111108 Succes

1,273 views

Published on

Find your PULL factor!

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,273
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
25
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

111108 Succes

 1. 1. De basisprincipes van succes… Elementaire principes voor noodzakelijke veranderingen
 2. 2. Aan groei en verandering gaat steeds een beslissing vooraf. Beslissingen nemen veroorzaken dus veranderingen… of wil je blijven zoals je bent? Het is niet mogelijk én aan veiligheid vast te houden én naar een visie te grijpen. Succesvolle mensen klampen zich nergens aan vast. Zeker niet aan een situatie die niet bevredigend is. # 1 Beslissingen nemen
 3. 3. #2 Zo spoedig mogelijk Ontwijk geen taken waar je geen zin in hebt, zelfs onbeduidende zaken. Hoe langer je zaken uitstelt, des te vervelender, dringender en tijd-rovender worden ze. Succesvolle mensen maken belangrijke zaken bijzonder dringend. Verspil zo min mogelijk kostbare tijd en neem de 72 uur-regel voor motivatie in acht; zorg dat je binnen 72 uur een concrete activiteit begint als je een voornemen wilt verwezen-lijken. Succes is prestatie gedeeld door tijd.
 4. 4. # 3 Concentreer je op IPA’s (inkomen producerende activiteiten) De markt is rechtvaardig en fair, iedereen krijgt de kans om een dergelijke stelling te bewijzen. Hoeveel je waard bent, bepaal je zelf. IPA’s zijn meestal geen zeer moeilijke werkzaamheden. Succesvolle mensen doen niet zozeer buitengewoon moeilijke dingen, maar enkele gemakkelijke dingen buitengewoon goed. Zij overwinnen hun angst voor falen en perfectionisme.
 5. 5. # 4 SINALOA (Safety in Numbers And Law Of Average) Het leven van een ondernemer kent ook de 4 jaargetijden. Accepteer dat er altijd zomer én winter zal zijn. Verwerf vaardigheden in de winter en voer IPA’s zo vaak mogelijk uit. Zekerheid bevindt zich namelijk in de hoge aantallen.
 6. 6. #5 Het verleden is niet gelijk aan de toekomst De omstandigheden waarin je je op dit moment bevindt zijn van ondergeschikt belang. De enige belangrijke vraag is: wie en wat wil je in de toekomst zijn? Wil je met compromissen leven of de sterren van de hemel plukken?
 7. 7. # 6 Een mens wordt wat door zijn werk Als er dingen verbeterd moeten worden, moeten wij onszelf in de eerste plaats verbeteren. De beste manier om onze persoonlijkheid te ontplooien is om die activiteiten die daaraan bijdragen met de goede houding te doen. Succesvolle mensen verspillen geen tijd door te hopen op betere omstandigheden of dingen proberen te veranderen die zij niet kunnen beïnvloeden.
 8. 8. # 7 Omgaan met afwijzing Betrek afwijzingen van negatievelingen niet op jezelf en twijfel ook niet aan je product. Realiseer je dat niet iedereen enthousiast zal zijn over je producten. Probeer deze mensen dan ook niet te overtuigen. Succesvolle mensen hebben meer verlangen, meer belang en ontwikkelen meer bereidheid. Gretig, leergierig, ijverig en geïnteresseerd zijn zij bereid alles te doen wat ook maar noodzakelijk is om hun doel te bereiken. Vanaf dat moment is het niet meer belangrijk wat anderen zeggen….
 9. 9. # 8 Niet opnieuw het wiel uitvinden Verspil geen energie, je hebt al je krachten nodig om de eerste hindernissen te nemen die zich onvermijdelijk bij elke nieuwe activiteit zullen voordoen. Wees niet eigenwijs, dit is niet de tijd om te experimenteren. Negeer geen bewezen strategieën, maar kopieer ‘blind’ het advies van reeds succesvolle mensen en oefen!
