Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Marina Hoogeveen, 2034865 2
                         Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’In...
Marina Hoogeveen, 2034865 3
                          Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’...
Marina Hoogeveen, 2034865 4
Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
Marina Hoogeveen, 2034865 5
                           Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
...
Marina Hoogeveen, 2034865 6
Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
Marina Hoogeveen, 2034865 7
                         Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’

3.1...
Marina Hoogeveen, 2034865 8
                           Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’

...
Marina Hoogeveen, 2034865 9
                               Alternatieve opdracht ‘Digital Si...
Marina Hoogeveen, 2034865 10
Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
Marina Hoogeveen, 2034865 11
                          Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’


...
Marina Hoogeveen, 2034865 12
                           Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
...
Marina Hoogeveen, 2034865 13
Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
Marina Hoogeveen, 2034865 14
                           Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
...
Marina Hoogeveen, 2034865 15
                          Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’

...
Marina Hoogeveen, 2034865 16
Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
Marina Hoogeveen, 2034865 17
                           Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
...
Marina Hoogeveen, 2034865 18
Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
Marina Digital Signage Opdracht
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Marina Digital Signage Opdracht

1,537 views

Published on

extra opdracht voor project uit P1

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Marina Digital Signage Opdracht

 1. 1. Marina Hoogeveen, 2034865 2 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Inhoudsopgave 1. Opdracht omschrijving 3 2. Wat is Narrowcasting? 4 2.1. Definities van Narrowcasting 5 2.2. Synoniemen van Narrowcasting 5 2.3. Waar wordt het voor gebruikt? 5 3. De evolutie van Digital signage/narrowcasting 6 3.1. Verleden 7 3.2. Heden 7 3.3. Interactieve narrowcasting 8 3.4. Toekomst 8 3.5. De visie onder de naam "Digital Sigange at the next level" 9 4. Toegevoegde waarde voor de non-profit sector 10 4.1. Narrowcasting binnen de overheid en de publieke sector 11 4.2. Waarom narrowcasting hier geschikt voor is 11 4.3. Specifieke kenmerken 11 5. Toekomst advies 12 6. Gewenste Content 16
 2. 2. Marina Hoogeveen, 2034865 3 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Om dit te herkansen deze alternatieve opdracht: - Beschrijf de evolutie van Digital Signage van het verleden - heden en de toekomst. - Beschrijf toegevoegde waarde Digital Signage voor de non-profit sector (bijv. scholen & gemeenten) geef duidelijke voorbeelden. - Formuleer een advies aan Scala waarop zij verder onderzoek zouden moeten plegen om in de toekomst goed aan te sluiten bij deze non-profit markt - Sluit af met een reflectie welke content/inhoud jij graag ziet verschijnen via digital signage. Laten we zeggen dat we deze voor het einde van dit blok inleveren, zodat we de cijfers kunnen verwerken.
 3. 3. Marina Hoogeveen, 2034865 4 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
 4. 4. Marina Hoogeveen, 2034865 5 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ 2.1. Definities van narrowcasting Op “wikipedia” staat de volgende omschrijving over het begrip narrowcasting; “Narrowcasting is het door middel van audiovisuele displays benaderen van een of meer specifieke doelgroepen, op een specifieke plaats en op specifieke momenten. De bedoeling is dat de content zoveel mogelijk op maat is gesneden voor de ontvanger. De term is het tegengestelde van het Engelse broadcasting.” “Optimaal Digitaal” geeft de volgende definitie van narrow-casting: "Het leveren van informatie die is gericht op een bepaald publiek, op een geselecteerde locatie en tijdstip via digitale schermen, veelal op afstand aangestuurd met relevante visuele content." Narrow-casting gaat over schermen die opduiken in (semi)-openbare ruimtes als winkels, cafés, trams en straten. Bijna dezelfde definitie wordt in het Narrowcasting Rapport van “MyRetail” gebruikt. "Narrowcasting is het leveren van informatie via een interactief netwerk zoals het Internet of Intranet gericht op een bepaald publiek, op een geselecteerde locatie en tijdstip via digitale schermen, op afstand aangestuurd met relevante visuele content". Gaat het er bij broadcasting om vanuit een zender een groot aantal ontvangers tegelijkertijd met een generieke boodschap te bereiken, bij narrowcasting draait het er om de juiste boodschap, op het juiste moment, bij de juiste doelgroep over te brengen. Deze vorm van communicatie vindt men vooral in de retail, maar ook in de horeca, bij evenementen, banken en productiebedrijven. Narrowcasting werkt met audiovisuele displays (lcd- of plasmaschermen) en op maat gesneden en steeds geactualiseerde content. Actualiseren gebeurt centraal door middel van breedband internetverbindingen. 