II Guerra Mundial

562 views

Published on

Això es una petita presentació que resum de manera breu i clara que va passar a la II Guerra Mundial i les conseqüencies que va tenir.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
562
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
217
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

II Guerra Mundial

 1. 1. Lluis Moll 4tBEmily Kelly 4tBJaume Florit 4tBLaia Bravo 4tB
 2. 2. 1. Introducció2.Antecedents3.Desenvolupament de la guerra4.Conseqüencies
 3. 3. Segona Guerra Mundial (1 de setembre de 1939 – 2 desetembre de 1945)Conflicte bèl·lic que va involucrar la majoria de les nacionsdel món.Dues aliances militars: - Els Aliats - Les potències de lEix.
 4. 4. Característiques: 100 milions de militars involucrats i entre 50 i 60 milions demorts (3% població mundial de lèpoca).• Major conflicte armat. Cost en diners i recursos major quetotes les altres guerres juntes.• Es van formar la Organització de les Nacions Unides perprevenir altres conflictes.• La Unió Soviètica i els Estats Units van sortir de la guerracom les grans superpotències del món i això va provocar laGuerra Freda (Va durar 45 anys).
 5. 5. Països involucrats:Els aliatsEls principals països inicialment eren:Gran Bretanya, França, Polònia,Canadà, Sud-Àfrica, Austràlia i NovaZelanda. Més tard es van afegirNoruega, els Països Baixos, Bèlgica iGrècia.Més tard a causa duna infracciódun pacte la Unió Soviètica shi vaafegir i després finalment els EstatsUnits dAmèrica també s’hi van unir.
 6. 6. Les potències de lEixLes potencies de lEix eren: Alemanya, Itàlia i lImperi deJapó. Romania, Hongria, Bulgària i parcialment Finlàndiaes van unir més tard.Països neutralsIrlanda, Portugal, Suïssa, Suècia i Espanya (durant untemps Franco va donar suport a Hitler però quanalemanya va començar a acumular derrotes Espanya esva tornar neutral)
 7. 7. Els Aliats Potències de l’Eix
 8. 8. Després de la Primera GuerraMundial, els països vencedorsvan imposar greus sancionseconòmiques i polítiques alspaïsos derrotats. En els últims hihavia Alemanya que a més deperdre gran part del seu territoriva patir una greu crisieconòmica que va fer quedinflació es disparésexponencial. Això va ser una una gran humiliació per Alemanya ja que antes havia estat el poderós Imperi Alemany.
 9. 9. Tot això va implicar que molta gents’unis als partits radicals que donaven laculpa de tot als grups minoritaris comels comunistes i els jueus. A causa demoviments revolucionaris que vanapareixer i extendre per Europa vanapareixer grups feixistes i nacionalistes.En aquests grups hi havia el PartitNacional Socialista dels TreballadorsAlemanys, més coneguts com a nazisliderats per Adolf Hitler. Durant els 20anys següents va creixer de formaespectecular (gran popularitat).
 10. 10. Tot això va concloura en que el 30 de gener de 1933 Hitlerva assumir el càrrec de Canceller d’Alemanya.A causa de diverses causes es va començar una transiciópolítica de la República cam a un regim totalitari. Això vacomençar amb la retallada de drets i llibertats i ambl’il·legalització dels partits aliè al partit nazi fins que vaaconseguir instaurar la dictadura nazi amb capacitat decrear i aprovar lleis sense la participació del parlament. Amés van expulsar dels carrecs públics als jueus.
 11. 11. La política de Hitler va estarcentrada en: Lleis contra els jueus Rearmament i modernització del’exèrcit alemany Reunificació de l’ImperiAlemany Sense protesta Tot això ho va dur a terme sense cap protesta de França i Gran Bretanya. Més tard Adolf Hitler reclamava la ciutat de Danzig (Polònia) pero ella no ho acceptava. Finalment l’URSS i Alemanya van signar un pacte de no agressió que incluia unes clausules que explicaven el repartiment d’Europa i Hitler va decidir envair Polonia.
