Olen hl

87 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
87
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Olen hl

  1. 1. Näkymätön vaikutusUlkoinen toiminta Keho- Toi- Puhe, viestit minta sanat teot AjatteluToiminnan sisäinen perusta Tunteet Uskomukset Oleminen, mitä minä olen (Olemisella on tunteen nimi, pohjimmiltaan pelko tai rakkaus)
  2. 2. Alkuun Näkymätön vaikutusUlkoinen toiminta Ihminen menee illalla tyytyväisenä nukkumaan, kun hän on kokenut riittävän määrän iloa, kauneutta, läheisyyttä, myötätuntoa, rakkautta tms. Usein emme ole määritelleet, mikä kokemus on meille Keho- Toi- tärkeä - mitä haluamme olla. Siksi toimintaamme voivat Puhe, ohjata eri tilanteissa hyvinkin erilaiset olemiset. Niitä voivat viestit minta olla esimerkiksi ilo, epäilys, arvostus, kateus, pelko ja sanat teot rakkaus. Tällöin toimintamme tulokset hajoavat eri suuntiin ja tuottavat jopa toisilleen vastakkaista vaikutusta. Ihminen kokee tekevänsä jatkuvasti ”täysillä” asioita, mutta ei AjatteluToiminnan sisäinen perusta saavuta itseään tyydyttävää olotilaa. Vaikka olemisella on tunteen nimi, se kuvaa ensisijaisesti Tunteet ”silmälaseja”, joiden läpi katselemme maailmaa. Oleminen ilmenee uskomuksina, jotka ohjaavat tunteitamme ja ajatteluamme. Uskomukset Oleminen, mitä minä olen (Olemisella on tunteen nimi, pohjimmiltaan pelko tai rakkaus)
  3. 3. Alkuun Näkymätön vaikutus Uskomukset ohjaavat ajatteluamme ja kaikkea toimintaamme sanoista tekoihin. Osan uskomuksistamme olemme luoneetUlkoinen toiminta itse, kokemuksemme perusteella. Osa uskomuksistamme on siirtynyt esimerkiksi lapsuudestamme. Uskomuksemme määrittelevät esimerkiksi sen, millaiset asiat koemme ”oikeiksi” ja millaiset ”vääriksi”, ”hyviksi” tai ”huonoiksi” tai osaanko jotain vai en. Toi- Keho- Puhe, Kun haluamme luoda merkityksellistä todellisuutta, on tärkeää viestit minta sanat tunnistaa, mitkä uskomuksemme ohjaavat meitä tuottamaan haluamaamme, mitkä eivät. teot Toimivat uskomuksemme auttavat meitä toteuttamaan AjatteluToiminnan sisäinen perusta itsellemme merkityksellisiä asioita. Uskomustemme ohjaaman toiminnan ”hyötysuhde” kasvaa ilman, että otamme yhtään lisäaskelta. Tunteet Uskomukset Oleminen, mitä minä olen (Olemisella on tunteen nimi, pohjimmiltaan pelko tai rakkaus)
  4. 4. Alkuun Näkymätön vaikutus Tunteet syntyvät meillä olevien uskomusten pohjalta. VaikkaUlkoinen toiminta pitäisimme itseämme rationaalisina ihmisinä, tunteet ohjaavat ajatteluamme. • Millaista tietoa kannattaa käyttää? • Millaisiin ihmisiin voin luottaa? Toi- Keho- Puhe, ihmiset toiminnallaan pyrkivät? • Mihin viestit minta sanat kykenen ja miksi? • Mihin teot Tunteet ovat olemassa, vaikka emme tunnistaisi tai osaisi nimetä niitä. AjatteluToiminnan sisäinen perusta Tunteet Uskomukset Oleminen, mitä minä olen (Olemisella on tunteen nimi, pohjimmiltaan pelko tai rakkaus)
  5. 5. Alkuun Näkymätön vaikutus Kaikki tietoinen toimintamme perustuu ajatuksiimme. Se mitä sanomme tai konkreettisesti teemme. Voi olla, että emme ainaUlkoinen toiminta tunnista ajatuksiamme, mutta voimme oppia tunnistamaan ne. Ajattelumme on valintoja. Jokaisessa tilanteessa on useita erilaisia mahdollisuuksia toimia ja me valitsemme niistä jonkin. Koska ajattelumme on uskomustemme ja tunteidemme Keho- Toi- Puhe, ohjaamaa, emme usein edes tunnista vaihtoehtoja, vaan viestit minta päädymme sellaiseen toimintaan tai vaihtoehtoon, jota sanat olemme tottuneet käytämään. teot AjatteluToiminnan sisäinen perusta Tunteet Uskomukset Oleminen, mitä minä olen (Olemisella on tunteen nimi, pohjimmiltaan pelko tai rakkaus)
  6. 6. Alkuun Näkymätön vaikutusUlkoinen toiminta Keho- Toi- Puhe, viestit minta sanat teot Miten haluan vaikuttaa ihmisiin ympärilläni ja mihin pyrin? AjatteluToiminnan sisäinen perusta Sen muut ihmiset tulkitsevat sanojemme, tekojemme ja erityisesti kehoviestien kautta. Sanat vaikuttavat 7%, tapa sanoa 39% ja ruumiinkieli 55%. Tunteet Kehoviestimme ilmentää ajatuksiamme ja tunteitamme vahvimmin, Uskomukset koska se on vähiten tietoisen mielemme hallittavissa. Se, miten viestisi tulkitaan riippuu ensisijaisesti siitä, mitä tunnet ja ajattelet – ei siitä, mitä sanot. Sanomasi vaikuttaa vasta silloin kun Oleminen, mitä minä olen se on samassa linjassa tunteidesi ja ajatustesi kanssa. (Olemisella on tunteen nimi, pohjimmiltaan pelko tai rakkaus)
  7. 7. Alkuun Näkymätön vaikutusUlkoinen toiminta Keho- Toi- Puhe, viestit minta sanat teot AjatteluToiminnan sisäinen perusta Se, mitä sinä olet vaikuttaa tapahtumiin ympärilläsi sekä selitettävissä olevilla, että selittämättömillä tavoilla. Tunteet Kun olet aidosti jotain, kohdallesi osuu ihmisiä ja asioita, jotka autta- vat sinua saavuttamaan haluamaasi. Tapahtuu asioita, joita aikai- semmin ei ole tapahtunut ja joiden todennäköisyys on olematon. Uskomukset Jos haluat etsiä selityksiä tälle, tutustu kvanttifysiikkaan. Jos sinulle riittää, että asiat toimivat näin, riittää, että olet aidosti sitä, mitä Oleminen, mitä minä olen haluat todellisuuteesi luoda. Ole sekä itsellesi että muille esimerkiksi ilo, luottamus, selkeys, vapaus tai rakkaus. (Olemisella on tunteen nimi, pohjimmiltaan pelko tai rakkaus)

×