Ckv powerpoint totaal

737 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
737
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ckv powerpoint totaal

 1. 1. Architectuur
 2. 2. Wijnhaeve Rotterdam 2006-2008 Architect: KOW Ik vind het geen mooi gebouw, veel te groot, lomp en geen mooie kleur. Ook vind ik de ligging niet goed, want het ligt pal naast een mooi historisch wit huis, en dit gebouw past daar totaal niet bij.
 3. 3. Gasuniegebouw <ul><li>Groningen </li></ul><ul><li>1994 </li></ul><ul><li>Architect: Max van Huut en Ton Alberts </li></ul>Ik vind het best een mooi gebouw. Het is groot en de combinatie van glas en het normale baksteen komt goed uit. De vorm is ook bijzonder en daardoor interessant om naar te kijken.
 4. 4. Theater Agora <ul><li>Lelystad </li></ul><ul><li>2007 </li></ul><ul><li>Architect: Ben van Berkel en Gerard Loozekoot </li></ul>Ik vind het geen mooi gebouw maar wel een bijzonder gebouw. Het is niet mooi omdat het me niet aanspreekt. Wilde vormen die een beetje simpel over komen. Wel bijzonder door de manier waarop het is gebouwd.
 5. 5. Chasse theater <ul><li>Breda </li></ul><ul><li>1995 </li></ul><ul><li>Architect: Herman hertzberger </li></ul>Ik vind het een mooi gebouw. Het golvende de dak en de vele ramen spreken me erg aan. Vooral de manier waarop die ramen verwerkt zijn in het gebouw.
 6. 6. Gemeentehuis <ul><li>Steenbergen </li></ul><ul><li>2007 </li></ul><ul><li>Architect: Eric van Pelt </li></ul>Ik vind het een mooi gebouw. De kleur van het baksteen is mooi en het centrale punt (de toren) maakt het gebouw compleet en geeft het meer uitstraling. Want als dat er niet in stond zou het een simpel gebouw geworden zijn.
 7. 7. Achmeatoren <ul><li>Leeuwarden </li></ul><ul><li>2002 </li></ul><ul><li>Architect: Abe Bonnema en Jan van der Leij </li></ul>Ik vind het een mooi gebouw want ondanks de hoogte is het overzichelijk om naar te kijken. Ook heel leuk is het torentje wat ‘er aan vast zit.’
 8. 8. Aluminium centrum <ul><li>Houten </li></ul><ul><li>2001 </li></ul><ul><li>Architect: Micha de Haas </li></ul>Het is een leuk gebouw. De bak die op al die palen is natuurlijk een bijzonder gezicht. Ook de ramen zijn op een leuke manier geplaatst zonder dat het rommelig wordt om naar te kijken.
 9. 9. ING house <ul><li>Amsterdam </li></ul><ul><li>2002 </li></ul><ul><li>Architect: Meyer en Van Schooten Architecten </li></ul>Het is een mooi gebouw. De ronde vorming maakt het een speciaal gevormd gebouw maar ook doordat het op palen staat spreekt het me extra aan. Anders had het waarschijnlijk een minder speciale uitstraling.
 10. 10. Educatorium Universiteit <ul><li>Utrecht </li></ul><ul><li>1997 </li></ul><ul><li>Architect: Rem Koolhaas </li></ul>Ik vind het niet zo’n leuk gebouw. Het lijkt een beetje omgevallen. En de combinatie van glas met dat beton staat niet zo mooi.
 11. 11. Woonhuis Tijmveld 111 <ul><li>Veghel </li></ul><ul><li>1993 </li></ul><ul><li>Architect: Goldewijk </li></ul>Ik vind het een lelijk huis want de totale vorm is wat driehoekig. Terwijl de ramen die er in zitten ronde uiteinden hebben. En de totale vorm is een beetje rommelig.
 12. 12. Benedictusschool <ul><li>Breddels architecten </li></ul><ul><li>In 2009 </li></ul><ul><li>Heiloo-Oost </li></ul><ul><li>Ik vind het voor een school een mooi gebouw, het is er heel erg licht omdat er veel ramen zijn. </li></ul><ul><li>Ik vind de voorkant van het gebouw het mooist omdat ik de deur en de ramen eromheen mooi vind. </li></ul>
 13. 13. Kubuswoningen <ul><li>Piet Blom </li></ul><ul><li>2001 </li></ul><ul><li>Rotterdam, Oude haven </li></ul><ul><li>Ik vind dat de gebouwen </li></ul><ul><li>niet mooi zijn,maar ik vind wel </li></ul><ul><li>dat de gebouwen origineel zijn. </li></ul><ul><li>Ik zou er best in willen wonen </li></ul><ul><li>omdat het mij een leuke </li></ul><ul><li>woning lijkt om in te wonen. </li></ul>
 14. 14. Brugwoningen <ul><li>Leo Heijdenrijk </li></ul><ul><li>Begin 1990 </li></ul><ul><li>Amersfoort </li></ul><ul><li>Ik vind het op zich wel </li></ul><ul><li>een mooi gebouw. </li></ul><ul><li>Het lijkt mij ook best </li></ul><ul><li>Leuk om erin te wonen, </li></ul>
 15. 15. Maranthakerk <ul><li>Aldo van eyck </li></ul><ul><li>1991-1992 </li></ul><ul><li>Deventer </li></ul><ul><li>Ik vind het geen mooi gebouw, het ziet er een beetje slecht </li></ul><ul><li>Onderhoud uit en </li></ul><ul><li>Dat vind ik niet mooi </li></ul>
 16. 16. Almere Entertainment Centre <ul><li>William Alsop architecten </li></ul><ul><li>Almere </li></ul><ul><li>1998-2004 </li></ul><ul><li>Ik vind het wel een mooi gebouw, het valt goed op zodat je er </li></ul><ul><li>Snel heen zou gaan, </li></ul><ul><li>Ik vind het wel een raar </li></ul><ul><li>gebouw </li></ul>
 17. 17. Stadhuis <ul><li>1350-1400 </li></ul><ul><li>Architect: Jan Derkennis </li></ul>
 18. 18. Sigarenfabriek Willem II <ul><li>1897 </li></ul><ul><li>Architect: P. Th. Stornebrink </li></ul>
 19. 19. Provinciehuis <ul><li>1971 </li></ul><ul><li>Architect: Hugh Aart Maastkant </li></ul>
 20. 20. Bolwoningen <ul><li>1984 </li></ul><ul><li>Architect: Dries Kreijkamp </li></ul>
 21. 21. Pastorie Veghel Bouw: 1902 - 1903 Architect: J.Th. J. Cuypers en J. Stuyt
 22. 22. Kerk Veghel Bouw: 1856 - 1862 Architect: P.J.H. Cuypers
 23. 23. Silo’s Veghel Bouw: 1915 Architect: L J.P. Kooken
 24. 24. Moskee Veghel Bouw: 1890 Architect: P.J.H. Cuypers
 25. 25. Past. van Haarenstraat 38, Mariaheide Bouw: 1907 Architect: J van Groenendael

×