Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ»
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝ. ΣΥΝ.
ΕΠ. «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ» ΔΡΑ...
Από τον ακτιβισμό στην κοινωνική
αλληλεγγύη
Ο νόμος 4019/11

Μας δίνει τη δυνατότητα να
δημιουργήσουμε πολλές δομές, μέσα ...
Εσπερίδα στην Ανωτάτη
Συνομοσπονδία Πολυτέκνων
Ελλάδος (ΑΣΠΕ)
Ξεκινήσαμε

να κάνουμε πράξη τον ακτιβισμό
και την κοινωνική αλληλέγγυα συμπεριφορά
το 2003.
Διαθέτοντας από τις εγκατασ...
ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ
ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, Νοε.2011

‘Πατέρας’ του κινήματος της πατάτας χαρακτηρίστη...
Ο Ακτιβισμός

και το κίνημα «χωρίς
μεσάζοντες» έγιναν πραγματικότητα και
άρχισαν να λειτουργούν επ’ ωφελεία του
κοινωνικο...
Αρχικά, μια κατηγορία περί τα 100 προϊόντα θα

είναι αρκετά για να λειτουργήσουμε μάρκετ
χοντρεμπόριο εμπλουτίζοντας το σ...
Οι

άνθρωποι που θα στελεχώσουν θα
προσφέρουν υπηρεσίες σε εθελοντική μορφή
για να βοηθήσουν την γρήγορη οικονομική
ευρωσ...
Από τις πρώτες επαφές που κάναμε με φορείς

και οργανώσεις αλλά και με τους παραγωγούς
προϊόντων δεν υπάρχει ανταπόκριση
...
Η τρέχουσα κατάσταση
 Αρχές

2013: λειτουργεί πρατήριο τροφίμων

Ο

χώρος του Καταστήματος παραχωρήθηκε δωρεάν
από το Σύ...
Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ότι

δεν αποκτούμε εμπορικό κέρδος και δεν
μοιράζονται κέρδη στα μέλη μας
συνεταιρ...
Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το ότι

προσπαθούμε να εφαρμόζουμε καλές
πρακτικές πώλησης και παροχής υπηρεσιών
εκπαιδεύοντας...
Οι κατηγορίες πελατών είναι απ΄όλη την

κοινωνική διαστρωμάτωση, κυρίως από
χαμηλά οικονομικά εισοδήματα .

Πιστεύουμε ό...
Η επισκεψιμότητα παρουσιάζει

αυξομείωση
όταν διαθέτουμε προϊόντα με χαμηλές τιμές
όπως ψωμί 0,50 ευρώ τα (500) γρ.

Εντ...
Ζωτικής όμως σημασίας είναι και η συνδρομή

της πολιτείας και του φορέα του Υπουργείου
της Ε.Υ.Κ.Ε.Κ.Ο με την άμεση ενεργ...
Δεν πρέπει να παραλειφθεί η δυσμενής

κατάληξη που είχε ο νόμος 4019/11 με την
προσθήκη φορολογίας στο εισόδημα στις
ΚΟΙΝ...
Εχθρός εκτός από το Κράτος και είναι το

εγχώριο και διεθνές ΚΑΡΤΕΛ το οποίον,
γίνεται με τον όρο ότι δεν μπορείς να πουλ...
Στόχος για το 2014
Οικονομικά

αρχές 2014

αποτελέσματα θα υπάρξουν

Το

κέρδος είναι πολύ χαμηλό, οπότε
αναμένεται ισοσ...
ΚοινΣΕπ Φιλάδελφος "Επιχειρώντας αλλιώς"
ΚοινΣΕπ Φιλάδελφος "Επιχειρώντας αλλιώς"
ΚοινΣΕπ Φιλάδελφος "Επιχειρώντας αλλιώς"
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

ΚοινΣΕπ Φιλάδελφος "Επιχειρώντας αλλιώς"

464 views

Published on

Παρουσίαση της ΚοινΣΕπ Φιλάδελφος από τον κ. Σμολοκτό, πρόεδρο ΔΣ της ΚοινΣΕπ στο 1ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας "Επιχειρώντας αλλιώς" στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου 2013