 10. 10. # 9 Momentum Concentreer je en ontwikkel zo snel mogelijk momentum. Start met volle vaart, gebruik ál je kracht óf doe het niet. Laat je niet misleiden door resultaten. Het gaat erom vaart op te bouwen, in beweging te komen, zeer actief te worden. Problemen vormen dan geen belemmeringen meer.
 11. 11. # 10 Geef 110 procent Ons vermogen is veel groter dan wij vermoeden. We zijn tot veel meer in staat dan wij ons kunnen voorstellen. Als je wilt ervaren waartoe je in staat bent, moet je bereid zijn 110 % te geven. Accepteer van jezelf geen te laag prestatieniveau. Geef steeds meer dan iemand van je zou kunnen verwachten dan zul je met volle teugen van het leven kunnen genieten. Succesvolle mensen zijn niet tevreden met wat ze nu hebben en accepteren geen begrenzing van hun prestatievermogen.
 12. 12. De manier waarop wij een probleem bekijken ís vaak het probleem. Wij nemen probleem te serieus of zijn vergeten dat die een kans op ontwikkeling bieden. Wens geen minder moeilijke situaties, maar wens meer vaardigheden. Wens niet dat je problemen verdwijnen, maar wens het vermogen om ermee om te gaan. Succesvolle mensen weten dat er altijd problemen zullen zijn. Hoe meer succes, des te meer problemen. Ze leren om van problemen te houden en zijn toch gelukkig.. # 11 Omgaan met problemen
 13. 13. # 12 Doorsta de LAG-tijd Geweldige resultaten worden nooit direct behaald. Ook al ben je uitgeput, geef nooit op, wat er ook gebeurt. Wees realistisch en heb geen haast. Niets en niemand kan wegnemen wat je hebt geleerd en wat je geworden bent. Succesvolle mensen laten zich niet ontmoedigen in tijden van vermoeid- heid. Ze zijn erop voorbereid en overschatten zichzelf niet. Zij weten dat hun tijd komt. Ware rijkdom schuilt niet in je fortuin en verdiensten, echte rijkdom schuilt in wat we zijn.
 14. 14. #13 Alle afleidingen zijn gelijk Als je op een avond eerder met je werk stopt omdat je een groot succes hebt geboekt, heb je je op dezelfde manier laten afleiden als wanneer je stopt vanwege een teleurstelling. Het RESULTAAT is namelijk hetzelfde. Richt je op een doel en laat je niet door afleidingen tegenhouden. Waar je je aandacht op richt, dat groeit. Zo wordt je de vormgever van je leven. Succesvolle realiseren zich dat alle afleidingen een even rampzalige invloed hebben het resultaat dat ze nastreven. Ze reserveren tijd voor onverwachte afleidingen zodat ze niet afleiden van hun doel.
 15. 15. Neem volledige verantwoordelijkheid # 14 Alleen jij bent verantwoordelijk voor je reacties op omstandigheden en voor je interpretatie van deze omstandigheden. Niet je ouders, onze partner, het bedrijf, de markt, onze gezondheid zijn verantwoordelijk voor onze slechte resultaten. Ben je een hulpeloos slachtoffer of vormgever van je leven? Het goede ‘antwoord’ dat succesvolle mensen hebben is dat ze zich richten op hun doel en door niets of niemand laten tegenhouden. Ze gaan op zoek naar omstandigheden die ze wensen en als die er niet zijn, dan scheppen ze de omstandigheden zelf.
 16. 16. # 15 Ontevredenheid is goed Ontevredenheid is een drijfkracht. Het stimuleert je motivatie waardoor je prestaties zullen verbet-eren en je vooruitgang zal boeken. Wil je succes hebben dan ben je tot groei veroordeeld. Als succes niet groeit, dan slinkt het. Succesvolle mensen zijn dankbaar voor wat ze op dit moment hebben, maar zijn niet tevreden als ze morgen nog steeds in dezelfde omstandigheden zouden leven. Zij weten dat groei een elementaire behoefte is.
 17. 17. # 16 Geven en vergeven We zijn niet perfect en zullen fouten blijven maken, begin dus allereerst jezelf te vergeven, zodat je ervan kunt leren en daardoor groeien. Vergeef vervolgens je ouders anders blijf je een kind. Laat los en maak jezelf vrij. Vergeef dan alle anderen. Met deze daad van geven geef je jezelf een grote gift, het gaat namelijk om jouw leven, jouw geluk, succes en zielenrust én jouw toekomst. Hierdoor wordt je een beter mens, wordt je vriendelijker en innemender.
