å Se helheten epi frokostseminar

849 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
849
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Start: Vi lever i dag i en verden hvor web er omfavnet av de aller fleste markedsførere, informatører og forretningsansvarlige. Det er strålende, men nå står vi ovenfor nye utfordringer – etter hvert som adferd på nett bygger seg opp blir det mer viktig å ikke bare ha kontroll på det som skjer på site, men også å se hvordan webløsningen samspiller med alle aktiviteter på tvers av kanaler.
 • Web mestrer vi godt, og vi har etablert gode løsninger for å tilgjengeliggjøre tjenester og informasjon på websteder. Markedet har beveget seg fra å prøve seg frem til å optimalisere. Utfordringen i dag er å se websted i sammenheng med øvrige touch points og kanaler. Vi har i dag utmerkede webløsninger, men de er ofte bygget med avgrenset samspill med andre deler av virksomheten. Det være seg om det er en offentlig tjeneste, varehandler eller tjenestebedrift.
 • Brukeropplevelsesfaget er mekanismen for å optimalisere en webløsning, og det er bra. Vi har en rekke gode verktøy og best practice erfaringer som gir oss gode løsninger. Men usabilityfaget er kanskje i overkant fokusert på å tilrettelegge for bruk av en spesifikk funksjon og tjeneste, og ikke opplevelsen av tjenester og merkevare i et helhetsperspektiv og på tvers av kanaler og virkemidler. Det å etablere en mest mulig transaksjonseffektiv web, er kanskje ikke alltid det beste for alle. Det ER litt rart at alle nettsteder ser så like ut – er det fordi det er det eneste riktige, eller er det fordi vi spesialiserer oss rundt best practice i alt for stor grad?
 • Dessuten er web/internett blitt langt mer kompleks, og semantisk. Det å bygge destinasjoner er ikke nødvendigvis riktig når man skal utnytte Internett. Mange informasjonstunge nettløsninger opplever en sterk bevegelse mot at deres innhold oppleves utenfor selve nettløsningen – dette er viktig å ta inn over seg. Syndikering, tilgjengeliggjøring, deling må ofte tas hensyn til når man bygger løsninger i dag – ikke bare mellom egeneide løsninger, men mot nettsteder ”der ute”. Dette handler ikke om spesifikt å tilpasse seg Facebook, men å forstå de sosiale og semantiske strukturene som internett i dag preges av.
 • Markedsførere har tradisjonelt fokusert på å forstå målgruppen og bygge kommunikasjonsstrategier og utvikle kreative strategier og tiltak for å bygge bevissthet, lojalitet og kjøpsadferd.
 • Markedsfolket har i stedet for brukertester gjennomført sin efffektmåling gjennom brandtrackere etc, og selvsagt hvorvidt de klarer øke salg. Dette er gode analyser, men de er i motsetning til webmålinger ikke realtidssterke. Analysen kommer ofte i etterkant.
 • Vi klarer å optimalisere bruk av innstikk i en avis, den enkeltstående webløsningen, reklamen og butikklokalet. Vi er flinke til å gjøre dette på basis av empirisk kunnskap knyttet til det spesifikke virkemiddelet eller kanalen. Men vi klarer ikke nødvendigvis å se helheten gjennom å sammenstille informasjonen på tvers av disse ”siloene” av kunnskap.
 • Vi vet altså mye om hver kanal – men kunnskap er ikke det samme som innsikt.
 • Hva vet vi egentlig? Vi har oversikt i siloer, men klarer vi å se sammenhenger? Selv med all den spesialistkunnskapen vi har står vi litt rådville når vi skal se sammenhengen mellom ulike tiltak i ulike ”kanaler”
 • Dashboards er løsningen :-)
 • Sammenstiller data fra ulike kilder i en tidslinje, og sikrer en oversikt vi bare kunne drømme om for noen år siden. Gjennom denne typen løsninger (i bildet Penetrace) kan man hente data fra ulike kilder som adtracking, brandtracking, siteanalytics, butikkdata etc etc. og få de sammenstilt på en måte som gir deg mulighet til å måle sammenhenger.
 • Vet man hva man vil måle, og hvorfor, setter vi det hele inn i scorecards som måler relevante KPIer på tvers av tiltak og kanaler. Dette gir strategisk ledelse et helt annet innsyn i helheten og styringsverktøy, og ikke minst gir det konsulenter og rådgivere et utmerket overblikk og informasjon om hvordan det man utvikler fungerer i det store bildet.
 • Webstruktur for fremtiden defineres helt annerledes i dag enn før, og gjennom systemoversikter som den dere ser her (McCann eksempel) kan vi sette webutvikling i en mer reell kontekst. Det gir oss langt bedre løsninger – i alle kanaler.
 • Og det gir deg suksess 
 • å Se helheten epi frokostseminar

  1. 1. a part of McCann Worldgroup, Norway Å se helheten……
  2. 2. a part of McCann Worldgroup, Norway
  3. 3. a part of McCann Worldgroup, Norway
  4. 4. a part of McCann Worldgroup, Norway
  5. 5. a part of McCann Worldgroup, Norway
  6. 6. a part of McCann Worldgroup, Norway
  7. 7. a part of McCann Worldgroup, Norway
  8. 8. a part of McCann Worldgroup, Norway
  9. 9. a part of McCann Worldgroup, Norway
  10. 10. a part of McCann Worldgroup, Norway
  11. 11. a part of McCann Worldgroup, Norway
  12. 12. a part of McCann Worldgroup, Norway
  13. 13. a part of McCann Worldgroup, Norway Levelofinterest Own media Bought media Earned media Advertising Physical touch points PR & Media partnerships Digital activation Website Mobile Campaign Communication Story driven Interest driven Service driven Awareness driven StoreCall centre Personalized service
  14. 14. a part of McCann Worldgroup, Norway Takk for oppmerksomheten kjetil.manheim@mccann.no Twitter.com/manheim +4790064675

  ×