Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tns nipo onderzoeksrapport hyves versus facebook

18,688 views

Published on

Loopt Hyves leeg? Is Hyves ten dode opgeschreven? Je zou het wel denken als je her en der de commentaren leest. Maar elke mening is er ook maar één. Je kunt het maar beter meten, dan weet je het. En dat deed TNS NIPO.
Met TNS NIPO Clicks monitort en analyseert (op anonieme basis) het onderzoeksbureau continu het surfgedrag van 15.000 Nederlanders. We onderzochten de scores voor Facebook en Hyves voor de zes maanden van juni tot en met november van dit jaar. Om de meting in een wat breder perspectief te kunnen plaatsen, namen we ook de scores voor MySpace, LinkedIn en Twitter mee.

Published in: Technology
 • D0WNL0AD FULL ▶ ▶ ▶ ▶ http://1lite.top/Gvy5c ◀ ◀ ◀ ◀
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Hoi Pieter,
  Op dit moment durven wij op basis van ons meetinstrument - TNS NIPO Clicks - nog geen harde uitspraken te doen over leeftijdsverdeling. We weten weliswaar wie de hoofdgebruikers zijn van de computers waarop onze trackers zijn geïnstalleerd, maar uiteraard kunnen andere gezinsleden of huisgenoten ook van die computer gebruikmaken. We werken aan technische en procedurele verbeteringen die ons in staat stellen in de nabije toekomst wel op persoonsniveau betrouwbare uitspraken te kunnen doen.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Hi Marcel,
  weet je meer over leeftijdverdeling? Ik heb het gevoel dat Hyves een enorm verlies onder twintigers en dertigers compenseert met dito groei in de tiener-hoek. Kinderen die inderdaad vaker kort kijken. Een gemiddelde leeftijd rond 30 zou zelfs een deuk in de verdeling rond 30 kunnen verhullen.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dank voor je toelichting Tjerk, ik snap jouw punt nu.
  Het zou kunnen dat Facebook-gebruikers zich minder zorgen maken om hun privacy dan Hyves-gebruikers, maar ik dan dat niet bevestigen uit eigen onderzoek. Het is mij uiteraard niet ontgaan, dat Facebook regelmatig onder vuur ligt vanwege privacy-issues.
  Wij denken echter dat deelnemers aan TNS NIPO Clicks, ons intenet tracking-onderzoek, vooral deelnemen omdat ze TNS NIPO vertrouwen. Veel van de huishoudens in onze respondenten-database nemen al jarenlang deel aan onze onderzoeken. Ze weten dat wij heel zorgvuldig met hun gegevens omgaan.
  Overigens maakt het voor de trend die wij waarnemen geen verschil. Wij meten internetgedrag immers voortdurend onder dezelfde groep mensen. Als die groep beduidend vaker op Facebook te vinden is dan een half jaar geleden, dan is er dus duidelijk sprake van een ontwikkeling.

  Groet,

  Marcel
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Nou wellicht begrijp ik het verkeerd. Maar het onderzoek is uitgevoerd onder mensen de willens en weten meedoen met TNS Nipo, en die hun surgedrag delen? Juist? Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit niet willen. Die mensen neem je dus niet mee in je sample. De mensen die meedoen zijn dus over het algemeen relaxter over het delen van prive gevoellig informatie (aanname). Dit kleurt het resultaat van het onderzoek (selectie).

  Dit staat bekend als de selection bias:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Selection_bias

  Nu neem ik aan dat hier vast goed over na is gedacht bij TNS Nipo om dit te voorkomen.. maar dat kan ik niet afleiden uit de sheets. Wellicht kun je dit toelichten?
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

×