Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
SOCIETAT 2.0
Una manera diferent de conviure i de comunicar-nos
LA IDENTITAT ÉS INSEPARABLE DE LA CONSTRUCCIÓ DEL NOSTRE “JO”.
ÉS LA PROPIETAT DE L’INDIVIDU DE MANTENIR LA SEVA PERSONA...
IDENTITAT DIGITAL. I


Complementa la
identitat real.
Constitueix la nostra
representació virtual a
la xarxa i la constru...
IDENTITAT DIGITAL II


Definir la nostra identitat digital
és una condició per existir i
interactuar en el ciberespai,
co...
IDENTITAT DIGITAL III


Cadascú ha de decidir quin
tipus d’informació
comparteix, què vol posar en
comú, però cal ser pru...
Què passa amb la nostra identitat
digital quan morim?
¿Què passa
amb els
correus
electrònics,
contrasenyes,
xarxes socials...
Oblit o dol digital?


És recomanable fer un testament digital o
senzillament posar en mans d’una persona de
confiança la...
El hashtag
d’avui és
#estimada
http://prezi.com/m0ed3q_ae6-m/histories-i-organitzacio-social-deramona
la-mort/

Històries ...
PER QUÈ DECIDIM SER PRESENTS A LA
XARXA? I
1.-Perquè som persones sociables, creiem en la dignitat de cada individu i ens
...
PER QUÈ DECIDIM SER PRESENTS A LA
XARXA? II
6.-Perquè en agrada o en interessa fer networking amb els nostres col.legues o...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Societat 2.0. Tècniques eficients de comunicació en xarxa per a persones i organitzacions.

964 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Societat 2.0. Tècniques eficients de comunicació en xarxa per a persones i organitzacions.

 1. 1. SOCIETAT 2.0 Una manera diferent de conviure i de comunicar-nos
 2. 2. LA IDENTITAT ÉS INSEPARABLE DE LA CONSTRUCCIÓ DEL NOSTRE “JO”. ÉS LA PROPIETAT DE L’INDIVIDU DE MANTENIR LA SEVA PERSONALITAT I ESTÀ INTEGRADA PEL CONJUNT DE LES CARACTERÍSTIQUES QUE FAN QUE UNA PERSONA SIGUI ELLA MATEIXA. TÉ A VEURE AMB L’EDAT, EL GÈNERE, L’ÈTNIA, LES PREFERÈNCIES SEXUALS, LES CREENCES RELIGIOSES, LES OPINIONS POLÍTIQUES, LA FORMACIÓ I ELS ESTUDIS, LA CLASSE SOCIAL, LA CORPORALITAT, L’ESTIL, L’ESTATUS, LA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL I VITAL, LES AFICIONS, ETCÈTERA.
 3. 3. IDENTITAT DIGITAL. I  Complementa la identitat real. Constitueix la nostra representació virtual a la xarxa i la construïm amb avatars, llocs visitats, comentaris, imatges, correus, activitat en xarxes, música i videos descarregats, continguts compartits, opinions expressades…  La identitat digital no depén només de nosaltres, sinó de l’opinió dels altres (positiva, negativa, indiferent…) dels seus punts de vista, de les interaccions que mantenen amb nosaltres, de les crítiques i dels elogis que ens fan…
 4. 4. IDENTITAT DIGITAL II  Definir la nostra identitat digital és una condició per existir i interactuar en el ciberespai, compartir una personalitat, una manera de pensar, una trajectòria professional o acadèmica. És simultàniament una oportunitat i un risc, perquè no depén només de nosaltres, sinó d’opinions, comentaris, informacions… de persones i fonts diverses, i que haurem d’acceptar i gestionar.   Tot el que fem o pengem a internet és, en principi, etern. Estem a sis nivells de qualsevol altra persona del món (segons el sociòleg Duncan Watts) i això constitueix una gran oportunitat però també una vulnerabilitat que hem de tenir present. Crear una identitat digital (o més) és planificar una determinada imatge o relat d’un mateix i tenir una oportunitat d’explicar-se i de connectar amb altres persones que poden tenir interessos, punts de vista i motivacions similars.
 5. 5. IDENTITAT DIGITAL III  Cadascú ha de decidir quin tipus d’informació comparteix, què vol posar en comú, però cal ser prudents a l’hora de facilitar certes dades i de gestionar la seguretat de la nostra activitat.  Encara que no vingui de gust pensar en la nostra desaparició física, de la mateixa manera que decidim què volem que passi amb els nostres béns, com volem ser tractats al final de la nostra vida o quins són els nostres darrers desigs, també hem de decidir que volem que passi amb la nostra identitat digital, després de la nostra desaparició.
 6. 6. Què passa amb la nostra identitat digital quan morim? ¿Què passa amb els correus electrònics, contrasenyes, xarxes socials, fotografies, videos… que constitueixen la nostra identitat digital, quan morim?  http://www.youtube.com/watch?v=tH 2Pk5fTzWs
 7. 7. Oblit o dol digital?  És recomanable fer un testament digital o senzillament posar en mans d’una persona de confiança la llista de les nostres aplicacions, les contrasenyes i una indicació de què volem que faci si desapareixem.  http://www.youtube.com/watch?v=HbhWarytQ38
 8. 8. El hashtag d’avui és #estimada http://prezi.com/m0ed3q_ae6-m/histories-i-organitzacio-social-deramona la-mort/ Històries i organització social de la mort http://prezi.com/m0ed3q_ae6-m/histories-i-organitzacio-social-dela-mort/.
 9. 9. PER QUÈ DECIDIM SER PRESENTS A LA XARXA? I 1.-Perquè som persones sociables, creiem en la dignitat de cada individu i ens entusiasma el desenvolupament de les nostres capacitats. 2.-Perquè el més important en la societat 2.0 no és el hardware, sinó el mindware; és a dir, l’adopció d’una actitud participativa, cooperadora, comunicativa, emprenedora i oberta. 3.-Perquè volem planificar la nostra marca personal i no ens resignem a arrossegar la identitat digital que ens assignin altres. 4.-Perquè ens agrada la feina que fem, les habilitats que tenim, les aficions que tenim…i volem madurar conjuntament amb els altres. 5.-Perquè volem compartir idees o organitzar-nos per fer front a alguna cosa o per promoure actuacions i projectes, conjuntament amb altres persones.
 10. 10. PER QUÈ DECIDIM SER PRESENTS A LA XARXA? II 6.-Perquè en agrada o en interessa fer networking amb els nostres col.legues o dins un o més àmbits empresarials o del coneixement. 7.-Perquè som sociables i volem mantenir activa la nostra xarxa de relacions, ampliar-la i/o recuperar la relació amb companys d’estudis, amics de la infantesa, familiars llunyans… 8.-Perquè volem continuar aprenent al nostre ritme i segons les nostres prioritats. 9.-Perquè volem expressar-nos i comprendre la manera de viure d’altres persones. 10.-Perquè volem organitzar i donar coherència al temps que passarem en el món.

×