Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Coach Értékelő Ív - Wiesner Edit, Lemma-Coaching.hu

358 views

Published on

Coach Értékelő Ív - Wiesner Edit, Lemma-Coaching.hu

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Coach Értékelő Ív - Wiesner Edit, Lemma-Coaching.hu

  1. 1. Coach értékelő ív Kivonat a Lemma Coaching coach képzés jegyzetéből 2015, Készítette: Wiesner Edit
  2. 2. Coach értékelő ív I. Ki vagy te? 1. Milyen sikereid voltak az utóbbi években? 2. Mik voltak a személyes életed nagy pillanatai? 3. Milyen kalandokat éltél meg és túl? 4. Mik voltak az igazán örömteli, játékos pillanataid? 5. Mi az, ami benned speciális, különleges? 6. Mi az, amit tudsz? (információ, tudás, tapasztalat) 7. Milyen közeli kapcsolataid voltak/vannak? 8. Miben hiszel? 9. Milyen különös véletlenek segítettek? 10.Mik azok a „sehová máshova nem sorolható” dolgok, amelyeknek saját idejükben talán nem is sejtetted az értékét? 11.Miket tanultál? Milyen végzettségeid vannak? 12.Mik voltak az életed nagy tapasztalásai? 13.Mi az, ami igazán lelkesít és mozgat? 14.Mi a bizonyítékod, hogy te igazán jó vagy ebben a témában? 15.Milyen korábbi munkatapasztalataidra tudsz támaszkodni a coachingban? II. Írd ki magadból a felkészültségeidet! Tudás/képzettség témájában: 1. Milyen iskolai háttered van? Mit adott a gimi? Mit a főiskola/egyetem? Miket tanultál a képzési folyamatban? Mit még? 2. Milyen tanfolyamokon, workshopokon vettél részt? Minek olvastál otthon utána? 3. Milyen könyvek voltak nagy hatással rád? Mit használsz ezekből az életben? 4. Valamilyen zenéhez? képzőművészetekhez kapcsolódó készséged van? Sportolsz rendszeresen? III. Élettapasztalataidról beszéljünk! 1. Mi tett boldoggá? Mi viselt meg? Mi tett olyanná, amilyen ma vagyok? Milyen akadályokon tudtam felülkerekedni? 2. Volt fájdalmas kacsolatod? Üzleti vagy magánéletben… házasságok, partneri viszony, gyermekek vagy szüleid, számodra fontos másik, vagy olyanok, akik beléd vetették hitüket, pénzüket… olyanok, akikbe te fektettél időt, pénzt, energiát… minden számít.
  3. 3. 3. Melyek a legsikeresebb kapcsolataid – üzletben, életben? Hogyan járultak ezek hozzá ezek ahhoz, amilyen ma vagy? Mire tanítottak ezek a sikerek? 4. Van gyermeked? Mi okozott a szülői szerepedben földöntúli boldogságot? Mi okozza a legnagyobb kihívást számodra a szülői szerepben? IV. Coaching tapasztalataid fizetett vagy nem fizetett coaching, talán nem is coaching csak egy jó beszélgetés vagy ütős tanács amit adni tudtál, mentorálása valakinek 1. Mi a legkedvesebb coaching élményed? 2. Mi okozta a legnagyobb fejtörést coaching élményként? 3. Mi mindent csinálsz coaching vállalkozásod keretében? Mi mindent szeretnél még felvenni a repertoárodba? 4. Mi volt az, aminek a hatására egyáltalán a coachinggal foglalkozni kezdtél? 5. Hogy érzed, hogyan alakul? V. Máshová nem sorolható élményeid, tapasztalataid az életből 1. Helyzetek, amikben megértettél valamit… amikor megvilágosodtál? 2. Nagy üzenetek az Univerzumtól/Úristentől? 3. Meditációs megértéseid? 4. Inspiráló pillanatok Talán érzékeled, hogy arról is szól ez a gyakorlat, hogy a gondolati kereteiden picit kívül lessél, elgondolásaidat, hiteidet felülvizsgáld! Évente egyszer-kétszer gondold végig, hogy mid van és ki vagy ennek a kérdőívnek a segítségével!
  4. 4. Ez a könyv Wiesner Edit mester coach coach képzéséhez kapcsolódik. Edit 2006-ben tett először Coaching jegyzet címmel hallgatóinak tanulási segédletet közzé, azóta az eszközgyűjtemény és leírások csak tovább bővültek – ebből ízelítő ez a most már az öncoachingra és máshol végzett coachoknak is az alkalmazásra részletes útmutatást adó részlet is. Edit a 2005-ben első csoportját tartó Lemma Coaching iskola alapítója és oktatója. Közgazdászként Bécsben végzett, majd vezetőként, ügyvezetőként elsősorban vállalkozásfejlesztési és változáskezelési készségeire alapozva dolgozott a vállalati életben. Ezekre a tapasztalataira alapozva kezdett el coachként dolgozni 2002-ben. Később a vezetőfejlesztésben elismerést vezetői kompetencia profil készítőként és komplex értékelő és fejlesztő központi folyamatok tervezésével és bonyolításával szerzett. Megoldásorientált executive és business coachként azonban nem volt elégedett, felvállalva az ügyfelet komolyabb szinten fejlesztő coachingot és annak változatos és kreatívan alkalmazható eszköztárát - tréning módszertant, NLP-t, Tranzakcióanalízis, Rendszerállítást, Családterápiát, Addiktológiát, Hipnoterápiát, Provokatív megoldásorientált módszertanokat, Mediációt, stb. tanult – mára már ezekre a tanulmányokra alapozva viszi coaching praxisát és az akkreditált 100 órás fejlesztő coach képzést is. További részletek az aktuális képzési csoportokról: http://www.lemma-coaching.hu/coach-kepzes A Lemma Coaching iskola alumni egyesülete a hazai legnagyobb taglétszámú coaching szakmai szervezet a CoachOK Szakmai Szövetség. A Lemma Coaching végzősei a hazai aktív coachok - az országos minősített coaching névsorában is szereplő legerősebb csapat.

×