Acquireren Met Linkedin 2010

1,415 views

Published on

Training van een dagdeel om leads te genereren met linkedin!

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,415
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
30
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Om te beginnen wil ik vragen om iemand mij al kent, en zo ja, hoe, waarvan. Linkedin is een onuitputtelijke bron van informatie en nuttig om meer over mensen te weten te komen. Het omgekeerde kan ook voor jou gelden.
 • Vandaag staan 2 aspecten van netwerken centraal: De principes van het netwerken, als voorbereiding op het netwerken via LinkedIn LinkedIn, getting started en hoe verder.
 • Netwerken gaat namelijk om vertrouwen. Nielsen Global Online Consumer Survey bij meer dan 25,000 Internet gebruikers uit 50 landen, blijkt dat aanbevelingen van bekenden, of meningen van consumenten op internet, de meest betrouwbare vorm van adverteren zijn, wereldwijd. 90% van de ondervraagden gaven aan dat zij aanbevelingen van bekenden vertrouwen, terwijl 70 % aangaf meningen van consumenten op internet te vertrouwen. Hieronder de verschillende vormen van Advertising met het percentage ondervraagden die de boodschap vertrouwen: Forms of Advertising in Which Consumers Trust “Somewhat” or “Completely” (April, 2009) Advertising Percent of Respondents Trusting Recommendations from people known 90%  Consumer opinions posted online 70%  Brand websites 70%  Editorial content (e.g. newspaper article) 69%  Brand sponsorships 64%  TV 62%  Newspaper 61%  Magazines 59%  Billboards / outdoor advertising 55%  Radio 55%  E-mails signed up for 54%  Ads before movies 52%  Search engine results ads 41%  Online video ads 37%  Online banner ads 33%  Text ads on mobile phones 24% 
 • Het belangrijkste van netwerken is dus om in de 1e lijns contacten ambassadeurs te creëren die in de 2e en mogelijk 3e lijn aanbevelingen voor je gaan doen. Het is daarbij van belang dat deze ambassadeurs de mensen bereiken die tot jou doelgroep behoren. Dit kunnen dus functionarissen zijn die vanuit een ander beroep of dienst dezelfde markt bedienen, zoals bijvoorbeeld schilders, timmerlieden en stukadoors. Of een communicatieadviseur, een internetbureau en creatief ontwerper. Het is dus verstandig om voor jezelf vast te stellen welke bedrijven / functionarissen jouw doelgroep bereiken en hoe je daarvan gebruik kan maken. Wellicht kunnen jullie zelfs gezamenlijk diensten aanbieden die meer waarde hebben dan de afzonderlijke diensten.
 • Als aanbeveling van bekenden het hoogste vertrouwen heeft en daarbij ook nog eens het goedkoopst, hoe krijg je dan zoveel mogelijk aanbevelingen? Daar is netwerken nu juist het optimale instrument voor. De gemiddelde ondernemer kent in de 1e lijn ongeveer 400 personen bij naam en functie. Dit betekent dat ieder van die 400 personen ook weer 400 mensen kennen. Stel dat hier 50% dubbeling in zit, dan kan je in de 2e lijn dus 400 x 400 / 2 = 80.000 personen bereiken!! Als jou 400 bekenden goed over je spreken, dan kunnen 80.000 mensen een positief beeld over je hebben. Wat zal er gebeuren als die 80.000 personen reclame voor je gaan maken? Het klantpotentieel zit dus niet zozeer in de 1e lijn, maar in de 2e lijn. De 1e lijn moet dus met name dienen als ambassadeurs. De hamvraag is nu: Hoe kan je dit op een efficiënte manier bereiken?
 • Onlangs werd bekend dat 81% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder actief is op internet. Hiermee zijn we nr. 1 in Europa. Logisch dat internet een belangrijke rol speelt in het netwerken. Online Netwerken is Hot. Daarom zijn er ook zoveel. Wat geldt voor offline netwerken, geldt ook voor online netwerken. Wie zit op 1 of meerdere online netwerken? Welke? Waarom? Wat zijn Social Networks? Een sociale netwerksite is een website die gebruikers een profiel laat aanmaken, die ze vervolgens kunnen koppelen aan de profielen van anderen binnen hun sociaal netwerk. Ook als professional kan je jezelf, je diensten en producten op een social netwerk bekend maken, zoals op: LinkedIn!
