Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Felicitació. Poema de Nadal

36,123 views

Published on

Aquest any per a desitjar un Bon Nadal a les nostres famílies, els alumnes de 2ón d'educació primària hem realitzat unes felicitacions en les quals hem escrit un poema de Nadal amb l'ordinador i també hi hem insertat una fotografia. Heu pogut veure les felicitacions el dia de portes obertes exposades al passadís del cicle inicial.
En aquesta presentació podeu veure el procés d'aprenentatge que s'ha dut a terme fins obtenir els resultats finals: les felicitacions de Nadal.
Us desitgem que passeu unes BONES FESTES!

 • Be the first to comment

Felicitació. Poema de Nadal

 1. 1. Com podem escriure amb l’ordinador un poema de Nadal i posar-li una fotografia?
 2. 2. <ul><li>En preparar la celebració del </li></ul><ul><li>Nadal, decidim fer com cada any una </li></ul><ul><li>felicitació per les famílies, aquest any hi escriurem un poema de Nadal i hi posarem una fotografia usant l’ordinador. </li></ul><ul><li>. </li></ul>
 3. 3. El mestre ens proposa tres o quatre poemes aquest és el que hem triat : <ul><li>Somiem amb una Terra sana, </li></ul><ul><li>amb una festa cada tarda, </li></ul><ul><li>amb records historiats ben plàcids </li></ul><ul><li>i amb uns horitzons plens de colors. </li></ul><ul><li>Somiem amb un Nadal de llums </li></ul><ul><li>que a tothom ofereixi aixopluc, </li></ul><ul><li>somiem amb un Nadal de pau </li></ul><ul><li>que a tothom ofereixi un bon cau, </li></ul><ul><li>somiem amb un Nadal de neu </li></ul><ul><li>per poder esculpir ninots arreu. </li></ul><ul><li>Somiem... </li></ul><ul><li>Anònim </li></ul>
 4. 4. Quins programes ens serviran per a escriure el poema? Word? Google? Paint? L’Edu 365? TuxPaint? Uff quin embolic! Provem-ho i decidim...
 5. 5. Ja ho tenim! Hem descobert el WordPad i és el que ens va millor. Som-hi! Provem-ho !
 6. 7. I...comencem! Després de comprendre el poema, memoritzar-lo i aprendre’l a recitar el transcrivim a un document amb el programa WordPad .
 7. 8. Comencem pel títol: diferents mides,colors i fonts...fins i tot alguna de divertida i inintel·ligible, sabeu que hi posa?
 8. 9. I...seguim amb el poema! Algunes coses a millorar: ortografia, mida de la lletra, canvi de línia, repetició de lletres,...
 9. 11. Ens ajudem entre els companys/es a solucionar els problemes, també demanem ajuda a la mestra i...
 10. 12. als alumnes de segon d’ E.S.O que ens fan un apadrinament de lectura...
 11. 13. Hem de desar el poema per a poder continuar un altre dia, la mestra ens explica com es fa però...aquesta vegada ho fa ella, més endavant ja aprendrem a fer-ho nosaltres!
 12. 14. Els poemes van quedant així...seguirem...i ja arreglarem el que no s’entén i...el format!
 13. 17. Concentrats per acabar el poema i...motivats per aprendre!
 14. 18. Ja hem acabat de transcriure el poema, ara hi posarem la fotografia...com? Buscant a Internet, al buscador Google una imatge de Nadal, hi escrivim: “Nadal””
 15. 19. Uiii! Ens ha sortit en “Rafa Nadal”
 16. 20. Doncs...escriurem “el Nadal”... Ara sí!!
 17. 21. “ A mi m’agrada aquesta foto !”
 18. 22. La mestra ens ensenya com es fa per a insertar la imatge al text: primer amb el botó dret del ratolí i seleccionar: “copiar la imatge” ....
 19. 23. ... Després, maximitzem el poema i cliquem amb el botó dret de ratolí a la opció “enganxa”
 20. 24. I ... ja ho tenim!!!!
 21. 25. Per a que ens pugui cabre a la felicitació, seleccionem el text per a fer la mida de la lletra més petita Cliquem a la icona on hi ha una impressora (només una vegada, si cliquem més s’imprimiran més documents)
 22. 26. I...ja està: el poema imprès!
 23. 27. Estem guarnint el passadís amb els nostres treballs de Nadal, i a més del pessebre...també i exposarem...
 24. 28. ... les felicitacions en les quals hem enganxat el Poema de Nadal i la imatge:
 25. 30. El resultat:
 26. 31. “ El fons marí” i “les serps” (2ón E.P) 2008-2009. Bones Festes!!!

×