2.2. Synoniemen van „Narrowcasting‟ Narrowcasting is een fenomeen dat inmiddels vele namen kent: digital signage, dynamic signage, electronic signage networks, digital in-store merchandising, electronic display networks, flashdisplays, retail television, captive audience networks, out-of-home media networks, digital media networks, electronic billboards, electronic point of communication. 2.3. Waar wordt het voor gebruikt? Narrowcasting komt vaak voor via Internet, maar dat hoeft niet. Commercials in winkels als Blokker vallen ook onder narrowcasting. Een ander voorbeeld zijn de presentatieschermen bij McDonalds. Deze vertonen afwisselend algemene informatie over lifestyle en commerciële boodschappen. Daarnaast worden digitale abri's ook als narrowcasting gezien. Dit zijn digitale posters die per vestiging kunnen worden aangestuurd. Vaak wordt hiervoor Adobe Flash en Actionscript gebruikt om de content weer te geven. De locaties waar men narrowcasting tegenkomt zijn erg verschillend. Vaak wordt voor locaties gekozen waar men staat te wachten, zoals bij liften, maar ook plekken waar men lang op één bepaalde plaats staat of zit, bijvoorbeeld de McDonalds, zijn populair.
 5. 5. Marina Hoogeveen, 2034865 6 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
 6. 6. Marina Hoogeveen, 2034865 7 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ 3.1. Verleden De term narrowcasting werd in 1968 door Joseph Licklider, een wetenschapper van het Amerikaanse MIT, voor het eerst gebruikt. Narrowcasting bestaat al een lange tijd. Nadat de plasmaschermen sterk in opkomst kwamen en sterk in prijs daalden werd narrowcasting pas echt populair. Door de kleine afmetingen van de plasmaschermen zijn deze overal te plaatsen en kan de narrowcaster zijn publiek op veel plaatsen bereiken. Narrowcasting wordt gezien als een nieuwe hype die een reactie is op het zapgedrag van de consument tijdens de reguliere reclameblokken op tv. De adverteerders kunnen middels broadcast de consument niet meer voldoende bereiken. Maar narrowcasting wordt niet alleen gebruikt voor reclamedoeleinden. Narrowcasting bereikt specifieke doelgroepen op specifieke locaties. 3.2. Heden Tegenwoordig kan er geen krant, tijdschrift of boek opengeslagen worden, zonder dat een webpagina of mailadres genoemd wordt. De hele wereld is aan het„verinternetten‟, zo ook de wereld van reclame. Columnist Joop de Broers betoogt op humoristische wijze hoe het landschap van reclame en media aan het veranderen is. De Consumens. Aan het begin van de tweede helft van de vorige eeuw was het gewoon dat bedrijfjes met hun waar aan de deur kwamen. Eigenlijk een prachtig systeem. Direct contact, de waar kon je voelen, proeven en ruiken en desnoods testen. De verkoper moest natuurlijk ook nog wel even in de pul vallen. Narrowcasting ten top. Als je wilde, werd zo ongeveer alles gebracht. Maar ja, wie is er tegenwoordig overdag nog thuis in onze nieuwe demografische wereld? En 's avonds aanbellen is niet aan te bevelen. Voor en nadelen dus. Maar wat niet meer te stoppen is, is dat we steeds meer bedrijfjes aan de deur krijgen. De nieuwe deur. Juist, internet. We worden suf gemaild met aanbiedingen van allerlei aard. Maar er gloort een ontwikkeling aan de horizon die het allemaal wat professioneler maakt. Behalve de Viagra's en andere dubieuze aanbiedingen komen er steeds meer serieuze producten en diensten. Aangezien ons leven er niet overzichtelijker op wordt, ontstaan er steeds meer kansen voor bedrijven die onze behoeften goed in de peiling hebben. Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoe goed een bedrijf als Amazon.com met mijn bestellingen omgaat. En ik begrijp nog steeds niet waarom anderen dat niet zo doen, gezien het succes van Amazon. Ik heb echt het gevoel dat ze mij een beetje kennen daar aan de andere kant van de grote waterscheiding. Bol.com doet het ook niet verkeerd, hoewel ik nog steeds een gedrukt mini-catalogus in de bus krijg. En dat wil ik nu juist niet (de Broers, J., De Consumens. Marketing. In Tijdschrift voor Marketing, 30-06- 2006, p. 12).
