Guia didàctica de japó ii.

287 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
287
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Guia didàctica de japó ii.

 1. 1. GuiaDidàcticade JapóMargarita Bauçà Cerro19/11/2012
 2. 2. Fitxa tècnicaTítolProjecte JapóAutorMargarita Bauçà Cerro, del grup “La volta al món”Urlhttp://www.symbaloo.com/mix/japoAny2012IdiomaEn llengua catalana, encara que els alumnes també podran veure i aprendre unpoc sobre l’idioma del país, el japonès.TemàticaConèixer Japó i la seva manera de viure, com les costums i tradicions. A mésde reflexionar sobre la multiculturalitat i el respecte als altres.TipologiaExplicació de diferents aspectes de Japó amb exercicis.Requeriments tècnicsAmb qualsevol navegador amb accés a Internet, com són exemples GoogleChrome o Internet Explorer, es pot accedir al recurs. A més, amb una PissarraDigital es poden fer les activitats entre tots junts.
 3. 3. Descripció breuEn el programa Symbaloo els alumnes podran veure un camí de diferents blocs,cada un d’ells posa quin ordre han de seguir els alumnes per poder anaravançant fins arribar a l’activitat final.Els alumnes podran llegir informació de diferents aspectes sobre aquest país idesprés hauran de fer una sèrie d’activitats de manera intercalada per repasarel que han llegit amb anterioritat i comprovar que lo han entès.És a dir, gràcies a aquest recurs els alumnes podran aprendre sobre unarealitat que és molt diferent a la seva però que igualment han de respectar,però per poder-la respectar primer han de saber sobre les seves costums iformes de vida. A més, podran conèixer aquesta realitat a partir de diferentsrecursos que es troben a Internet i que ells també podran elaborar i compartiramb els seus companys, i així aprendre a compartir informació creada per ells irespectar les opinions i les informacions dels altres.Justificació i aportacionsCada vegada és més important tractar el tema de la multiculturalitat, i sobretotfer conèixer aquesta realitat als infants des de ben petits ja que cada vegada hiha una major globalització, i en conseqüència, un major canvi de cultures.Cada vegada és major el nombre de persones que emigren a altres països, iactualment ens trobam amb una societat on conflueixen diferentes cultures i elsalumnes han d’aprendre a respectar aquesta multiculturalitat. Però nosaltrespensam que per poder respectar primer hem de conèixer, per això hemelaborat una sèrie d’activitats relacionades amb aquesta temàtica estudiantdiferents països, on els alumnes coneixeran com a mínim un país de cadacontinent.En aquest cas, els alumnes treballaran la realitat de Japó per després poder-lacomparar amb la nostra realitat, societat, costums, tradicions, entre altres.
 4. 4. Àrees curriculars - Coneixement del medi. - Educació musical. - Llengua catalana. - Educació plàstica. Objectius - Conèixer i respectar altres cultures. - Conèixer la realitat de Japó. - Comparar diferentes cultures. - Respectar la opinió dels companys. - Utilitzar les eines i els recursos de manera correcta. - Elegir la informació adequada. - Saber extreure la idea principal del tema. Continguts Els continguts que es treballen són els següents:- Identificació i descripció d’emocions i sentiments, i respecte pels altres.- Planificació i participació de manera autònoma, creativa i responsable.- Valoració de la diversitat cultural com una font d’enriquiment personal i social.- Ús de les tecnologies de la informació i la comunicació i de fonts documentals i audiovisuals per a la recerca d’informació, valorant els continguts obtinguts. Competències Les competències bàsiques que es treballen són les següents: -Competència en coneixement i interacció amb el món físic -Competència social i ciutadana -Competència en aprendre a aprendre -Competència en comunicació lingüística -Competència digital i en el tractament de la informació -Competència cultural i artística
 5. 5. TemporalitzacióLa durada aproximada són de 20 hores aproximadament, encara que tambédepèn de cada alumne i de cada classe.DestinatarisEls destinataris seran els alumnes de 2n cicle encara que també es podria ferservir en altres cicles com primer o tercer amb les seves adaptacions imodificacions pertinents ja que hi ha activitats difícils per a nins de primer cicle,i hi ha activitats massa fàcils per a alumnes de tercer cicle.Descripció detalladaAquest recurs que podem trobar a la plataforma Symbaloo es divideix endiferents parts, és a dir, hi ha 11 links o pàgines web diferents però a la vegadainterrelacionades entre elles, per poder entendre millor el material el dividiremen 11 parts diferents cada una relacionada amb un bloc del Symbaloo:1. El primer és una presentació que trobam a Slideshare. Els alumnes haurande llegir la informació per poder tenir una idea general del país ja que podentrobar informació sobre el clima, la geografia, la religió o la moneda.2. A partir de la informació que han llegit a la presentació anterior hauran de ferun mural virtual a partir de Glogster, on cada alumne farà el mural depenent dela informació que és més rellevant per a ell o ella.3. Els alumnes seguiran coneixement més Japó amb una presentació aGoogleDrive, on s’explica la cultura musical, els proverbis i els origamis. A més,hi ha una dispositiva on explica com fer una grulla de paper amb origami per aque els alumnes ho intentin fer.4. Els alumnes hauran d’omplir uns mots encreuats a partir de la informació quehan llegit anteriorment a partir de Kubbu.
