Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0 key lessonfull++

379 views

Published on

A basic lesson including the different types of Extended Answers.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

0 key lessonfull++

  1. 1. THE VERB BE (am, is, are)Statement: You are a student.Yes/No Question: Are you a student?Short answer: Yes, I am. No, I’m not.Full answer: Yes, I am a student.No, I’m not a student.Extended answer: Yes, I am. I study at Am High School.No, I’m not. I am a teacher.Yes, I am a student. I’m a student at the Amazonas High School.No, I‘m not a student. I’m an English teacher.
  2. 2. THE VERB BEStatement: You are a student.WH-Question: What are you?Short answer: a student.Full answer: I am a student.Extended answer:I am a student. I study at the Amazonas High School.WH-Questions: Who are you?Where are you?How are you?When are you home?Why are you happy?
  3. 3. THE AUXILIARY DO (DOES)Statement: I study English.Yes/No Question: Do you study English?Short answer: Yes, I do. No, I don’t.Full answer: Yes, I study English.No, I don’t study English.Extended: Yes, I do. I study English at Am High School.No, I don’t. I study Math.Yes, I study English. I study it at the Amazons High School.No, I don’t study English. I study Math at Montufar H.S.
  4. 4. TYPES OF EXTENDED ANSWERYes/No Question: Are you a student?Addition: Yes, I am a student, and I am an athlete, too.Contrast: No, I’m not a student, but I am a teacher.Choice: No, I’m not a student, or a teacher.Denial: No, I’m neither a student nor a teacher.Probability: Yes, I’m either a student or a teacher.Possibility: Yes, I’m both a student and a teacher.Description: Yes, I’m a student. I’m a very good English student.Narration: Yes, I’m a student. I’m a very good English student. I studyEnglish since 2000. I’m about to graduate next year….Reason: No, I’m not a student, because I’m a teacher.
  5. 5. THE AUXILIARY DO (DOES)Statement: I study English.WH-Question: What do you study?Short answer: English.Full answer: I study English.Extended answer:I study English. I study it at the Amazonas High School.WH-Questions: Who studies English?Where do you study English?How do you study English?When do you study English?Why do you study English?
  6. 6. THE AUXILIARY DO (DOES)Statement: She studies English.Yes/No Question: Does she study English?Short answer: Yes, She does. No, she doesn’t.Full answer: Yes, she studies English.No, she doesn’t study English.Extended:Yes, she does. She studies English at the Am High School.No, she doesn’t. She studies Math.Yes, she studies English. She studies it at the Amazons High School.No, She doesn’t study English. She studies Math at the Montufar H.S.
  7. 7. THE AUXILIARY DO (DOES)Statement: She studies English.WH-Question: What does she study?Short answer: English.Full answer: She studies English.Extended answer:She studies English. She studies it at the Amazonas High School.WH-Questions: Who studies English?Where does she study English?How does she study English?When does she study English?Why does she study English?
  8. 8. THE AUXILIARY DO (DOES)WH-Question: What does she study?Addition: She studies math and she also studies English.Contrast: She studies math, but she doesn’t study English.Choice: She studies math or she studies English.Denial: She doesn’t study neither math nor English.Probability: She studies either Math or English.Possibility: She studies both Math and English.Description: She studies the official language in the world, English.Narration: She studies the official language in the world, which isEnglish. She studies it since the year 2000. She’s gonna graduatenext year….Reason: She studies math because she can’t study English.
  9. 9. THE AUXILIARY OR MODAL CANStatement: He can play the guitar.Yes/No Question: Can he play the guitar?Short answer: Yes, he can. No, he can’t.Full answer: Yes, he can play the guitar.No, he can’t play the guitar.Extended:Yes, he can. He can play the guitar very well.No, he can’t. He can play the piano instead.Yes, he can play the guitar. He plays in a band as the leading guitar.No, he can’t play the guitar, but he can play the piano.
  10. 10. THE AUXILIARY OR MODAL CANStatement: She can play the flute.WH-Question: What can she play?Short answer: The flute.Full answer: She can play the flute.Extended answer:She can play the flute. She plays it in the Symphony Orchestra.WH-Questions: Who can play the flute?Where can she play the flute?How can she play the flute?When can she play the flute?Why can she play the flute?
  11. 11. THE AUXILIARY OR MODAL CANWh-Question: What can she play?Addition: She can play the flute and the piano, too.Contrast: She can play the flute, but she can’t play the piano.Choice: She can play the flute or the piano.Denial: She can’t play neither the flute nor the piano.Probability: She can play either the flute or the piano.Possibility: She can play both the flute and the piano.Description: She can play the sweetest musical instrument, the flute.Narration: She can play the sweetest musical instrument of aSymphony Orchestra, which is the flute.If not played well the sound ofthe flute might become annoying.Reason: She can play the flute because likes it.
  12. 12. THE PRESENT PROGRESSIVEStatement: You are studying.Yes/No Question: Are you studying?Short answer: Yes, I am. No, I’m not.Full answer: Yes, I am studying.No, I’m not studying.Extended answer: Yes, I am. I’m studying English now.No, I’m not studying. I’m playing cards.Yes, I am studying. I’m studying at the Amazonas High School.No, I‘m not studying. I’m playing in a soccer team.
  13. 13. THE PRESENT PROGRESSIVEStatement: You are studying.WH-Question: What are studying?Short answer: English.Full answer: I am studying English.Extended answer:I’m studying. I’m studying English at the Amazonas High School.WH-Questions: Who are you studying with?Where are you studying?How are you studying?When are you studying?Why are you studying?
  14. 14. THE PRESENT PROGRESSIVEYes/No Question: What are you studying?Addition: I’m studying English and music also.Contrast: I’m studying English, but it’s difficult for me.Choice: I’m studying English now or Math tomorrow.Denial: I’m not studying neither English nor Math.Probability: I’m having fun either studying English or Music.Possibility: I’m studying both English and Music.Description: I’m studying the most important language, English.Narration: I’m studying the most important language nowadays,English, which is called the official language in the world.Reason: I’m studying English now because I need it urgently.
  15. 15. ADVERBS OF FREQUENCY «BE-DO»Statement: I’m always on time for classes.Statement: I always do my homework on time.WH-Question: Are you always late class?Do you always do your homework on time?Short answer: Yes, I am. No, I’m not.Yes, I do. No, I don’t.Full answer: Yes, I’m always on time for class.Yes, I usually do my homework on time.Extended answer:Yes, I’m always on time for class. I’m a punctual person.No, I never do my homework on time. Apart from that, Isometimes do my homework in class.
  16. 16. ADVERBS OF FREQUENCY «BE-DO»Statement: I’m always on time for classes.Statement: I always do my homework on time.WH-Question: How often are you on time to class?How often do you do your homework on time?Short answer: Very often.Almost always.Full answer: I’m always on time to class.I usually do my homework on time.Extended answer:I’m always on time to class. I’m a punctual person.I never do my homework on time. Apart from that, Isometimes do my homework in class.

×