Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Case: Senaatti-kiinteistöt, yhteistyökumppani Rongo Oy

2,167 views

Published on

Rongon esitys Business Summit 2015 -tapahtumasta.
Lue lisää tapahtumasta: www.microsoft.fi/bsummit2015
Lue lisää Rongon ratkaisuista ja palveluista: www.rongo.fi

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Case: Senaatti-kiinteistöt, yhteistyökumppani Rongo Oy

 1. 1. Case: Senaatti-kiinteistöt Yhteistyökumppani Rongo Oy Ville-Veikko Virtanen, Johtava konsultti
 2. 2. Rongo Oy on suomalainen, kasvava ja kannattava, informaation hallintaan erikoistunut asiantuntijayritys. Autamme organisaatioita hallitsemaan, jalostamaan ja hyödyntämään informaatiota omassa toiminnassaan.
 3. 3. LIIKEVAIHTO ASIANTUNTIJAT ASIAKASTYYTYVÄISYYS Rongo Oy
 4. 4. Microsoft Data Analytics – kultakumppani 2012 alkaen Rongo Oy
 5. 5. Senaatti-kiinteistöjen analytiikan, tietovarastoinnin ja mastertietojen hallinnan ratkaisutoimittaja vuodesta 2011. Rongo Oy
 6. 6. Valtion tilankäytön optimointi Jussi Hirvelä, Senaatti-kiinteistöt
 7. 7. Senaatti-kiinteistöt lukuina RAKENNUKSET NELIÖT TEKIJÄT TOIMIPISTEET 10 500 6400000 270 11 • Senaatti-kiinteistöt on valtion työympäristö- ja toimitila-asiantuntija
 8. 8. Valtion toimitilakustannukset Valtion toimitilakustannukset ovat noin 0,9 miljardia euroa vuodessa Valtion toimitilastrategia asettaa tehokkuustavoitteita, ja osana toteutusta Senaatin strategiassa on asetettu 100 miljoonan euron vuotuinen säästö 8 vuoden kuluttua. Muutosajureita: • Kestävyysvaje • Valtionhallinnon rakennemuutos • Palveluiden siirtyminen verkkoon • Työnteon digitalisoituminen.
 9. 9. Mistä säästöjä? Säästöjä saadaan ennen kaikkea parantamalla tilatehokkuutta ja myymällä tyhjentyvät talot. Optimointia hankaloittaa huomattavasti se että noin 70% tiloista on käyttötarkoitukseen liittyvää erikoistilaa: laboratoriotiloja, erikoisvarastoja, oikeussaleja, vankiloita… Tilojen käyttö ja asiakkaan toiminnan tarpeet täytyy siis ymmärtää varsin tarkalla tasolla että optimointia voidaan tehdä: asiakas on aina mukana muutoksessa ja pääsääntöisesti muutos lähtee asiakkaan tarpeista.
 10. 10. Asiakkaan muutostarve Rakennuksesta johtuva muutostarve Toisesta tilaratkaisu- projektista aiheutuva muutostarve Tilaratkaisuprojekti Uusien tilojen muokkaus: rakennushanke Asiakkaalla uudet toimitilat. Vanhat tilat hyödynnetään toisessa projektissa tai rakennus myydään.
 11. 11. Tietovarasto Raportointiportaali Asiakas-, alue-, toimiala- ja prosessikohtaiset, parametroitavat itsepalveluraportit Ad-hoc analyysit Taloushallinnon controllerit Karttapohjainen raportointi HTH Pohjakuvat, tehokkuusluvut
 12. 12. Tehokkuutta uusista työympäristöistä Helposti mitattavia euromääräisiä säätöjä isompi asia on uudenlaisten työympäristöjen ja työnteon tapojen tuoma tehokkuus: tukemalla ryhmätyötä ja viestintää toimintaan sopivalla tavalla saadaan lisää tehokkuutta. • Työnteon tehokkuuden mittaamisen kehittäminen keskeistä Kampus-ajattelu: tuodaan valtionhallinnon toimintoja lähemmäs toisiaan ja rakennetaan yhteiskäyttöisiä tiloja, esimerkiksi kokouskeskuksia. Tilaratkaisujen aktiivinen tarjoaminen: tehdään konkreettisia ehdotuksia ja autetaan toimitilaratkaisujen kehittämisessä • Alueelliset tarkastelut: millaisia vuokrasopimuksia, millaiset tehokkuusluvut, mitä toimijoita?
 13. 13. Tulevaisuus: Olosuhdetietojen hyödyntäminen Optimaaliset olosuhteet (lämpötila, kosteus ja ilmanlaatu) parantavat tuottavuutta, joten niihin on syytä pyrkiä. Rakennusautomaatio kerää jo nyt tietoa olosuhteista, mutta aika rajatusti: parempitasoinen, reaaliaikainen informaatio auttaisi taloteknisten järjestelmien säätämisessä ja olisi myös energiataloudellisempaa. • Myös korjaukset voitaisiin ajoittaa paremmin ja sisäilmaongelmat välttää kun olosuhteiden kehitys tunnetaan. Rakennusten sisäolosuhteiden mittaus laajemmassa mittakaavassa on mahdollista kohtuullisilla kustannuksilla teknologian kehittymisen myötä.
 14. 14. Kiitos!

×