Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bosch KTS 800 Truck Diagnostics Brochure MK

458 views

Published on

Професионално решение за комерцијални возила. Со KTS 800 Truck и софтверскиот пакет ESI[Tronic] за камиони автосервисите добиват комплетно решение за дијагностика на лесни комерцијални возила, камиони, автобуси и приколки.
KTS Truck е идеално ново решение за автосервиси на комерцијални возила кои веќе имаат компјутер.
https://www.facebook.com/MAKOBD

Published in: Automotive
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Bosch KTS 800 Truck Diagnostics Brochure MK

  1. 1. Со KTS 800 Truck и софтверскиот пакет ESI[Tronic] за камиони автосервисите добиват комплетно решение за дијагностика на лесни комерцијални возила, камиони, автобуси и приколки. Мобилен комплетен систем Ñ Ново! KTS 800 Truck: Дијагностика за непосредна употреба на контролната единица DCU 130 и мобилниот KTS Truck модул. Ñ Две литиум јонски батерии кои овозможуват мобилно распоредување на DCU 130 насекаде во работилницата па дури и за време на тест возење. Мобилни работа во текот на долги периоди Ñ Вклучува две литиум-јонски батерии. Ñ Една батерија е доволно за да се продолжи со Ñ Ако е потребно батериите можат да се заменат без 01 KTS 800 Truck: Професионално решение за комерцијални возила KTS 800 Truck: Комплетен систем за комерцијални возила DCU 130 и KTS Truck модул Уреди во согласност со потребите на автосервисот Ñ Лесно ракување на DCU 130 кој има вградена рачка за раката на задната страна од уредот. Ñ Цврсто куќиште со 13 инчен екран на допир. Ñ Вдаден USB приклучок за да се овозможи заштитно поврзување на dongle. Ñ Видливите карактеристики на возилото може да се документираат со интегрираната камера и потребните резервни делови може да бидат фотографирани. Модуларен концепт со Дијагностичката Контролна Единица Ñ Особено за распоредување во автосервисот, цврстиот DCU 130 ги контролира сите уреди за тестирање и дијагностика од Бош, на пример новиот FSA 500. работа во работилницата. прекин за време на работа hot swap функција. Интегрирана рачка за раката Вдаден USB приклучок Hot swap функција
  2. 2. 02 KTS Truck: Модуларно решение за комерцијални возила KTS Truck модулот Модуларен концепт со Bluetooth конекција Технички податоци DCU 130 Матична плоча Intel Merom 1.06 GHz 2-јадрен процесор, Windows 7, 2 GB рам меморија, 250 GB хард диск. Екран 13.3 инчен WXGA екран во боја осетлив на допир, резолуција 1280 x 800 dpi Опрема Мултимедија, интегрирана камера 2 мегапиксели, Bluetooth класа 1 и 2, WLAN, Етернет 10/100 Mbit. Индикатор за статус 4 диоди: WLAN, Bluetooth, хард диск пристап, вклучување/исклучување. Интерфејси 2 USB 2.0 1 USB 2.0 интегрирано како вградно 1 RJ45 10/100 Mbit 1 Влез за микрофон 1 Приклучок за слушалки Литиум-јонска батерија 2 литиум-јонски батерии 14,4 V, 32 Wh. со статус индикатор при полнење Куќиште Цврсто куќиште, IP 54 (IP 65 напред) Работна температура 0 до 40 ° C Димензии 355 x 262 x 42 mm (W x H x D без рачка) KTS Truck е идеално ново решение за автосервиси на комерцијални возила кои веќе имаат компјутер. Оптимизирано и мобилно дијагностичко решение Ñ KTS Truck модул за лесни комерцијални возила, камиони, приколки и автобуси. Ñ Може да се поврзе со DCU 130, PC или лаптоп. Ñ Интегрирана Bluetooth конекција со голем опсег, до 100 m. Ñ Bluetooth USB адаптер вклучен во опремата. Ñ Цврсто куќиште. KTS Truck Ñ Следниве оперативни системи се поддржани: Windows XP, Windows Vista и Windows 7. Ñ USB интерфејсот значи KTS Truck може да биде поврзан со сите лаптоп и десктоп компјутери. Интегрирана дигитална камера Статус LED екран USB Bluetooth
  3. 3. 03 ESI[tronic] Truck: Сите информации и функции за комерцијални возила Сè во едно Заедно со уредот за дијагностика, ESI[Tronic] софтверот за камиони исто така содржи технички информации, дијаграми на инсталации, сервисни упатства, како и системски информации. Исто така достапен е Бош каталог за резервни делови, вклучувајќи го и каталогот за податоци на Бош партнерот за соработка ZF сервисите, исто така со сервисни информации и инструкции за инсталација на делови од брендовите Sachs, Lemförder Boge, и ZF. ESI[Tronic] софтверот за Камиони ги обезбедува сите потребни информации за извршување на сигурна дијагностика, завршно одржување и ефикасна поправка. Софтверскиот пакет нуди висока покриеност на пазарот за лесни комерцијални возила, камиони, приколки, автобуси на европскиот пазар. Информации за возилото Заедно со уредот за автодијагностика ESI[Tronic] софтвер,т за Камиони исто така содржи технички информации како што се дијаграми на инсталации, инструкции за сервис и поправка. Основни информации за комерцијални возила, исто така се вклучени во софтверот, како модел на серија, моќност, означување на моторот како и оскина конфигурација која претставува основа за звучна дијагностика во автосервисот за комерцијални возила. VИeнhфicоleр мinаfoцrиmиatзiаonвозилото ECU дијагностика Технички податоци (тест вредности) Информации за системот
  4. 4. 04 Дијагностика Важни функции за автосервисите за комерцијални возила се вклучени: читање и бришење кодови на грешки, избирање реални вредности, активирајње на активатори, ресетирање сервисни интервали и прилагодување на компоненти. Технички податоци ESI[Tronic] за камиони обезбедува сеопфатна поддршка во отстранување на проблеми: преку утврдени тест вредности и системски информации, излезниот напон, карактеристични криви итн. Дијаграми на инсталации Интуитивна операција со динамичен опис на компоненти го прави ракувањето едноставно и брзо. Одржување Полугодишни и годишни инспекции со дополнителни контролни ставки можат да бидат повикани во секое време. Каталог на резервни делови Секогаш достапни: комплетен каталог на резервни делови од Бош и ZF сервисите Ñ Рачни и автоматски менувачи Ñ Суспензија Ñ Управувач Ñ Спојка Дијаграми на инсталации Одржување Каталог на резервни делови Инструкции за инсталација MAKOBD Автосервисна Опрема http://www.makobd.com https://www.facebook.com/MAKOBD mak2obd@gmail.com

×