Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Pasqua unitat didàctica

621 views

Published on

PowerPoint per introduir l'unitat didàctica de la pasqua en classe.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Pasqua unitat didàctica

 1. 1. PASQUA UNITAT DIDÀCTICA 6 CURS: 5-6 ANYS 2015/2016
 2. 2. BLOCS 1. La Pasqua 2. Les cançons 3. Els contes 4. El menjar 5. La milotxa 6. Els jocs
 3. 3. 1. LA PASQUA La Pasqua és una de les festes més importants per als cristians. L’hivern s’acaba i és l’hora d’eixir al camp a berenar, jugar i cantar ja que acomença la primavera. En aquesta època es menja plats únics com: la mona i els ous de pasqua.
 4. 4. A la Pasqua tots el xiquets i xiquetes eixen al carrer amb una roba idònia per a l’entrada de la primavera. La roba típica és: o La gorra o El mocador o Els pantalons vaquers o La camisa vaquera o Les sabatilles
 5. 5. Gorra Mocador Utensili per al cap que s’usa per a protegir-se del sol. Peça de roba usada per decorar el coll. Pot tenir diferents colors i formes. Es posa al coll nugada amb un nuc com els vaquers. Solen usar-la combinada amb la roba. Solen ser de colors amb dibuixos i fets de tela de fil o cotó.
 6. 6. Pantalons vaquers Camisa vaquera Prenda de vestir molt apropiada per al temps de primavera, ja que el teixit vaquer dóna frescor a la pell. Agrada molt als pasqüerets ja que intenten dur-la diferent per a vore de qui és la més original i amb quadres de colors més cridaners.
 7. 7. Sabatilles És el calçat més còmode per poder gaudir dels jocs i ballar les cançons que s’aprenen. Les solen portar de tots els colors però sempre fent joc amb la camisa.
 8. 8. VOCABULARI APRÉS
 9. 9. 2. LES CANÇONS La Pasqua és una època on la gent està molt feliç, canta, balla… etc Algunes cançons típiques son: o La tarara o Cançó de Pasqua o Joan Petit o La xata melindrena o Mon pare no té nas
 10. 10. 3. ELS CONTES A Pasqua també hi ha contes que son característics d’aquesta època, ja que conten parts importants de la festa que estem coneixent. Alguns dels contes son: o El rei Carlestoltes i la Vella Quarema o Pasqua o El conillet de Pasqua
 11. 11. 4. EL MENJAR El dejuni i l’abstinència que s’imposaven els dies de Setmana Santa, donaven lloc a determinats costums culinaris. Alguns plats eren: o Pa i sopes o Crespells o Peix o Pésols amb ou i bacallà o Potatges o Mones o …
 12. 12. Mona Té un origen àrab. El seu contorn és originalment redó, però al pas dels anys ha adquirit diferents formes. Hi ha dracs, serps, gall, sargantanes, etc. Es menja el diumenge i el dilluns de Pasqua.
 13. 13. Ou Part de la mona de Pasqua. És el símbol de l’univers i de la creació. Solía agrupar-se els ous postos per els gallines durant la Quaresma per als dies de Pasqua.
 14. 14. 5. LA MILTOXA La milotxa, catxerulo o estel és el joguet típic d’aquesta època. Veure-los de molts colors brillants moure’s pel cel continua sent un dels jocs preferits dels xiquets d’arreu del món.
 15. 15. 6. ELS JOCS La Pasqua marca el final del mal temps. A partir del diumenge de ressurrecció és podem d’eixir al camp a berenar i jugar. Al dia de Pasqua es pot jugar a molts jocs com: o Sambori o Carreres de sacs o Trompes o Xapes
 16. 16. CONTE CONTAT, CONTE ACABAT.

×