Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Mistä Nuorten hyvinvointikertomuksessa on kyse?

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 17 Ad

More Related Content

Similar to Mistä Nuorten hyvinvointikertomuksessa on kyse? (20)

Advertisement

Mistä Nuorten hyvinvointikertomuksessa on kyse?

 1. 1. Nuorten hyvinvointikertomus Mistä on kyse?
 2. 2. Nuorten hyvinvointikertomus sisältää tutkimus-, tilasto- ja kokemustietoa 15–29-vuotiaista helsinkiläisnuorista.
 3. 3. Helsingin kaupunki tuottaa palveluja, jotka edistävät nuorten hyvää elämää ja mahdollistavat nuorille taitojen ja kykyjen käytön. Viranomaiset tarvitsevat jatkuvasti luotettavaa ja monipuolista tietoa nuorten arjesta.
 4. 4. Hyvinvointikertomus vahvistaa tietoon perustuvaa päätöksentekoa. Monipuolinen tieto nuorista rikastaa päättäjien ja kaupungin työntekijöiden käsityksiä nuorten tarpeista.
 5. 5. Nuorten hyvinvointikertomus sisältää: • Monipuolista indikaattoritietoa nuorten elinoloista • Tutkimustietoa helsinkiläisistä nuorista • Nuorten ja heidän parissaan työskentelevien kokemustietoa eli lehtijutuiksi kirjoitettuja haastatteluja • Arkea kommentoivia blogitekstejä
 6. 6. Hyvinvointikertomuksen sisältö jakautuu kahdeksaan osa-alueeseen:
 7. 7. Osa-aluejako mukailee filosofi Martha Nussbaumin kehittämää toimintavalmiuksien teoriaa. Nuori on ajattelussa aktiivinen toimija, joka käyttää taitojaan ja kykyjään itsensä ja ympäristönsä hyväksi.
 8. 8. • KUVA
 9. 9. ”Toimintakykylähestymistapa alkaa hyvin yksinkertaisesta kysymyk-sestä: Mitä ihmiset todella voivat tehdä ja olla? Mitä todellisia mahdollisuuksia heillä on tarjolla?” Martha Nussbaum kirjassaan Creating Capabilities– The Human Development Approach
 10. 10. • KUVA
 11. 11. Hyvinvointikertomus-verkkosivusto päivittyy jatkuvasti. Tilastotietokantaa päivitetään vuosittain. Nuorten ja heidän parissaan työskentelevien tarinoita hyödynnetään myös muilla kaupungin verkkosivustoilla.
 12. 12. Hyvinvointikertomuksen
 13. 13. nuortenhyvinvointikertomus.fi

×