Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Adn dels pesols

500 views

Published on

 • DOWNLOAD THIS BOOKS INTO AVAILABLE FORMAT (Unlimited) ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... Download Full PDF EBOOK here { https://tinyurl.com/yyxo9sk7 } ......................................................................................................................... Download Full EPUB Ebook here { https://tinyurl.com/yyxo9sk7 } ......................................................................................................................... ACCESS WEBSITE for All Ebooks ......................................................................................................................... Download Full PDF EBOOK here { https://tinyurl.com/yyxo9sk7 } ......................................................................................................................... Download EPUB Ebook here { https://tinyurl.com/yyxo9sk7 } ......................................................................................................................... Download doc Ebook here { https://tinyurl.com/yyxo9sk7 } ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... ......................................................................................................................... .............. Browse by Genre Available eBooks ......................................................................................................................... Art, Biography, Business, Chick Lit, Children's, Christian, Classics, Comics, Contemporary, Cookbooks, Crime, Ebooks, Fantasy, Fiction, Graphic Novels, Historical Fiction, History, Horror, Humor And Comedy, Manga, Memoir, Music, Mystery, Non Fiction, Paranormal, Philosophy, Poetry, Psychology, Religion, Romance, Science, Science Fiction, Self Help, Suspense, Spirituality, Sports, Thriller, Travel, Young Adult,
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

Adn dels pesols

 1. 1. EXTRACCIÓ D’ADNLa informació de com són i com funcionen els éssers vius es trobaen una molècula nomenada ADN. Els cromosomes estan formatsd’aquesta substància. Tots nosaltres hem sentit parlar qualquevegada d’ella, i aquest curs a més a més l’hem estudiat, peròsobretot ens feia ganes observar-la.
 2. 2. Necessitam qualque cosa que contengui ADN. Qualsevol ésserviu en conté . Un material fàcil d’obtenir i que dóna bonsresultats són els PÈSOLS.
 3. 3. A més dels pèsols, no fan falta gaire coses, tot el que hem fetservir és molt fàcil d’aconseguir:Detergent, alcohol, aigua, ablanidor de carn i una batedora.
 4. 4. Passes que hem seguitPrimer: Hem posat els pèsols a una batedora i hem afegit aigua suficient per aconseguir, després de 10 segons de batre, la consistència d’un puré de pèsols. La batedora fragmenta els teixits i separa cèl·lules dels pèsols, per tant, el que aconseguim és un puré de cèl·lules de pèsol i fragments de teixits.
 5. 5. Segon:Hem passat el puré de pèsols per un colador i l’hem posat a un altrerecipient.Amb això aconseguim decantar part de les restes de teixits i ensqueden les cèl·lules.
 6. 6. Tercer:Una vegada hem tingut el puré colat al recipient, hem afegitl’equivalent d’ ¼ de la quantitat de puré, de detergent líquid il’hem remenat.El detergent actua sobre les membranes cel·lulars, tant lacitoplasmàtica com la nuclear, i les romp, per tant això permetalliberar l’ADN al medi.
 7. 7. Quart:Hem afegit una cullerada d’ablanidor de carn i hem remenat ambsuavitat uns 5 minuts. ¡Alerta! remenar massa fort pot romprel’ADN i fer que sigui mal de veure.L’ablanidor de carn conté enzims capaços de rompre els enllaçosque forma l’ADN amb proteïnes, desprès de la seva acció hauremaconseguit separar les molècules d’ADN.
 8. 8. Cinquè:Hem tombat el recipient que conté el puré de pèsols. Afegimlentament, deixant relliscar per la paret, un volum equivalentd’alcohol de 96º, de tal manera que no es mescli amb elpuré.L’alcohol fa precipitar les molècules d’ADN.
 9. 9. Sisè Esperam unes hores. Després d’aquest temps, apareix unasubstància blanca, com un moc que surt del puré, just a lainterfase puré/alcohol. Fins i tot observant bé, es pot veurequalque filament en forma d’espiral.A les 24 hores encara es fa més visible. Alumnes de 4t d’eso
 10. 10. Sisè Esperam unes hores. Després d’aquest temps, apareix unasubstància blanca, com un moc que surt del puré, just a lainterfase puré/alcohol. Fins i tot observant bé, es pot veurequalque filament en forma d’espiral.A les 24 hores encara es fa més visible. Alumnes de 4t d’eso

×