Nbtp op mer-kelijk cv slideshare

472 views

Published on

Workshop Opmerkelijk cv voor de NBTP (Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie) op het congres Inspire! op 10 oktober 2013 in Amersfoort

2 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
472
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
2
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Nbtp op mer-kelijk cv slideshare

 1. 1. Een opMERKelijk cv! Congres Inspire ~10 oktober 2013
 2. 2. Waarom een cv?
 3. 3. …hoe spring je er uit??
 4. 4. Personal Branding
 5. 5. Jezelf zichtbaar maken op een professionele, zelfbewuste en strategische manier vanuit je persoonlijke kracht en authenticiteit
 6. 6. .... door je persoonlijke stempel op je cv te zetten!
 7. 7. Mythes en Feiten over het cv
 8. 8. MOET  Contactgegevens  Werkervaring (antichronologisch!!) - ook nevenactiviteiten vrijwilligerswerk, parttime werk, tussenperiodes en stages  Onderwijs, opleidingen, trainingen, cursussen  Persoonlijk profiel MAG  Foto  Ambities, doel of zoekprofiel  Realisaties / Successen  Persoonlijke informatie: leeftijd, liefhebberijen, “weetjes” etc.  Software / automatisering  Talen  Hobby’s NIET  Referenties  Jokken!!!
 9. 9. Omlijst jezelf!
 10. 10. Personalia of Contactgegevens?
 11. 11. Volgorde Antichronologisch!
 12. 12. Lettertype Times New Roman is een ouwerwets maar veelgebruikt “papierlettertype”: klassiek, sierlijk maar minder goed leesbaar op het scherm en op smartphones en tablets etc. Cambria is de ‘hippere’ versie van een papierlettertype en voorkeurslettertype in de nieuwe versies van Word. Kies een strak “schermlettertype”: bijv. Calibri, dat ook een voorkeurslettertype is in nieuwe versies van Word. Century Gothic is ook heel mooi. Trebuchet is ook wat actueler. Arial is inmiddels wat ouwerwets en standaard en een beetje saai! Let op, vooral geen Comic Sans gebruiken! Ook niet: te veel verschillende lettertypes en opmaak op één cv.
 13. 13. “Ik” boodschap voor de “ander”
 14. 14. Wees niet te bescheiden!
 15. 15. Positief Taalgebruik
 16. 16. Onderscheidend Taalgebruik
 17. 17. De kracht van 3
 18. 18. Vertel je verhaal, maar ……
 19. 19. … en rijg een rode draad.....
 20. 20. Vormgeving
 21. 21. • Vormgeving moet de inhoud en het doel ondersteunen • Vormgeving zegt ook iets over jou als persoon • Gebruik niet te veel verschillende “formats” in je cv (vet, onderstreept, tabs, kolom men, dubbele puntjes) • Rustig lettertype, consequent met hoofdletters, afkortingen en punctuatie en “wezen” • Werk ook eens met losse tekstblokken. Ja, ik denk dat we de beste kandidate voor de secretaresse functie wel hebben gevonden..... • Het hoeft niet per se in de standaard volgorde, als het maar duidelijk is (koppen!)

×