Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Etw projekt 2012

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Etw projekt 2012

 1. 1. Marlena Bogdanović, učiteljica razredne nastave i eTwinning Ambassador
 2. 2. - on je obogatio i promijenio način učenja i poučavanja- radili smo ISKLJUČIVO na temama iz kurikuluma- obradili smo nastavne teme iz: prirode i društva, hrvatskog i engleskog jezika, glazbene i likovne kulture, te sata razrednika
 3. 3. Na njemu smo radili od početkaveljače do kraja školske godine 2012/2013 .
 4. 4. NAMJENAProjekt namijenjen početnicima:- Za učenike 7 – 9 godina- za učitelje sa skromnim iskustvom u primjeni IKT u nastavi- za početnike u učenju engleskog jezika PARTNERI (pronađeni na eTwinning tražilici partnera) HRVATSKA SLOVAČKA ŠPANJOLSKA 2 ŠKOLE IZ POLJSKE
 5. 5. PROJEKTNI PLAN:1.Upoznajmo se: naša škola, mjesto, država (biramo fotografijesa interneta)2.O nama – naš razred (naša zajednička fotografija, svatko jesam napisao svoje ime)3.Rođeni u istom mjesecu (svatko napiše nadnevak rođenja,svoje interese i hobije)4.Što nam sve treba za rođendansku zabavu? (sastavljamozajedničke popise, mlađi objavljuju crteže)5.Naša rođendanska torta – likovni natječaj6.Evaluacija projekta (svatko piše kako mu je bilo raditi naprojektu - na jeziku svakog od partnera)
 6. 6. NAŠI RADOVI: Rođendanske torte iz naših snova… CRTALI SMO I ROĐENDANSKE ČESTITKE i slali ih jedni drugima poštom!
 7. 7. Od naših prijatelja smo saznali i što su to piktogrami . Rado smo ih izrađivali.“To je kada neke riječi koje su ti jako drage oslikaš slikamakoje tu riječ bolje opisuju.” Ana, 8 godina
 8. 8. Svi učenici izpartnerskih škola,koji su se rodili uistom mjesecu,predstavili su se uzajedničkomokviriću. Utvrdili smoda se najvišeučenika rodilo ukolovozu!
 9. 9. Pronašli smo ipoznate osobe kojesu se rodile baš naisti dan kada i našiučenici. Kako su seneki učeniciiznenadili!
 10. 10. Naš prvi Skype:Zaželimo prijateljusretan rođendan!“Joj, trebali smobolje paziti na satuengleskog!”,primijetili su nekiučenici. Nastavnicaengleskog je, nakonovog sata, bilaugodno iznenađenapojačaniminteresom učenikaza njezin predmet!
 11. 11. Evo i mišljenja naših učenika o radu na ovom projektu:Bepa: Meni se svidjelo kada smo radili veliku tortu.Leonardo: Meni je bilo najdraže kad smo radili čestitke tada sam se osjećao jako dobro.Lora: Najviše mi se svidjelo kad su nam naši prijatelji snimili pjesmu. Tada sam bilaiznenađena.Bartul B.: Meni je bilo najdraže kad smo se vidjeli sa prijateljima iz Poljske prekoSkypea.Mirjana: Super mi je bilo kad smo radili veliku tortu.Iva Č.: Meni je bilo najbolje kada smo crtali torte,radili čestitke i pisali na papir igre kojevolimo igrati na rođendanima,hranu i piće.Roko: Meni je bilo drago kada smo radili tortu.Iva Š.: Meni je bilo super kad smo se dopisivali sa prijateljima iz Poljske preko Skypea ikad smo glasali za torte.Ivan: Najdraže mi je bilo kada smo razgovarali sa prijateljima iz Poljske zato jer ih nikadprije nisam vidio.Karlo: Meni se svidjelo kada smo crtali čestitke.Borna:Meni je bilo najdraže kad smo glasovali za najljepšu tortu.Lucija: Meni se svidjelo kad smo radili čestitke. Bila sam vesela.Marina: Meni je bilo super kad smo pravili tortu i kad smo razgovarali preko Skypea.Mirta: Meni se svidjelo kad smo snimali video jer je bilo smiješno.Nika: Meni je najbolje bilo kad smo glasovali koja nam je najbolja torta.
 12. 12. NAGRAĐIVANJE, DISEMINACIJA
 13. 13. NAGRAĐIVANJE, DISEMINACIJA
 14. 14. NAGRAĐIVANJE, DISEMINACIJA SA SVEČANOSTI U POLJSKOJ
 15. 15. NAGRAĐIVANJE, DISEMINACIJA
 16. 16. “ Ne možemo napraviti velike stvari – samo male stvari s puno ljubavi. ” Majka Tereza
 17. 17. http://sites.google.com/site/oureuproject marlena.bogdanovic@skole.hr

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

506

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

27

Actions

Downloads

3

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×