Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hiteink - Wiesner Edit, Lemma-Coaching.hu

308 views

Published on

Hiteink - Wiesner Edit, Lemma-Coaching.hu

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Hiteink - Wiesner Edit, Lemma-Coaching.hu

  1. 1. Hiteink, hiedelmeink felfedezése Kivonat a Lemma Coaching coach képzés jegyzetéből 2015, Készítette: Wiesner Edit
  2. 2. Hiteink, hiedelmeink felfedezése (coach eszközként, házi feladatnak és öncoachinghoz) Az eszköz célja Az életünk során számos döntést hozunk arról, hogy hogyan érdemes élni. Ezek a döntések az adott pillanatban célszerűek és fontosak. Később azonban gyakran akadályoznak bennünket a továbblépésben. Főleg, ha stresszes helyzetekben kell reagáljunk, választanunk, cselekedjünk, akkor a hiedelmeink már nem szolgálnak bennünket, félrevisznek a tudatos döntésektől. A hiedelmeink beépülnek világlátáunkba, a mindennapokat szűrő, értelmező szerkezetünk részeivé válnak. Ilyenformán nem marad útja, helye, tere az új, célszerűbb, tudatosabb meglátásoknak, automatizmusból cselekszünk. Adott esetben a jövőnkre is komoly kihatással lévő döntéseket hozunk, önbeteljesítő jóslatokat működtetünk. Felvezető kérdések Előfordul veled, hogy automatizmusból cselekszel? Utólag másként csinálnád? vagy nem is érted magad, hogy egy-egy helyzetben, egy-egy emberrel miért pont úgy viselkedtél, ahogyan? Látsz valamilyen visszatérő motivumot ezekben a helyzetekben? Hogyan használjuk? Az alábbi nyitott mondatokat őszintén, különösebb gondolkodás nélkül, zsigerből egészítsd ki! Én mindig… Én soha… Az emberek… Nem tudok… Ez én fajtám… Amit nekem tennem kell: Amilyennek nekem lennem kell: Amire nekem szükségem van: A munkám… Az időm… Az életem…
  3. 3. A barátaim… A kollégáim… Néha arra gondolok, hogy… Szeretek… Szeretem… A siker szerintem… Másokkal együtt dolgozni szerintem… A családom… A szüleim… Én… Nekem lehet… Nekem szabad… Én tudok… Én tudom… Coaching kérdések Melyek azok a fenti mondatok, amelyek az életedben jó szolgálatot tesznek? Melyek azok, amelyek hátráltatnak? Melyek semlegesek? Melyek azok, amelyeket nem szeretnél, hogy változzanak? Melyek azok, amelyeket feltétlenül szeretnél megváltoztatni? Milyen hitnek örülnél? Milyet szeretnél fejleszteni? Mi segíthet, adhat erőt számodra a változtatáshoz?
  4. 4. Ez a könyv Wiesner Edit mester coach coach képzéséhez kapcsolódik. Edit 2006-ben tett először Coaching jegyzet címmel hallgatóinak tanulási segédletet közzé, azóta az eszközgyűjtemény és leírások csak tovább bővültek – ebből ízelítő ez a most már az öncoachingra és máshol végzett coachoknak is az alkalmazásra részletes útmutatást adó részlet is. Edit a 2005-ben első csoportját tartó Lemma Coaching iskola alapítója és oktatója. Közgazdászként Bécsben végzett, majd vezetőként, ügyvezetőként elsősorban vállalkozásfejlesztési és változáskezelési készségeire alapozva dolgozott a vállalati életben. Ezekre a tapasztalataira alapozva kezdett el coachként dolgozni 2002-ben. Később a vezetőfejlesztésben elismerést vezetői kompetencia profil készítőként és komplex értékelő és fejlesztő központi folyamatok tervezésével és bonyolításával szerzett. Megoldásorientált executive és business coachként azonban nem volt elégedett, felvállalva az ügyfelet komolyabb szinten fejlesztő coachingot és annak változatos és kreatívan alkalmazható eszköztárát - tréning módszertant, NLP-t, Tranzakcióanalízis, Rendszerállítást, Családterápiát, Addiktológiát, Hipnoterápiát, Provokatív megoldásorientált módszertanokat, Mediációt, stb. tanult – mára már ezekre a tanulmányokra alapozva viszi coaching praxisát és az akkreditált 100 órás fejlesztő coach képzést is. További részletek az aktuális képzési csoportokról: http://www.lemma-coaching.hu/coach-kepzes A Lemma Coaching iskola alumni egyesülete a hazai legnagyobb taglétszámú coaching szakmai szervezet a CoachOK Szakmai Szövetség. A Lemma Coaching végzősei a hazai aktív coachok - az országos minősített coaching névsorában is szereplő legerősebb csapat.

×