 • Uitgangspunten voor Social Media Wees eerlijk en oprecht De Word Of Mouth Marketing Association (WOMMA) heeft een aantal regels geformuleerd : Honesty of Relationship: You say who you’re speaking for Honesty of Opinion: You say what you believe Honesty of Identity: You never obscure your identity In de basis komen deze regels op hetzelfde neer: wees open, eerlijk en authentiek! Zodra je je gaat voordoen als een ander om op die manier positief in het nieuws te komen of positieve reacties te krijgen, gaat het mis. Dit komt altijd uit en zodra het uitkomt kun je ‘de deuren van je bedrijf wel sluiten’. Eerlijkheid duurt juist binnen social media het langst.
 • De belangrijkste groep social networks zijn de persoonlijke profielen. Dit kunnen zowel zakelijke als zeer persoonlijke profielen zijn. LinkedIn wordt voornamelijk zakelijk gebruikt en bevat vooral informatie over werkervaring, opleiding en ambities. Facebook wordt zowel zakelijk als privé gebruikt. Hyves is vooral privé, alhoewel er ook veel zakelijke hyves zijn. Deze zijn door medewerkers van een bedrijf gecreëerd, of door klanten, zoals bij H&M, McDonalds en zo. Slimme bedrijven haken hier handig op in met informatie, speciale aanbiedingen, etc.
 • LinkedIn is het meest gebruikte zakelijk netwerk in Nederland en heeft meer dan 1.5 miljoen gebruikers. Wie heeft mijn profiel opgezocht op LinkedIn? Waarom zou je een profiel aanmaken op LinkedIn? Het is je visitekaartje op internet Het is je CV op internet Het is je advertentie op internet Je kunt personen (terug) vinden Personen kunnen jou (terug) vinden Je kunt er banen vinden Je kan jezelf aanbieden Je kan je laten aanbevelen Je kan bedrijven uit je doelgroep vinden Je bent 1 stap verwijderd van duizenden interessante personen. Kortom – het is jou merk op het internet. Ik zal hierna ingaan op de belangrijkste stappen in het opzetten van een profiel en de belangrijkste features van LinkedIn.
 • Zichtbaar worden Maak je profiel zo compleet mogelijk! Bedenk goed wat je wilt zijn!!! Geef jezelf een concrete duidelijke functiebeschrijving. Plaats altijd een foto, dat wekt vertrouwen. Vul ook de relevante gegevens over je opleiding en werkervaring in. Vermeld ook speciale projecten. Vermeld vooral de functies en werkzaamheden die je weer graag zou willen doen. Het profiel is ook als handige printversie te printen en kan als pdf worden gedownload. Deze pdf kan weer als bijlage worden gebruikt bij offertes en sollicitatiebrieven. Geef bij ‘Edit Public Profile settings’ aan wat je aan anderen wilt laten zien. Wees niet te bescheiden!
 • Vul hier je websites in Je kan kiezen uit My Website My Company My Blog My RSS Feed My Portfolio Other -> Hier kan je zelf een naam geven aan de website vermelding. Vervolgens kan je relevante interesses en lidmaatschappen aangeven en eventuele prijzen en onderscheidingen. Op dezelfde manier kan je ook je Twitter account aangeven.
 • Hier kan je meerdere Twitter account(s) aangeven Tevens kan je aangeven of de tweets zichtbaar moeten worden in de statusbalk Ik adviseer niet alle tweets te kiezen, maar voor die tweets waarin ik #in zet. Anders wordt het te veel van het goede. Voordelen: Meer aandacht voor je Twitter Account Tegelijkertijd de status updaten Meer informatie over je expertise, visie en meningen
 • Stel voor jezelf vast welke gegevens je wilt laten zien. Wees niet te bescheiden! Bekijk ook of je een profiel in een andere taal wenst. Let op! De ‘Dutch’ variant heeft nog steeds Engelse titels en aanduidingen…
 • In de Public Profile settings kan je aangeven wat je vrij wilt geven voor het publiek. Tevens kan je hier je profiel naam aanpassen naar een makkelijk te vinden naam.
 • Wie heeft naast een persoonlijk profiel ook een company profile op Linkedin? Hier kan je zien hoeveel bedrijven je in 1 of 2 stappen kan bereiken. Terugdenkend aan de mond tot mondreclame en het vertrouwensniveau van 90%, betekent dit dat ik kruiwagens heb naar al deze bedrijven. Het is daarom ook belangrijk je eigen company profile op LinkedIn te zetten, zodat je bedrijf ook vindbaar is voor anderen.
