Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Motivarea alegerii site ului

103 views

Published on

Am creat un blog personalizat, pe disciplina pe care o voi preda la școală și anume geografia. Blog-ul a fost intitulat ”Profesorul Tău de Geografie”, deoarece este dedicat elevilor, care pot accesa acest site de acasă pentru a afla lucruri noi, pentru a rezolva teme pentru acasă și pentru a învăța din prezentările, documentele sau lecțiile animate postate pe site.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Motivarea alegerii site ului

  1. 1. 1 Motivarea alegerii site-ului pentru crearea blogului personalizat Am creat un blog personalizat, pe disciplina pe care o voi preda la școală și anume geografia. Blog-ul a fost intitulat ”Profesorul Tău de Geografie”, deoarece este dedicat elevilor, care pot accesa acest site de acasă pentru a afla lucruri noi, pentru a rezolva teme pentru acasă și pentru a învăța din prezentările, documentele sau lecțiile animate postate pe site. Am ales pentru realizarea site-ului platforma Wordpress, pentru că, consider că este cea mai ”prietenoasă” și accesibilă interfață. Site-ul se poate actualiza fără ajutor de specialitate, iar, în orice moment, poți adăuga informații noi, articole, documente, fotografii sau anunțuri. De asemenea, această platformă este folosită de peste 50% de utilizatori, din toate domeniile de activități. Platforma Wordpress este și cea mai eficientă, deoarece este site-ul cu un potențial maxim de optimizare SEO. Acest SEO se referă la vizibilitatea maximă pe motoarele de căutare, printr- un cod HTML curat, cuvinte cheie și prin acuratețea informațiilor și complexitatea lor. Totodată, găsești numeroase informații și tutoriale suport de la milioanele de utilizatori din întreaga lume, pentru orice problemă întâmpinată în crearea site-ului. De asemenea, Wordpress are numeroase design-uri pentru site, și oricând poți schimba tema site-ului, interfața, fără a modifica conținutul informațional de pe site. Site-ul ”Profesorul Tău de Geografie” conține informații complete legate de toată activitatea disciplinei. Elevii pot să acceseze site-ul de acasă, de pe orice dispozitiv (laptop, computer, tabletă, telefon) deoarece site-ul este adaptabil oricărui tip de dispozitiv. Aici pot găsi informații legate de : 1. Programe școlare și programe legate de olimpiadă sau simpozioane naționale unde pot participa; 2. Lecții animate postate de EDU Geografie pe youtube și inserate pe site-ul ”Profesorul Tău de Geografie” pentru a învăța mai eficient și a descoperi lucruri noi legate de fenomene geografice;
  2. 2. 2 3. Link-uri utile, pe care să le folosiți pentru a vă informa sau a descoperii lucruri noi sau date actualizate; 4. Fișe de lucru sau teme pentru acasă pentru a le rezolva acasă și astfel la clasă doar vor fi rezolvate, putând să economisim foarte mult timp pentru alte activități; 5. Informații extra și foarte interesante legate de locuri frumoase din Romania și din lume, informații legate de Europa, sau locuri turistice; 6. Galerie foto, cu cele mai frumoase locuri vizitate în excursiile organizate de-a lungul anului școlar; 7. Anunțuri legate de activități extrașcolare, excursii organizate etc. De asemenea, site-ul va fi actualizat în fiecare lună sau săptămână, cu informații noi, lecții animate și fișe de lucru. Voi încerca să le ofer cât mai multe informații legate de lecțiile predate, dar și informații extra, pentru cei pasionați, legate de fenomene geografice sau locuri impresionante de pe Glob. Astfel, elevii pot descoperi lucruri noi, interesante sau palpitante pentru a-și satisface curiozitatea și a-și îmbunătății cultura generală. De asemenea, elevii pot pune întrebări sau pot să își exprime părerea prin postarea unui comentariu, iar eu le voi răspunde în cele mai scurt timp posibil sau vom discuta la clasă despre problema propusă. Consider că această metodă, nouă și modernă, este foarte eficientă în predarea geografiei, deoarece copii, astăzi, folosesc foarte mult computerul și internetul și, astfel, pot accesa un site educațional, care le oferă informații noi și curiozități legate de geografie. Astfel, prin intermediul site-ului, eu sunt mult mai apropiat de ei și pot să le ofer mai multe informații și mai multe aspecte legate de geografie, decât aș putea să le arăt la clasă. La școală este constrâns de timpul limitat pe care îl petreci cu elevii și nu reușești să le oferi toate informațiile sau toate explicațiile de care sunt nevoie. Dar pe site pot posta foarte mult informații, explicații suplimentare și material media, care le deschide orizonturile, înțeleg mai bine fenomenele geografice și atunci consider că predarea este mai eficientă și complexă. În final, acest site educațional oferă posibilitatea creării unei mai bune legături elevi – profesor și eficientizează procesul predării și învățării.

×