 12. 12. Amb l’invasió de Polònia per part d’Alemanya l’1 desetembre de 1939, França i Gran Bretanya van declarar laguerra a Alemanya indicant l’inici d’un conflicte queanomenam la Segona Guerra Mundial la qual es va anarextenguent per tot Europa fins afectar a tot el móndesenvolupat.En la guerra es van dibuixar dos grups que van ser els Aliats(gran nombre de països) i les potències de l’eix (Alemanya ialguns més).
 13. 13. Estats Units es va unir als Aliats. Aquesta guerra va ser i ésuna de les guerres més sagnants de la història mundial acausa de la gran quantitat de morts provocades per lapropia guerra i a causa dels camps d’extermini nazi.Finalment aquesta guerra va acabar amb la derrota deles potències de l’Eix.
 14. 14. Al inici de canvi a favor dels aliats i a lafinalització de la guerra es van dur aterme una sèrie de conferències perdefinir les condicions de pau per alspaïsos de l’Eix.Aquestes van ser:Conferència de Teheran (desembre de 1943): EUA(Roosevelt), URSS (Stalin) i Gran Bretanya (Churchill)Desmilitarització d’Alemanya al acabar la guerra Conferència de Moscou (desembre de 1945): URSS(Stalin) i Gran Bretanya (Churchill) Repartiment de leszones dels Balcans
 15. 15. Conferència de Ialta (febrer de 1945): EUA (Truman),URSS (Stalin) i Gran Bretanya (Churchill) El repartimentd’Alemanya (Quatre zones), reparacions de guerra queha de pagar Alemanya. Conferència de Postdam (juliol-agost 1945)la perduadel 24% del territori Aleman destinat a Polònia i URSSConferència de París (1946) Tractats de pau ambItàlia, Romania, Bulgària, Hongria i Finlandia.
 16. 16. EconòmiquesAl final de la guerra millons de persones ho havien perduttot i l’economia europea s’havia col·lapsat/estancat(70% de la infraestroctura industrial estava destruïda). El1947 el Secretari d’Estat dels Estats Units va estaplir un placonegut com el Pla Marshal per a la recuperacióeconòmica europea.Aquest pla consistia en que els EUA destinessin billons dedòlars per la reconstrucció d’EuropaAlemanya i els altres països de l’Eix van haver decompensar econòmicament als països Aliats.
 17. 17. Guerra Freda Al final de la Segona Guerra Mundial, el Regne Unit va perdre la seva posició coma superpotència mundial i la van substituir els Estats Units i la Uniò Soviètica (URSS). Els conflictes, friccions i discrepancies entre aquestes dues potències mundials va augmentar fins que va acabar amb una greu guerra.
 18. 18. DemogràfiquesAquesta guerra va ocasionarmolts de morts idesapareguts. El recomptede totes les personescaigudes, assesinades,mortes i desaparegudesascendeix aaprodimadament 50.000.000persones convertint laSegona Guerra Mundial enuna de les més sagnants dela historia de la humanitat.
 19. 19. Geogràfiques (Noves fronteres)Els estats vencedos van establir les noves fronteres delsestats derrotats (millons de persones es van trobar en territorihostil i van haver de fugir). La Unió Soviètica va ser el quemés es va beneficiar perque va guanyar territori a costad’Alemanya, Finlàndia, Polònia i Japó.Polònia va ser compensada rebent la major part del territorialemany a l’est de la línia Oder-Neisse.
 20. 20. Alemanya va ser dividida en quatre zones cada unacontralada per un estat (Estats Units, el Regne Unit,França i la Unio Soviètica. Al 1949 les zones de el RegneUnit, els EUA i França es van unir i van crear la RepúblicaFederal d’Alemanya mentres que la zona soviètica es vaconvertir en la República Democràtica d’Alemanya.Austria es va separar d’Alemanya i va tornar a serindependent.Corea va ser dividida en dos al llarg del paral·lel 38 persoviètics i americans creant Corea del Nord i Corea delSud.En les àrees ocupades pels aliats es van restablir elsgoverns que hi havia abans de la guerra o es van crearnous governs democràtics. En les àrees ocupades per laUnió Soviètica s’hi van crear estats comunistes.
 21. 21. Les Nacions Unides (ONU)A causa del fracas de la Societat de Nacions sobrel’impediment de l’inici de la guerra el 1945 es va crear unnou organisme internacional anomenat les NacionsUnides. Aquest organisme ha estat molt més actiu que elseu predesessor.

×