 18. 18. # 17 Op de juiste manier omgaan met angst Het tegenovergestelde van angst is dankbaarheid. Wanneer je dankbaar bent voor wat je wel hebt, ken je geen angst. Je brein kan zich immers maar met één gedachte tegelijkertijd bezig houden. Succesvolle mensen weten dat een klein beetje angst een goede impuls is, zo blijven ze in beweging. Zij sluiten vriendschap met hun angst. Om ‘verlammende’ angsten te overwinnen hoeven ze zich slechts te concentreren op hun doel. Ze weten namelijk dat ze voldoende kracht en wijsheid hebben om ook weer snel te herstellen.
 19. 19. # 18 Maak vrienden Liefde is de sterkste en verstandigste macht die er is. Succesvolle mensen hebben de gewoonte met vriendelijkheid en liefde hun doelen te bereiken. Je hebt immers andere mensen nodig om iets te bereiken. Als je anderen geeft wat ze nodig hebben, dan zijn zij sneller bereid jou te geven wat jij nodig hebt zoals waardering, begrip, respect, genegenheid, vriendelijkheid en attentie.
 20. 20. # 19 Baas én werknemer Succesvolle mensen liegen niet tegen zichzelf en doen wat er gedaan moet worden. Ook durven zij alles zwart op wit te zetten, getallen, gegevens, feiten, informatie, details en zeker wat ze op een dag moeten doen en gedaan hebben. Succes en mislukking zijn een direct resultaat van onze gewoontes. Oude (slechte) onproductieve gewoontes moeten daarom worden vervangen door nieuwe succesvolle.
 21. 21. # 20 Stel grote doelen Succesvolle mensen stellen zich grootse lange termijn doelen die ze tijdens hun leven niet allemaal kunnen behalen. De weg is namelijk voor hun het doel. Zij verliezen de moed en het vertrouwen niet wanneer ze doelen op de korte termijn niet kunnen realiseren. Zij geven alles en genieten met volle teugen. Als je buitengewone groei in je leven wilt veroorzaken, dan moet je je grote uitdagingen en doelen stellen. Of je alle doelen behaald, is niet zo belangrijk. Wat wel telt is dat je je met alle macht inspant. Daardoor leer, groei en ontwikkel je je.
 22. 22. # 21 Frustratie barrières Hoe actiever je bent en hoe verder je vooruitkomt,des te groter is het aantal frustraties dat je moet verwerken. Succesvolle mensen weten dat frustraties onlosmakelijk aan het leven verbonden zijn. Zij trainen hun frustratiespier door moeilijke situaties niet te ontwijken, maar ze te benutten om te groeien.
 23. 23. # 22 Spelen met de kaarten die je hebt De beste speler is degene die de regels van het spel het best kent en toepast. Het is niet van je kaarten afhankelijk of je wint of niet. Wacht niet op betere omstandigheden, creëer de omstandigheden die je wenst. Begin nu, handel nu! Succesvolle mensen accepteren hun zwakke kanten en concentreren zich op hun sterke kanten. Zij laten zich inspireren en leren.
 24. 24. Een goede manager heeft een grootse visie die hem vervult en door goede communicatie slaagt diegene erin anderen te enthousiasmeren met zichzelf als voorbeeld. Verras je medewerkers steeds weer met je prestaties dan zullen ze jou volgen. Succesvolle mensen ondersteunen hun medewerkers om de drie dagen in de vorm van een bemoediging door een kort persoonlijk gesprek, een gezamenlijke activiteit, een telefoontje of een geschonken boek of CD. # 23 Wees een leider
