Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ilmastotekojen edellakavijat esittaytyvat 2012

1,051 views

Published on

Energiatehokkuuden, uusiutuvan energian ja ilmastoystävällisten ratkaisujen toteuttajia
”vähemmän puhetta, enemmän tekoja"

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ilmastotekojen edellakavijat esittaytyvat 2012

 1. 1. Edelläkävijät esittäytyvät Energiatehokkuuden, uusiutuvan energian ja ilmastoystävällisten ratkaisujen toteuttajia ”vähemmän puhetta, enemmän tekoja” Edelläkävijät parhaiden ekokäytäntöjen edistäjinä –hanke, Sitra ja Syke 2012
 2. 2. Thomas Commondt, höyrylinnan rakentajaParainen 0400223313 thomas@commondt.com info@steamcastle.fi www.steamcastle.fi Mitä on tehnyt? Villa Höyrylinnassa sähkö ja lämpö tuotetaan omavaraisesti puukaasuttimella, SteamMotorin QUADRUM- höyrymoottorin avulla. Se on rakennettu luonnonmukaisista materiaaleista, ilman nauloja Mistä on kiinnostunut? tai ruuveja. Energiatehokkaista ja luonnonmukaisista ratkaisuista “Yksi QUADRUM-mallikappalle löytyy rakentamisessa, sekä yhteistyöstä auton takakontista – tervetuloa samanhenkisten tekijöiden ja katsomaan.” toimijoiden kanssa.
 3. 3. Jussi Eilola, Pohjolan passiivitalojen perustajaOulu 0405822519 ”Rakennusmääräykset tiukkenevat jussi.eilola@passiivitalo.net vuosi vuodelta. Kellään ei pitäisi olla www.passiivitalo.net varaa rakentaa vanhojen määräysten https://www.facebook.com/PohjolanPassiivitaloOy mukaista kotia, jonka jälleenmyyntiarvo Mitä on tehnyt? on huomattavasti pienempi kuin uusien Rakensi omalle perheelleen määräysten mukaisesti rakennetulla? mahdollisimman hyvin eristetyn talon, On koittanut energiaviisaan sitten toisen, joka oli passiivitalo ja rakentamisen aika, jolloin tarkastellaan samalla kehitti teknologiaa. Tuloksena koko rakentamisen ja asumisen on yritys - Pohjolan passiivitalot- joka aiheuttamaa ympäristökuormitusta.” rakentaa pelkästään passiivi- ja nollaenergiataloja.
 4. 4. Fredrik Ek, puukaasutuslaitteita myötävirtaperiaatteellaSiuntio 040-7547182 fredrik.ek@slf.fi “Puuhakkeella www.puukaasu.fi kulkevalla autolla on ajettu jo Mitä on tehnyt? enemmän kuin Puukaasuauton, jolla maailman ympäri” ajetaan päivittäin. Auto perustuu vanhaan teknikkaan ja on ainoa puukaasuauto Suomessa, joka käyttää polttoaineena lämmityslaitoshaketta. Tekniikka soveltuu myös esim. viljan kuivaamiseen ja pienimuotoiseen CHP- tuotantoon.
 5. 5. Erkki Kalmari, maatilabiokaasun tuottajaLaukaa 0400-546590 erkki.kalmari@metener.fi http://www.metener.fi/fi/biokaasulaitos Mitä on tehnyt? Kehittänyt biokaasulaitoksia, joissa energialähteenä käytetään lietelantaa, kasvibiomassaa ja makeistehtaan jätteitä. Niitä mädättämällä tuotetaan biokaasua, jota käytetään polttoaineena autossa, traktorissa sekä sähkön ja lämmön tuotannossa. Teknologia on kehitetty oman maatilan tarpeisiin ja myöhemmin kaupallistettu. Biokaasulla kulkeva auto ja biokaasun tuotantolaitos Kalmarin tilalla Laukaassa.
 6. 6. Timo Karjalainen, Fiskarsin pellettikamiinaFiskars 050 5013272 info@fiskarsinpellettikamiina.fi www.fiskarsinpellettikamiina.fi/ Mitä on tehnyt? Luonut kevyen kamiinan, joka lämmittää pidempään kuin tavallinen kamiina. Palaa hyvällä hyötysuhteella vaikka läpi yön. Kehitti kamiinan polttamalla ensin pellettejä Porin Matissa.
 7. 7. Tero Niemi, passiivitalorakentajaTuusula 040-8479823 villaunelma@villaunelma.fi www.villaunelma.fiMitä on tehnyt? "Vedin innovatiivisen Villa Unelmatalohankkeen, sinne on muutettu, kipinä jäi, joten ainakin innovatiivisenenergianhallinnan ja talotekniikan osalta hommat jatkuu... Villa Unelma projektissa tarjosin Suomen rakennusteollisuudelle paikan näyttää osaamistaan ja innovatiivisuuttaan. Tuloksista voisi kirjoittaa parikin kirjaa, mutta laaja verkosto tuli luotua ja varmasti perästä seuraa!"Katso myös: http://tvarjola.blogspot.com/. http://www.passiivi.fi/
 8. 8. Pertti Reinikainen, sedimenttilämmön löytäjäVaasa 040-5825400 “Motivaatiotekijöitä ovat olleet pertti.reinikainen@vaasa.fi kiinnostus energiaratkaisuihin sekä taloudelliset seikat.” Mitä on tehnyt? Vaasan Ekolämpö oy tarjoaa edullista maasta saatavaa lämmitys- ja viilennysenergiaa uusille asuinalueille. Vaasan asuntomessualueella idea on jo testattu ja hyväksi todettu. Se on kestävän kehityksen mukaista, uusiutuvaa, käytännössä loputon energian lähde.
 9. 9. Mauri Lieskoski, lämmitys- ja viilennysjärjestelmän kehittäjäVaasa 0500363803 mauri.lieskoski@netikka.fi mauri.lieskoski@geopipe.fi
 10. 10. Ilpo Värre, ekotalon rakentajaLaukaa Mitä on tehnyt? Suunnitellut ja rakentanut matalaenergiatalon, jossa kuumailmalattialämmitys ja hyviä valo- ja lämpöratkaisuja. Käyttää maalämpöä, putket pihan alla ja läheisessä järvessä. Järvestä ajetaan lämpöä pihaan kesällä. Suunnittelee aurinkokeräimien hankkimista. Harmaan jäteveden hyödyntämiseen on suunnitelmat jo olemassa. Ajaa itse biokaasuautolla ja suunnittelee omaa biokaasulaitosta. ”Pitää miettiä, että mitä rakennusmateriaaleille tapahtuu sitten kun talo puretaan. Ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot.”
 11. 11. Lisää esimerkkejä edelläkävijöistä ilmastotekojen näyteikkunassa: www.ymparisto.fi/hinkumappi

×