 7. 7. Marina Hoogeveen, 2034865 8 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Overal hangen posters en affiches. In de supermarkt, de tram, het tankstation, de sportschool, het station en zelfs op de toiletten van het cafe. Bedrijven proberen de aandacht te trekken van hun doelgroep om hun producten te promoten en zo de afzet te bevorderen. De posters vervullen hun functie goed. Het aanprijzen van producten op bovenstaande manier is zeer effectief gebleken, maar de manier waarop de producten worden aangeprezen is achterhaald. Het grootste nadeel van deze wijze van promoten is de niet- flexibele aard. Hiermee wordt bedoeld dat het vernieuwen van de reclame-uitingen gepaard gaat met een langzame manier van handelen. Wanneer een reclameposter vervangen moet worden op een billboard langs de snelweg, moet eerst een nieuwe poster ontworpen worden, deze moet vervolgens naar de drukker en tot slot moeten de posters nog verwisseld worden. Volgens Sauer (2005) komt verandering in de wereld van adverteren door de komst van het Internet en het ontwikkelen van platte beeldschermen. Hieraan liggen twee redenen ten grondslag, ten eerste de dalende prijzen van platte televisieschermen, computerapparatuur en de mogelijkheden van het Internet. Het ziet er nu eenmaal aantrekkelijker uit om de reclame uiting van een bedrijf te presenteren op een scherm dan op een affiche. Ten tweede biedt internet een flexibelere manier om de advertenties te vervangen. Op afstand wordt er een nieuwe advertentie geladen in het software-systeem en met een druk op de knop is de advertentie vervangen. In de media wordt geroepen dat deze posters in de zeer nabije toekomst vervangen worden door televisieschermen. Deze technologie gaat onder de noemer “narrowcasting” (Albenese, 2005; Bunn, 2004; Sauer, 2005; Balasubramanian, Peterson & Jarvenpaa, 2002). 3.3 Interactieve narowcasting Interactieve narrowcasting is een nieuwe vorm van narrowcasting, waarbij klanten actief invloed uitoefenen op de informatie die zij ontvangen. Veelal wordt bij interactieve narrowcasting gebruikgemaakt van schermen die met touchscreens worden aangestuurd. Daarnaast is de content meer informatief gericht en meer merkgeoriënteerd. Interactieve narrowcasting kan daarom nog gerichter worden ingezet, zelfs naast of tussen de producten en omdat er gebruik wordt gemaakt van aanraak schermen is het gebruik door klanten tevens beter te analyseren 3.4. Toekomst Zoals bovenstaande column van Broers weergeeft, zou narrowcasting potentie hebben om het communicatiemiddel van de toekomst te worden. Een aantal jaren geleden werd narrowcasting met veel bombarie gepresenteerd in de media. Nu, een aantal jaren later blijkt narrowcasting helemaal niet zo succesvol te zijn als werd verwacht. Vele narrowcasting projecten hebben zich dan ook al weer teruggetrokken uit de markt. Volgens Nap (2009) ligt het uitblijven van het succes aan het verkeerd indelen van de content op het narrowcastscherm. Bedrijven schaffen schermen aan, kiezen een plek om deze op te hangen en zetten er lukraak informatie op, zonder er verder over na te denken. Een ander kenmerk van het digitale tijdperk is dat alles bewegend wordt gemaakt, ook wel dynamisch genoemd. Als het maar beweegt, dan zal het wel opvallen. Dit wordt ook op het narrowcastscherm gedaan, alles wat op het scherm wordt gezet, beweegt en heeft felle kleuren om zo de aandacht te trekken.