 • Gebruik vooral gegevens en trefwoorden waarop andere personen je zullen zoeken!
 • Voor suggesties op zoekwoorden kan hier op een speciale Google Adwords pagina gezocht worden.
 • Voeg zeker je logo toe!!
 • In dit zoekscherm kan je zien op welke criteria gezocht kan worden. Zorg dat die criteria in je company profile staan!!
 • Als je het profiel hebt gesaved, dan kan een ieder het bekijken. Linkedin laat je weten wie je profiel hebben bekeken.
 • Vul met regelmaat je network update in en houdt je connecties op de hoogte van je ontwikkelingen. Bepaal of je dit ook op je Twitter account wil hebben.
 • Loop na het aanmaken / updaten van je profiel zo nu en dan de settings door en kijk of de instellingen nog aan de wensen voldoen.
 • Maak een profiel aan op LinkedIn, of update je bestaande profiel Plaats je company profile op Linkedin Gebruik de gewenste zoektermen bij het opzetten van het profiel Probeer iedere dag 1 persoon aan je netwerk toe te voegen. Inventariseer hoeveel interessante bedrijven er in de 1e en 2e lijn bereikbaar zijn en via wie. Maak een plan om die bedrijven via je netwerk te benaderen met een business propositie. Zoek ook eens op sector, regio, of keyword naar potentiële klanten.
 • Om te beginnen wil ik vragen om iemand mij al kent, en zo ja, hoe, waarvan. Linkedin is een onuitputtelijke bron van informatie en nuttig om meer over mensen te weten te komen. Het omgekeerde kan ook voor jou gelden.
 • Het is nu ook mogelijk om verzonden aanbevelingen aan te passen, niet meer zichtbaar te maken, of in te trekken.
 • Maak een profiel aan op LinkedIn, of update je bestaande profiel Plaats je company profile op Linkedin Gebruik de gewenste zoektermen bij het opzetten van het profiel Probeer iedere dag 1 persoon aan je netwerk toe te voegen. Inventariseer hoeveel interessante bedrijven er in de 1e en 2e lijn bereikbaar zijn en via wie. Maak een plan om die bedrijven via je netwerk te benaderen met een business propositie. Zoek ook eens op sector, regio, of keyword naar potentiële klanten.
 • Om te beginnen wil ik vragen om iemand mij al kent, en zo ja, hoe, waarvan. Linkedin is een onuitputtelijke bron van informatie en nuttig om meer over mensen te weten te komen. Het omgekeerde kan ook voor jou gelden.
 • Maak een profiel aan op LinkedIn, of update je bestaande profiel Plaats je company profile op Linkedin Gebruik de gewenste zoektermen bij het opzetten van het profiel Probeer iedere dag 1 persoon aan je netwerk toe te voegen. Inventariseer hoeveel interessante bedrijven er in de 1e en 2e lijn bereikbaar zijn en via wie. Maak een plan om die bedrijven via je netwerk te benaderen met een business propositie. Zoek ook eens op sector, regio, of keyword naar potentiële klanten.
 • Acquireren Met Linkedin 2010

  1. 1. Ja, Ik wil leads!
