Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Имплементација на Office
365 во СОС Детско Село
Македонија
Zoran Murgoski
Information and Communication Technology Advisor...
p. 2 [optional footer]
СОС Детско Село Интернационал
p. 3 [optional footer]
СОС Детско Село Македонија
p. 4 [optional footer]
Office 365 - придобивки
Како технологијата ни го промени начинот на
работење?
 Намалени трошоци
 ...
p. 5 [optional footer]
Број на активни Office 365 лиценци во
употреба
2011
• Albania
• Bosnia
• Kosovo
• Macedonia
• Serbi...
p. 6 [optional footer]
Office 365 Nonprofit E1 plan
p. 7 [optional footer]
Exchange: Outlook and OWA
Карактеристики кои носат најголеми придобивки:
 Outlook Desktop and OWA ...
p. 8 [optional footer]
Lync
 Истите дистрибуциски групи од Exchange се
достапни и во Lync, инстант состанок со цела
група...
p. 9 [optional footer]
SharePoint Online
 Платформа за соработка и размена на идеи
 Организација на информации, кадри и ...
p. 10
1
2
3
4
5
p. 11
1.
Documents
and Media
Libraries
Единственалокацијаво
облак каде
вработените можат да
создаваат и
разменуваат
докуме...
p. 12
2.
Automated
Processes
Workflows
SharePointworkflows се
програмиранимини
апликации кои
олеснуваат и
автоматизираат
р...
p. 13
Пред: Кога треба да собереш податоци од
повеќе колеги, праќаш е-маил до сите, собираш
одговори, праќаш потсетници и ...
p. 14
3.
Announcements
Простор кадетвојот
тим може да размени
информации за
претстојни настани ,
состаноци, резултати
од и...
p. 15
4.
Shared
Calendar
Ова претставува
одличен начин за
размена на
информации во
контекст на календар.
Овозможува полесн...
p. 16
5.
OneDrive
Сите твои документисе
достапни on-line и off-
line, oд било кое место
и од било каков уред.
Сите промени...
p. 17
6.
Office Web
APPs
OfficeWeb Appsсе on-line
верзиинадобропознатите
Officeапликациикои се
извршуваатвоПрелистувач
Мож...
p. 18 [optional footer]
Прашања
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Имплементација на Office 365 во СОС Детско Село Македонија - Најдобрите практики co Office 365

366 views

Published on

Зоран Мугроски - Information and Communication Technology Advisor CEE
SOS Children’s Villages International

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Имплементација на Office 365 во СОС Детско Село Македонија - Најдобрите практики co Office 365

 1. 1. Имплементација на Office 365 во СОС Детско Село Македонија Zoran Murgoski Information and Communication Technology Advisor CEE SOS Children’s Villages International
 2. 2. p. 2 [optional footer] СОС Детско Село Интернационал
 3. 3. p. 3 [optional footer] СОС Детско Село Македонија
 4. 4. p. 4 [optional footer] Office 365 - придобивки Како технологијата ни го промени начинот на работење?  Намалени трошоци  Зголемена продуктивност и ефикасност  Подобра соработка меѓу вработените на локално и меѓународно ниво
 5. 5. p. 5 [optional footer] Број на активни Office 365 лиценци во употреба 2011 • Albania • Bosnia • Kosovo • Macedonia • Serbia 2012 • Bulgaria • Belarus • N. Cyprus • Czech Republic • Georgia • Hungary • Kazakhstan • Kyrgyzstan • Romania • Ukraine 2013 • Armenia • Azerbaijan • Croatia • Estonia • Latvia • Lithuania • Poland • Russia • Uzbekistan 170 690 1500 +
 6. 6. p. 6 [optional footer] Office 365 Nonprofit E1 plan
 7. 7. p. 7 [optional footer] Exchange: Outlook and OWA Карактеристики кои носат најголеми придобивки:  Outlook Desktop and OWA имаат сличен интерфејс што овозможува лесно и непречено користење на двете платформи.  OWA во Offline mode  OWA на повеќе уреди: Десктоп, Лаптоп, Таблет, Смарт-телефони (Win,Android,iOS)  Дистрибуциски групи  Интеграција и синхронизација на mail, people, calendar
 8. 8. p. 8 [optional footer] Lync  Истите дистрибуциски групи од Exchange се достапни и во Lync, инстант состанок со цела група со еден клик  Share Desktop функција  Conversation history и Meeting Recording  Lync е достапен на сите платформи: десктоп, лаптоп, таблет, смарт-телефон
 9. 9. p. 9 [optional footer] SharePoint Online  Платформа за соработка и размена на идеи  Организација на информации, кадри и проекти  Интранет и тимски страни  Соработка и размена и со клиенти/соработници од надвор  Безбедна и доверлива платформа
 10. 10. p. 10 1 2 3 4 5
 11. 11. p. 11 1. Documents and Media Libraries Единственалокацијаво облак каде вработените можат да создаваат и разменуваат документи или да работат заеднички на еден документ
 12. 12. p. 12 2. Automated Processes Workflows SharePointworkflows се програмиранимини апликации кои олеснуваат и автоматизираат работни процеси од најразличнаприрода
 13. 13. p. 13 Пред: Кога треба да собереш податоци од повеќе колеги, праќаш е-маил до сите, собираш одговори, праќаш потсетници и работиш со повеќе копии на една иста датотека Потоа: Системот води сметка за известување и потсетници, сите работат на еден фајл, нема е-маил аттачменти.
 14. 14. p. 14 3. Announcements Простор кадетвојот тим може да размени информации за претстојни настани , состаноци, резултати од истражувања или пак јавно да се разменат идеи за кои треба да се дискутира.
 15. 15. p. 15 4. Shared Calendar Ова претставува одличен начин за размена на информации во контекст на календар. Овозможува полесно да се води сметка за рокови на проекти, патувањаи одмори за вработените па дури и нивните родендени.
 16. 16. p. 16 5. OneDrive Сите твои документисе достапни on-line и off- line, oд било кое место и од било каков уред. Сите промени автоматскисе синхронизираат.
 17. 17. p. 17 6. Office Web APPs OfficeWeb Appsсе on-line верзиинадобропознатите Officeапликациикои се извршуваатвоПрелистувач Можедасе размении работинаеден истдокумент со повеќеколегивоисто време
 18. 18. p. 18 [optional footer] Прашања

×