Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

6 snabba frågor om hur du får dina böcker sålda

880 views

Published on

En av tre svenskar drömmer om att skriva en bok. Vill du bli en av dem som skriver klart och dessutom får boken såld? Det enklaste är att göra som proffsen. Här är svaren på sex av de vanligaste frågorna om att sälja fler böcker. http://www.elementx.se/skriv-som-ett-proffs/

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

6 snabba frågor om hur du får dina böcker sålda

 1. 1. 6 snabba frågor om hur du får dina böcker sålda av Lennart Guldbrandsson, författare till Skriv som ett proffs
 2. 2. 1 Säljer man mer om man ges ut på ett stort, traditionellt förlag?
 3. 3. 1 Säljer man mer om man ges ut på ett stort, traditionellt förlag? Svar: Inte automatiskt. Inte längre. Det finns fördelar, men eftersom allt fler bokhandlar försvinner och förlagens varumärken inte är lika starka måste man numera göra en hel del arbete själv, oavsett utgivningsmetod. Även om man säljer mer betyder det inte heller att man får mer pengar i handen.
 4. 4. 2 Borde jag satsa på e-publicering?
 5. 5. 2 Borde jag satsa på e-publicering? Svar: Troligen. E-böcker och annan läsning på nätet ökar fortfarande, fast läsningen ser annorlunda ut. Den stora utmaningen är ändå att locka publiken att börja läsa och att läsa vidare. Det gör du genom att välja rätt idéer och bygga upp dem med de tekniker jag kommer att visa dig i boken Skriv som ett proffs.
 6. 6. 3 Måste man sälja sig (eller sin själ) för att sälja sina böcker?
 7. 7. 3 Måste man sälja sig (eller sin själ) för att sälja sina böcker? Svar: Nej . Den ICA-handlare som skäms för att ta betalt för sina varor klarar sig inte länge. Samma sak gäller för författare. Att skriva är att balansera mellan att vara kreativ och att tänka strategiskt. Man kan gå för långt åt båda hållen. Mitt emellan dem finns det gott om plats. Proffsen vet hur man väljer de olika synsätten i olika delar av skrivprocessen.
 8. 8. 4 Måste man vara känd för att sälja mycket?
 9. 9. 4 Måste man vara känd för att sälja mycket? Svar: Nej . Alla kända författare har en gång varit okända. Många kändisars böcker säljer inte särskilt bra. Visst blir oddsen bättre att sälja mer om man är känd (framför allt för att man känner fler människor), men ryktet sprider sig fort när det visar sig att boken är dålig. Du kan förbättra oddsen oavsett om du är känd eller inte.
 10. 10. 5 Kostar det mycket pengar att sälja böcker?
 11. 11. 5 Kostar det mycket pengar att sälja böcker? Svar: Nej . Det är sant att man säljer fler böcker med reklam än utan. Å andra sidan går det att göra billiga reklamkampanjer. Den billigaste reklamen är dock att skriva en underbar bok. Det är svårare än vad man tror, men jag kommer att ge dig några av verktygen behöver för att ta dig dit.
 12. 12. 6 Hur gör man för att sälja fler böcker?
 13. 13. 6 Hur gör man för att sälja fler böcker? Svar: Det är det Skriv som ett proffs handlar om.
 14. 14. Skriv som ett proffs av Lennart Guldbrandsson Utkommer på bokmässan 2014! http://elementx.se/skriv-som-ett-proffs

×