  2. 2. Programma <ul><li>Principes van Netwerken </li></ul><ul><li>Zichtbaar worden </li></ul><ul><li>Recommendations </li></ul><ul><li>Groups </li></ul><ul><li>Slideshare </li></ul><ul><li>Events </li></ul><ul><li>Overig </li></ul>
  3. 3. 8 Principes van Netwerken <ul><li>Mond tot mond het meest betrouwbaar </li></ul><ul><li>Niet acquireren - ambassadeurs creëren </li></ul><ul><li>Gebruik het multiplier effect </li></ul><ul><li>Integreer offline met online </li></ul><ul><li>Wees eerlijk, transparant en authentiek </li></ul><ul><li>Vergeet de mythes </li></ul><ul><li>Wees bewust van de risico’s </li></ul><ul><li>Have fun </li></ul>
  4. 4. 1. Vertrouwen 90% vertrouwt MtM reclame
  5. 5. Niet Acquireren Ambassadeurs Creëren
  6. 6. De Multiplier Connecties: 2e lijn
  7. 7. Online Netwerken
  8. 8. LET OP!! <ul><li>Social Media: </li></ul><ul><ul><li>zijn middelen, geen doel </li></ul></ul><ul><ul><li>moeten deel uitmaken van een geïntegreerde communicatie aanpak </li></ul></ul><ul><ul><li>moeten passen bij de organisatie </li></ul></ul><ul><ul><li>moeten passen bij de doelgroep </li></ul></ul><ul><ul><li>doe het goed of doe het niet </li></ul></ul><ul><ul><li>vraagt aandacht </li></ul></ul><ul><ul><li>vraag dedicated functionaris(sen) </li></ul></ul>
  9. 9. Regels: eerlijk, transparant en authentiek
  10. 10. Soorten Social Networks <ul><li>Persoonlijke Profielen </li></ul><ul><li>Zakelijke platforms </li></ul><ul><li>Microblogs </li></ul>
  11. 12. <ul><li>Streef naar 100% profile completeness </li></ul><ul><li>Brengt hogere score in zoekresultaten!! </li></ul><ul><li>Linkedin geeft tips hoe dit te bereiken: </li></ul>
  12. 13. Duidelijk, pakkend, begrijpelijk ‘ Vriendelijke’ representatieve foto Zichtbaar worden - Profiel Relevante ervaring en opleidingen, met link naar company profiles
  13. 14. Gebruik ‘Other’ zodat je een pakkende naam kan invullen!! Websites toevoegen
  14. 15. TIPS Voorkeur - teveel berichten in je statusbalk wordt hinderlijk!! Twitter toevoegen Voeg je Twitter Account(s) toe
  15. 16. Linkedin doet meer met Twitter Click
  16. 17. Connections op Twitter Welke Linkedin connections volg je al / nog niet
  17. 18. Wat wil je laten zien, wees niet te bescheiden!!
  18. 19. Naam aanpassen!! Wat laat je wel en niet zien Voorbeeld Gebruik Linkedin buttons op website Public Profile settings
  19. 20. Gebruik Linkedin buttons op website Kopieer code naar plaats waar je de button wil hebben
  20. 21. Hoe vaker men naar je profiel kan doorklikken, hoe beter de zichtbaarheid.
  21. 22. Company Profile Maak een Company Profile aan voor nog meer zichtbaarheid!!
  22. 23. Add a Company Click hier
  23. 24. Add a Company Click hier Vul in en volg de stappen
  24. 25. Denk goed na over de gegevens die anderen willen vinden… (zoekwoorden)
  25. 26. Zoekwoorden vinden http:// bit.ly /bN8Kdh
  26. 27. Company profile Plaats logo voor meer zichtbaarheid en herkenning
  27. 28. Hoe wordt je bedrijf gevonden? Denk dus goed na over zoekwoorden van de doelgroep
  28. 29. Laat je bedrijf volgen... Geïnteresseerden kunnen je bedrijf gaan volgen Zorg regelmatig voor een update! Zet een link op je site Verwijs naar deze pagina in e-mails en op andere social media
  29. 30. Zelf prospects zoeken… Ook bedrijven met vacatures Zoekwoord Sector Locatie Focus op bedrijven waar contacten zijn Bedrijven die personeel zoeken..
  30. 31. Wie hebben je profiel gezien?
  31. 32. Vul met regelmaat je status update in Zodat je iedereen, of alleen je connecties op de hoogte blijven Wel of niet naar Twitter? Homepage Voeg links toe!
  32. 33. Leads via status updates <ul><li>Mijlpalen (verkoop, jubileum, ..ste klant) </li></ul><ul><li>Acties, recensies, Awards, PR </li></ul><ul><li>Evenementen </li></ul><ul><li>Nieuwe reclame, website, company profile </li></ul><ul><li>Nieuwe Managers, directie, Verkopers </li></ul><ul><li>Nieuwe vestigingen </li></ul><ul><li>Nieuwe services </li></ul><ul><li>..met hyperlink naar sites, foto’s, events </li></ul>
  33. 34. Gevolgen Status Update
  34. 35. Netwerk opbouwen Afbeelding: www.relenet.com / index.php
  35. 36. Suggesties o.b.v. van connecties uit je netwerk Zoek op naam Namen in updates van anderen Connecties via Homepage
  36. 37. Uitnodigen Invite… Persoonlijk en met korte inleiding werkt beter!
  37. 38. Kan direct leiden tot interessante leads…
  38. 39. Connecties via Connecties Zoek in namenlijst van je connecties
  39. 40. Overzicht houden Geef de juiste ‘Tags’ om beter terug te vinden Geef de juiste ‘Tags’ om connecties nog beter terug te vinden
  40. 41. Network Statistics toont je bereik en nog veel meer ….
