Marrëdhëniet me publikun

7,868 views

Published on

Marrëdhëniet me publikun

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
7,868
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
455
Actions
Shares
0
Downloads
63
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Marrëdhëniet me publikun

  1. 1. MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO
  2. 2. MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO Institutit britanik për marrëdhënie me publikun - „ marrëdhëniet me publikun paraqesin përpjekje të menduar mirë, të planifikuar, dhe të vazhdueshme për të vendosur dhe për të mbajtur mirëkuptimin e ndërsjellë ndërmjet organizatës dhe mjedisit që e rrethon atë . “
  3. 3. Komunikimi i vazhdueshëm dykahësh me këshillat komunal, qytetarët, komunitetin e biznesit, mediumet, organizatat joqeveritare dhe publik tjetër të interesuar, njëkohësisht paraqet obligim dhe sfidë për çdo anëtar të Komisionit për marrëdhënie ndëretnike . MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO
  4. 4. M arrëdhëniet me publikun janë komunikim dykahësh i planifikuar, i menduar mirë, i standardizuar profesionalisht i një organizate me publikun e saj të brendshëm dhe të jashtëm, që të zhvillohen relacione pozitive ndërmjet organizatës dhe publikut, e në funksion të realizimit të qëllimeve të organizatës . MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO
  5. 5. MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO N dërtimi dhe menaxhimi me reputacionin e një organizate, paraqet thelbin e marrëdhënieve me publikun.
  6. 6. MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO R eputacioni pozitiv nuk ndërtohet brenda natës , por ai është një proces i gjatë dhe me përgjegjësi, për krijimin e mendimit ose të qëndrimit për ndonjë organizatë, i bazuar kryesisht në sjelljen e saj.
  7. 7. MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO World Assembly of Public Relation Associates: M arrëdhëniet me publikun janë “ art dhe shkencë për njohje dhe analizë të trendeve shoqërore . Ndërsa, udhëheqësisë së organizatës i ofrojnë këshilla dhe realizim të ngjarjeve të planifikuara të cilat janë në dobi të organizatës, por janë të dobishme edhe për publikun “.
  8. 8. MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO Marrëdhëniet me publikun dhe komunikimi nuk duhet të jenë qëllim më vete, por mënyrë për krijim dhe zbatim të suksesshëm të politikave lokale .
  9. 9. MARRËDHËNIET ME PUBLIKUN – KUPTIMI DHE NEVOJA PËR TO Marrëdhëniet me publikun janë mundësi që Komisoni për marrëdhënie ndëretnike të prezantohet para publikut , t’i animojë qytetarët, t’i kyçë në procesin e krijimit të politikave komunale dhe të vendosë shërbim funksional civil .

×