L'AIGUA

805 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
805
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
220
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L'AIGUA

 1. 1. L'AIGUA
 2. 2. ELS ESTATS DE L'AIGUA I ELS CANVIS D'ESTAT ● ● Podem trobar l'aigua en tres estats a la natura: sòlid, líquid i gasós. L'aigua depenent de si es refreda o s'escalfa pot canviar d'estat.
 3. 3. EXPERIMENTEM ELS CANVIS D'ESTAT Per tal de comprovar per nosaltres mateixos els canvis d’estat vam decidir fer un experiment a la cuina de l’escola.
 4. 4. FUSIÓ Vam posar una olla amb glaçons al foc.
 5. 5. Al cap d'una estona, amb l'escalfor del foc, l'aigua es va començar a fondre. FUSIÓ (de sòlid a líquid).
 6. 6. EVAPORACIÓ Una vegada vam tenir l'aigua en estat líquid ens vam fixar que al cap d'una estona es va començar a evaporar. EVAPORACIÓ (de líquid a gas).
 7. 7. CONDENSACIÓ Per tal de comprovar la condensació de l'aigua vam tapar l'olla amb una tapadora i vam esperar una estoneta més. El vapor de l'aigua al xocar amb la tapadora es va condensar, és a dir, es va tornar líquida. CONDENSACIÓ (de gas a líquid).
 8. 8. SOLIDIFICACIÓ Per comprovar aquest canvi d’estat vam posar aigua líquida de l’aixeta dins d’una bossa per fer glaçons i la vam posar al congelador. Al cap d’uns dies vam comprovar que s’havia congelat, és a dir que s’havia solidificat.
 9. 9. SOLIDIFICACIÓ (de sòlid a líquid)
 10. 10. EL CICLE DE L'AIGUA L’aigua es mou contínuament pel planeta. El moviment continu de l’aigua, així com els seus canvis d’estat, s’anomena cicle de l’aigua.
 11. 11. ACTIVITAT DE CONSOLIDACIÓ Per tal de consolidar el què havíem après vam fer una activitat on havíem d'escriure en un esquema els diferents noms del cicle de l'aigua.
 12. 12. TREBALL EN GRUP I EXPOSICIÓ ORAL La darrera part del projecte la vam fer mitjançant un treball en grup. Vam fer quatre murals sobre el tema de l'aigua: ● ● ● ● Els tres estats de l'aigua Els canvis d'estat El cicle de l'aigua Les curiositats de l'aigua Ens vam repartir en quatre grups de feina i ens vam repartir les diferents tasques a fer entre els membres del grup. Una vegada vam tenir fets els murals vam convidar als fillets i filletes de P-5, que també estudiaven la mar, i els hi vam explicar el que havíem après sobre l'aigua amb suport visual.
 13. 13. TREBALLANT EN GRUP
 14. 14. EXPOSICIONS ORALS DELS NOSTRES TREBALLS

×