  41. 42. Network Statistics
  42. 43. Network Statistics
  43. 44. Settings Check je settings voor optimale weergave, privacy, etc.
  44. 45. Huiswerk Ga de komende dagen met je profiel aan de slag…
  45. 47. Recommendations
  46. 49. Nut Aanbeveling van een ander is geloofwaardiger dan eigen reclame Iemand uit dezelfde sector en van directie of management niveau maakt het nog betrouwbaarder
  47. 50. Zichtbaarheid In je profiel… bovenin In je profiel… bij je ‘Experience’ In je profiel… als totaal overzicht
  48. 51. Zichtbaarheid … en in het overzicht van Linkedin Groepen
  49. 52. Hoe? – Vragen! In ‘Edit my profile’ scherm In scherm ‘Profile - Recommendations’ 3 opties
  50. 53. Request Recommendation Info al ingevuld, anders keuze menu Maak een persoonlijk verzoek – waarom..
  51. 54. Geef om te krijgen
  52. 55. … Recommends (..) Je aanbevelingen zijn te zien in je profiel… en die van jou in het profiel van de personen die jou aanbevelen.
  53. 56. Sent recommendations beheren
  54. 57. Sent recommendations beheren Niet (meer) laten zien, of intrekken Informatie aanpassen
  55. 58. Do’s en Don'ts <ul><li>Vermeld ook projecten, zodat je ook daarvoor aanbevolen kan worden </li></ul><ul><li>Geef spontaan </li></ul><ul><li>Vraag er gewoon om </li></ul><ul><li>Wees wel selectief </li></ul><ul><li>‘ Aim high’ </li></ul><ul><li>Maak geen ogenschijnlijke ‘deals’ </li></ul>
  56. 59. Huiswerk Ga de komende tijd eens wat personen aanbevelen en vraag er zelf ook om!
  57. 61. Groups
  58. 62. Waarom? <ul><li>Linken, communiceren en samenwerken </li></ul><ul><li>Gezamenlijke interesses </li></ul><ul><li>In contact komen/blijven </li></ul><ul><li>Onderzoeken </li></ul><ul><li>Expert imago </li></ul><ul><li>Leads </li></ul>
  59. 63. Linkedin Groepen Start
  60. 64. Deelnemen Zoeken naar gelijkgestemden / doelgroepen Kiezen uit Alumni, Corporate, Conference, Networking, Non Profit, Professional, Other
  61. 65. Infrastructuur
  62. 66. Defensie
  63. 67. Of kijk bij anderen Anderen hebben vaak al enig zoekwerk verricht. Kijk dus bij je connecties de groepen die zij belangrijk vinden
  64. 68. Spontane Link acties 74 personen die linkverzoeken accepteren
  65. 69. Abonneer op Digest E-mail Tonen logo trekt anderen Abonneer op mail Dagelijks of wekelijks, afhankelijk van hoeveelheid, belang en urgentie
  66. 70. Acquisitie - Voorbeeld Bericht bekeken en beantwoord na digest e-mail Reactie
  67. 71. Top Influencers Nieuwe functionaliteit: Wie is de ‘expert’ binnen deze groep? Selecteer groepen waar je als expert gezien wilt worden Reageer, discussieer en plaats nieuws!
  68. 72. Deelnemen <ul><li>Participeer in een discussie </li></ul><ul><li>Start een discussie </li></ul><ul><ul><li>Stel een vraag, Poneer een stelling, Doe een onderzoekje, Crowdsourcing, Reageer op een actuele gebeurtenis </li></ul></ul><ul><li>Biedt nieuws (van jezelf (blog) of anderen) </li></ul><ul><li>Plaats een job / commerciële boodschap </li></ul><ul><li>Vraag om een subgroep </li></ul><ul><li>Benader interessante personen / bedrijven direct, of via introductie en ‘start doing business’ </li></ul>
  69. 73. Discussie – deelnemen/starten Vul in: Pakkende kop Aanvullende info Link naar meer info
  70. 74. JOBS Niet deze Maar deze Maak een pakkende kop… En een mooi aanbod! Voor commerciële berichten!!
  71. 75. Jobs
  72. 76. Subgroups Als een groep te breed is, kan je deelnemen aan een subgroup, of er 1 aanvragen! Daarin kan je je nog beter profileren naar een specifieke doelgroep!
