Artikel in Qompas Sollicitatiegids

555 views

Published on

Interview met Koos Gloudemans van het Advies- en Ingenieursbureau DHV met sollicitatietips.

Published in: Career
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
555
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
69
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Artikel in Qompas Sollicitatiegids

  1. 1. Qompas SollicitatieGids Koos Gloudemans, senior consultant op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie bij DHV. Waarom zelfanalyse? 96 ‘Toenemende druk vervroegt de midlifecrisis’ “Wie ben ik?’, ‘Wat kan ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Hoe ga ik dat realiseren?’. Om daar achter te komen, maak je een soort SWOT-analyse op basis van de kennis die je over jezelf hebt. Soms kunnen je ouders of stagebegeleiders je helpen om dat plaatje in te vullen. Ik vind het jammer dat er bij studies weinig aandacht wordt besteed aan die vragen. Studenten moeten dichter bij zichzelf kunnen komen, dat is een wezenlijk onderdeel van de ontwikkeling. Door de toegenomen studie- druk, maar ook de maatschappelijke druk, komt de midlifecrisis steeds vroeger. Dus starters, bezint eer ge begint!” De keuze van je eerste werkgever ‘Een starter die al op jonge leeftijd strategische keuzes maakt, dat is bewonderenswaardig’ “Starters kijken naar een vacature en denken: ‘ik voldoe niet helemaal aan het geschetste profiel, maar ik verkoop mezelf wel alsof ik het wel heb.’ Daar prik je als organisatie echt niet altijd doorheen, maar die mensen stromen wel uit na 1,5 jaar of hebben het eigenlijk niet naar hun zin. Aan de ene kant wil je star- ters behoeden voor een foute keuze, maar aan de andere kant leer je van foute keuzes juist het meest. Als je niet weet wat je precies wilt, zorg dan dat je op een plek start waar je ver- schillende kanten van een organisatie kunt zien en gebruik die periode om uit te
  2. 2. Qompas SollicitatieGids zoeken waar je hart ligt. Het is gemakkelijker om vanuit een commerciële omge- ving of een omgeving waar je veel hebt gezien naar de klantkant te gaan, dan andersom. Ben je vanuit een gerenomeerd advies- en ingenieursbureau groot gebracht, heb je in meerdere keukens kunnen kijken, neem je een groot netwerk mee en ben je ook nog eens meer waard.” Gaten op je cv ‘Zonder deuken, geen groei!’ “Je zult vast wel eens gebeurtenissen in je leven willen verzwijgen, maar er gaat veel meer kracht vanuit als je je geschiedenis bespreekbaar kunt maken: wat heb je ervan geleerd? Ben je er als mens sterker door geworden? Periodes in je le- ven waar je misschien minder trost op bent, kun je beter niet verzwijgen op je cv. Als het later uitkomt, ben je verder van huis. Hoe kun je het zo brengen, dat je de lezer intrigeert en overtuigt jou uit te nodigen voor een gesprek? Probeer de gebeurtenis zo neutraal mogelijk te formuleren. Het belang- rijkste is dat je op gesprek mag komen. En als er dan over gesproken wordt, praat dan in leermomenten en gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik zeg altijd: ‘zonder deuken geen groei.’” 97 Binnenkomen via de informele weg ‘Met een kop koffie omzeil je de officiële weg’ “Als je niet zo sterk bent in het schrijven van brieven zijn er andere manieren om bij een organisatie binnen te komen. Ik geef studenten altijd de tip te kijken naar afgestudeerden binnen hun netwerk, dus bij de studie- of studentenvereniging, de alumnivereniging. Zijn er binnen dat netwerk mensen die werken bij de orga- nisatie waar je interesse en ambitie liggen? Vaak zijn studiegenoten of studenten van dezelfde onderwijsinstelling best bereid een kop koffie te drinken, omdat je iets gemeenschappelijks hebt. Zij zijn de perfecte informatiebron over het reilen en zeilen binnen een organisatie. Zo’n ontmoeting resulteert soms zelfs in een baan. Als jij op een andere ma- nier binnen kunt komen bij een bedrijf, op een informele wijze en het klikt, kan er heel gemakkelijk iets ontstaan. Je omzeilt daarmee de officiële weg, maar je moet iemand wel serieus triggeren om met jou een gesprek aan te gaan. Daar moet je niet te luchtig over denken; wees bewust van het feit dat je van iemand tijd opeist. Denk goed na over een onderwerp waardoor mensen met je wil- len praten. Een artikel bijvoorbeeld dat je hebt gelezen met een DHV’er kan een prachtige aanleiding zijn om met iemand in ge- sprek te raken.”
  3. 3. Qompas SollicitatieGids Assessmentcenters & ballotagecommissies ‘Een goede voorbereiding en weten wat je wilt, versnelt het proces’ “Starters doorlopen geen assessmentcenter en hoeven bij ons niet voor een bal- lotagecommissie te verschijnen. We gaan er vanuit dat de inhoudelijke kennis van een starter op orde is. Wij kijken wel altijd naar wat iemand vroeger heeft gedaan, van schoolresultaten tot aan extra-curriculaire activiteiten. Uit bepaalde keuzes die studenten maken, kun je opmaken wat voor soort mensen het zijn. Door een tijdje naar het buitenland te gaan, laat je zien dat je met onzekerheden om kunt gaan en ondernemend bent. Wat je hebt laten zien, is een goede voor- speller voor de toekomst. Naast de technische component in onze projecten zie je dat het proces om tot een goed advies te komen, minstens zo belangrijk is. Daarom kijken we ook naar de gedragskant van nieuwe medewer- kers. Het gaat hier dan puur over vaardigheden. In een sollicitatiege- sprek kun je laten zien of je naar een klant kunt en een gesprek kunt voeren. Dat doe je door goed voorbereid aan een sollicitatiegesprek te beginnen en kritische vragen te stellen. Je kunt ook meteen laten zien dat je de situatie weet in te schatten en dat je je er naar weet te kleden. 98 De hoeveelheid gesprekken kan heel erg verschillen. Als jij je kunt inlezen in een complexe organisatie als bijvoorbeeld DHV met 120 verschillende afdelingen, zit jij al heel snel met de juiste manager te praten. Als je het zelf niet zo goed weet, kan het gebeuren dat uit het gesprek blijkt dat je eigenlijk naar de andere kant van de organisatie moet. En dan moet je daar weer opnieuw een gesprek voeren met een lijnmanager. Een goede voorbereiding en weten wat je wilt, versnelt het proces.” Tot slot ‘Laat zien dat je zelf kritisch bent’ “Denk eens na over je personal branding. Ieder persoon heeft iets speciaals. Denk eens na over je positieve kanten en hoe je die vermarkt: hoe kun jij met je unieke persoonlijkheid een indruk achterlaten die er toe doet. En praat over je verbeter- punten, daarmee laat je zelf zien dat je zelf kritisch kunt zijn. Iedereen die ooit in Australië is geweest, kent de volgende uitspraak: no worries mate, go for it! Go for it heeft te maken met energie en motivatie, met de drive te regelen dat dat kopje koffie gedronken wordt en dat je die baan krijgt waar jouw ogen van gaan twinkelen!”

×