Biznesi Familjar

0 views

Published on

Biznesi Familjar

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
0
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
52
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Biznesi Familjar

  1. 1. BIZNESI FAMILJAR SI NJË FORMË E RËNDOMTË E EKZISTIMIT DHE FUNKSIONIMIT TË NVM-VE Mësimdhënës: Doktorant, Sokol Domniku
  2. 2. Çka është biznesi familjar Vlerat familjare dhe ato të biznesit Ç’është një biznes familjar? Themeluesit e biznesit familjar (fëmijët, prindërit) Interesat nga biznesi familjar Funksioni i familjes dhe i biznesit (marrëdhëniet e ndjeshme)
  3. 3. Përparësitë e përfshirjes së familjes nëbiznes Arsyeja dhe përfitimi i përfshirjes në biznesin familjar Sakrificë personale, materiale dhe financiare Linja e autoritetit familjar (pakënaqësitë e të tjerëve) Veprimet e duhura përballë familjarëve jo kompetentë
  4. 4. Biznesi familjarKultura organizative e biznesit familjarRuajtja e vlerave të themelimit dhe profesionalizmiShpërblimi i anëtarëve të familjesResurset familjare
  5. 5. 7 fazat e procesit të trashëgimisë sëbiznesit familjar1. Faza paraprake për të hyrë në biznes2. Faza paraqitëse3. Faza paraqitëse funksionale4. Faza funksionale5. Faza funksionale e përparuar6. Faza e hershme e trashëgimit7. Faza e pjekurisë e trashëgimisë
  6. 6. Biznesi familjarAnëtarët jo familjarë në biznesin familjarZëvendësimi i drejtuesve – një problemFormat e dorëheqjesDorëheqja e menjëhershme
  7. 7. Biznesi familjarDorëheqja e menjëhershmeDorëheqja e planifikuarKalimi i biznesit anëtarëve të rinjShitja e biznesit personave ta jashtëm
  8. 8. LiteraturaÇepani Ariana (2007): “Sipërmarrja dhe menaxhimi i biznesittë vogël”, Tiranë

×