 25. 25. # 24 Gezondheid Gezondheid beïnvloed in grote mate hoe je je voelt, hoe gemotiveerd je bent, hoeveel enthousiasme en charisma je hebt en hoe aantrekkelijk je overkomt. Succesvolle mensen weten dat zij optimaal van hun succes kunnen genieten als zij een goede gezondheid hebben. Zij weten dat extremiteiten schadelijk zijn en zijn dus op zoek naar een evenwichtige, verstandige levenswijze. Zij luisteren naar hun lichaam, eten minder en langzamer en lopen regelmatig.
 26. 26. # 25 Financiën Succesvolle mensen weten dat geld óf een ondersteunende werking óf een verzwakkende werking op hun leven zal hebben. Zij scheiden zakelijke kosten van hun privé uitgaven en hebben dus minstens twee bankrekeningen. Zij maken een ‘vast’ salaris over naar de privé rekening en leggen minimaal 25% van de winst onder de €75.000 opzij voor belastingen en 50% van de winst boven de €75.000. Ook weten zij dat ze niet rijk worden van het geld dat ze verdienen, maar van wat ze sparen! Zij laten daarom minimaal 10% van hun salaris op een aparte rekening overschrijven, van waaruit zij hun gespreide beleggingen (minimaal 5) doen. Vasthoudend aan een streng budget, lezen en leren zij wat betreft hun financiën en weten zij dat ze het niet kunnen vermijden met financiën bezig te zijn.
 27. 27. # 26 Bevorderlijk gezelschap Waar we mee omgaan, worden we mee besmet. Door elke ontmoeting veranderen we en zijn we niet meer de persoon als tevoren. Succesvolle mensen zijn geen prooi meer van degenen die voortdurend de verkeerde invloed op hen uitoefenen. Zij maken bewust een keuze en nemen verantwoordelijkheid voor hun leven. Zij kiezen hun partner en vrienden waar ze van kunnen leren en die hun ondersteunen in het bereiken van hun doelen.
 28. 28. # 27 Relaties Spaar kosten noch moeite om je partner vooruit te helpen. Spoor je partner aan om persoonlijke welvaart op te bouwen en om ook financieel onafhankelijk te zijn. Ondersteun maar laat de keuze aan hun. Iedereen heeft recht op het kiezen van de eigen levenswijze. Succesvolle mensen steken tijd in hun relatie, denken niet aan zichzelf, maar proberen hun partner gelukkig te maken. Zij weten dat dezelfde belangen verbinden en dat harmonie thuis, kracht en innerlijke rust brengt.
 29. 29. # 28 Geef het door Verplicht jezelf om je medewerkers steeds opnieuw over je grote visie te vertellen. Vul dit beeld steeds weer aan. Mensen willen deel uitmaken van iets wat groter is dan henzelf. Succesvolle mensen geven royaal, niet alleen zakelijk, maar ook voor goede ideeën en alle positieve kennis. Hoe meer je geeft, hoe meer je terug krijgt.
 30. 30. # 29 Doe het! Er bestaat geen perfecte manier om iets aan te pakken. Al het grootse begint klein. Fouten zijn goed, ze zijn de basis voor toekomstige goede beslissingen. De beste voorbereiding is om iets gewoon te doen. Daadwerkelijk leren betekent actie ondernemen om nooit meer te vergeten. Succesvolle mensen weten waar hun motivatieknoppen zitten. Zij weten dat niets zo bepalend is als iets doen.
 31. 31. # 30 Wees een adelaar! Adelaars verwachten veel van hun medemensen. Ze zijn optimistisch; zij zoeken zelfs in problemen een kans. Ze voelen soms angst, maar desondanks nemen ze risico. Adelaars concentreren zich op oplossingen en ondernemen actie.
 32. 32. Deze presentatie is tot stand gekomen met dank aan Bodo Schäfer en zijn boek ‘De wetten van de winnaars’. Tevens wil ik alle fotografen, amateurs en professionals, bedanken voor het gebruik van hun illustrerende foto’s. Ook bedank ik alle bekende en niet bekende mensen die bij de totstandkoming van deze presentatie tot inspiratie zijn geweest. Daar waar het kon zijn hun namen vermeld, velen van hen behoeven geen introductie.
 33. 33. Voor meer INFORMATIE Marjorie Niggebrugge 06-381 95 747 Saskia Gans 06-225 78 249

×