 8. 8. Marina Hoogeveen, 2034865 9 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ artikel De visie onder de naam "Digital Sigange at the next level" Van 2 t/m 4 februari stond Canvastix op de Integrated Systems Europe 2010 (www.iseeurope.org) beurs in de RAI in Amsterdam. Samen met hun partners miX-L, Spo- Comm en arvato digital services presenteerden zij hun visie onder de naam "Digital Sigange at the next level". Naar ons idee zullen de toekomstige digital signage oplossingen sterk gericht zijn op het verkrijgen van interactie met de kijkers van het beeldscherm. Deze interactie komt tot stand door de kijker uit te nodigen "iets te doen op het beeldscherm". Hierbij kan gedacht worden aan zoeken in een productcatalogus, het samenstellen van een product of misschien het spelen van een spel. Een andere ontwikkeling waar wij sterk voor pleiten is het geven van de mogelijkheid om eenvoudig en professioneel "zelf" content te kunnen beheren. Vooral in grotere organisaties zien we dat de content centraal wordt aangeleverd en maar zelden wordt geactualiseerd. Dit tot grote ergernis van de medewerkers die dagelijks “naast” het beeldscherm hun werkzaamheden verrichten. Deze mensen hebben goede ideeën welke informatie op het beeldscherm geplaatst zouden moeten worden. Zij weten immers het best wat er reilt en zeilt op hun locatie. Op de beurs zijn er goede gesprekken gevoerd met potentiële partners en klanten in verschillende landen. Door te praten over ideeën, concepten en het evalueren van het verleden zijn wij overtuigt dat we met Canvastix u de juiste digital signage oplossing kunnen bieden. Hieronder volgen enkele impressies van de beurs… Presenteren van onroerend goed middels koppelen van een database. Interactieve digital signage: Onder een productcatalogus, boven plaats voor trailers. Interactie: Nintendo WII geintegreerd met digital signage. Op 1 scherm wordt een vlak gereserveerd voor de WII beelden. Er omheen is ruimte voor nieuws en/of reclame boodschappen. Dit allemaal binnen 1 beeldscherm
 9. 9. Marina Hoogeveen, 2034865 10 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
 10. 10. Marina Hoogeveen, 2034865 11 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Narrowcasting binnen de overheid en de publieke sector Narrowcasting binnen de overheid en publieke sector is een ontwikkeling die pas sinds de laatste paar jaar in een stroomversnelling is geraakt. Nummertjesapparaten bij gemeentehuizen worden vervangen door een informatieschermen waarop men naar het juiste loket wordt verwezen, Bij een Ministerie hangen informatieschermen op de gangen en in wachtruimtes gevoed met RSS-feed die het laatste actuele binnenlands en economisch nieuws toont. Narrowcasting dient hier functioneel te zijn en niet commercieel van aard. Een overeenkomst met bijvoorbeeld toepassingen in winkels voor commerciele doeleinden zijn er wel degelijk: op de juiste tijd, plaats en manier communiceren. Denk aan een politiebureau waarbij de wachttijd voor het doen van aangifte actueel wordt aangeven en tips om inbraken te voorkomen etc.. Het draait hier dus om informatie die direct invloed heeft op het verkrijgen van informatie en om personen wegwijs te maken. Denk ook heel simpel aan een kort mededelingen scherm waarin u bijzonderheden voor een meeting kunt tonen of een relatie welkom kunt heten. Waarom narrowcasting hier geschikt voor is Narrowcasting is breed toepasbaar binnen de overheid en de publieke sector. Daar Narrowcasting tot gevolg moet hebben dat men wegwijs raakt binnen het pand en dat de bezoekers welkom kunnen worden geheten staat eenvoudig en ad-hoc wijzigen van de content centraal. Binnen 1 minuut heeft u het scherm gewijzigd met een korte mededeling, heel simpel. Want effectieve informatievoorziening hoeft niet ingewikkeld te zijn. De specifieke kenmerken; Zeer eenvoudig te bedienen, de receptionist(e) hoeft geen specieke kennis te hebben of cursus te volgen. Ad-hoc een persoon of organisatie welkom heten en binnen 1 minuut op de schermen publiceren Hoeft niet binnen het beveiligde netwerk te worden geintegreerd, TiC kan stand- alone draaien o.b.v. een eigen gesloten netwerk. Gericht RSS-feed tonen zoals Binnenlands- en Economisch nieuws. Een vorm van infotainment binnen de kantine of de ontvangsthal, campagnes en promotiefilms en bezoekersinformatie kunnen gecombineerd worden. Denk ook aan powerpoint presentaties tijdens recepties / borrels e.d.