  73. 77. Groep starten <ul><li>Autoriteit opbouwen </li></ul><ul><li>Markt inzichtelijk maken </li></ul><ul><li>Vragen signaleren </li></ul><ul><li>Zelf aan het stuur </li></ul><ul><li>Relevant thema kiezen </li></ul><ul><ul><li>Nieuwe regelgeving milieu </li></ul></ul><ul><ul><li>Innovatie in grondwerken </li></ul></ul><ul><ul><li>Explosieven </li></ul></ul><ul><ul><li>Ontwikkelingen infrastructuur en economie </li></ul></ul>
  74. 78. Groep starten Verder: Site, owner e-mail, toegang, taal, locatie Alumni, Corporate, Conference, Networking, Non Profit, Professional, Other
  75. 79. Manage Group Maak slim gebruik van (automatische) mogelijkheden!
  76. 80. <ul><li>Nu: </li></ul><ul><li>Zoekwoorden in tekst verwerken </li></ul><ul><li>Berichten plaatsen </li></ul><ul><li>Mensen uit netwerk uitnodigen </li></ul><ul><li>Promoot groep via andere kanalen </li></ul><ul><li>Toon groep op profielpagina en laat anderen dat ook doen </li></ul><ul><li>Bij voldoende leden: leads verwerven </li></ul>
  77. 81. Huiswerk Zoek geschikte groepen en / of start er zelf een!
  78. 84. <ul><li>Grootste community voor delen van </li></ul><ul><ul><li>Presentaties </li></ul></ul><ul><ul><li>Portfolio’s </li></ul></ul><ul><ul><li>CV’s </li></ul></ul><ul><ul><li>PDF’s </li></ul></ul><ul><li>Deel je presentaties wereldwijd </li></ul><ul><li>Krijg meer traffic en zichtbaarheid </li></ul><ul><li>Vergroot je expert imago </li></ul><ul><li>Koppel met LinkedIn en Facebook </li></ul>
  79. 85. Beelden zeggen meer… <ul><li>Over: </li></ul><ul><li>Kennis </li></ul><ul><li>Expertise </li></ul><ul><li>Klanten </li></ul><ul><li>Successen </li></ul><ul><li>Projecten </li></ul><ul><li>Producten </li></ul><ul><li>Diensten </li></ul><ul><li>Service </li></ul><ul><li>Etc. </li></ul>
  80. 86. Hoe? Click Selecteer Vink aan en add application
  81. 87. Doel <ul><li>Zichtbaarheid </li></ul><ul><ul><li>Valt op, zoektermen </li></ul></ul><ul><li>Merkbekendheid </li></ul><ul><ul><li>Wie ben je </li></ul></ul><ul><li>Merkkennis </li></ul><ul><ul><li>Hoe doe je het </li></ul></ul><ul><li>Merkattitude </li></ul><ul><ul><li>Voorkeur creëren </li></ul></ul><ul><li>Gedrag </li></ul><ul><ul><li>Aanzetten tot contact </li></ul></ul>
  82. 88. Eerst… <ul><li>Presentatie gereed maken: </li></ul><ul><ul><li>Beginpagina = advertentie!! Dus Pakkende titelpagina!! </li></ul></ul><ul><ul><li>Sheets moeten het verhaal vertellen </li></ul></ul><ul><ul><li>Goed leesbaar </li></ul></ul><ul><ul><li>Functionele beelden </li></ul></ul><ul><ul><li>Korte teksten </li></ul></ul><ul><ul><li>Chronologische volgorde </li></ul></ul><ul><ul><li>Afsluiten met contactgegevens </li></ul></ul>
  83. 89. Duidelijk - Pakkend Huisstijl Logo Tekst Logo Logo Logo Beeld Kleur
  84. 90. Uploaden Click Zoek Vul in Download? Publish
  85. 91. Vinden Ontvang feedback Wordt doorgezonden! Kan aanzienlijk oplopen! Verwerk in websites Verstuur / link
  86. 92. Presentaties van / bij connecties je presentatie wordt ook getoond bij je connecties! je presentatie wordt ook getoond bij je connecties!