 6. 6. 5. Els alumnes llegiran més informació sobre Japó en una presentació enSliderocket, on podran aprendre els diferents tipus de teatre tradicional de Japó,els esports més importants i els tipus d’escriptura. A més, podran aprendrealgunes frases amb japonés.6. Els alumnes hauran de fer un mapa conceptual a partir del programa Kubbusobre la informació anterior. A més, es proporciona un exemple de mapaconceptual per a que vegin com s’ha de fer i poder tenir una idea general.7. Llegiran en un document en Scribd la vestimenta, la vivenda i la educacióque es dóna a Japó i així poder comparar amb la nostra cultura.8. Hauran de fer una activitat que ja hem elaborat en Educaplay. En concret,els alumnes hauran de completar una Sopa de Lletres.9. En la pàgina de Calaméo podran llegir un llibre fet per nosaltres sobre elsdiferents jocs tradicionals que es juga a Japó.10. Es mostra un exemple de llibre que es pot fer en Batalugu, i després elsalumnes hauran de fer el seu propi llibre de com integrarien a un alumnenouvingut japonés a la nostra societat.11. Finalment, tots els alumnes escriurien en un GoogleDrive de tota la classeles seves reflexions sobre el tema, i sobretot, què han après i que pensen de ladiversitat i de la multiculturalitat, concretament de Japó, en aquest cas. I així,els alumnes podran llegir els comentaris dels seus companys i que els altrespuguin llegir les seves reflexions.
 7. 7. Formes d’úsAquest material es pot utilitzar de moltes maneres diferents:Es pot fer de manera individual a on cada alumne accediria de maneraindividual al Symbaloo i seguiria les passes i el camí indicat fins arribar al final.Es pot fer de manera col·lectiva en petits grups a on els alumnes es dividirienen petits grups i s’ajudarien mútuament per arribar al final.I finalment, també es pot fer de manera grupal entre la mestra fent de guia i totsels alumnes utilitzant la pissarra digital.A més, una cosa positiva d’aquest recurs és que els alumnes també podencontinuar o poden fer el camí totes les vegades que vulguin fomentantl’autoaprenentatge.Orientacions per al desenvolupament: abans, durant i després del’activitat.Abans de realitzar aquestes activitats els alumnes hauran feta una activitatinicial on els presentarem el tema de la multiculturalitat per a que comprenguinla importància de treballar-la.A més, després d’aquesta presentació els alumnes veuran una presentaciósobre un conte on s’explica la història d’unes plantetes que, encara que siguindiferentes unes a les altres s’ajuden mútuament per poder sobreviure. Així, elsalumnes podran veure i interactuar en un conte sobre el respecte i laimportància de que tothom s’ajudi per poder seguir endavant.Després d’aquesta presentació general i el conte, començaran a treballar elsdiferents països, i un d’ells és Japó. Els alumnes podran anar llegint i aprenentsobre els diferents països que hem proposat d’una manera divertida ja quetambé tindran la oportunitat de fer jocs relacionats amb aquest tema.Finalment, quan els alumnes hagin acabat de fer tots els països hauran derespondre a una webquest on seguiran aprenent sobre els països anterios,però aquesta vegada només d’un aspecte específic de cada país, per exemple,de Japó aprendran sobre la Cerimonia del Té.A més, faran un programa de ràdio entre tots els alumnes per explicar el quehan après i que pensen ells de la multiculturalitat i el respecte.
