C:\Documents And Settings\Mireia\Mis Documentos\Tarrac Oexcursio

534 views

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
534
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

C:\Documents And Settings\Mireia\Mis Documentos\Tarrac Oexcursio

 1. 1. TARRACO Mireia Marimon
 2. 2. Tarraco va ser obra dels escipions que van desembarcar l’any 218 (Segona Guerra Púnica) a Emporion i van fundar Tarraco en un principi, com a campament militar.
 3. 3. El teatre Malgrat el poc restant del teatre de Tarraco, es pot veure que conserva els tres elements essencials dels teatres: cavea, orchestra (hemicicle situat al peu de la graderia) i scaena (per a les representacions).
 4. 4. L’amfiteatre Situat al costat de la platja, l’important amfiteatre de Tarraco fou construït durant la segona meitat del segle I aC i s’hi feien lluites de gladiadors, amb animals i a vegades naumàquies. Sota el nivell de l’arena s’hi pot veure un fossat actualment visible pels auxiliars dels espectacles.
 5. 5. Les muralles <ul><ul><li>Hi van haver dues fases en el procés de construcció: una en els primers anys (amplada 4 metres, 6 alçada, torres de planta quadrangular) i l’altra poc anys després de la fundació de la ciutat. </li></ul></ul>
 6. 6. L’Aqüeducte de les Ferreres Conegut com “el Pont del Diable”, transportava aigua des del riu Francolí. Té una llargària de 217 metres i dos nivells d’arcades. Va estar en funcionament fins a l’Edat Mitjana.
 7. 7. Torre dels Escipions <ul><li>És un monument funerari. Una errònia identificació d'aquestes figures amb els germans Escipió donà origen a la tradicional denominació del monument. </li></ul>
 8. 8. Vies Per Tarraco passava la via Augusta i la via Imperial. A la via Augusta hi podem trobar l’Arc de Berà, en honor a August i que també servia per marcar els límits de Tarraco.
 9. 9. Les termes <ul><li>Malgrat que estan molt poc conservades, Tarraco tenia termes com totes les ciutats romanes situades a la part baixa de la ciutat. </li></ul>
 10. 10. El fòrum Hi havia des de tabernae fins a edificis de comerç o de justícia. Tarraco tenia dos fòrum, el provincial i el propi que tenia cada ciutat (foto).
 11. 11. El Circ Màxim El Circ Màxim és un dels més grans de l’imperi Romà i està situat sota el fòrum provincial. Estava destinat a les curses de carros i tenia unes dimensions molt considerables malgrat que només se’n conservi una part.
 12. 12. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
 13. 13. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona- Sala II Capitell corinti Cap del déu Dionís
 14. 14. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona- Sala II L’amfiteatre Els mil·liaris a la Via Augusta
 15. 15. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona- Sala III: el mosaic romà Opus sectile Opus tesselatum Opus signum
 16. 16. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona- Sala IV El passat comercial de Tarraco Signes apotropaics: Príap
 17. 17. Museu Nacional Arqueològic de Tarragona- Sala VI Minerva Venus

×