Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

13 typical B2B sales problems and how we solve them

299 views

Published on

13 typical problems in B2B sales organizations and how the Milestone Selling Philosophy can solve them.
Download E-book: "The Sales Manager's Milestones" at www.leadyourlead.com.

Published in: Sales
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

13 typical B2B sales problems and how we solve them

  1. 1. milestoneselling.com 13 typical problems in B2B sales organizations 1 … and how we solve them
  2. 2. milestoneselling.com 2 Your Problem: Sales Reps don’t get CRM Our Solution: Make CRM simple as a board game
  3. 3. milestoneselling.com 3 Your Problem: Our KPI’s are’nt making sense Our Solution: Measure progress of opportunities
  4. 4. milestoneselling.com 4 Your Problem: Detect poor sales numbers too late Our Solution: Cascading sales quota as early warning
  5. 5. milestoneselling.com 5 Your Problem: Low motivation in sales department Our Solution: Reward momentum instantly
  6. 6. milestoneselling.com 6 Your Problem: We celebrate results and neglect effort Our Solution: Reward momentum in early stages of process
  7. 7. milestoneselling.com 7 Your Problem: Boring sales meetings Our Solution: Discuss best practice with real data
  8. 8. milestoneselling.com 8 Your Problem: We measure harvest and forget to sow Our Solution: Measure development of opportunities
  9. 9. milestoneselling.com 9 Your Problem: Sales reps see targets as unrealistic Our Solution: Break down targets in narrow milestones
  10. 10. milestoneselling.com 10 Your Problem: Pipeline is in excel – not in CRM Our Solution: Make pipeline in CRM fun and motivating
  11. 11. milestoneselling.com 11 Your Problem: We have a sales process – but reps see sales as an art form Our Solution: Lead and coach reps on the momentum between process stages
  12. 12. milestoneselling.com 12 Your Problem: Long sales cycle makes gratification delayed Our Solution: Ignite instant gratification using milestones
  13. 13. milestoneselling.com 13 Your Problem: Performance reviews are based on gut feelings Our Solution: Use indisputable and realtime data on momentum
  14. 14. milestoneselling.com Your Problem: Making quota is never urgent until it’s too late Our Solution: Measure pipeline momentum every month
  15. 15. milestoneselling.com 15 WWW.LEADYOURLEADS.COM Free E-book:

×