Successfully reported this slideshow.

Tehnica Big Brother

3,805 views

Published on

Tehnica Big Brother presupune crearea unui top pe nisa ta, in stil "Lansare produs". In felul acesta obtii instantaneu reputatie si trafic catre site-ul tau.

Published in: Business

Tehnica Big Brother

 1. 1. Obtii reputatie instantaneuObtii trafic masiv catre site-ul tauConstruiesti o lista mare de clienti calificatiObtii o multime de link-uri catre site-ul tau
 2. 2. GoogleFacebookWikipediaSi multe alte site-uri populare
 3. 3. In cazul Google, vrem sa vedem pe ce loc suntem noi sauconcurenta in motorul de cautare, in consecinta intram zilnicIn cazul Facebook, vrem sa vedem cine a mai comentatla postarea noastra
 4. 4. Daca vinzi un program de membership pe nisa de fitness, ai puteacrea un top cu cele mai bune 50 de sali de fitness din Romania.Daca vinzi un program de membership pe limba engleza, poti creaun top al celor mai bune 50 de facultati din Romania.Daca vinzi un e-book despre cum sa iti albesti dintii in 14 zile, poticrea un top al celor mai buni 50 stomatologi din Romania.
 5. 5. Hraneste ego-ul participantilorLista sa fie in nisa ta si pozitioneaza-te ca expert (e mai usordecat crezi)Creaza o lista originala. Daca a mai facut cineva un topasemanator nu va mai avea efect.
 6. 6. Trebuie sa fie pe o nisa specifica care are legatura cutopicul in care vrei sa iti vinzi produsulLista de 50 este suficient de mica pentru a nu coplesivizitatorul si suficient de mare pentru a obtine foartemult trafic in mod viral.Poti imparti topul pe categorii. De exemplu: cel maipopular, cel mai tehnic, etc.
 7. 7. Creaza o lista de cel putin 200 din care selectezi 50Cei alesi trebuie sa aiba un site cu traficAu Page RankPar a avea o afacere profitabilaAu date de contactIntrodu toate datele in aweber astfel [vezi video]
 8. 8. Cea mai mare greseala este sa postezi lista si gata.Trebuie mai intai sa creezi buzz si anticipatie:- Trimite mail la lista ta si anunta ca vei lansa topul- Posteaza un articol prin care anunti ca in curand vei posta topul- Creaza un comunicat de presa- Trimite un e-mail celor 200 din lista ta creata pentru top si spune-le ca au fost nominalizati- Fa un anunt de genul: Castigatorii anului … (pentru a suna mai oficial)
 9. 9. Creaza o postare in care incurajezi vizitatorii sa ghiceasca cine vor fi castigatoriiFoloseste pluginul “BRE” pentru a-i incuraja sa comenteze (il gasesti la bonusuri)Creaza un optin form cu aweber in care le ceri numele, adresa de e-mail sinumele bloggerului care cred ca vor castiga concursul. Pune un titlu de genul:Inscrie-te pentru a vedea primul cine sunt castigatorii. [vezi video aici]Poti oferi si un bonus: Inscrie-te si vei primi 50% reducere sau un cupon, bonus,etc.Trimite e-mail la toti cei care sunt nominalizati. (vor trimite traficpentru a fi votati)
 10. 10. Poti crea personal lista sau poti plati pe cineva daca nu ai timp (eu amplatit 100 de euro pentru a mi se crea un astfel de top).Practic trebuie sa ai 50 de mini articole (aproximativ 200 de cuvintefiecare) care sa contina o descriere scurta despre castigator.Strange 2-3 poze ale fiecarui castigator2-3 link-uri catre articolele lui cele mai bune (in momentul in care lepostezi pe site-ul tau va fi si el notificat prin ping back)1 video youtube (daca exista)2-3 link-uri catre profilul lui de facebook, twitter, etc
 11. 11. Imparte topul pe 5 pagini a cate 10 rezultate. Motive:Nu incarca pagina. Site-ul tau poate avea probleme la un volum marede trafic daca nu ai cate 10 rezultate pe pagina.Creste numarul de accesari, ceea ce inseamna mai multi bani dinreclame sau adsense, in plus Google va observa acest lucru si iti vatrimite mai mult trafic.Retine mai mult timp vizitatorii pe site.Ii obisnuiesti sa dea click mereu. In momentul in care au ajunsla pagina 5 vor fi pregatiti sa mai dea click in continuare.La sfarsit le poti face si o oferta, posta o reclama, etc.
 12. 12. Prezentare inversa (de la 50 la 1) pentru ca vizitatorii sa doreasca sanavigheze mai mult. (pana la urma ei vor sa vada cine este pe locul 1)In lista postezi numele castigatorului, poza, descriere scurta (20 de cuvinte) silink catre pagina cu mai multe detalii (unde se afla mini articolul)In dreptul fiecarui castigator posteaza un buton de genul: “Votez cu x” . Acelbuton sa fie creat cu pluginul FB Promote Me. In felul acesta iti maresti listade clienti calificati in timp ce obtii feedback si trafic din facebook.Daca ai creat un top cu mai multe categorii poti sa spui ceva degenul: Pe locul 37 este X, mica descriere, (de asemenea X estepe locul 2 la categoria B)
 13. 13. Introducem mini articolul de 200 de cuvinte2 sau mai multe imagini reprezentand castigatorul1 video youtube2-3 link-uri catre alte pagini precum: twitter, facebook, etc.Link proeminent catre pagina cu topulPune in Title tag numele castigatorului si inca 1-4 cuvinte cheie (vei obtinefoarte mult trafic din Google astfel)Toate aceste legaturi intre pagini si topul principal va contribui lareputatia site-ului tau care va obtine mult trafic chiar si dupa cebuzz-ul s-a incheiat.
 14. 14. Trimite un e-mail castigatorilor cu subiectul: Ai fost votat top … al anului 2011Link catre top si link catre pagina de unde isi pot lua embed-ul premiului.[vezi codul sub video] => spune-le sa il posteze pe site-ul lor pentru a aratalumii ca au fost votati in topul ...Spune-le cum au ajuns in top, pe ce criterii.Invita-i sa ia legatura cu tine daca au intrebari.Email la lista ta, e-mail la ziarele de topAl doilea comunicat de presa.Pregateste toate pluginurile social media pentru shareCreaza o relatie cu presa si castigatorii, continua sa le trimiti e-mail.
 15. 15. Cei mai multi incearca sa isi satisfaca ego-ul prinpostarea de link-uri, investirea de bani in reclame siuneori, pentru a obtine atentie, apeleaza chiar si laspam.Tehnica Big Brother este eficienta tocmai prin faptulca satisface ego-ul participantilor aducandu-ti, practicinstantaneu, mai mult trafic si reputatie.

×