La nano tecnologia

210 views

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
210
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La nano tecnologia

 1. 1. Toni Rodríguez UbachProf: Montse SansData:12/11/12
 2. 2. Què és?• És un camp de ciències avançades, dedicada a manipular matèria menor que el micrómetre, a nivell de àtoms i molècules Nanotub de fibra de carboni
 3. 3. La seva història• Quan Richard Freiman(1918-1988) va guanyar el premi novel de física el 29 de desembre de 1959.• Des de llavors els interessats en el tema no ho han deixat d’investigar. Tubs combinats de molècules i àtoms .
 4. 4. Inversió en nanotecnologia• Ultimament, s’està invertin molt en la nanotecnologia farmecèutica, que és un dels camps on més s’a`profita, encara que grans empreses inclús els goberns, tambéhi inverteixen per descobrir nous sistemes d’utilització d’aquestes tecnologies.
 5. 5. La nano tecnologia avançada• La nanotecnologia avançada, de vegades també anomenada fabricació molecular, és un terme donat al concepte denginyeria de nanosistemes (màquines a escala nanomètrica) operant a escala molecular. Es basa que els productes manufacturats es realitzen a partir dàtoms.
 6. 6. Futures aplicacions• Les que més ús tenen són:• Emmagatzematge, producció i conversió denergia.      * Armament i sistemes de defensa.      * Producció agrícola.      * Tractament i remediació daigües.      * Diagnòstic i cribatge de malalties.      * Sistemes dadministració de fàrmacs.      * Processament daliments.      * Remediació de la contaminació atmosfèrica.      * Construcció.      * Monitorització de la salut.      * Detecció i control de plagues.      * Control de desnutrició en llocs pobres.      * Informàtica.      * Aliments transgènics.      * Canvis tèrmics moleculars (Nanotermología).
 7. 7. Aplicada al envassamentd’aliments• Una de les aplicacions de la nanotecnologia en el camp denvasos per a alimentació és laplicació de materials additivats amb nanoarcillas, que millorin les propietats mecàniques, tèrmiques, barrera als gasos, entre altres, dels materials denvasat. En el cas de millora de la barrera als gasos, les nanoarcillas creen un recorregut tortuós per a la difusió de les molècules gasoses, la qual cosa permet aconseguir una barrera similar amb gruixos inferiors, reduint així els costos associats als materials.
 8. 8. La nanofibra• Una nanofibra és una fibra polimèrica amb diàmetre inferior a 500 nanòmetres. Sobtenen a partir de tècniques especials que permeten obtenir aquestes fibres ultrafines, de propietats molt particulars i de molt diversos usos. [1] contingut
 9. 9. La nanotecnología aplicada altemps• Un nanosegon és la milmilionèsima part dun segon, (10-9 s). Aquest temps tan curt no susa en la vida diària, però és dinterès en certes àrees de la física, la química, lelectrònica i la informàtica. Així, un nanosegon és la durada dun cicle de rellotge dun processador d1 GHz, i és també el temps que triga la llum a recórrer aproximadament 30 cm.
 10. 10. Què és una nano partícula?• Una nanopartícula (nanopolvo, nanoracimo, o nanocristal) és una partícula microscòpica amb almenys una dimensió inferior a 100 nm. Actualment les nanopartícules són una àrea dintensa investigació científica, a causa duna àmplia varietat daplicacions potencials en els camps de biomèdics, òptics, i electrònics. La Iniciativa Nacional de Nanotecnologia del govern dels Estats Units ha conduït quantitats enormes de finançament exclusivament per a la investigació de les nanopartícules.
 11. 11. Aplicacions de lananopartícula• Giren entorn del perfeccionament de materials existents ia la innovació de nous materials. Les nanopartícules de zinc estan sent utilitzades per a la fabricació de pneumàtics dalt rendiment; fibres per a la fabricació de teles amb propietats antitaques o antiarrugues, nanopartícules per cosmètics, fàrmacs i nous tractaments terapèutics; filtres- membranes daigua nanoestructurats, millora de processos productius mitjançant la introducció de materials més resistents o eficients, disseny de nous materials per a usos que van des de lelectrònica, laeronàutica i tota la indústria del transport.
 12. 12. La nanorrobótica• La nanorrobótica és la fabricació de màquines, o robots, de dimensions nanomètriques Duna manera més específica, la nanorrobótica es refereix a lenginyeria nanotecnològica del disseny i construcció de robots, es postula com la tecnologia del futur i la que tindrà diferents usos a la ciència, entre els més importants per exemple en la medicina, informàtica i perillosament en matèries militars o bèl · liques. Una altra definició, usada algunes vegades, és la duna màquina capaç doperar de forma precisa amb objectes descala nanomètrica, encara que en els últims temps shan desenvolupat alguns prototips no tan eficients al Japó que no són totalment robòtics, sinó que tenen parts biològiques constituïdes per bacteris

×