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

ΚοινΣΕπ Φιλάδελφος "Επιχειρώντας αλλιώς"

 1. 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝ. ΣΥΝ. ΕΠ. «ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ» ΔΡΑΜΑΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
 2. 2. Από τον ακτιβισμό στην κοινωνική αλληλεγγύη Ο νόμος 4019/11 Μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πολλές δομές, μέσα στην ΚΟΙΝΣΕΠ με σκοπό την παροχή υπηρεσιών και αγαθών συλλογικού και παραγωγικού οφέλους. Βασιζόμαστε σε καινοτόμες ενέργειες και ιδέες για την στήριξη των μελών μας και του κοινωνικού συνόλου.
 3. 3. Εσπερίδα στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)
 4. 4. Ξεκινήσαμε να κάνουμε πράξη τον ακτιβισμό και την κοινωνική αλληλέγγυα συμπεριφορά το 2003. Διαθέτοντας από τις εγκαταστάσεις μας, κυρίως αγροτικά προϊόντα παραγωγών πολύτεκνων συναδέλφων μελών του συλλόγου μας.  Στην ουσία κάναμε εξυπηρέτηση στους συναδέλφους παραγωγούς που δεν μπορούσαν να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο εμπόριο χωρίς οι μεσάζοντες.
 5. 5. ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ, Νοε.2011 ‘Πατέρας’ του κινήματος της πατάτας χαρακτηρίστηκε ο Νίκος Σμολοκτός
 6. 6. Ο Ακτιβισμός και το κίνημα «χωρίς μεσάζοντες» έγιναν πραγματικότητα και άρχισαν να λειτουργούν επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου σε σύντομο χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Αποκτήσαμε εμπειρία τα τελευταία (10) χρόνια μέσα από το Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας λειτουργώντας αλληλέγγυα μεταξύ μας και διαθέτοντας προϊόντα παραγωγών μελών μας όπως μέλι ,λάδι , πατάτες κ.α.
 7. 7. Αρχικά, μια κατηγορία περί τα 100 προϊόντα θα είναι αρκετά για να λειτουργήσουμε μάρκετ χοντρεμπόριο εμπλουτίζοντας το σταδιακά και με άλλα είδη διατροφής. Υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που έχουμε υπ’ όψη να κάνουμε όπως παιδικό σταθμό, αρτοποιείο, φροντιστήριο στο σπίτι για τη στήριξη απόρων οικογενειών κ.α. Η δραστηριότητα του Πρατηρίου Τροφίμων και ειδών οικιακής χρήσης την περίοδο της οικονομικής κρίσης, είναι ότι ποιο αναγκαίο για τους συνανθρώπους μας.
 8. 8. Οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν θα προσφέρουν υπηρεσίες σε εθελοντική μορφή για να βοηθήσουν την γρήγορη οικονομική ευρωστία του συνεταιρισμού, ώστε αργότερα να κάνουμε προσλήψεις προσωπικού. Οι οικονομικοί πόροι θα είναι από προσφορές των μετόχων και σε απόλυτη ανάγκη από δανεισμό. Οι Υποδομές που έχουμε τώρα μας επαρκούν πλήρως. Ο επόμενος στόχος είναι η ενοικίαση μεγαλύτερου καταστήματος.
 9. 9. Από τις πρώτες επαφές που κάναμε με φορείς και οργανώσεις αλλά και με τους παραγωγούς προϊόντων δεν υπάρχει ανταπόκριση συνεργασίας. ◦ Πιστεύουμε ότι με τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως δημιουργία συμβάσεων προμηθειών και ανταλλαγή τους με ισόποσα χρηματικά δάνεια από τις τράπεζες μπορούμε να περιμένουμε πολλά θετικά. Υπάρχουν έτοιμα πρωτόκολλα συνεργασίας με Κοιν.Συν.Επ . υπό ίδρυση, σε άλλες περιοχές της Ελλάδος αλλά και με ομάδες παραγωγών.