 11. 11. Marina Hoogeveen, 2034865 12 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Feilloze informatieoverdracht bij Defensie Het bestaan van de defensieorganisatie staat of valt met de foutloze overdracht van informatie. Vanwege de grote belangen die er op het spel staan, moet kritieke informatie op het juiste moment worden doorgespeeld aan de juiste persoon op de juiste plaats. Scala kan daarbij een hele goede, ondersteunende rol spelen. Dankzij de uitgekiende software kan de informatie worden verspreidt vanaf één centrale locatie naar iedere locatie op elk gewenst tijdstip. Oók als de betreffende locatie een marineschip is in de Rode Zee. Natuurlijk is de scala software niet alleen geschikt voor de verspreiding van strategische en tactische informatie naar het militaire kader van de defensieorganisatie. De digital signage oplossing kan net zo goed worden ingezet om de cadetten op de KMA te informeren over de lunchaanbiedingen in het restaurant of over de speciale trainingsprogramma’s in de sportschool. Kortom: ook voor defensie is het mogelijk om iedere soort informatie, op ieder willekeurig moment te verspreiden naar iedere gewenste locatie. Scala software is geschikt voor de verspreiding van o.a.: - Strategische en tactische informatie - Algemene informatie voor het personeel - Dienstroosters, planningen en wachtschema’s - Aankondigingen lezingen en cursussen - Aankondigingen van activiteiten - Bewegwijzering en vluchtplannen - Aanbiedingen en welkomstboodschappen - Verjaardagen, jubilea, evenementen - Nieuws, weers- en verkeersinformatie Scala software wordt toegepast voor informatiedistributie naar; - Commando- en coördinatiecentra - Briefingsruimtes en trainingsruimtes - Studieruimtes en cursuslokalen - Balies, receptie- en ontvangstruimtes - Hallen, liften, trappenhuizen en gangen - Officiersmess, restaurants, koffiecorners en kantines - Personeelsruimtes, ontmoetingsruimtes
 12. 12. Marina Hoogeveen, 2034865 13 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
 13. 13. Marina Hoogeveen, 2034865 14 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Het vinden van een goede aansluiting bij de non-profit sector in de toekomst is van belang voor scala als voor hun potentiële klant. Scala zal hierdoor onder andere inkomsten genereren en de potentiële klant word verzorgt met een goed geregeld systeem waardoor de dagelijkse gang van zaken optimaal wordt ondersteunt en verbeterd. Duidelijke communicatie werkt positief, efficiënt en genereert begrip. Laat daarom de potentiële klanten tot de ontdekking komen wat de mogelijkheden zijn van Digital Signage. “Meer contact - meer effectiviteit - op de juiste plaats - op de juiste moment”. Duidelijke inlichtingen en voorlichting geven is van groot belang voor organisaties die zich bezigheden met ondersteuning van publieke aangelegenheden. Zoals; landelijke en lokale overheden gemeentes en provincies gezondheidszorg openbare orde en veiligheid rijksoverheid sociale instellingen musea medische sector ziekenhuizen openbaar vervoer HET EFFECT Van passanten shoppers maken Van shoppers kopers maken Informeren, adviseren en inspireren Merkbeleving bevorderen Sfeer verbeteren Wachttijdbeleving beïnvloeden Contactmomenten benutten Advertentie-inkomsten genereren Maar voordat je potentiële klanten wil laten ontdekken welke toegevoegde waarde digital Signage voor hen kan hebben, moet er onderzoek gedaan worden naar wat de wensen en behoeften zijn. Door op de hoogte te zijn van wat de potentiële klant graag zou willen veranderen, kan er een software ontwikkeld worden die aan sluit bij de manier waarop daarin kan worden voorzien.
