòtica més gran de l’Edat Mitjana.
 12. 12. Pont St-Bénézet d’Avignon Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
 13. 13. Pont medieval sobre el riu Roine. Segons la llegenda la seva construcció fou inspirada per sant Bénézet, un nen pastor al qual els àngels manaren construir un pont sobre el riu. En un principi fou ridiculitzat però va demostrar la seva inspiració divina aixecant miraculosament una enorme pedra. Fou enterrat en la capella que trobem en un dels pilars del pont.
 14. 14. Inicialment el pont tenia 22 arcs però ha patit diversos despreniments degut a les crescudes del riu i actualment només en queden 4. Capella de Sant Bénézet o de Sant Nicolau
 15. 15. Fort Saint André de Villeneuve-lès-Avignon
 16. 16. PONT DU GARD Patrimoni de la Humanitat per la Unesco Aqüeducte romà per portar aigua a Nimes i construït per Agripa.
 17. 17. ARLES, fou una de les primeres colònies romanes fora d’Itàlia. Té 8 monuments que són Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
 18. 18. Les Arènes d’Arles, amfiteatre romà
 19. 19. Fou construït el S. I i té una capacitat de 25.000 espectadors. Aquí lluitaven els gladiadors. Després de la caiguda de l’imperi romà fou transformat en una espècie de fortalesa urbana amb més de 200 vivendes i dos capelles. Aquesta funció residencial perdurà fins al segle XIX, quan es tranformà en un espai de “corridas” de toros.
 20. 20. Les termes de Constantí
 21. 21. Termes romanes del segle IV. Les restes que es conserven són del caldarium, amb pisos de calefacció suspesos i una bonica piscina amb àbside semicircular .
 22. 22. Els Criptopòrtics Són galeries subterrànies romanes sota el forum del segle I a.C.
 23. 23. Teatre antic romà d’Arles
 24. 24. Teatre construït a finals del S. I a.C, amb una capacitat de 10.000 espectadors. Després de la caiguda de l’imperi romà serví de cantera per la construcció d’una basílica cristiana, i segles posteriors es construeixen en el seu interior palauets. El segle XIX començà a recuperar-se.
 25. 25. LES BAUX-DE-PROVENCE
 26. 26. Château des Baux
 27. 27. Durant els segles XII i XIII, les Baux-de-Provence fou un important emplaçament on convergia la cultura trobadoresca amb la política francesa medieval. El segle XVII es desmantellat. La família Grimaldi foren els últims en habitar el castell i encara conserven el títol de marquesos de Baux.
 28. 28. TARASCON
 29. 29. BEAUCAIRE
 30. 30. NÎMES Els veterans de l’exèrcit de Cèsar August que fundaren la ciutat de Nimes provenien d’Egipte i per celebrar la fundació d’aquesta ciutat feren encunyar una moneda de bronze amb un cocodril encadenat a una palmera com a símbol de la submissió d’Egipte.
 31. 31. Jardins de la Fontaine
 32. 32. Temple de Diana
 33. 33. Temple situat en els Jardins de la Fountain. Monument galoromà datat el segle II a.C. Es desconeix el motiu de la seva construcció i això el fa molt enigmàtic, alhora que arquitectònicament té influències orientals. Es troba en un estat bastant lamentable.
 34. 34. Tour Magna
 35. 35. Panoràmica de Nimes des de la Tour Magna
 36. 36. Les Arènes de Nîmes, amfiteatre romà del S. I a.C A principi del segle VIII, els vescomtes de Nîmes es construïren el seu palau- fortalesa dins l’amfiteatre, i més tard, es desenvolupà tot un barri en el seu interior amb més de 100 vivendes i amb més de 700 persones vivint-hi. Actualment si celebren “corridas” de toros des del segle XIX.
 37. 37. Maison Carrée Temple consagrat al culte imperial que data del S. I a.C. És d’ordre corinti i fet de marbre.
 38. 38. Museu d’art contemporani
 39. 39. Le Pré Galoffre, route de Générac

×