 8. 8. AvaluacióPer la avaluació el que principalment es valorarà que els alumnes hagin entèsla necessitat de respectar als altres i de conèixer altres cultures.A més de que facin correctament les diferents activitats ja que és com unresum del que han llegit anteriorment i ens serveix com a orientació de si elsalumnes ho fan bé o que, realment, no han entès la explicació.Bibliografia i webgrafiawww.symbaloo.com/mix/japowww.slidshare.net/MargaBauCerro/benvinguts-a-jap-15140603www.glogster.com/margabaucerro/japo-classe-/g-6l65ihk7gio639hdcmbpfa0https://docs.google.com/presentation/d/1pl5BfO2Ssx8fX27rfiM51KccFp5zPmUlm98L5GMGw/edit#slide=id.pwww.kubbu.com/student/?i=1&a=32672_jahttp://portal.sliderocket.com/CONTB/90EBF97A-0206-4039-A956-B003FEFF619Bhttps://bubbl.us/https://docs.google.com/document/d/1hZHlA7S3xcefDyGKpxHvlh0zP-YgMDEP7jMGhP-9cmg/edithttp://es.scribd.com/doc/112973999/Seguim-aprenenthttp://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/725604/japo__sopa_de_lletres.htmhttp://es.calameo.com/read/0017857372cb72c514bd9http://batalugu.com/ver2/viewer.php?bid=6571https://docs.google.com/document/d/1tqYdVS8WEU1H-0TQ45mpSXDguxsm4_-0V3MGRgoQ0E0/edithttp://www.aprenderjapones.com/index.php?content=geogra&lang=eshttp://www.uy.emb-japan.go.jp/espanol/Info%20Japon/un%20poco%20de%20Japones.htmhttp://flagpedia.net/es/japonhttp://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0223443http://www.historia-religiones.com.ar/el-sintoismo-58http://etimologias.dechile.net/?proverbio
 9. 9. http://www.ceibal.edu.uy/contenidos/areas_conocimiento/mat/origami/qu_es_origami.htmlhttp://www.flickr.com/photos/limetom/4690357222/http://www.flickr.com/photos/23881436@N05/3932346758/http://www.flickr.com/photos/takashi/3897373/http://www.flickr.com/photos/imcari/2540097887/http://www.flickr.com/photos/39966322@N02/3719247224/http://www.flickr.com/photos/vee_smith/2760358202/http://www.flickr.com/photos/crisayvit/7503203354/http://web-japan.org/nipponia/nipponia26/es/topic/index.htmlhttp://visualkeisp.foroactivo.net/t593-juegos-tradicionales-japoneseshttp://www.flickr.com/photos/cookiem/92552893/http://www.flickr.com/photos/50563028@N08/4635057314/http://www.flickr.com/photos/sidereal/2314620853/http://www.google.es/imgres?um=1&hl=es&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=uX_Xct-nEGugwM:&imgrefurl=http://salaamarilla2009.blogspot.com/2010/02/el-juego-del-hilo.html&docid=RBbb68IqqnD2pM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_N5LZRKe1ohE/S2oR_m6lYsI/AAAAAAAACcI/OSdpd-ZoCaY/s400/cuerda17.jpg&w=225&h=188&ei=EhudUJP2FZDs0gWdsICACw&zoom=1&iact=rc&dur=352&sig=104984016508630969187&page=1&tbnh=141&tbnw=173&start=0&ndsp=19&ved=1t:429,r:0,s:0,i:66&tx=46&ty=93www.flickr.com/photos/javierpais/4781419026http://www.flickr.com/photos/29278394@N00/2812601840/http://www.flickr.com/photos/skrb/5984354533/http://www.flickr.com/photos/pureblacklove/7172716658/http://www.flickr.com/photos/ken_san/141117838/http://www.flickr.com/photos/epler/525770620/http://www.flickr.com/photos/mshades/132278442/http://www.flickr.com/photos/wexnercenter/1285355971/http://www.flickr.com/photos/ianlewis/40238325/http://www.flickr.com/photos/mroach/2840685120/http://www.flickr.com/photos/chromatic/2393287573/
 10. 10. http://www.flickr.com/photos/prognatis/2331996430/http://www.flickr.com/photos/15652083@N06/3097607110/http://www.flickr.com/photos/malungo/245657094/http://www.flickr.com/photos/ponce2007/2961677587/http://www.flickr.com/photos/puenteaereo/6990398787/http://www.flickr.com/photos/royalt/17719953/

×