 14. 14. Marina Hoogeveen, 2034865 15 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Wat is de dagelijkse gang van zaken bij die organisaties? Als je antwoord vind op die vraag kan je verder gaan onderzoeken naar op welke manier je waarde kan toevoegen aan die dagelijkse gang van zaken door het gebruik van Digital Signage. Vervolgens zou je op basis van de informatie die uit het onderzoek is gekomen, concepten kunnen ontwikkelen over mogelijke software die door digital signage waarde kan toevoegen aan het verloop van de dagelijkse gang van zaken. Ter verduidelijken het volgende voorbeeld; Bij defensie is het een feit dat er bij de dagelijkse gang van zaken sprake is van veel miscommunicatie. Die miscommunicatie ontstaan met name door het niet goed op de hoogte te zijn gesteld van bepaalde belangrijke gegevens(door bijvoorbeeld niet bereikbaar te zijn per telefoon). Bij de aanwezigheid van digital Signage kan deze miscommunicatie worden opgelost door de mogelijkheid om een melding per direct weer te geven op een scherm. Zo kan iedereen direct bereikt worden en kan dit helpen de miscommunicatie in het vervolg te voorkomen.
 15. 15. Marina Hoogeveen, 2034865 16 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’
 16. 16. Marina Hoogeveen, 2034865 17 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’ Op het gebied van narrowcasting zou ik meerdere content kunnen beschrijven die ik graag zie verschijnen in de toekomst. Deze content zal niet enorm afwijken van wat er al wel aanwezig is op het gebied van narrowcasting. Als eerste zou ik graag een content willen zien verschijnen waarbij nationaal en/of internationaal informatie punten zijn verspreid en je op basis van een eigen account alle informatie opvragen die je nodig hebt. Het moet een netwerk zijn dat is opgebouwd doormiddel van samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, organisaties & overheid. Je kan inspelen om je eigen wensen en behoefte waardoor er mede gegevens van jou worden opgeslagen, waardoor marktonderzoekers de mogelijkheid krijgen om tot 100% betrouwbare gegevens toegang te verkrijgen. Voorbeeld; Ik ben aan het winkelen en ik weet niet hoe laat de trein gaat. Dan kan ik zo een informatie punt opzoeken waar ik die gegevens wel kan opzoeken. Wat ik ook erg van belang is dat er een structuur wordt opgebouwd waarbij, nauwkeuriger dan dat het momenteel is, de bus tijden kunnen worden opgezocht. Waarbij buschauffeurs bijvoorbeeld ook door een knopje kunnen aangeven wat de eventueel vertraagde tijd is . Een andere functie van het object is de mogelijkheid om er een tegoed op te zetten dat je voor de betaling van bepaalde producten of diensten kunt gebruiken. Een nieuwe dienst die dan aangeboden zou kunnen worden is het digitaal registreren/opslaan van de parkeertijd. Voorbeeld; Als je dan tot de conclusie komt dat je langer nodig heb als je van te voren dacht, kun je bij zo een informatiepunt een tegoed opwaarderen. Dan hoef je niet helemaal terug te lopen en kan de parkeertijd verlengt worden. Door het tegoed wat ter plekke kan opwaarderen, kun je dan dus o. a. de verlengde parkeertijd betalen. Een hele andere content die me ook erg aan zou spreken is een „home screen‟. Hierbij kun je denken aan de combinatie van de algemene Digital Signage schermen die je overal ziet en de ipad. De schermen hoeven niet enorm te zijn maar geven wel de informatie weer die voor jou bestemd is. De ipad functie van het digitaal lezen van je krant is in dot geval gebaseerd op de enorme hoeveelheid folders waarvan je op zijn minst in 20% niet interessant vindt. Je kun dan de folders die je narmaal eigenlijk door de brievenbus krijgt thuis vanaf je home screen bekijken en daarbij gelijk selecteren welke producten je eventueel wilt gaan kopen. Buiten het losse scherm waarop je dit kunt bekijken, moet deze functie uiteraard aansluitbaar zijn op je eigen televisie.
 17. 17. Marina Hoogeveen, 2034865 18 Alternatieve opdracht ‘Digital Signage’

×