  87. 93. Resultaat <ul><li>Afhankelijk van </li></ul><ul><ul><li>Onderwerp </li></ul></ul><ul><ul><li>Relevantie </li></ul></ul><ul><ul><li>Actualiteit </li></ul></ul><ul><ul><li>Vraag </li></ul></ul><ul><ul><li>Esthetiek </li></ul></ul><ul><ul><li>Humor </li></ul></ul><ul><ul><li>Populariteit </li></ul></ul><ul><ul><li>Taal </li></ul></ul><ul><ul><li>Doelgroep </li></ul></ul>
  88. 94. Resultaat <ul><li>Views </li></ul><ul><li>Doorverwijzingen </li></ul><ul><li>Comments </li></ul><ul><li>Contacten </li></ul><ul><li>Vragen </li></ul><ul><li>Leads </li></ul>Beeld: www.ultimateinsurancesystem.com /
  89. 95. Kan ook met:
  90. 96. Huiswerk Upload je (bedrijfs-) presentaties
  91. 98. Events by LinkedIn
  92. 99. Events, wat, waarom? <ul><li>Welke events bezoekt je netwerk </li></ul><ul><li>Vind aanbevolen events </li></ul><ul><li>Ontmoet prospects, klanten, vakgenoten </li></ul><ul><li>Zie wie een event bezoeken </li></ul><ul><li>Zet events op je profiel </li></ul><ul><li>Laat zien wat je daar doet </li></ul><ul><li>Nodig anderen uit voor een ontmoeting </li></ul>
  93. 100. Voeg toe aan profiel Click Kies Vink aan en add application
  94. 101. De belangrijkste worden getoond in je Profiel
  95. 102. Starscherm Click Zoek Mijn Events Zelf toevoegen
  96. 103. Leads genereren <ul><li>Zoek relevante events </li></ul><ul><ul><li>Bij connecties </li></ul></ul><ul><ul><li>Meest populair </li></ul></ul><ul><ul><li>Op trefwoord </li></ul></ul><ul><ul><li>Op type </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Conferenties </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Beurzen en tentoonstellingen </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Netwerkbijeenkomsten </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Workshops en Seminars </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Fondswerving </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overig </li></ul></ul></ul>
  97. 104. Zoeken Via connecties Meest populair Trefwoord
  98. 105. Uitgebreid zoeken Click
  99. 106. Infrastructuur
  100. 107. Kijk wie deelneemt Deelnemerslijst Aantal 1e of 2e lijns connectie Evt. segmenteren
  101. 108. Add an Event <ul><li>Promoten van eigen event </li></ul><ul><li>Bekendmaken van presentatie / deelname </li></ul><ul><li>Versterken van expertise </li></ul><ul><li>Vergroten van autoriteit </li></ul><ul><li>Uitbreiden van zichtbaarheid </li></ul><ul><li>In control </li></ul><ul><li>Toegang tot deelnemers </li></ul>
  102. 109. Zelf een event starten 1 Vul zo compleet mogelijk in Gebruik een pakkende omschrijving
  103. 110. Zelf een event starten 2 Kies uit ‘pull down’ menu’s Denk goed na over zoektermen Wees specifiek, manage verwachtingen
  104. 111. Promote het event <ul><li>Zet in je profiel </li></ul><ul><li>Twitter met hyperlink </li></ul><ul><li>Vermeld in statusupdate </li></ul><ul><li>Vermeld in blog </li></ul><ul><li>Zet op je site </li></ul><ul><li>Etc. </li></ul>
  105. 112. Resultaat <ul><li>Views </li></ul><ul><li>Doorverwijzingen </li></ul><ul><li>Comments </li></ul><ul><li>Contacten </li></ul><ul><li>Vragen </li></ul><ul><li>Leads </li></ul>Beeld: www.ultimateinsurancesystem.com /
  106. 113. Huiswerk Zoek eens naar events in je sector en start er evt. zelf één
  107. 115. Overig
  108. 116. <ul><li>Visie, mening, kritische blik </li></ul><ul><li>Autoriteit opbouwen </li></ul><ul><li>Expert imago </li></ul><ul><li>Traffic naar site en weblog </li></ul><ul><li>Referrals en retweets </li></ul><ul><li>Automatische updates </li></ul>
  109. 117. <ul><li>Toont meest recente tweets in je profiel </li></ul><ul><li>Houdt connecties die niet Twitteren ook op de hoogte. </li></ul>
  110. 118. Linkedin Ads
  111. 119. Upgrade your Account?
  112. 120. Misschien, maar… ..veel kan met basis account
  113. 121. Tot slot Click
  114. 123. Contact [email_address]

  ×