Treball esports

540 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
540
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 •  
 •  
 • Treball esports

  1. 1.                  ELS                      ESPORTS
  2. 2. INTRODUCCIÓ L'esport sempre ha estat present des de temps immemorables. Hi ha diferents tipus d'esports, classificat en diferents grups. Amb pilota o sense l'esport es una de les coses més saludables i aconsellades que hi ha hagut i probablement hi haurà mai. En aquestes diapositives veurem diferents esports en els que participem o hem participat els membres d'aquest grup.
  3. 3. L'esport • Futbol • Futbol Sala  • Voley • Atletisme • Bàsquet • Jazz  • Tennis
  4. 4. FUTBOL El futbol és un esport d'equip jugat entre dos equips d'onze jugadors, i es considera l'esport més popular del món. Es juga en un camp rectangular de gespa o gespa artificial, amb una porteria a cada un dels costats del camp. L'objectiu del joc és marcar controlant la pilota cap a la porteria contrària.
  5. 5. FUTBOL
  6. 6. FUTBOL SALA El futbol sala o futsal és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors que deriva del futbol -que és la base del joc- on s'apliquen aspectes d'altres esports com el waterpolo, el voleibol, l'handbol i el basquet. El terreny de joc és dur i té unes dimensions de 24 a 28 m de llargada i de 13 a 15 m d'amplada. Els jugadors d’aquest esport precisen d’una gran habilitat tècnica i domini sobre la pilota, així com velocitat i precisió en l’execució tant al rebre o realitzar gestos tècnics. Tenint en compte no només la part de les regles sinó també algunes tàctiques, el futbol sala és un esport d’associació, amb oponent, mínim contacte i mòbil. Les sustitucions són “volants”: no cal parar el joc, mentre primer surti el jugador que hi ha al camp i posteriorment entri el suplent. Tipus de faltes: • Tècniques: travetes, empenta, puntada de peu, etc. • Personals: trigar més de 4 segons,faltes de porter,cessió, etc. • Disciplinàries: aquelles en què hi ha una falta de respecte al contrari.
  7. 7. ROMBO OFENSIU FUTBOL SALA
  8. 8. VOLEY El voleibol és un esport d'equip practicat entre dos equips de sis jugadors, consistent a fer passar la pilota al camp contrari mitjançant voles per damunt d'una xarxa col·locada transversalment al mig de la pista. El voleibol es juga entre dos equips de sis jugadors, en un camp de 18 metres de llargada i 9 d'amplada, dividit en 2 camps de 9x9 m separats per una xarxa d'alçada variable (2,43 m per homes 2,24 m per dones altres alçades s'utilitzen en competicions juvenils, infantils, alevins etc). A cada camp hi ha una línia paral·lela a la xarxa a 3 m de distància de la xarxa. S'utilitza una pilota de cuir o mater. En el voley pots pasar la pilota a l'altre camp o ve fen dits, ma baixa, fintes o remats. Cada equip ha de tenir una capitana, que en el moment de saludar, sempre va primera i les altres jugadores redere seu. Es piquen les mans amb les rivals. Es poden fer faltes de dobles o invasió de camp en quan trepitjes la línia que separa els dos camps. El partit consisteix en sets de 25 punts, el millor de tres es el que guanya el partit. Si algun cop s'arriba a fer un cinquè 7 serà fins a 15, als 8 punts es canviarà de camp encontres de fer-ho al acabament de cada set.
  9. 9. VOLEY
  10. 10. ATLETISME L'atletisme és un esport que consisteix en la realització de diferents  proves d'objectius i activitats diferents. Es poden classificar en 3  apartats: curses, concursos (salts i llançaments) i proves combinades  (heptatló i decatló) reglamentats per l'Associació Internacional de  Federacions d'Atletisme, (IAAF per les seves sigles en anglès). El mot atletisme prové de la paraula grega "athlon" que significa lluita,  competència, combat o similars. L'atletisme es un dels pocs esports practicats de forma tradicional  mundialment, tant en l'ambit aficionat com en el transcurs de nombroses  competicions de tots els nivells. La simplicitat i els pocs mitjans  necessaris per a la seva pràctica expliquen en part aquest èxit. Els primers  vestigis de concursos atlètics es remunten a civilitzacions antigues. Els Jocs Olímpics són la prova internacional mès coneguda. Se celebren  cada quatre anys des de 1896 i l'atletisme és la disciplina més important  en ells. Des de1982, la IAAF és l'organisme encarregat de la  reglamentació, i va crear normes per finalitzar amb el període amateur de  la disciplina. El primer Campionat del Món d'Atletisme es va organitzar  en 1983 i tenen lloc cada dos anys des de 1991.
  11. 11. BÀSQUET El bàsquet, és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors en joc cadascun, que cerquen d'introduir una pilota dins de la cistella defensada per l'equip contrari, amb l'objectiu d'aconseguir més punts que l'adversari, tot respectant les regles del joc.
  12. 12. JAZZ La dansa jazz és un art popular, una barreja de danses etnològiques i socials. És folklore urbà. Els diferents tipus de jazz són: el tradicional, el gospel, el funk i el primitiu afrocaribeny. Un estil més polit és el Broadway jazz, que es balla en els musicals de Nova York, i actualment en altres ciutats. Requereix una bona formació, ja que és un ball amb certa dificultat i en el qual a més es necessita un nivell alt de flexibilitat.
  13. 13. JAZZ
  14. 14. TENNIS El tennis és un esport de pilota en què s'enfronten dos jugadors o dues parelles de jugadors, que es desenvolupa en una pista rectangular dividida transversalment per una xarxa, consistent a colpejar la pilota amb una raqueta per fer-la passar per damunt de la xarxa de manera que l'adversari no la pugui tornar.
  15. 15. TENNIS

  ×