 10. 10. Η τρέχουσα κατάσταση  Αρχές 2013: λειτουργεί πρατήριο τροφίμων Ο χώρος του Καταστήματος παραχωρήθηκε δωρεάν από το Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας  ΔΕΝ υπάρχει αρχικό κεφάλαιο !  Εργασία  Οι προσφέρεται σε εθελοντική βάση παραγωγοί αφήνουν τα προϊόντα τους και πληρώνονται αφού ολοκληρωθεί η πώληση
 11. 11. Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα είναι ότι δεν αποκτούμε εμπορικό κέρδος και δεν μοιράζονται κέρδη στα μέλη μας συνεταιριστές.  Επίσης, προσδίδουμε κοινωνικό προφίλ με την αγορά αγαθών από ντόπιους παραγωγούς τα οποία μετά τα διαθέτουμε σε χαμηλές τιμές χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων. Χρειάζονται και ρίσκα, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε τον όρο Κοινωνικός Ακτιβισμός.
 12. 12. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι το ότι προσπαθούμε να εφαρμόζουμε καλές πρακτικές πώλησης και παροχής υπηρεσιών εκπαιδεύοντας τους πωλητές. Τα προϊόντα μας κατά το πλείστον θα είναι Ελληνικά. Έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα και με ένα επιχερησιακό πλάνο που κάναμε στην μέχρι τώρα λειτουργίας μας, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά.
 13. 13. Οι κατηγορίες πελατών είναι απ΄όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση, κυρίως από χαμηλά οικονομικά εισοδήματα . Πιστεύουμε ότι τα μέλη μας και οι πελάτες μας μπορούν να αυξηθούν σε αριθμό, ποιότητα και αγοραστική αξία αφού πείσουμε και τους πλέον δύσπιστους για την αποστολή που έχει συσταθεί και λειτουργεί η ΚΟΙΝΣΕΠ και το κοινωνικό παντοπωλείο .
 14. 14. Η επισκεψιμότητα παρουσιάζει αυξομείωση όταν διαθέτουμε προϊόντα με χαμηλές τιμές όπως ψωμί 0,50 ευρώ τα (500) γρ. Εντός 4 μηνών διαθέσαμε 40 τόνους λάδι καθώς και 60 τόνους πατάτες. Είναι στοιχεία που μας επιβραβεύουν για το εγχείρημα που θέλουμε να κάνουμε.
 15. 15. Ζωτικής όμως σημασίας είναι και η συνδρομή της πολιτείας και του φορέα του Υπουργείου της Ε.Υ.Κ.Ε.Κ.Ο με την άμεση ενεργοποίηση του ταμείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για την χρηματοδότηση των ΚΟΙΝΣΕΠ.
 16. 16. Δεν πρέπει να παραλειφθεί η δυσμενής κατάληξη που είχε ο νόμος 4019/11 με την προσθήκη φορολογίας στο εισόδημα στις ΚΟΙΝΣΕΠ. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπηρεσιακών παραγόντων που εισηγήθηκαν το νόμο, ήρθε το Υπουργείο Οικονομικών και τα διέλυσε όλα! έτσι ώστε να πιστέψουμε ότι η Κοινωνική οικονομία είναι μια απάτη.
 17. 17. Εχθρός εκτός από το Κράτος και είναι το εγχώριο και διεθνές ΚΑΡΤΕΛ το οποίον, γίνεται με τον όρο ότι δεν μπορείς να πουλάς ποιό φθηνά από αυτό. Αυτή είναι η αρχή και όποιος την παραβεί, δεν έχει πρόσβαση στην αγορά.
 18. 18. Στόχος για το 2014 Οικονομικά αρχές 2014 αποτελέσματα θα υπάρξουν Το κέρδος είναι πολύ χαμηλό, οπότε αναμένεται ισοσκελισμένος απολογισμός Στόχος: η δημιουργία 1 ή 2 θέσεων πλήρους εργασίας εντός του 2014, - η μικρή συμβολή μας στην καταπολέμηση της ανεργίας που είναι πολύ υψηλή, ειδικά στο Νομό Δράμας. Εξεύρεση ακόμη μεγαλύτερου καταστήματος

×